Spring til hovedindhold

Forslag

Nordsjællands Politi

Nyhed

3. august 2021 19:02

45-årig mand skal 15 år i fængsel for drab på hustru

Retten i Hillerød har netop afsagt dom i sagen, hvor manden, der er fra Frederikssund, tilstod drabet

En 45-årig mand fra Frederikssund er blevet idømt 15 års fængsel for drab på sin kone og efterfølgende usømmelig behandling af hendes lig. 

Dommen faldt ved Retten i Hillerød tirsdag aften, hvor anklager Anne-Mette Wedell Seerup forinden havde haft den 45-årige mand i et indenretligt forhør, hvor han tilstod drabet og at have bortskaffet kvindens lig.

Anne-Mette Wedell Seerup vurderede efterfølgende, at de oplysninger og forklaringer, som manden kom med foran dommeren, var af en sådan karakter, at forklaringen kunne danne grundlag for en egentlig tilståelsessag, som blev gennemført få timer efter det indenretlige forhør.

- Jeg må sige, at omstændighederne omkring sagen har været temmelig usædvanlige. Nu er der faldet dom, og jeg er tilfreds med, at retten valgte at følge min påstand om 15 års fængsel, siger Anne-Mette Wedel Seerup.

Den afdøde kvinde blev meldt savnet i oktober 2020, og sagen blev i første omgang behandlet som en eftersøgning af kvinden, der, ifølge den dømte mand, havde forladt deres fælles hjem i nedtrykt tilstand.

Det viste sig imidlertid kort tid efter, at kvinden var blevet meldt savnet, at sagen ikke forholdt sig som først antaget, og Nordsjællands Politi begyndte derfor at efterforske sagen som en drabssag i stedet.

Den 45-årige dømte mand blev sigtet for drab og har siddet varetægtsfængslet siden november 2020. Han har i lang tid nægtet ethvert kendskab til sin hustrus død, men i juni måned i år, gav han oplysninger til Nordsjællands Politi, som medførte, at liget af hende blev fundet.

Pressekontakt

E-mail: nsj-presse@politi.dk

Telefon: +45 4133 1576

8. december 2021

Nordsjællands Politi

Tre mænd dømt i sag om røveri mod guldsmed i Nærum

Nordsjællands Politi formoder dog, at der er yderligere to personer involveret i røveriet

19. november 2021

Nordsjællands Politi

Mand anholdt efter groft overfald i Charlottenlund

Nordsjællands Politi har i løbet af fredagen søgt efter voldsom udadreagerende gerningsperson til et groft overfald, som fandt sted i Charlottenlund tidlig fredag morgen. Efter en større politimæssig indsats blev en 40-årig mand anholdt i området, og han er nu blevet sigtet for grov vold.

26. oktober 2021

Nordsjællands Politi

21-årig mand varetægtsfængslet for drab i Tisvildeleje

En 21-årig mand er netop blevet varetægtsfængslet i fire uger. Han er sigtet for drab på en 55-årig kvinde