Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

19. juli 2019 12:02

Døgnrapport fra Østjyllands Politi fredag den 19. juli 2019

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus

Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 10.00 i Retten i Aarhus en 35-årig mand, der er egyptisk statsborger. Manden blev anholdt tirsdag i forbindelse med et butikstyveri (se nedenstående fra onsdagens døgnrapport), og han har siden været tilbageholdt på udlændingeloven i 3x24 timer. Sagen har i mellemtiden været forelagt for udlændingestyrelsen, der har afgivet resolution om administrativ udvisning med indrejseforbud i to år. Manden fremstilles i grundlovsforhør med henblik på frihedsberøvelse i fire uger for at sikre muligheden for effektuering af udvisningen.

Fra onsdagens døgnrapport:

En 35-årig mand blev tirsdag kl. 11.35 sigtet for butikstyveri, efter at personalet i en butik i Bruuns Galleri i Aarhus havde tilkaldt politiet. Medarbejderne opdagede, at den 35-årige havde stjålet et ur, og de fik ham til at blive på stedet, indtil patruljen kom frem. Da den 35-årige er udenlandsk statsborger, der har ulovligt ophold i Danmark. Derfor bliver han nu tilbageholdt på Udlændingeloven, indtil det er blevet vurderet, om han kan udsendes.

**

 

Tre polske cykeltyve i grundlovsforhør

Fredag kl. 13.30 fremstiller Østjyllands Politi i Retten i Aarhus tre polske mænd på 32, 25 og 42 år, der sigtes for tyveri af tre cykler. I aftes kl. 21.35 kontaktede en vaks borger politiet, da han på Kaserne Boulevarden i Aarhus havde bemærket en hvid, polsk varebil og tre mænd, der var i færd med at læsse en cykel ind i bilens varerum. Borgeren syntes det virkede mistænkeligt og fulgte derfor efter bilen ad Ny Munkegade/Thunøgade, mens han kontaktede politiet, der kort efter fik kontakt til varebilen og de tre mænd på Sejrøgade.

 

Borgeren, der havde ringet til politiet, var også på stedet og kunne bekræfte, at det var de tre personer, han havde set tage en cykel, som var identisk med den sorte cykel, der lå bagi varebilen, hvor der også lå to andre cykler. De tre mænd, der alle er polske statsborgere, blev desuden fundet i besiddelse af diverse værktøj og en boltsaks, og de blev anholdt og sigtet for tyveri af de tre cykler.

 

**

Panttyve på aftentogt

Torsdag kl. 23.45 kørte et ægtepar forbi Arena Randers på Vestre Boulevard i Randers NV, da de så en personbil med en trailer bagpå køre ud fra en mindre grusvej ved Arena Randers i retning mod Vestre Boulevard. Traileren var fyldt med sække med pantflasker, hvilket ægteparret undrede sig over, og de besluttede sig for at køre efter bilen, der kørte over Mariagervej og i retning mod kasernen. Ægteparret følte sig ikke trygge ved at køre efter længere og ringede i stedet til politiet og afventede patruljens ankomst få minutter senere.

Betjentene tog kontakt til den mand, der stod ved bilen med trailer, der holdt ved et garageanlæg. I bilen lå der en fyldt pantsæk, der var plomberet med strips fra Arena Randers. Betjentene kunne også høre høj musik inde fra garagen, hvor der befandt sig yderligere en person og flere pantsække med flasker, der ligeledes var plomberet med strips fra Arena Randers. Betjentene fandt i alt 10 fyldte pantsække på stedet. De to mænd på 38 og 45 år blev begge anholdt og sigtet for indbrud.

**

Unge skabte uro i Djurs Sommerland

Østjyllands Politi blev torsdag kl. 16.20 kaldt ud til Djurs Sommerland i Nimtofte, hvor 10-12 unge mennesker skabte uro ved vandlandet og ikke ville følge anvisningerne fra sommerlandets medarbejdere. Der blev hurtigt sendt flere patruljer til stedet, der i første omgang fik fat i 13 unge drenge i alderen 16-26 år, der alle blev registeret af politiet og bortvist fra vandlandet.

Én af personerne, en 24-årig mand, der befandt sig i omklædningsrummet, ønskede ikke at efterkomme politiets anvisninger og blev opfarende, råbte op og fægtede med armene. Manden blev flere gange bedt om at dæmpe sig og forlade omklædningsrummet roligt, hvilket han ikke ville. Da betjentene tog fat i ham for at føre ham ud forsøgte han at vriste sig fri og han blev derfor anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

I forbindelse med anholdelse stimlede flere af de andre, bortviste personer sammen om den anholdte og en betjent gik imellem og bad dem om at holde afstand og trække sig væk. Det fik én af personerne i gruppen, en 22-årig mand, til at råbe op, og han blev bedt om at forlade stedet. Da han nægtede dette blev han også anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. I samme øjeblik stak manden af fra betjenten, løb gennem vandlandet og sprang over et hegn.

Da betjentene kom ud af bagvejen med den bortviste gruppe og den 24-årige, der var anholdt, stod den 22-årige, der var stukket af, og ventede ved patruljebilerne. Han blev nu også sigtet for at være flygtet som anholdt. Han blev sat ind i patruljebilen og kørt til Randers Politistation. Den 24-årige blev løsladt til gaden.

Efterfølgende henvendte en 25-årig vagt sig til betjentene og oplyste, at han var blevet overfaldet i forbindelse med urolighederne. Da gruppen skulle bortvises havde en 23-årig mand forsøgt at tage kvælertag på vagten med kradsemærker og rødmen på halsen til følge. Den 23-årige blev sigtet for vold.

**

 

Tre unge drenge udsat for røveriforsøg

Tre drenge på 15, 15 og 16 år blev torsdag kl. 22.25 udsat for et røveriforsøg på Rathlousgade i Odder. De tre drenge har forklaret til politiet, at de havde stået og talt sammen, da en mand kommer hen til dem og sagde direkte til én af dem, at han skulle komme med, hvilket drengene afviste. Manden tog en kniv frem fra bukselinningen og gentog, at de skulle følge med og tømme deres lommer.

Manden fulgte efter to af drengene, der dog så sit snit til at stikke af, så han ændrede retning og gik efter den tredje af drengene, som han trak over i en port, hvor han tvang ham til at tømme sine lommer. Manden tog dog ikke noget fra drengen og gik igen.

Der blev hurtigt sendt en patrulje til stedet, der kort efter fik kontakt til manden, der stadig befandt sig i området. Den 22-årige mand blev anholdt og sigtet for røveri. Der blev også sendt en hundepatrulje til stedet for at søge efter kniven, som den 22-årige selv oplyste, at han havde smidt i en busk i nærheden. En politihund fandt kort efter foldekniven, der blev taget med til teknisk undersøgelse.

**

63-årig mand og politiet udsat for vold

Østjyllands Politi blev torsdag kl. 16.40 kaldt ud til Lohmannsgade i Langå, hvor en 68-årig kvinde skulle have slået en 63-årig mand flere gange i hovedet med et bræt. Ifølge manden havde den 63-årige kvinde også revet hans trøje i stykker og råbt af ham, hvorefter hun havde forladt stedet.

Manden og kvinde kender hinanden, og da patruljen kom frem kørte de rundt i området for at lede efter kvinden og kl. 17.30 fandt de kvinden gående på Lohmannsgade. Da betjentene tog kontakt til hende blev hun opfarende og sparkede den ene betjent på benet. Kvinden blev anholdt og sigtet for vold mod den 63-årige mand og for vold mod tjenestemand.

**

Kunde ”glemte” at betale for varerne

En medarbejder i en butik i Bruuns Galleri i Aarhus blev torsdag kl. 14.22 opmærksom på en mand, der gik rundt i butikken og fyldte tøj i et indkøbsnet. Medarbejderen syntes, at manden virkede mistænkelig og holdt øje med ham. Da manden gik ud af butikken uden at have betalt for varerne, tog medarbejderen kontakt til ham og spurgte, om han ikke havde glemt at betale.

Manden svarede, at han havde tænkt sig at betale, men at han skulle ud og hente penge hos sin kone, der var et andet sted i centeret. Manden blev opfarende og aggressiv og medarbejderen tilkaldte butiksvagterne, der herefter tilkaldte politiet. Den 40-årige mand blev anholdt og sigtet for butikstyveri og fik besked på, at han ikke længere var ønsket som kunde i butikken.

**

Borger fulgte efter butikstyv

En mand var torsdag aften ved 20.30-tiden inde og handle i Lidl i City Vest i Brabrand. Manden gik op til kassen og betalte for nogle varer, men kort efter kom to kunder hen til ekspedienten og sagde, at hun skulle holde øje med manden, der nu var gået ind i butikken igen og var begyndt at fylde flere varer ned i sin pose. Ekspedienten tog kontakt til manden og bad om at se, hvad han havde i posen, men han nægtede, at der skulle være andet end de varer, han allerede havde betalt for.

Manden fortsatte mod centerets udgang og medarbejderne opgav at følge efter ham. Det var der til gengæld en anden borger der gjorde og som samtidig kontaktede politiet, der kort efter fik kontakt til manden på Sigridsvej. Han forklarede, at han havde betalt for nogle af varerne i posen, men at resten var stjålet. Den 38-årige mand blev sigtet for butikstyveri.

**

Færdsel

Torsdag kl. 18.19 skete der et færdselsuheld på Lykkeholmvej i Trustrup. En personbil ville angiveligt skifte vognbane og ramte frontalt ind i en lastbil. Føreren af personbilen klagede over smerter i benet og blev kørt til Aarhus Universitetshospital. De nærmere omstændigheder i forbindelse med uheldet er endnu ikke klarlagt.

Torsdag kl. 22.20 blev en 45-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Brundby Hovedgade på Samsø.

Torsdag kl. 23.50 blev en 19-årig kvindelig bilist anholdt og sigtet for spirituskørsel, da hun blev standset af en patrulje på Havnevej i Ballen på Samsø.

Natten til fredag kl. 03.00 blev en 21-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Strandvejen i Ebeltoft.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fem indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

På Slotslyngen i Aarhus V begået mellem onsdag den 17/7 kl. 22.00 og torsdag den 18/7 kl. 01.00
På Montanagade i Aarhus C begået torsdag den 18/7 mellem kl. 08.00 og kl. 16.12
På Søparken i Ryomgaard begået mellem onsdag den 17/7 kl. 17.30 og torsdag den 18/7 kl. 17.30
På Morbærvej i Viby begået mellem torsdag den 11/7 kl. 09.00 og torsdag den 18/7 kl. 18.39
På Nøjsomhedsvej i Brabrand begået mellem fredag den 12/7 kl. 15.00 og torsdag den 18/7 kl. 21.15

Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 16.00 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

28. juni 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 28. juni 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

27. juni 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 27. juni 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

26. juni 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 26. juni 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.