Spring til hovedindhold

Forslag

Nordsjællands Politi

Nyhed

6. januar 2023 13:05

Ung mand idømt fængsel for kontaktbedrageri i millionklassen

En ung mand fra Karlslunde er blevet idømt to års fængsel i en sag om kontaktbedrageri, hvor 20 ældre er blevet svindlet for ikke under fire millioner kroner.

En 25-årig mand fra Karlslunde er torsdag d. 5. januar ved retten i Lyngby blevet idømt 2 års fængsel i en sag, hvor han sammen med andre medgerningsmænd har bedraget 20 ældre personer for samlet mellem fire og fem millioner kroner i løbet af 2022.

Manden erkendte, at han sammen med medgerningsmænd havde begået såkaldt kontaktbedrageri, hvor de havde udgivet sig for at være fra Politiet og derved fået 20 ældre borgere til at udlevere større kontantbeløb. 

Ud over de 20 bedragerier er den 25-årige også blevet dømt for 10 bedrageriforsøg mod ældre samt svindel i forbindelse med en leasingbil. 

 

Hjælp er en formildende omstændighed

Den dømte har tilstået sin rolle i sagerne og har desuden hjulpet med efterforskningen ved at udpege yderligere ofre for bedragerier, som Politiet ikke var bekendt med.

- Kontaktbedragerier er noget, vi ser meget alvorligt på. I denne sag er der tale om en person, der har stået bag mange og særdeles grove bedragerisager, og derfor er vi tilfredse med sagens udfald, siger anklager Christian Bruhn-Andersen.

 

Vær opmærksom på kontaktbedrageri:

Politiet vil aldrig bede dig:
- Overføre penge til en ’sikret’ konto
- Om at udlevere større kontantbeløb til sikker opbevaring
Kontakt Politiet på 114, hvis du er i tvivl om, om det er en medarbejder fra Politiet, du taler med. 
Bagmændene kan virke meget professionelle, og benytter blandt andet telefonnumre, brevpapir, tøj og ID-kort, der til forveksling ligner Politiets. 
 

Pressekontakt

Telefon: 4133 1576

Flere nyheder

17. maj 2023

Nordsjællands Politi

56-årig mand idømt fængsel og udvisning for voldtægt, vold psykisk vold og trusler

Manden, som har haft lovligt ophold i Danmark gennem 18 år, bliver efter afsoningen af dommen på 3,5 års fængsel udvist af Danmark for bestandigt

17. maj 2023

Nordsjællands Politi

Uforsigtig brug af ukrudtsbrændere er årsag til flere brande i Nordsjælland

De nordsjællandske brand- og redningsberedskaber og Nordsjællands Politi advarer om, at forkert brug af ukrudtsbrændere i den senere tid har været skyld i flere brande.

2. maj 2023

Nordsjællands Politi

50-årig mand idømt syv år og seks måneders fængsel for omfattende narkotikakriminalitet

Manden, som var en del af et større kriminelt netværk, tilstod at have været i besiddelse af og solgt i alt ca. syv kg kokain og to kg MDMA

Forslag