Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

22. december 2021 10:25

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 22. december 2021

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

47-årig bilist afgået ved døden efter trafikulykke i mandags

En 47-årig mand, der mandag var involveret i en trafikulykke på Østjyske Motorvej, afgik tirsdag ved døden. Den 47-årige blev efter ulykken, hvor fire biler og en lastbil var involveret, indlagt i kritisk tilstand. 

En 69-årig lastbilchauffør, som i første omgang var sigtet for uagtsomt legemsbeskadigelse, vil nu blive sigtet for uagtsomt manddrab. 

**

 

Fik stjålet bil i Aarhus C

En 68-årig mand anmeldte tirsdag kl. 14.28, at han havde fået stjålet sin bil på Sønderborggade i Aarhus C. 

Ifølge den 68-årige kom han kørende, da to biler holdt stille i krydset ved Langenæs Allé, hvor passagerne sad og snakkede med hinanden. Det fik den 68-årige til at dytte af dem, da han ikke kunne komme forbi bilerne. 

To mænd, der sad i den ene bil, steg nu ud og gik hen imod den 68-årige, som holdt ind til siden og gik ud for at tale med mændene, som var noget opfarende. Pludseligt løb den ene mand hen og kørte væk i den 68-åriges bil, som stod med nøglerne i. Den anden mand kørte væk i den bil, han og hans ven var kørende i. 

Den 68-årige kontaktede politiet, og patruljer i området ledte efter bilerne og mændene, dog uden at finde frem til dem. 

Natten til onsdag kl. 1.34 blev mændenes bil fundet på Kolt Østervej i Kolt ved Hasselager. Der var sat ild til den, og bilen nåede stort set at udbrænde, inden brandvæsnet fik ilden slukket. 

Omkring kl. 5.30 blev den 68-åriges bil så fundet ud for en adresse i Viby. Der var umiddelbart ingen skader på den. 

Østjyllands Politi efterforsker nu sagen nærmere for at finde frem til gerningsmændene. 

**

 

Spirituspåvirket bilist kørte tværs igennem en rundkørsel

Tirsdag kl. 16.09 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en bil var kørt tværs igennem en rundkørsel og havde ramt flere skilte ved Stadion Allé i Kolind. 

Føreren af bilen var herefter løbet fra stedet. Der var dog flere vidner på stedet, der holdt øje med manden, og som kunne pege betjentene i retning af en nærliggende eng, han var løbet ud på. 

Her blev den 35-årige mand kort efter indhentet og anholdt, hvorefter han erkendte, at han havde drukket alkohol. Dette blev bekræftet af en alkometertest, der afslørede en promille, der lå noget over det tilladte. Han fik efterfølgende taget en blodprøve, der skal fastslå den nøjagtige promille. 

Den 35-årige mand blev både sigtet for spirituskørsel og narkokørsel, for ikke at have overholdt sin vigepligt, for at have forholdt fare for andres liv og førlighed og for at være stukket af fra et færdselsuheld. Ingen personer kom til skade ved uheldet. 

**

 

Alt for høj promille endte med beslaglagt bil

Tirsdag kl. 16.35 fik politiet en henvendelse fra en 48-årig mandlig bilist, der kørte bag ved en bil, der blev ført meget usikkert på Djurslandsmotorvejen. Den 48-årige mand havde mistanke om, at føreren af den anden bil var spirituspåvirket, idet bilen kørte med meget skiftede hastighed og slingede fra nødsporet til 2. vognbane og retur. 

Den 48-årige mand fulgte efter bilen, der kørte via Østjyske Motorvej til Tilst-afkørslen, hvorefter den kørte et stykke ad Viborgvej mod Aarhus og efterfølgende lagde sig i den venstre svingbane, der også er tilkørslen til motorvejen. Her kørte den 48-årige mand ind foran for at afskære vejen. 

Manden gik herefter hen til den kvindelige fører, der virkede til at være faldet i søvn. Han fik hende til at køre bilen over i vejsiden, hvorefter han tog bilnøglerne fra hende og holdt øje med hende, indtil politiet ankom.

Da betjentene ankom til stedet, bad de den 49-årige kvinde stige ud af bilen, hvorefter det blev tydeligt, at hun var ganske spirituspåvirket. Hun havde svært ved at holde balancen og talte snøvlende. En alkometertest afslørede, at kvinden havde en promille på den anden side af 2,0, og hun blev derfor anholdt og sigtet for spirituskørsel. 

Da spirituskørsel med en promille over 2,0 betragtes som vanvidskørsel, blev kvindens bil beslaglagt med henblik på konfiskation. Derudover blev hendes kørekort administrativt inddraget. 

**

 

To mænd anholdt og sigtet for vold

Østjyllands Politi fik tirsdag kl. 12.40 en anmeldelse om, at to mænd havde overfaldet en mand ud for en adresse på Olaf Rudes Vej i Højbjerg. De to mænd havde ifølge vidnerne slået manden flere gange, inden de kørte fra stedet. 

En patrulje kørte til adressen, hvor de traf en 58-årig mand, som havde flere skrammer i ansigtet. Han var dog umiddelbart ikke kommet alvorligt til skade. Kort efter ankom en 22-årig mand og en 27-årig mand, som vidner udpegede som gerningsmændene. 

Begge blev derfor anholdt og sigtet for vold. 

Ud fra de foreløbige afhøringer tyder det på, at der har været en forudgående uoverensstemmelse mellem de tre mænd, men den videre efterforskning skal nu afdække hændelsesforløbet.  


**

 

Butiksmedarbejder havde hash på sig

Betjente fra Østjyllands Politis specialpatrulje var tirsdag ved middagstid på kontrol i en butik i Aarhus C, hvor personalet flere gange er blevet taget med stoffer på sig. Denne kontrol foregik i samarbejde med SKAT og Fødevarestyrelsen, som også var med. 

Der befandt sig to medarbejdere i butikken, og den ene, en 42-årig mand, havde en klump hash og en joint i lommen. Han blev derfor sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. 

Fødevarestyrelsen konstaterede overtrædelse af et påbud og uddelte en bøde, og SKAT konstaterede flere fejl, som butikken blev vejledt om. 

**

 

Mindre brand i lejlighed

Natten til onsdag kl. 05.02 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var opstået en mindre brand i en lejlighed på Thorsvej i Åbyhøj. Lejlighedens beboer blev hjulpet ud og tilset i en ambulance. 

Vedkommende havde indåndet lidt røg, men umiddelbart ikke noget alvorligt, og der var ikke behov for at køre forbi hospitalet. Branden var formentlig opstået i forbindelse med brug af en lighter. 

**

 

Udenlandsk mand stjal sko

En medarbejder i en skobutik i Bruuns Galleri opdagede tirsdag kl. 15.44, at en kunde havde stjålet et par sko. Kunden havde prøvet nogle sko, men ville umiddelbart ikke købe nogen. I stedet gik han til kassen og betalte for nogle snørebånd. Idét han var på vej ud af butikken opdagede medarbejderen, at han havde nogle sko fra butikken på. 

Kunden, en 54-årig mand, blev holdt tilbage, og politiet kontaktet. Det viste sig, at mandens egne sko var pakket ned i den æske, som de nye sko var taget fra, og den 54-årige blev sigtet for tyveri. 

Den 54-årige mand er britisk statsborger og har ikke adresse i Danmark. Han er nu tilbageholdt på Udlændingeloven, og sagen er forelagt Udlændingestyrelsen, der skal vurdere, om manden skal udvises. 

**

 

Færdsel

Tirsdag kl. 13.36 blev en 24-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Bredstrupsgade i Randers C. 

Tirsdag kl. 16.50 skete der et færdselsuheld på Hadsundvej i Gjerlev. En 41-årig kvinde kom kørende ad Hadsundvej, da en forankørende varebil bremsede ned for at ville svinge til højre. Den kvindelige bilist bremsede også ned, men blev så påkørt bagfra af en anden bil, der blev ført af en 20-årig mand. Der skete umiddelbart ingen personskade ved uheldet. Den 20-årige mand blev sigtet for ikke at have holdt tilstrækkelig afstand til forankørende. 

Natten til onsdag kl. 00.59 blev en 39-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spirituskørsel og for kørsel i frakendelsestiden, da han blev standset af en patrulje på Nordjyske Motorvej ved Fårup. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fire indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds:

På B.S. Ingemanns Vej i Åbyhøj begået tirsdag den 21/12 mellem kl. 19.00 og kl. 19.10
På Åbyvej i Åbyhøj begået mellem fredag den 17/12 kl. 14.00 og tirsdag den 21/12 kl. 20.00
På Heibergsgade i Aarhus C begået tirsdag den 21/12 mellem kl. 18.00 og kl. 20.00 
I Råhøjparken i Viby begået onsdag den 22/12 kl. 03.37

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

29. marts 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 29. marts 2024.

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

28. marts 2024

Østjyllands Politi

Døgnrapport

"Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 27. marts 2024 Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds"

27. marts 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 27. marts 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.