Spring til hovedindhold

Forslag

Nordsjællands Politi

Nyhed

6. januar 2023 13:05

Ung mand idømt fængsel for kontaktbedrageri i millionklassen

En ung mand fra Karlslunde er blevet idømt to års fængsel i en sag om kontaktbedrageri, hvor 20 ældre er blevet svindlet for ikke under fire millioner kroner.

En 25-årig mand fra Karlslunde er torsdag d. 5. januar ved retten i Lyngby blevet idømt 2 års fængsel i en sag, hvor han sammen med andre medgerningsmænd har bedraget 20 ældre personer for samlet mellem fire og fem millioner kroner i løbet af 2022.

Manden erkendte, at han sammen med medgerningsmænd havde begået såkaldt kontaktbedrageri, hvor de havde udgivet sig for at være fra Politiet og derved fået 20 ældre borgere til at udlevere større kontantbeløb. 

Ud over de 20 bedragerier er den 25-årige også blevet dømt for 10 bedrageriforsøg mod ældre samt svindel i forbindelse med en leasingbil. 

 

Hjælp er en formildende omstændighed

Den dømte har tilstået sin rolle i sagerne og har desuden hjulpet med efterforskningen ved at udpege yderligere ofre for bedragerier, som Politiet ikke var bekendt med.

- Kontaktbedragerier er noget, vi ser meget alvorligt på. I denne sag er der tale om en person, der har stået bag mange og særdeles grove bedragerisager, og derfor er vi tilfredse med sagens udfald, siger anklager Christian Bruhn-Andersen.

 

Vær opmærksom på kontaktbedrageri:

Politiet vil aldrig bede dig:
- Overføre penge til en ’sikret’ konto
- Om at udlevere større kontantbeløb til sikker opbevaring
Kontakt Politiet på 114, hvis du er i tvivl om, om det er en medarbejder fra Politiet, du taler med. 
Bagmændene kan virke meget professionelle, og benytter blandt andet telefonnumre, brevpapir, tøj og ID-kort, der til forveksling ligner Politiets. 
 

Pressekontakt

Telefon: 4133 1576

11. marts 2024

Nordsjællands Politi

Nordsjællands Politi ophæver lukning af rocker-/ bandetilholdssted

Nordsjællands Politi har ophævet forbuddet mod ophold på Oldenvej 17, st. tv., 3490 Kvistgård.

27. februar 2024

Nordsjællands Politi

Nordsjællands Politi forlænger lukningen af rocker/- bandetilholdssteder

Forbuddet mod at opholde sig i ét rocker/bande tilholdssted i Nordsjællands Politikreds er i dag blevet forlænget med yderligere 14 dage.

22. februar 2024

Nordsjællands Politi

Vedr. anmeldelser om børn antastet af person i varebil

Nordsjællands Politi har modtaget et stort antal henvendelser i forbindelse med efterforskningen i en sag, hvor politiet har modtaget en anmeldelse om, at to drenge var blevet antastet af en mand i en varebil. Desværre har ingen af de mange henvendelser og forskellige efterforskningsskridt pt. givet resultater i forhold til den aktuelle anmeldelse. Nordsjællands Politi har taget initiativ til et møde med skoledirektørerne i politikredsen, for at orientere om politiets arbejdei den type sager og medvirke til at skabe større tryghed for børnene, deres forældre og i skolerne.