Spring til hovedindhold

Forslag

Nordsjællands Politi

Døgnrapport

18. oktober 2021 11:34

Nordsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 17.-18. oktober 2021

Hærværk, brande, bortspræning af gammel mortergranat, blufærdighedskrænkelse samt trusler på livet - her er uddraget af det seneste døgns hændelser fra Nordsjællands Politi

Indbrud i café, Hillerød

Klokken 08.09 blev det anmeldt, at der imellem lørdag klokken 18.00 og søndag klokken 04.00 havde været indbrud i en café på Slotsgade, hvor der var blevet stjålet en meget lille mængde kontanter.

Hærværk, Hillerød

Klokken 12.06 blev det anmeldt fra en bolig på Skovledet, at der lørdag aften omkring klokken 20.00 var blevet kastet en flaske af en ukendt gerningsperson på et af boligens termovinduer, således der var gået hul i ruden.

Hærværk, Hillerød

Klokken 12.23 blev det anmeldt, at der imellem torsdag klokken 13.30 og lørdag klokken 09.00 var blevet udøvet hærværk på en personbil, der havde holdt parkeret på Bolværket. Tre af bilens ruder var blevet smadret, ligesom karosseriet var blevet ridset.

Forsøg på indbrud, Nærum

Klokken 12.28 anmeldte en 62-årig kvinde boende i Egehegnet, at en fremmed kvinde havde indfundet sig i anmelders lejlighed klokken 10.45. Den fremmede kvinde havde påstået at komme fra kommunen, men den 62-årige var ikke bruger af besøg fra kommunen, hvorfor hun havde råbt den fremmede kvinde an, som i hast forlod stedet.

Den fremmede kvinde beskrives af anmelder som: kvinde, ikke etnisk dansk af udseende, 40-45 år gammel, 160 cm høj, almindelig af bygning, mørk i huden, med sort hår. Iført en gul jakke.

Trussel på livet, Humlebæk

Klokken 13.49 anmeldte en 47-årig mandlig bilist fra Humlebæk, at han kort forinden var blevet truet af en anden bilist. Den 47-årige havde dyttet af en forankørende bil efter en uoverensstemmelse ved rundkørslen på Fredensborgvej/Teglgårdsvej. Det fik føreren af den forankørende bil til at stige ud, og med i en kniv i den ene hånd truede han den 47-årige.

På baggrund af vidneudsagn kunne Nordsjællands Politi ved hjælp af en kort efterforskning med stor sandsynlighed fastslå, hvem den truende mand var, og senere søndag blev en 22-årig mand uden fast adresse sigtet for at have truet den 47-årige på livet.

Gammel granat bortsprængt, Liseleje

Klokken 14.53 anmeldte en mand, at han under en gåtur i det gamle øvelsesterræn imellem Liseleje Plantage og Melby Overdrev havde fundet, hvad der lignede en gammel mortergranat. Forsvarets Ammunitionsrydningstjeneste blev sendt til stedet, og klokken 18.24 bortsprængte de den.

Nordsjællands Politi har ikke yderligere oplysninger om hændelsen.

Blufærdighedskrænkelse, Gentofte

Klokken 15.02 anmeldte en 72-årig kvinde fra Gentofte, at hun klokken 14.30 havde set en mand sidde på en bænk nær Brobækmose. Manden havde på engelsk spurgt om en lighter samtidig med, at han blottede sin penis.

Manden beskrives som: Mand, mellemøstlig af udseende, cirka 40 år gammel, 170 cm høj, almindelig af bygning, lys i huden, med sort kort hår. Talte engelsk.

Hærværk, trussel på livet samt overtrædelse af våbenloven, Gilleleje

Klokken 15.29 blev det anmeldt, at nogle unge mennesker havde holdt i et par biler ved Gilleleje Station, da to personer var løbet truende frem mod bilerne, den ene med en kniv i hånden. Da den ene bil af den årsag ville køre fra stedet, blev der kastet en sten efter bilen, som ramte bilens forrude, der som følge deraf gik i stykker. De forurettede kørte derefter fra stedet.

En 18-årig mand på knallert blev senere på dagen anholdt uden dramatik efter en kort eftersættelse, og han skal muligvis fremstilles i grundlovsforhør i løbet af mandagen.

Solofærdselsuheld, Veksø

På Brunhøjvej skete der klokken 16.07 et solofærdselsuheld. Her kørte en 48-årig mandlig motorcyklist i nordlig retning, og i forbindelse med, at han passerede et vejbump skred han ud og påkørte et vejskilt. Der skete ikke umiddelbart større personskade, men motorcyklisten blev for en sikkerheds skyld kørt med ambulance til tjek på hospitalet. 

Brand i hestetrailer, Hillerød

Klokken 16.34 indløb der anmeldelse om, at der var opstået brand i en tom hestetrailer på Hillerødmotorvejens forlængelse. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor slukningsarbejdet straks blev igangsat.

På tidspunktet for døgnrapportens udgivelse er brandårsagen endnu ukendt.

Brand i lejlighed, Hørsholm

Klokken 17.31 blev det anmeldt, at der var opstået brand i en lejlighed på Ahornvej. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor slukningsarbejdet straks blev igangsat. Alle beboere i opgangen var kommet ud, og ingen kom umiddelbart til skade i forbindelse med branden. 

Det formodes, at branden opstod grundet overophedning af friture, som spredte sig til emhætten. Lejlighedsbeboeren blev derfor efterfølgende sigtet for overtrædelse af beredskabsloven. 

Spirituskørsel, Farum

En 44-årig kvindelig bilist fra Farum kørte klokken 17.30 ad Nygårdterrasserne i østlig retning, hvor hun i et parkeringsområde påkørte en betonpæl i forbindelse med et venstresving. En patrulje blev sendt til stedet, hvor kvinden blev vurderet spirituspåvirket. Et alkometer bekræftede dette, og hun blev derfor anholdt og sigtet for spirituskørsel.

Kvinden blev derudover også sigtet for brugstyveri af bilen samt for kørsel i frakendelsestiden. Derefter blev hun kørt til hospitalet med henblik på blodprøveudtagning for præcist at fastslå hendes eventuelle promillegrad. 

Ung mand udsat for røveri, Holte

En 18-årig mand fra Virum anmeldte klokken 18.33, at han omkring klokken 04.30 var blevet udsat for røveri på Holte Station. I forbindelse med at den 18-årige steg af toget, blev han kastet i jorden af tre mænd, som tog den 18-åriges pung og kreditkort. Herefter fik de ham til at udlevere pinkoden til kortet og forlod stedet. Inden kortet blev spærret, lykkedes det gerningsmændene at hæve et beløb i kontanter.

På tidspunktet for døgnrapportens udgivelse foreligger der ikke yderligere oplysninger om signalement af de tre gerningsmænd. 

Hærværk og tyveri, Rungsted Kyst

Klokken 18.44 blev det anmeldt, at der mellem lørdag klokken 19.30 og søndag klokken 08.00 var blevet udøvet hærværk og begået tyveri fra Hørsholm/Rungsted Tennisklub på Stadionalle. Nogle unge mennesker havde opholdt sig på stedet, hvor nogle skabe var blevet brudt op, og derfra var der stjålet flasker med spiritus samt pantflasker. Derudover havde de unge kørt på foreningens banestøvsuger, så gulvet var blevet ødelagt.

Spirituskørsel, Hornbæk

En borger anmeldte klokken 19.55, at han kørt bag en bilist på Nordre Strandvej, som slingrede og kørte meget usikkert. En patrulje kørte derfor efter borgeren anvisninger og kunne klokken 20.09 anholde den slingrende bilist, som var en 37-årig mand fra Valby. Han blev sigtet for spiritus- og narkokørsel, da han formentlig havde ført bilen med en promille over det tilladte og under påvirkning af euforiserende stoffer. 

Den 37-årige bilist blev herefter taget med til blodprøveudtagning for at fastslå hans eventuelle præcise promillegrad.

Unge skabte uro, Kgs. Lyngby

Kort efter klokken 20 indløb der flere anmeldelser om, at nogle unge mennesker befandt sig ved Engelsborgskolen, hvor de skabte uro og kastede med genstande, der sprang i luften med høje brag til følge. En patruljer kørte til stedet, hvor de traf en ung mand, som var i gang med at springe nogle balloner. Patruljen fik en adfærdsregulerende samtale med ham, og hans generalia blev registreret, men der var ikke umiddelbart anledning til at sigte ham for noget.

Senere på aftenen indløb der igen lignende anmeldelser, og en patrulje kørte igen til stedet. Her blev en gruppe unge truffet på stedet, og de fik alle registreret deres generalia, ligesom at patruljen tog en snak med de unge om deres adfærd. Der var heller ikke her umiddelbart anledning til at sigte de unge for noget. 

Brand viste sig at være dampende muld, Allerød

Klokken 23.48 indløb der anmeldelse om, at der var brand i en container på Gydevang, og politi og brandvæsen kørte derfor til stedet. Her kunne det dog konstateres, at der var tale om muld, som lå i containeren og dampede, hvilket førte til, hvad der kunne ligne rødudvikling. 

Narkokørsel, Allerød

På Kollerødvej standsede en patrulje klokken 03.00 en 21-årig mandlig bilist fra Lynge. Her viste et narkometer, at han formentlig havde kørt bil under påvirkning af euforiserende stoffer, og han blev derfor anholdt og sigtet for narkokørsel.

Der venter nu svar på en blodprøve, som skal fastslå de præcise omstændigheder omkring den 21-åriges eventuelle narkopåvirkning.

Pressekontakt

Telefon: 4133 1576

Flere døgnrapporter

19. august 2022

Nordsjællands Politi

Nordsjællands Politi: uddrag af døgnrapport 18.-19. august 2022

Narkokørel, indbrud, hittehash og sigtelser for cykeltyveri. Her er uddrag af døgnrapporten fra Nordsjællands Politi

18. august 2022

Nordsjællands Politi

Nordsjællands Politi: uddrag af døgnrapport 17.-18. august 2022

Sammenstød, tyveri, besiddelse af hash og unge, som ikke kunne tale ordenligt. Her er uddrag af døgnrapporten

17. august 2022

Nordsjællands Politi

Nordsjællands Politi: uddrag af døgnrapport 16.-17. august 2022

Tyveri, hashfund og færdselsuheld. Her er uddrag af døgnrapporten fra Nordsjællands Politi

Forslag