Spring til hovedindhold

Forslag

Nordsjællands Politi

Nyhed

20. marts 2020

Et døgn uden anmeldelser om indbrud i privat beboelse i Nordsjællands politikreds

For første gang i nyere tid har Nordsjællands Politi i et helt døgn ikke modtaget anmeldelser om indbrud i privat beboelse. Politiets indsats og et øget fokus fra borgernes side på sikring af egen bolig og nabohjælp har sikret et støt faldende indbrudstal. Men det drastiske fald skal nok tilskrives, at mange borgere er hjemme på grund af situationen omkring coronavirus/covid-19.

I døgnet fra torsdag den 19. marts klokken 07.00 til fredag den 20. marts samme tid er der i Nordsjællands politikreds ikke modtaget nogen anmeldelser om indbrud i privat beboelse. 
 
- Jeg er naturligvis glad for, at vi i et helt døgn ikke har fået en eneste anmeldelse om indbrud i private hjem, for det er ingen hemmelighed, at indbrud generelt set er en stor udfordring her i kredsen. Vi har de senere år haft held med at nedbringe tallet, men forklaringen skal nok primært findes i, at mange borgere i øjeblikket befinder sig på deres egen bopæl som følge af coronavirus/covid-19, fortæller politidirektør i Nordsjællands Politi Jens-Christian Bülow.
 
Indbrud i privat beboelse dækker over indbrud i villaer og lignende, lejligheder samt landejendomme. Antallet af sådanne indbrud har de seneste år været faldende i kredsen, men er stadig for højt. Derfor har Nordsjællands Politi haft og vil fortsat have fokus på området og vejlede borgerne om de forebyggende tiltag, der kan indføres for at undgå indbrud. Samtidig følger Nordsjællands Politi nøje udviklingen i forhold til indbrud i for eksempel erhvervsvirksomheder og institutioner, da der kan være en risiko for, at indbrudstyvene i stedet retter deres fokus mod disse steder.
 
Nordsjællands Politi udsender alle hverdage en oversigt over antallet af anmeldelser om indbrud i privat beboelse for det seneste døgn sammen med den elektroniske døgnrapport. 

Pressekontakt

E-mail: nsj-presse@politi.dk

Telefon: +45 4133 1576

Flere nyheder

17. juni 2020

Nordsjællands Politi

Tre mænd varetægtsfængslet for sprængning af hæveautomat i Ålsgårde

Nordsjællands Politi sigtede tirsdag formiddag den 16. juni tre mænd og en kvinde for at stå bag sprængningen af en hæveautomat ved Nordea i Ålsgårdecentret natten til tirsdag. I dag blev de fremstillet i grundlovsforhør, hvor de tre mænd blev varetægtsfængslet i fire uger, mens kvinden blev løsladt.

10. juni 2020

Nordsjællands Politi

Nordsjællands Politi har indledt sommerpatruljering på vandet

Der vil være særligt fokus på nye regler samt sikkerheden for de sejlende og de badende

2. juni 2020

Nordsjællands Politi

Mand anholdt og sigtet for flere tilfælde af blufærdighedskrænkelse under foregivelse af at være film- og tv-caster

Nordsjællands Politi har i dag anholdt en 33-årig mand for flere tilfælde af blufærdighedskrænkelse og forsøg på blufærdighedskrænkelse begået mod unge kvinder i forbindelse med, at han har udgivet sig for at være caster på film og tv-serier.

Afvis cookies