Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

5. oktober 2020 11:16

Døgnrapport fra Østjyllands Politi mandag den 5. oktober 2020

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Kvinde opgav falsk navn og blev anholdt

En patrulje kørte søndag morgen kl. 7.22 til en lejlighed på Illerupvej i Aarhus N, efter anmeldelser om larm og uro på adressen. Da betjentene kom frem, var der ro i lejligheden, men beboeren på stedet fortalte, at der havde været lidt ballade, og at han havde bedt to kvinder om at forlade stedet. 

De to kvinder stod stadig i opgangen, og de insisterede på at ville ind i lejligheden igen. Betjentene bad begge kvinder gå væk fra adressen for ikke at eskalere en konflikt, men ingen af dem var særligt samarbejdsvillige. Patruljen bad om kvindernes id, og kontaktede derefter vagtcentralen for at få bekræftet navne og fødselsdatoer. 

Den ene kvindes data passede ikke, og da hun nægtede at oplyse sit rigtige navn, blev hun anholdt. Det blev hun så utilfreds med, at hun gentagne gange råbte skældsord efter patruljen.

Inde på stationen fandt betjentene et id-kort i kvindens taske, og det viste sig, at hun var en 27-årig kvinde fra København.  Efter at være blevet sigtet for at forstyrre den offentlige orden og for at nægte at opgive sit navn til politiet, blev hun løsladt. 

**

 

Mand slået med flaske på gaden

Østjyllands Politi fik søndag kl. 17.01 en anmeldelse om, at en mand var blevet overfaldet, og at han nu gik og blødte fra hovedet på Banegårdspladsen i Aarhus. Da patruljen kom frem, traf de en 37-årig mand, som havde fået en flænge over det ene øje. 

Han fortalte, at han var blevet slået med en flaske af en anden mand, men hvad der var gået forud, var han ikke videre meddelsom omkring.  Han kunne give et signalement af manden, som patruljerne dog ikke umiddelbart kunne finde i nærheden. 

En ambulance blev tilkaldt for, at manden kunne få tilset sin flænge, men han var ikke kommet alvorligt til skade. 


**

 

Mand uden kørekort forsøgte at flygte

En patrulje dirigerede søndag kl. 18.05 en bil ind til siden på Edwin Rahrs Vej i Brabrand for at lave et rutinetjek. Det viste sig at være en god idé, for bag rattet sad en 20-årig mand, som er frakendt førerretten. I bilen lå en joint, som der tydeligvis lige var blevet røget af, og bilisten blev derfor anholdt og sigtet for narkokørsel og kørsel uden førerret. 

Det lykkedes den 20-årige at vriste sig fri, men han nåede kun at løbe nogle få meter, før han blev indhentet og lagt i håndjern. Denne gang blev han sigtet for at flygte som anholdt. 

**

 

Vidner søges: Død kat med brandskader fundet

En kvinde ringede lørdag kl. 9.15 til politiet og fortalte, at der ved en fritidsordning på Grydhøjvej i Aarhus N lå en død kat, som formentligt var brændt ihjel. En patrulje kørte til stedet og fandt katten, som lå død på græsset med tydelige brandskader – den præcise dødsårsag var dog ikke mulig at fastslå. 

Lidt derfra var en bålplads, som nogen sandsynligvis har benyttet omkring fredag aften. 
Betjentene sikrede spor på stedet, og katten blev afhentet af Falck. 

Østjyllands Politi efterforsker sagen nærmere og hører gerne fra vidner, som har information, der kan lede på sporet af, hvad der er sket med katten. 

** 

 

Mistænkelig mand bad politiet ”pisse af”

En beboer på et kollegie i Universitetsparken i Aarhus ringede søndag aften til politiet, da hun opdagede en mistænkelig mand luske rundt og forsøge at komme ind på kollegiegangene. Kvinden fortalte politiet, at hun genkendte manden, da han tidligere havde stjålet trusser fra en vaskekælder på kollegiet. 

En patrulje kørte til stedet og efter kort tids søgen fik de øje på en mand, som svarede nøje til beboerens signalement. Betjentene tog kontakt til den 41-årige mand, som ikke var specielt tilfreds med patruljens spørgsmål til ham. 

Han råbte til betjentene, at de skulle ”pisse af”, og han blev derfor anholdt og sigtet for fornærme politiet. Den 41-årige havde intet ulovligt på sig, da han blev visiteret, og han fik derfor ikke yderligere sigtelser. 

**

 

Cyklist havde ecstasy i lommen

En patrulje tog natten til mandag kl. 2.55 kontakt til en 37-årig mand, som kom cyklende på Fuglebakken i Randers C. Da betjentene havde mistanke til, at cyklisten havde stoffer på sig, foretog de en visitation på gaden. I mandens lommer lå en ecstasypille og nogle ulovlige tabletter, og han blev derfor anholdt, mens en patrulje kørte til den 37-åriges bopæl for at ransage for yderligere stoffer. 

I mandens lejlighed lå flere ecstasypiller, noget hash og en del salgsposer. Den 37-årige blev derfor sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg. 

**

 

Færdsel

Søndag kl. 14.46 skete der et færdselsuheld på Kanalvej i Fannerup ved Kolind. En 66-årig mandlig bilist svingede til venstre og ramte ind i en bil ført af en 54-årig kvinde. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. 

Natten til mandag kl. 1.00 blev en 25-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spritkørsel, da han blev standset af en patrulje på Dr. Margrethes Vej i Aarhus N. 

Natten til mandag kl. 1.22 blev en 30-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og for at køre uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Skanderborgvej i Viby. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fire indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Vellinggårdsvej i Havndal begået søndag d. 4/10 mellem kl. 2.30 og kl. 10.00
På Sygehusvej i Ørsted begået mellem fredag d. 2/10 kl. 14.00 og søndag d. 4/10 kl. 13.20
På Strandparken i Ebeltoft begået mellem lørdag d. 3/10 kl. 12.00 og søndag d. 4/10 kl. 9.30
På Jeppe Aakjærs Vej i Åbyhøj begået mellem fredag d. 2/10 kl. 12.00 og søndag d. 4/10 kl. 18.50

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Flere døgnrapporter

18. april 2021

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi søndag den 18. april 2021

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

17. april 2021

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Poltii lørdag den 17. april 2021

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelse i Østjyllands politikreds

16. april 2021

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 16. april 2021

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.