Spring til hovedindhold

Forslag

Nordsjællands Politi

Døgnrapport

22. oktober 2024 12:31

Nordsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten 21.-22. oktober 2024

Forsøg på indbrud, bedrageri og lidt ananas i egen juice.

Forsøg på indbrud, Hørsholm

Klokken 10.18 fik politiet en anmeldelse om, at en person havde forsøgt at begå indbrud i en villa på Stenhave Vænge. Ejeren vågnede ved, at hans hund gøede højlydt og kunne derpå konstatere, at hoveddøren var åben. Indbrudstyven var kommet ind af en ulåst hoveddør, ligesom det sker i 17 procent af alle indrud om natten (tal fra 2023). Dagen efter havde naboen også været udsat for et forsøg på indbrud.

 

Bedrageri, Nivå

Klokken 12.50 mandag fik politiet en anmeldelse fra en 98-årig kvinde om, at hun den 17. oktober havde modtaget et opkald fra en mand, der sagde, at han var fra Nordea. Han forklarede hende, at hun havde overført 9000 kroner til Ukraine. Kvinden kendte ikke til denne overførsel, og den falske bankmand ville komme hjem til kvinden for at sikre, at alt var ok. Inden for en time troppede han op i jakkesæt og med et Nordea-skilt på. Kvinden lukkede ham ind og talte med ham. De aftalte, at hun ikke måtte fortælle nogen, at han havde været der. Mens kvinden var på toilet, gik han selv ind i stuen. Dagen efter ringede kvinden til Nordea, og de oplyste, at der var hævet store beløb i flere hæveautomater. Desuden opdagede kvinden, at hendes kort, kode og kontanter manglede i hendes taske.

 

Nordsjællands Politi opfordrer til, at man aldrig udleverer oplysninger om sin bankkonto, betalingskort eller pin-kode over telefon eller til folk, der pludselig tropper op på ens bopæl. Politiet eller banken kunne aldrig finde på at møde op på nogens adresse og bede om at få den slags oplysninger udleveret. 

Bliver man kontaktet af nogen, som udgiver sig for at være fra banken, bør man bede om vedkommendes navn og ringe tilbage til bankens officielle telefonnummer for at sikre sig, at der ikke er tale om forsøg på svindel.

 

Fra vores egen verden

Nordsjællands Politi har sammen med Fyns Politi og Nordjyllands Politi sørget for, at Politiet i går modtog Årets Sprogpris 2024. Politiet vandt i kategorien ”Bedste SoMe-tekst”, hvor to ud af fire opslag var fra Nordsjællands Politi.

 

Den ene historie er en video med en betjent, der viser, hvor langt man skal kunne springe for at klare optagelsesprøven til politiet. Videoen er afspillet mere end 7 millioner gange. Den anden historie tapper ind i Mors Dag og vinkler ’Mors-dag-sproget’ til at komme med en række gode råd til, hvordan borgerne kan gardere sig mod at blive svindlet af kontaktbedragere.

 

Nordsjællands Politi var den første politikreds som gik på Facebook, og har gennem årene opbygget en følgerskare på 135.000 borgere, som gør Nordsjællands Politi til den største politikreds på Facebook.

 

Sprogprisen uddeles af Dansk Sprognævn, Sproget.dk, Forbundet Kommunikation og Sprog, journalist Kurt Strand, DMJX Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Det Danske Sprog- og Litteraturselskab samt Syntaksis

 

 

Pressekontakt

Telefon: 4133 1576

25. oktober 2024

Nordsjællands Politi

Nordsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten 24.-25. oktober 2024

Butiksindbrud, narkokørsel og vanvidskørsel. Her er et uddrag af døgnrapporten

24. oktober 2024

Nordsjællands Politi

Nordsjællands Politi: uddrag af døgnrapport 23.-24. oktober 2024

Indbrud, tyveri og bedrageri. Her er uddrag af døgnrapporten fra Nordsjællands Politi

23. oktober 2024

Nordsjællands Politi

Nordsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten 22. - 23. oktober 2024

Bedrageri, brand og tyveri. Her er et uddrag af døgnrapporten fra Nordsjællands Politi.