Spring til hovedindhold

Forslag

Afpresning via email

Vi er opmærksomme på, at der er mange afpresningsmails i omløb, hvor kriminelle forsøger at afpresse privatpersoner økonomisk.

Afsenderen påstår at have adgang til modtagerens computer og være i besiddelse af browserhistorik og pornografiske billeder eller videoer optaget med computerens webcam. Afsenderen truer med at videresende billederne til alle modtagerens kontakter, hvis vedkommende ikke betaler et nærmere angivet beløb inden en tidsfrist.

 

I nogle tilfælde er afsenderen af e-mailen forfalsket, og e-mailen vil derfor både indeholde modtagerens e-mailadresse som afsender og modtager. Det er blot gerningsmandens forsøg på at bevise at have hacket sig ind i computeren og skjule, hvem den virkelige afsender er.

 

E-mailen kan også indeholde brugernavne og passwords, som du tidligere har benyttet.

 

Denne type e-mails findes på flere forskellige sprog, bl.a. tysk, norsk, svensk, engelsk og dansk.

 

Vi anbefaler, at du ikke betaler beløbet og ikke besvarer e-mailen, da afsenderen hverken er i besiddelse af de påståede billeder eller har hacket sig ind på din computer. Du skal blot slette e-mailen.

 

Hvis du fortsat ønsker at anmelde forholdet, skal du trykke på 'Anmeld' herunder.

 

Under anmeldelsen vil du have mulighed for at vedhæfte dokumenter og beskrive forholdet nærmere i et fritekstfelt.

Du bedes have følgende oplysninger klar
Du bedes vedhæfte den e-mail, som du har modtaget.
Du bedes angive den krypto-adresse eller det kontonummer, som du blev anmodet om at overføre til i fritekstfeltet under anmeldelsen.

Brug dit MitID, og gem al dokumentation – også efter du har sendt din anmeldelse

Hvad sker der, når jeg har anmeldt?
Kvitteringen vil bl.a. indeholde et journalnummer, som du bedes oplyse, hvis du senere henvender dig om din anmeldelse. 
I politiet bestræber vi os på at behandle din anmeldelse så hurtigt som muligt. Vi modtager imidlertid mange anmeldelser om økonomisk svindel på nettet, så vi kan ikke på forhånd sige, hvornår din anmeldelse vil blive behandlet.