Spring til hovedindhold

Forslag

Nordsjællands Politi

Døgnrapport

12. november 2020 11:51

Uddrag af døgnrapporten 11. - 12. november 2020

Alvorligt færdselsuheld, indbrud af flere omgange, hærværk samt målrettet indsats i Birkerød. Det er nogle af de hændelser, du i dag kan læse om i uddraget af døgnrapporten fra Nordsjællands Politi

For hurtige knallerter, Frederiksværk

Klokken 10.59 blev en 20-årig mandlig knallertfører fra Frederiksværk og dennes knallert standset og kontrolleret på Åsebro. Her blev det vurderet, at knallerten var konstruktivt ændret til at kunne køre hurtigere end den tilladte hastighed, hvorfor knallertføreren blev sigtet for forholdet, imens knallerten blev hentet af et fejeblad.

Det samme skete det samme sted klokken 11.50 for en 16-årig mandlig knallertfører fra Hundested.

 

Mistænkeligt forhold var legalt Allerød

Klokken 11.10 ringede en beboer fra Drosselvang og anmeldte, at en mand gik mistænkeligt rundt i området, og at denne muligvis kunne være en indbrudstyv, der ledte efter boliger, hvor der ingen hjemme var.

En patrulje blev sendt til området, hvor en mand med det rette signalement blev truffet, og her viste det sig, at manden selv boede i området, og han var blot ude og gå en tur.

 

Kørsel i frakendelsestiden, Helsingør

Klokken 11.20 blev en 54-årig mandlig traktorfører standset og kontrolleret på Esrumvej. Her viste det sig, at han førte traktoren, selvom han var blevet frakendt førerretten, og han blev derfor sigtet for kørsel i frakendelsestiden.  

 

Mistænkeligt forhold var dårlig joke, Slangerup

Klokken 12.26 anmeldte en forbipasserende mand, at han havde set en bus køre på Jordhøjvej, og at der stod ”Hjælp politi” på det display, der normalt fremviser bussens destination. 

Nordsjællands Politi kontaktede Movia, der ikke kendte noget til sagen, men Movia kunne fortælle, hvilke buslinjer, der sædvanligvis kørte på den strækning samt, hvilken underoperatør, der kørte de berørte linjer.

Flere patruljer blev sendt til området for at udfinde bussen, ligesom Midt- og Vestsjællands Politi blev underrettet om forholdet, da nogle af buslinjerne i Slangerup fortsætter ind i Midt- og Vestsjællands politikreds.

Klokken 13.03 blev Nordsjællands Politi kontaktet af en medarbejder fra busoperatøren, og denne fortalte, at en kollega havde sat beskeden i bussens display som en joke. Den pågældende medarbejder blev bedt om at videreformidle, at det var en rigtig dårlig joke.

 

Tyveri, Frederiksværk

Klokken 13.19 anmeldte en 85-årig kvinde fra Frederiksværk, at hun omkring klokken 11.15 havde fået stjålet sin pung efter et besøg i Matas på Nørregade, hvorefter et kreditkort var blevet misbrugt i en hæveautomat, hvorfra der var blevet hævet 6.000 kroner. Anmelderen mente, at koden til kortet kunne være blevet afluret under en betaling i Matas.

 

Færdselsuheld, Hellerup

Klokken 13.28 skete der et færdselsuheld på Bernstorffsvej/Tuborgvej, da to biler stødte sammen. Trafikken var lettere påvirket i cirka 20 minutter, inden de to biler var bugseret væk. Den ene fører, en 28-årig mand fra København, blev efterfølgende sigtet for ikke at have overholdt sin ubetingede vigepligt.

Der skete umiddelbart kun lettere materiel samt personskade.

 

Butikstyveri, Hillerød

Klokken 14.47 blev det anmeldt fra Slotsarkaderne, at en vagt havde pågrebet en butikstyv, der havde forsøgt at stjæle en herrejakke samt to herrebluser i butikken Kaufmann til en samlet værdi af 3.000 kroner.

Da butikstyven opgav et navn og et CPR-nummer, der ikke harmonerede, blev politiet anmodet om at komme til stedet, så kvindens identitet kunne fastslås.

Ved patruljens ankomst blev kvindens identitet fastslået, og den 37-årige kvinde fra Ballerup blev sigtet for butikstyveri. I den forbindelse kunne det samtidig konstateres, at hun kort forinden også havde stjålet en t-shirt fra butikken Monopol til en værdi af 500 kroner.

 

Færdselsulykke, Helsinge

Klokken 14.53 blev det anmeldt, at der var sket en færdselsulykke på Helsingevej ud for Rørmosevej, hvor en 15-årig pige fra lokalområdet var blevet påkørt af en bil ført af en 33-årig mand ligeledes fra lokalområdet.

De indledende undersøgelser peger på, at pigen netop var stået af bussen, hvorefter hun skulle krydse vejen, og i den forbindelse blev hun påkørt af bilen. De indledende undersøgelser peger desuden også på, at den 33-årige fører ikke var påvirket under kørslen, ligesom det heller ikke tyder på, at han kørte for hurtigt.

Den 15-årige blev efterfølgende fløjet til Rigshospitalet med helikopter, imens vejstrækningen var spærret i nogle timer, idet der skulle foretages tekniske undersøgelser, som skal forsøge at bidrage til at konkludere yderligere om hændelsesforløbet.

 

Kørsel i påvirket tilstand, Helsingør

Klokken 16.25 blev en 20-årig mandlig bilist fra Nivå standset og kontrolleret på Prøvestensvej ved Kongevejen. Her fik han narkometeret til at slå ud for cannabis, og han blev derfor sigtet efter færdselslovens bestemmelser og transporteret med til udtagning af blodprøve, der skal fastslå den eventuelle grad af påvirkning.

 

Lovgivning om euforiserende stoffer, Frederikssund

I løbet af eftermiddagen var Nordsjællands Politi på patrulje flere steder i Frederikssund, heriblandt i nogle tomme bygninger på Bakkestrædet og Kirkegade. Under et besøg i den tomme bygning på Bakkestrædet klokken 18.30 blev tre personer truffet, der skulle til at tænde en joint. I den forbindelse blev en 18-årig kvinde fra Frederikssund sigtet for at være i besiddelse af jointen samt derudover en mindre mængde hash.

 

Målrettet indsats, Birkerød

Fra klokken 18.30 og nogle timer frem var flere patruljer til stede i Birkerød ved nogle af de områder, hvor nogle unge mennesker har for vane at tage ophold. Her blev det til flere snakke med adskillige unge mennesker, og nogle af disses forældre blev efterfølgende gjort opmærksomme på, at politiet havde talt med dem.

 

Butikstyveri, Holte

Der indløb klokken 18.49 anmeldelse om, at en butiksdetektiv havde standset en mand, som havde stjålet varer for mere end 2000 kroner, men ikke ville samarbejde og oplyse nærmere om sin identitet. En patrulje blev derfor sendt til stedet, hvor de fik identificeret manden, en 55-årig fra København, og han blev herefter anholdt og sigtet for butikstyveri. 

 

Tumult ved spillehal, Frederikssund

Ved Frederikssund spillehal opstod der klokken 19.22 noget tumult mellem en 40-årig mandlig gæst fra Frederikssund og noget personale, idet den mandlige gæst forud for tumulten havde skabt uro og været oppe at toppes med en anden gæst på stedet. Den 40-årige blev derefter bedt om at forlade stedet og smadrede i den forbindelse en rude på vejen ud. En patrulje kørte til stedet, hvor den 40-årige mand blev anholdt og sigtet for hærværk og derefter taget med på stationen.

 

Indbrud af flere omgange og færdselsuheld, Birkerød og Allerød

Klokken 20.07 indløb der anmeldelse om, at en varebil med tildækket nummerplade var kørt ind på grunden ved Baiers Scandinavia på Topstykket i Birkerød. Patruljer kørte til stedet, hvor de tog to mænd, en 24-årig fra Græsted og en 28-årig fra Rødovre, på fersk gerning i gang med at opbryde en dør ind til virksomheden. De blev derfor begge to anholdt og sigtet for indbrud.

Klokken 03.54 blev det anmeldt, at der var sket et færdselsuheld på Hillerødmotorvejen i norgående retning ved Allerød, da en bilist var trukket over i modsatte kørebane og her havde påkørt en 38-årig mandlig bilist fra Hillerød, som kom kørende i sydlig retning.

Patruljer kørte til stedet, hvor de kunne konstatere, at føreren af en bil, som var kørt galt, var den samme 24-årige, som tidligere på aftenen var blevet anholdt for indbrud. Han blev her skønnet påvirket af både alkohol og stoffer, og han blev derfor anholdt og sigtet for narko- og spirituskørsel. Idet han blødte fra hovedet, blev han med ambulance kørt til hospitalet for behandling af sine skader samt for udtagelse af en blodprøve, som skal fastslå de præcise omstændigheder omkring mandens eventuelle påvirkning. Den 24-årige blev ved uheldet også sigtet for kørsel uden førerret, da han ikke havde erhvervet sig retten til at køre bil. 

Kort efter uheldet ringede den 28-årige mand, som tidligere var blevet anholdt for indbruddet, og oplyste, at hans bil var blevet stjålet. Det blev her konstateret, at der var tale om den bil, som den 24-årige netop var forulykket i. Den 28-årige blev derfor anmodet om at køre til ulykkesstedet.

Samtidig blev patruljen opmærksomme på, at der var en del værktøj i den bil, som den 24-årige var forulykket i. De tog derfor kontakt til virksomhedsejeren fra indbruddet tidligere på aftenen, og han kunne nu bekræfte, at de to mænd igen havde været på adressen og begået indbrud endnu en gang, hvor det var lykkedes dem at stjæle en del værktøj. 

De to mænd blev derfor begge anholdt og sigtet for indbrud endnu en gang. 

 

Anmeldelse om mistænkeligt forhold førte til sigtelse for besiddelse af stoffer, Frederikssund

Klokken 20.51 blev det anmeldt, at to unge mænd var blevet set gå rundt i parkeringshuset ved Sillebroen, hvor de lyste ind i bilerne. En patrulje blev derfor sendt til stedet.

Her traf de en gruppe på fire unge, to kvinder og to mænd. Det kunne dog ikke fastslås, om de to mænd havde relation til den anmeldte hændelse. Den ene kvinde, en 16-årig fra Ølstykke, og den ene mand, også en 16-årig fra Ølstykke, blev begge fundet i besiddelse af en mindre mængde hash, og de blev derfor begge to sigtet for dette.

Patruljen traf ikke andre i parkeringshuset, som kunne sættes i forbindelse med den anmeldte hændelse.

 

Solofærdselsuheld, Vedbæk

På Elleslettegårdsvej skete der klokken 00.59 et solofærdselsuheld ved afkørslen til Helsingørmotorvejen, da en kvindelig bilist af ukendte årsager snurrede rundt med sin bil på stedet. Grundet læk af benzin fra bilen og bilens placering på vejen, måtte der rekvireres hjælp til at få ryddet op efter uheldet.

Der skete ved uheldet ikke umiddelbart nogen personskade.

Der er på tidspunktet for døgnrapportens udgivelse ikke yderligere oplysninger på den kvindelige fører af bilen.

 

Færdselsuheld, Allerød

På Hillerødmotorvejen i sydgående retning skete der klokken 06.42 et færdselsuheld, da tre biler kørte sammen. På tidspunktet for døgnrapportens udgivelse er der melding om en lettere tilskadekommen, som blev kørt til behandling på hospitalet, men derudover foreligger der ikke yderligere oplysninger om parterne. 

 

Indbrud i privat beboelse i Nordsjællands politikreds anmeldt den 11. - 12. november 2020

Pressekontakt

E-mail: nsj-presse@politi.dk

Telefon: +45 4133 1576

Vi beklager. Dette indhold kan ikke vises.