Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

19. august 2019

99 vogntog kontrolleret


Tungvogncenter Nord (TCN) ved Nordjyllands Politi afholdt henover to dage, 13. – 15. august 2019, en større kontrolindsats. I alt 99 vogntog i det midtvestjyske og nordjyske blev kontrolleret, heraf flere dyretransporter.

Politilogo på rude

Foto: Thomas Tolstrup

Kontrollen var en såkaldt tværfaglighed tungvognkontrol, hvilket vil sige, at den blev foretaget i samarbejdet med Tungvogncenter Østs bremseprøvestand, Færdselsstyrelsen og Fødevarestyrelsen. Kontrollen var blandt andet rettet mod dyretransporter i Thisted, Herning og Aalestrup, der alle er lokaliteter for større slagterier.  

Den ansvarlige for Tungvogncentrets indsats, politikommissær Claus Kjær-Pedersen, oplyser, at betjentene kontrollerede 99 vogntogn, heraf var 14 af disse dyretransporter. Og politiet optog 16 rapporter vedrørende fejl og mangler, dimensioner, samt dokumentovertrædelse ved dyretransporter. 23 køretøjer blev indkaldt til syn, og tre sæt nummerplader blev inddraget. 

Claus Kjær-Pedersen er tilfreds med kontrollens samlede resultat. 

”Det er vigtigt for vores sikkerhed på vejene, at lastbiler er i forsvarlig stand. Vores primære fokus var fejl og mangler på alle typer lastbiler, men vi havde også fokus på dyrevelfærden i forbindelse med dyretransporter, sekundært kontrol af busser og andre lastbiler,” siger Claus Kjær-Pedersen.

Kontrollen fandt fortrinsvis sted i Midt- og Vestjylland samt i Nordjylland. 

 

Pressens kontaktperson: 

 Claus Kjær-Pedersen, politikommissær, Nordjyllands Politi, 4012 6286
 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 51356716

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 51541555

Flere nyheder

18. februar 2020

Nordjyllands Politi

Mistænkeligt dødsfald i Oue

Nordjyllands Politi modtog tirsdag den 18. februar 2020 kl. 06:35 en anmeldelse via 112 om en livløs mand på en adresse i Oue, 9500 Hobro.

12. februar 2020

Nordjyllands Politi

Lastbilkontrol i Herning

Tungvogncenter Nord (TCN) ved Nordjyllands Politi afviklede 6. og 7. februar 2020 en lastbilkontrol i industriområdet Hipark ved Herning.

7. februar 2020

Nordjyllands Politi

To mænd anholdt få dage efter indbrud

To rumænske mænd brød ind i et byggemarked i Hune og stjal dyrt værktøj. Få dage efter blev anholdt i omkring Skive, mistænkt for indbrud.

Afvis cookies