Spring til hovedindhold

Forslag

Nordsjællands Politi

Nyhed

20. marts 2020 17:12

Et døgn uden anmeldelser om indbrud i privat beboelse i Nordsjællands politikreds

For første gang i nyere tid har Nordsjællands Politi i et helt døgn ikke modtaget anmeldelser om indbrud i privat beboelse. Politiets indsats og et øget fokus fra borgernes side på sikring af egen bolig og nabohjælp har sikret et støt faldende indbrudstal. Men det drastiske fald skal nok tilskrives, at mange borgere er hjemme på grund af situationen omkring coronavirus/covid-19.

I døgnet fra torsdag den 19. marts klokken 07.00 til fredag den 20. marts samme tid er der i Nordsjællands politikreds ikke modtaget nogen anmeldelser om indbrud i privat beboelse. 
 
- Jeg er naturligvis glad for, at vi i et helt døgn ikke har fået en eneste anmeldelse om indbrud i private hjem, for det er ingen hemmelighed, at indbrud generelt set er en stor udfordring her i kredsen. Vi har de senere år haft held med at nedbringe tallet, men forklaringen skal nok primært findes i, at mange borgere i øjeblikket befinder sig på deres egen bopæl som følge af coronavirus/covid-19, fortæller politidirektør i Nordsjællands Politi Jens-Christian Bülow.
 
Indbrud i privat beboelse dækker over indbrud i villaer og lignende, lejligheder samt landejendomme. Antallet af sådanne indbrud har de seneste år været faldende i kredsen, men er stadig for højt. Derfor har Nordsjællands Politi haft og vil fortsat have fokus på området og vejlede borgerne om de forebyggende tiltag, der kan indføres for at undgå indbrud. Samtidig følger Nordsjællands Politi nøje udviklingen i forhold til indbrud i for eksempel erhvervsvirksomheder og institutioner, da der kan være en risiko for, at indbrudstyvene i stedet retter deres fokus mod disse steder.
 
Nordsjællands Politi udsender alle hverdage en oversigt over antallet af anmeldelser om indbrud i privat beboelse for det seneste døgn sammen med den elektroniske døgnrapport. 

Pressekontakt

Telefon: 4133 1576

11. marts 2024

Nordsjællands Politi

Nordsjællands Politi ophæver lukning af rocker-/ bandetilholdssted

Nordsjællands Politi har ophævet forbuddet mod ophold på Oldenvej 17, st. tv., 3490 Kvistgård.

27. februar 2024

Nordsjællands Politi

Nordsjællands Politi forlænger lukningen af rocker/- bandetilholdssteder

Forbuddet mod at opholde sig i ét rocker/bande tilholdssted i Nordsjællands Politikreds er i dag blevet forlænget med yderligere 14 dage.

22. februar 2024

Nordsjællands Politi

Vedr. anmeldelser om børn antastet af person i varebil

Nordsjællands Politi har modtaget et stort antal henvendelser i forbindelse med efterforskningen i en sag, hvor politiet har modtaget en anmeldelse om, at to drenge var blevet antastet af en mand i en varebil. Desværre har ingen af de mange henvendelser og forskellige efterforskningsskridt pt. givet resultater i forhold til den aktuelle anmeldelse. Nordsjællands Politi har taget initiativ til et møde med skoledirektørerne i politikredsen, for at orientere om politiets arbejdei den type sager og medvirke til at skabe større tryghed for børnene, deres forældre og i skolerne.