Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

8. juli 2019

Store bøder ved lastbilkontroller i Syddjurs og Aarhus


Tungvognscenter Nord ved Nordjyllands Politi har onsdag 3. juli og torsdag 4. juli været på kontrol i henholdsvis Syddjurs Kommune og Århus Havn. Det resulterede i adskillige bøder.

Der blev i Syddjurs Kommune på Århusvej/Lufthavnsvej kontrolleret 29 lastbiler onsdag.
                           
Og her havde en udenlandsk vognmand ikke sine tilladelser i orden. 

”Vognmanden havde ikke til hensigt at betale bøden, så det blev nødvendigt for os at montere en hjullås på lastbilen,” forklarer politikommissær fra Nordjyllands Politi, Jan Stagsted. 

Desuden afslørede kontrollen, at en udenlansk chauffør blandt andet havde kørt uden førerkort i lastbilens takograf, hvilket medførte en del følgeovertrædelser af køre-/hviletidsbestemmelserne.

På Århus Havn, Østhavnsvej/Tongavej, kontrollerede Tungvognscenter Nord 83 lastbiler, heraf var 18 udenlandske. Her blev resultatet følgende: 

En vognmand kørte uden at være i besiddelse af en EU-fælleskabstilladelse, hvilket takseres til 35.000 kr. i bøde.
                             
En  nyansat chauffør havde stort set kørt 3 dage i træk, med det længste daglige hvil på 6 timer og det korteste på 3 timer. Dette medførte en del overtrædelser, hvilket beløb sig til en bøde på ca. 60.000 kr. 

En tyrkisk chauffør havde heller ikke styr på det daglige hvil, da han kun havde afholdt en time. Derudover havde han i to uger kun afholdt henholdsvis 14 timer og 17 timer som hans ugehvil, der skal være på 25 timer og 45 timer.
                             
En serbisk vognmand havde ikke udfyldt CEMT kørselslogbog korrekt og kørte derfor uden tilladelse. Derudover var lastbilens takograf manipuleret med impulstallet, hvilket bevirker, at lastbilen kan køre hurtigere end tilladt.

På Århus Havn skete kontrollen i samarbejde med Told, SKAT, Århus Kommune og Færdselsstyrelsen.

Politikommissær Jan Stagsted erklærer sig tilfreds med begge kontroller.

”VI fik en god dialog med flere chauffører, der blandt andet blev vejledt om at overholde køre-/hviletidsbestemmelserne,” lyder det fra Jan Stagsted. 

Politiets samlede bødekrav over de to dage lå på cirka 250.000 kr.  

Trafikstyrelsen kontrollerede ved samme lejligheder 34 lastbiler, heraf blev 11 af dem indkaldt til syn, mens et sæt nummerplader blev afmonteret.

Pressen kontaktperson:
Jan Stagsted, politikommissær, Nordjyllands Politi, 51623707,
 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 51356716

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 51541555

Flere nyheder

18. november 2019

Nordjyllands Politi

Ingen hold i trussel mod skole

Nordjyllands Politi modtog i dag, 18. november 2019 kl. 17:01, anmeldelse om en trussel rettet mod Klarup Skole i Aalborg Kommune. Truslen vurderes klart som falsk.

15. november 2019

Nordjyllands Politi

Stort antal designermøbler beslaglagt i Brønderslev

Under en ransagning i Brønderslev i går torsdag den 14. november beslaglagde efterforskere fra Nordjyllands Politis berigelsessektion et større antal designermøbler til en skønnet værdi af 150-200.000 kroner. Det skal nu afdækkes, hvor kosterne stammer fra.

15. november 2019

Nordjyllands Politi

Mand fra Aarhus varetægtsfængslet i narkosag

En 39-årig mand fra Aarhus blev i går den 14. november 2019 fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet i fire uger ved Retten i Aalborg, sigtet for at have overtrådt straffelovens § 191 ved at være i besiddelse af narkotika med salg for øje. Manden blev anholdt i forbindelse med en ransagning i Aalborg midtby onsdag.

Afvis cookies