Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

19. august 2019

99 vogntog kontrolleret


Tungvogncenter Nord (TCN) ved Nordjyllands Politi afholdt henover to dage, 13. – 15. august 2019, en større kontrolindsats. I alt 99 vogntog i det midtvestjyske og nordjyske blev kontrolleret, heraf flere dyretransporter.

Politilogo på rude

Foto: Thomas Tolstrup

Kontrollen var en såkaldt tværfaglighed tungvognkontrol, hvilket vil sige, at den blev foretaget i samarbejdet med Tungvogncenter Østs bremseprøvestand, Færdselsstyrelsen og Fødevarestyrelsen. Kontrollen var blandt andet rettet mod dyretransporter i Thisted, Herning og Aalestrup, der alle er lokaliteter for større slagterier.  

Den ansvarlige for Tungvogncentrets indsats, politikommissær Claus Kjær-Pedersen, oplyser, at betjentene kontrollerede 99 vogntogn, heraf var 14 af disse dyretransporter. Og politiet optog 16 rapporter vedrørende fejl og mangler, dimensioner, samt dokumentovertrædelse ved dyretransporter. 23 køretøjer blev indkaldt til syn, og tre sæt nummerplader blev inddraget. 

Claus Kjær-Pedersen er tilfreds med kontrollens samlede resultat. 

”Det er vigtigt for vores sikkerhed på vejene, at lastbiler er i forsvarlig stand. Vores primære fokus var fejl og mangler på alle typer lastbiler, men vi havde også fokus på dyrevelfærden i forbindelse med dyretransporter, sekundært kontrol af busser og andre lastbiler,” siger Claus Kjær-Pedersen.

Kontrollen fandt fortrinsvis sted i Midt- og Vestjylland samt i Nordjylland. 

 

Pressens kontaktperson: 

 Claus Kjær-Pedersen, politikommissær, Nordjyllands Politi, 4012 6286
 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 51356716

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 51541555

Flere nyheder

20. september 2019

Nordjyllands Politi

Vidner fundet i blufærdighedskrænkelsessag

Nordjyllands Politi har, foranlediget af efterlysningen af vidner til en sag om blufærdighedskrænkelse af en kvinde begået i 14. september i Aalborg, modtaget flere henvendelser i sagen.

20. september 2019

Nordjyllands Politi

Stor færdselskontrol i hele Nordjylland

Nordjyllands Politi afholdte 17. september 2019 en større færdselskontrol adskillige steder i det nordjyske.

19. september 2019

Nordjyllands Politi

Politiets mindedag: Faldne kolleger huskes fortsat efter 75 år

I år er det 75 år siden, at den tyske besættelsesmagt angreb de større danske politistationer og deporterede næsten 2000 politifolk. Med blomster, mindeord og stilhed markerede Nordjyllands Politi, at de faldne kolleger ikke er glemt.

Afvis cookies