Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

8. juli 2019 08:40

Store bøder ved lastbilkontroller i Syddjurs og Aarhus


Tungvognscenter Nord ved Nordjyllands Politi har onsdag 3. juli og torsdag 4. juli været på kontrol i henholdsvis Syddjurs Kommune og Århus Havn. Det resulterede i adskillige bøder.

Der blev i Syddjurs Kommune på Århusvej/Lufthavnsvej kontrolleret 29 lastbiler onsdag.
                           
Og her havde en udenlandsk vognmand ikke sine tilladelser i orden. 

”Vognmanden havde ikke til hensigt at betale bøden, så det blev nødvendigt for os at montere en hjullås på lastbilen,” forklarer politikommissær fra Nordjyllands Politi, Jan Stagsted. 

Desuden afslørede kontrollen, at en udenlansk chauffør blandt andet havde kørt uden førerkort i lastbilens takograf, hvilket medførte en del følgeovertrædelser af køre-/hviletidsbestemmelserne.

På Århus Havn, Østhavnsvej/Tongavej, kontrollerede Tungvognscenter Nord 83 lastbiler, heraf var 18 udenlandske. Her blev resultatet følgende: 

En vognmand kørte uden at være i besiddelse af en EU-fælleskabstilladelse, hvilket takseres til 35.000 kr. i bøde.
                             
En  nyansat chauffør havde stort set kørt 3 dage i træk, med det længste daglige hvil på 6 timer og det korteste på 3 timer. Dette medførte en del overtrædelser, hvilket beløb sig til en bøde på ca. 60.000 kr. 

En tyrkisk chauffør havde heller ikke styr på det daglige hvil, da han kun havde afholdt en time. Derudover havde han i to uger kun afholdt henholdsvis 14 timer og 17 timer som hans ugehvil, der skal være på 25 timer og 45 timer.
                             
En serbisk vognmand havde ikke udfyldt CEMT kørselslogbog korrekt og kørte derfor uden tilladelse. Derudover var lastbilens takograf manipuleret med impulstallet, hvilket bevirker, at lastbilen kan køre hurtigere end tilladt.

På Århus Havn skete kontrollen i samarbejde med Told, SKAT, Århus Kommune og Færdselsstyrelsen.

Politikommissær Jan Stagsted erklærer sig tilfreds med begge kontroller.

”VI fik en god dialog med flere chauffører, der blandt andet blev vejledt om at overholde køre-/hviletidsbestemmelserne,” lyder det fra Jan Stagsted. 

Politiets samlede bødekrav over de to dage lå på cirka 250.000 kr.  

Trafikstyrelsen kontrollerede ved samme lejligheder 34 lastbiler, heraf blev 11 af dem indkaldt til syn, mens et sæt nummerplader blev afmonteret.

Pressen kontaktperson:
Jan Stagsted, politikommissær, Nordjyllands Politi, 51623707,
 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 5135 6716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 5173 8871

 

Maria Odgaard

E-mail: mso083@politi.dk

Telefon: 2963 7506

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 5154 1555

18. april 2024

Nordjyllands Politi

Grundlovsforhør efter knivstik i Nørresundby

Der var formentlig tale om et sammenstød internt i det kriminelle miljø, da en 38-årig mand kort efter midnat, den 18. april 2024, blev stukket i brystet. Episoden fandt sted i et boligkvarter i Nørresundby. En 45-årig mistænkt blev kort efter hændelsen anholdt; han blev fremstillet i grundlovsforhør torsdag formiddag.

12. april 2024

Nordjyllands Politi

To mænd anholdt for indbrud

Nordjyllands Politi skred i nat, den 12. april 2024, til anholdelse af to mænd, som politiet mistænker for at stå bag flere tilfælde af indbrudskriminalitet begået forskellige steder i politikredsen i løbet af de sidste måneder.

8. april 2024

Nordjyllands Politi

36-årig mand varetægtsfængslet efter knivstik

Den 36-årige mand, der søndag aften blev anholdt i forbindelse med et tilfælde af knivstikkeri begået i Hobro, er i dag, den 8. april 2024, blevet varetægtsfængslet i foreløbig fire uger. Offeret, en 35-årig mand, blev behandlet på sygehuset for sine skader, men han var dog ikke i livsfare. ​