Spring til hovedindhold

Forslag

Nordsjællands Politi

Nyhed

3. august 2021 19:02

45-årig mand skal 15 år i fængsel for drab på hustru

Retten i Hillerød har netop afsagt dom i sagen, hvor manden, der er fra Frederikssund, tilstod drabet

En 45-årig mand fra Frederikssund er blevet idømt 15 års fængsel for drab på sin kone og efterfølgende usømmelig behandling af hendes lig. 

Dommen faldt ved Retten i Hillerød tirsdag aften, hvor anklager Anne-Mette Wedell Seerup forinden havde haft den 45-årige mand i et indenretligt forhør, hvor han tilstod drabet og at have bortskaffet kvindens lig.

Anne-Mette Wedell Seerup vurderede efterfølgende, at de oplysninger og forklaringer, som manden kom med foran dommeren, var af en sådan karakter, at forklaringen kunne danne grundlag for en egentlig tilståelsessag, som blev gennemført få timer efter det indenretlige forhør.

- Jeg må sige, at omstændighederne omkring sagen har været temmelig usædvanlige. Nu er der faldet dom, og jeg er tilfreds med, at retten valgte at følge min påstand om 15 års fængsel, siger Anne-Mette Wedel Seerup.

Den afdøde kvinde blev meldt savnet i oktober 2020, og sagen blev i første omgang behandlet som en eftersøgning af kvinden, der, ifølge den dømte mand, havde forladt deres fælles hjem i nedtrykt tilstand.

Det viste sig imidlertid kort tid efter, at kvinden var blevet meldt savnet, at sagen ikke forholdt sig som først antaget, og Nordsjællands Politi begyndte derfor at efterforske sagen som en drabssag i stedet.

Den 45-årige dømte mand blev sigtet for drab og har siddet varetægtsfængslet siden november 2020. Han har i lang tid nægtet ethvert kendskab til sin hustrus død, men i juni måned i år, gav han oplysninger til Nordsjællands Politi, som medførte, at liget af hende blev fundet.

Pressekontakt

E-mail: nsj-presse@politi.dk

Telefon: +45 4133 1576

12. oktober 2021

Nordsjællands Politi

41-årig mand idømt livstid i sag om drab og drabsforsøg i Hillerød

Et enigt nævningeting har idømt en 41-årig mand livstid i drabssag fra Hillerød

12. oktober 2021

Nordsjællands Politi

Nordsjællands Politi undersøger hændelser i Allerød

Nordsjællands Politi undersøger hændelser i Allerød, hvor fremmede personer har skabt utryghed med deres adfærd over for børn

8. oktober 2021

Nordsjællands Politi

24-årig mand idømt forbud mod at opholde sig i nattelivet

Anklagemyndigheden ved Nordsjællands Politi har netop ført sin første sag om opholdsforbud i nattelivet