Spring til hovedindhold

Forslag

Nordsjællands Politi

Nyhed

13. august 2024 10:06

Ulovlig arbejdskraft koster dyrt

Det kan blive en meget dyr hovedrengøring at ansætte rengøringshjælp, som ikke har en opholds- og arbejdstilladelse.
Det viser en sag fra Nordsjællands Politi.

Tidligere i år tog medarbejdere fra udlændingekontrolsektionen i Nordsjællands Politi kontakt til en filippinsk kvinde, der stod ved en busstoppested ved Hellerup station.

 

Kvinden havde ikke sit pas eller opholdskort på sig og fortalte politiet, at hun havde været au pair i Danmark fra 2010 til 2012. I årene herefter havde hun opholdt sig ulovligt i Danmark, hvor hun havde levet af at gøre rent i private hjem.

 

Efterforskning viste, at den filippinske kvinde i alt havde gjort rent for 19 personer, 12 i Nordsjælland og 7 i København.

 

I den konkrete sag blev 19 personer sigtet for at have beskæftiget en udlænding uden arbejds- eller opholdstilladelse.

 

”Det er dit ansvar at sikre dig, at du ikke beskæftiger udlændinge ulovligt. Det gælder både lønnet og frivilligt/ulønnet arbejde. Hvis du ansætter en udlænding, som ikke har arbejds- eller opholdstilladelse, kan du blive straffet med en stor bøde,” siger politiinspektør, Morten Kaare Pedersen, Nordsjællands Politi.

 

Flere af de personer, som kvinden arbejdede for, fortalte efterfølgende politiet, at de ikke vidste, at hun opholdt sig ulovligt i Danmark, og at de ikke var ikke bekendt med, at en udlænding fra et såkaldt 3.land, dvs. lande uden for EU skal kunne fremvise en opholds- og arbejdstilladelse.

 

”Heller ikke det forhold, at den filippinske kvinde altid fik sin betaling i kontanter, har tilsyneladende vakt mistanke,” tilføjer Morten Kaare Pedersen.

 

Efterfølgende udstedte politiet bøder for overtrædelse af udlændingeloven til de 19 personer, som kvinden havde gjort rent for – fra 13.000 til 367.000 kr. I alt blev der udstedt bøder for 995.000 kr.

 

18 har betalt bøden, og en person har bedt om at få sin sag afgjort i retten.

 

Den filippinske kvinde blev idømt tre måneders fængsel med indrejseforbud i seks år.

 

Læs mere om reglerne her: https://nyidanmark.dk/da/Arbejdsgivere-og-uddannelsessteder/Arbejdsgivere/Illegal-work

Pressekontakt

Telefon: 4133 1576

12. august 2024

Nordsjællands Politi

Nordsjællands Politi afslutter sag om eksplosion i Helsinge

Nordsjællands Politi indstiller efterforskningen og afslutter dermed sagen om en eksplosion i et rækkehus i Helsinge tidligere i år

6. august 2024

Nordsjællands Politi

Dømt for at stjæle værdier for mere end 600.000 kroner

En 43-årig mand fra Helsinge skal halvandet år i fængsel, efter han blev kendt skyldig i en række indbrud af særlig grov karakter begået i Gilleleje

9. juli 2024

Nordsjællands Politi

Nordsjællands Politi efterlyser vidner til kørsel forud for ulykke

I forbindelse med efterforskningen af den ulykke, som lørdag morgen kostede tre mennesker livet, søger Nordsjællands Politi flere vidner.