Spring til hovedindhold

Forslag

Nordsjællands Politi

Nyhed

15. april 2021 08:31

De nye nærpolitienheder i Nordsjælland placeres i Helsinge og Nivå

Borgere vil i fremtiden kunne henvende sig til politiet i Helsinge og Nivå, når der på baggrund af den nye flerårsaftale etableres to nye nærpolitienheder i Nordsjællands politikreds

Det følger af aftalen om politiets og anklagemyndighedens økonomi 2021-2023, at der på landsplan skal oprettes en række nye nærpolitienheder for at sikre, at politiet bliver mere fysisk tilgængelig og kommer tættere på borgerne. I den forbindelse fremgår det af flerårsaftalen, at to af disse nærpolitienheder placeres i Nordsjællands politikreds, nærmere bestemt i Gribskov og Fredensborg Kommuner. Arbejdet med at udvælge lokationer for de to nærpolitienheder har været i gang de seneste måneder, og der er nu truffet beslutning om deres nærmere placering.

Det er besluttet, at nærpolitienheden i Gribskov Kommune placeres i det centrale Helsinge, mens nærpolitienheden i Fredensborg Kommune placeres i eller i tilknytning til Nivåhøj/Islandshøjparken.

- Jeg er meget glad for, at vi er kommet så langt i processen, at vi nu kan koncentrere os om at finde de rigtige bygninger til de nye nærpolitienheder. Det betyder nemlig, at vi er et skridt nærmere at kunne invitere borgerne indenfor, fortæller politidirektør Jens-Christian Bülow og fortsætter:

- Placeringen af nærpolitienheden i Helsinge er baseret på en samlet vurdering af kriminalitetsbilledet i Gribskov Kommune, og at Helsinge er den største by i kommunen med en central beliggenhed. Når det gælder placeringen i Fredensborg Kommune, var det en forudsætning for partierne bag flerårsaftalen, at nærpolitienheden skal placeres i eller i tilknytning til Nivåhøj/Islandshøjparken. 

Arbejdet med at afdække præcis hvor i de to områder, nærpolitienhederne skal ligge, er endnu ikke afsluttet, men det ligger fast, at der vil være politipersonale tilknyttet enhederne, som vil være åbne for fysiske henvendelser 15 timer om ugen.
 

Pressekontakt

Telefon: 4133 1576

11. marts 2024

Nordsjællands Politi

Nordsjællands Politi ophæver lukning af rocker-/ bandetilholdssted

Nordsjællands Politi har ophævet forbuddet mod ophold på Oldenvej 17, st. tv., 3490 Kvistgård.

27. februar 2024

Nordsjællands Politi

Nordsjællands Politi forlænger lukningen af rocker/- bandetilholdssteder

Forbuddet mod at opholde sig i ét rocker/bande tilholdssted i Nordsjællands Politikreds er i dag blevet forlænget med yderligere 14 dage.

22. februar 2024

Nordsjællands Politi

Vedr. anmeldelser om børn antastet af person i varebil

Nordsjællands Politi har modtaget et stort antal henvendelser i forbindelse med efterforskningen i en sag, hvor politiet har modtaget en anmeldelse om, at to drenge var blevet antastet af en mand i en varebil. Desværre har ingen af de mange henvendelser og forskellige efterforskningsskridt pt. givet resultater i forhold til den aktuelle anmeldelse. Nordsjællands Politi har taget initiativ til et møde med skoledirektørerne i politikredsen, for at orientere om politiets arbejdei den type sager og medvirke til at skabe større tryghed for børnene, deres forældre og i skolerne.