Spring til hovedindhold

Forslag

Nordsjællands Politi

Nyhed

24. marts 2021 12:00

Fem anholdt for grov vold mod 17-årig i Helsinge

Nordsjællands Politi har tirsdag aften anholdt flere personer, som formodes at have begået et groft overfald på en 17-årig mand lørdag den 20. marts 2021 på stationen i Helsinge. Det formodes, at overfaldet er sket som led i en konflikt mellem to grupperinger

Lørdag den 20. marts om eftermiddagen blev en 17-årig mand udsat for et voldeligt overfald af en større gruppe maskerede mænd i en ventesal på Helsinge Station. På baggrund af efterforskning i sagen har Nordsjællands Politi tirsdag aften foretaget anholdelse af fem mænd i alderen 17-19 år.

- De seneste dages efterforskning har ledt os frem til flere personer, som vi mener har været involveret i overfaldet, og de fem personer er i den forbindelse blevet sigtet for grov vold. Det er vores formodning, at overfaldet er sket som led i en konflikt mellem to grupperinger i området, og vi kan derfor heller ikke udelukke, at der vil ske flere anholdelser i sagen, oplyser politidirektør Jens-Christian Bülow. 

Årsagen til konflikten efterforskes fortsat, men Nordsjællands Politi arbejder ud fra en formodning om, at også overfaldet på en 20-årig mand, som mandag aften den 22. marts fandt sted på en parkeringsplads ved Netto i Græsted, er relateret til de to grupperingers uoverensstemmelse.

- Vi er klar over, at det kan skabe utryghed blandt beboerne i området, når sådan en konflikt opstår. Derfor vil vi i den kommende tid øge vores tilstedeværelse i Helsinge og Græsted. I dag og de næste to dage kan borgerne også finde vores mobile politistation i de to byer. Jeg opfordrer til, at borgerne lægger vejen forbi til en snak, hvis de føler sig utrygge eller i øvrigt har lyst til at tale med politiet, slutter Jens-Christian Bülow.

Den mobile politistation vil onsdag, torsdag og fredag være placeret forskellige steder. Onsdag den 24. marts vil den holde på parkeringspladsen ved Kvickly i Helsinge mellem klokken 13.00 og 19.00. Placeringen oplyses hver dag på Twitter.

De fem mænd fremstilles i løbet af onsdag den 24. marts i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling.

Har man som borger oplysninger om de to hændelser henholdsvis lørdag den 20. marts omkring klokken 16 i ventesalen på Helsinge Station og mandag den 22. marts omkring klokken 21.20 på parkeringspladsen ved Netto på Helsingevej i Græsted, kan Nordsjællands Politi kontaktes på telefon 114.

Eventuelle yderligere spørgsmål kan rettes til vicepolitiinspektør Jan Hedager via kontakt til Nordsjællands Politis kommunikationssektion på telefon 41 33 15 76 eller e-mail nsj-presse@politi.dk.

Pressekontakt

Telefon: 4133 1576

11. marts 2024

Nordsjællands Politi

Nordsjællands Politi ophæver lukning af rocker-/ bandetilholdssted

Nordsjællands Politi har ophævet forbuddet mod ophold på Oldenvej 17, st. tv., 3490 Kvistgård.

27. februar 2024

Nordsjællands Politi

Nordsjællands Politi forlænger lukningen af rocker/- bandetilholdssteder

Forbuddet mod at opholde sig i ét rocker/bande tilholdssted i Nordsjællands Politikreds er i dag blevet forlænget med yderligere 14 dage.

22. februar 2024

Nordsjællands Politi

Vedr. anmeldelser om børn antastet af person i varebil

Nordsjællands Politi har modtaget et stort antal henvendelser i forbindelse med efterforskningen i en sag, hvor politiet har modtaget en anmeldelse om, at to drenge var blevet antastet af en mand i en varebil. Desværre har ingen af de mange henvendelser og forskellige efterforskningsskridt pt. givet resultater i forhold til den aktuelle anmeldelse. Nordsjællands Politi har taget initiativ til et møde med skoledirektørerne i politikredsen, for at orientere om politiets arbejdei den type sager og medvirke til at skabe større tryghed for børnene, deres forældre og i skolerne.