Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

26. april 2019 11:35

Døgnrapport fra Østjyllands Politi fredag den 26. april 2019

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus

Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 11.30 den 28-årige mand, der torsdag blev fremstillet in absentia sigtet for drab på to personer på en adresse i Sabro. 

Anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning i sagen, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere.

--

 

Grundlovsforhør i Retten i Randers

Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 13.30 i Retten i Randers en 28-årig mand, der sigtes for indbrud, for ikke at efterkomme politiets anvisninger, for at modsætte sig anholdelse og for narko- og spirituskørsel. Den 28-årige mand blev anholdt natten til fredag kl. 00.58 efter en længere eftersættelse, der endte i Mørke. 

En patrulje var blevet opmærksomme på bilen, der havde polske nummerplader og en chauffør bag rattet iført en sort hue og handsker. Men da patruljen gjorde tegn til, at føreren skulle standse bilen forsøgte han i stedet at køre fra dem. Det førte til en eftersættelse med høj fart gennem Thorsager og Fårup og endte i Mørke, hvor føreren på Randersvej ramte en kantsten, hvilket betød at bilen punkterede. 

Føreren af bilen forsøgte herefter at løbe væk fra betjentene, på trods af at de flere gange råbte, at han skulle standse. Han blev dog kort efter fanget, men forsøgte at vriste sig fri og gjorde modstand under anholdelsen. Han blev derfor sigtet for at modsætte sig anholdelse. Betjentene vurderede, at manden også var påvirket af narkotika og/eller spiritus, hvilket han også blev sigtet for. 

Under ransagning af bilen fandt betjentene indbrudsværktøj i form af pandelampe, handsker, skruetrækker og koben. Der blev også fundet en del værktøj, der efterfølgende har vist sig at være stjålet fra en varebil i Kolind natten til fredag. 

**

 

”Det er en bombe”

En mand kom torsdag kl. 10.42 ind i Salling i Aarhus, hvor han tog kontakt til en medarbejder i parfumeafdelingen og bad om hjælp til at finde en parfume. Manden fik lov til at dufte til en testparfume, men ville så pludselig have en anden parfume, som ikke var pakket ud. Da han begyndte at pakke den ud, forklarede ekspedienten ham, at han måtte betale for parfumen, hvis han pakkede den ud. Pludselig ville manden have ekspedienten til at tage hans taske, hvilket hun afvise, hvorefter han udbrød ”det er en bombe”. 

Ekspedienten tog kontakt til butiksvagten, der i første omgang blot troede, der var tale om en almindelig butikstyv, og han tog derfor fat i manden, da han var på vej ud af butikken. Vagten kiggede i mandens taske, og kunne konstatere, at den var tom, og da manden heller ikke havde tyvekoster på sig, blev han sendt videre.

Han kom dog tilbage kort tid efter og gik truende hen mod ekspedienten og kaldte hende diverse skældsord, hvorefter vagten tog fat i ham og eskorterede ham ud af butikken. Først her blev vagten klar over, at manden havde sagt, der var en bombe i tasken, og han kontaktede derfor politiet, mens han fulgte efter manden, der var gået i retning af banegården. 

Kort efter fik en patrulje kontakt til den 42-årige mand ved Ryesgade/Rosenkrantzgade og han blev anholdt og sigtet for at have fremsat en bombetrussel. En medarbejder fra Mødrehjælpen havde overværet anholdelsen og kontaktede efterfølgende politiet, da manden også havde været forbi deres butik tidligere. Her havde han også forsøgt at aflevere sin taske, mens han havde sagt noget om en bombe. 

Politiet gennemgik derfor Mødrehjælpens lokaler, dog uden at finde noget. Den 42-årige mand blev også sigtet for at have fremsat en bombetrussel mod medarbejderen i Mødrehjælpen.

**

 

Truet på livet

Østjyllands Politi fik torsdag kl. 10.45 en anmeldelse om, at en 18-årige mand var blevet truet på livet af en ukendt person på Aarhus Gymnasium på Kileparken i Tilst. Vedkommende havde truet den 18-årige med kniv, hvorefter de to personer var kommet op at slås, indtil nogle elever og lærer fra skolen brød ind og fik skilt dem ad. Gerningsmanden gik herefter hen til en bil og kørte fra stedet. 

Bilen blev kort efter fundet af en patrulje på en parkeringsplads på Torpevænget i Aarhus V, hvor to personer på 19 og 20 år blev anholdt og sigtet for trusler på livet. 

**

 

Ældre mand død efter brand

Østjyllands Politi blev torsdag kl. 13.22 kaldt ud til et plejecenter på Bøsbrovej i Randers SV, hvor der var opstået brand hos en 80-årig mandlig beboer. Manden, der var kørestolsbruger, havde angiveligt forsøgt at tænde sin pibe, da han ved en fejl fik sat ild til sit tøj. Branden blev hurtigt slukket, men den 80-årige mand var blevet svært forbrændt på kroppen og blev fløjet med helikopter til Rigshospitalet, hvor han tidligt fredag morgen afgik ved døden. 

**

 

Overfaldet af pigegruppe

En 19-årig kvinde parkerede torsdag kl. 17.00 på en parkeringsplads på Bronzealdertoften i Hasle. Da kvinden skulle til at stige ud af bilen, så hun fire piger, der kom gående bagved bilen og så lød der pludselig en høj lyd, der lød som om én af pigerne havde sparket til bilen. 

Kvinden har forklaret til politiet, at hun gik ud og konfronterede pigerne, der var på vej væk fra stedet. Det fik én af dem til at vende sig rundt, hvorefter hun gik direkte hen mod kvinden og tog fat i hendes hår, så hun væltede ned på jorden. Herefter slog pigen hende flere gange, mens hun fortsat holdt fast i håret og trak hende hen ad jorden. 

Mens hun lå på jorden kom én af de andre piger til og begyndte at sparke til hende. Kort tid efter kom en person tilfældigt forbi og fik skilt pigerne ad. Kvinden kom hurtigt op at stå og ville skynde sig væk fra stedet. Inden hun gik truede pigen, der havde slået hende med, at de ville finde frem til, hvor hun boede. 

Kvindens far, der var dårligt gående, havde overværet seancen og havde råbt til pigerne, at de skulle stoppe med at slå og sparke. Det havde resulteret i, at han også var blevet slået i ansigtet af én af pigerne. Kvinden kendte ikke pigerne og mente ikke at have set dem før.

Pigerne beskrives som:

 

A – den toneangivende

 • Mellemøstlig af udseende
 • 16-18 år
 • Ca. 170 cm høj
 • Kraftig af bygning
 • Mørkebrunt, langt hår i hestehale, hvoraf den nederste del var farvet blondt
 • Var iført lyseblå cowboybukser

 

B og C

 • Mellemøstlig af udseende
 • 16-18 år
 • Ca. 160 cm høj
 • Kraftig af bygning
 • Sort hår i hestehale
 • Var iført sort tøj

D

 • Muligvis somalier
 • 16-18 år
 • Ca. 180 cm høj 
 • Spinkel af bygning
 • Sort hår og en høj pande
 • Var iført beige tørklæde og beige kjortel

Østjyllands Politi vil gerne høre fra eventuelle vidner til overfaldet. Politiet vil særligt gerne høre fra den person, der kom forbi og fik skilt pigerne af. Østjyllands Politi kan kontaktes på telefon 114.

** 

Stjal varer fra børnebutik

Østjyllands Politi blev fredag kl. 15.44 kaldt ud til baby- og børnebutikken Karrusella på Badstuegade i Aarhus C, hvor personalet havde tilbageholdt en butikstyv. Personalet i butikken havde observeret kvinden, der havde udvist mistænkelig adfærd. 

En medarbejder havde bemærket, at kvinden havde to indkøbsposer med sig, den ene fra Salling og den anden fra Karrusella, men der lå varer fra Karrusella i Salling-posen, hvilket undrede medarbejderen. Hun tog derfor kontakt til kvinden uden for butikken og fandt i Salling-posen fire af butikkens varer, som kvinden ikke havde betalt for. Politiet ankom til stedet og sigtede den 41-årige kvinde for butikstyveri, og varerne blev leveret tilbage til butikken. 

**

Stjal 43 deodoranter

Østjyllands Politi blev torsdag kl. 17.28 kaldt ud til Bilka i Tilst, hvor personalet havde tilbageholdt en udenlandsk butikstyv. En medarbejder havde observeret manden, der stod og kiggede rundt, mens han puttede syv deodoranter ned i en kurv. Medarbejderen syntes manden virkede mistænkelig og holdt lidt øje med ham. 

Da manden var nået op til selvbetjeningskassen så medarbejderen, at han nu gik med en pose, der var fyldt med noget. Manden gik igennem kasseområdet, og medarbejderen råbe ham an. Da han kiggede i posen så han, at den var fyldt med deodoranter, og han tilbageholdt derfor manden og tilkaldte politiet.

Da patruljen ankom til stedet blev den 48-årige rumænske mand anholdt og sigtet for butikstyveri af 43 deodoranter. Da manden er udenlandsk statsborger uden bopæl i Danmark fik han en straksbøde på 3000 kroner.

**

Uro i nattelivet i Aarhus

Østjyllands Politi fik natten til fredag kl. 02.00 en anmeldelse fra A-bar på Åboulevarden i Aarhus, hvor en mad opførte sig voldeligt og slog ud efter andre personer. Den 28-årige mand blev kort efter truffet ved Vinstuen i Fiskergyde, hvor han råbte efter dørmændene, der netop havde bortvist ham, og nægtede at forlade stedet. Patruljen forsøgte i flere omgange at få manden til at falde ned og forlade stedet, men uden held. Han blev derfor anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

En times tid senere var der uro foran Le Coq på Graven i Aarhus C, hvor en mand havde nikket en kvinde en skalle. De to parter havde haft en verbal uoverensstemmelser, der havde ført til, at den 27-årige mand havde nikket den 23-årige kvinde en skalle. Den 27-årige mand blev anholdt og sigtet for vold. Den 23-årige kvinde blev kørt til skadestuen for at blive tilset.

**

Brand i bil

Østjyllands Politi fik natten til fredag kl. 01.19 en anmeldelse om, at der var brand i en bil, der holdt parkeret på en parkeringsplads på Fuglesangs Allé i Aarhus V. Brandvæsnet kom hurtigt til stedet og fik slukket ilden, men bilen udbrændte og der kom også brandskader på de to biler, der holdt parkeret på hver side af den brændende bil. Årsagen til branden er endnu ukendt.

**

Færdsel

Torsdag kl. 07.40 skete der et færdselsuheld på Skanderborgvej i Aarhus C. En 20-årig mandlig bilist påkørte en anden bil, ført af en 30-årig mand, en lastbil, og derefter en lygtepæl. Der skete umiddelbart kun materiel skade ved uheldet. 

Torsdag kl. 14.24 skete der et færdselsuheld på en parkeringsplads på Viborgvej i Randers NV. En 87-årig mandlig bilist skulle bakke ud fra en parkeringsbås, da han påkørt en anden bil ført af en 88-årig mand. Der skete kun mindre materiel skade ved sammenstødet.

Natten til fredag kl. 01.19 skete der et færdselsuheld på Havnevej i Grenaa. En ukendt bilist var kommet kørende ad Havnevej i sydlig retning, da vedkommende af ukendte årsager kørte over i modsatte vognbane og påkørte en lygtepæl. Herefter skubbede bilen lygtepælen foran sig til den væltede et plankeværk og faldt ned og smadrede ruden på en bil, der holdt parkeret i indkørslen hos en 18-årig mand. Føreren af bilen flygtede herefter fra stedet.  

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fem indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

På Torvegade i Auning begået mellem lørdag den 20/4 kl. 22.00 og søndag den 21/4 kl. 10.00
På Nyholmsvej i Risskov begået mellem fredag den 12/4 kl. 16.00 og tirsdag den 23/4 kl. 13.00
På Birkedommervej i Voldby ved Grenaa begået torsdag den 25/4 mellem kl. 13.50 og kl. 14.28
På Alvejen i Brunmose ved Auning begået mellem onsdag den 24/4 kl. 10.00 og torsdag den 25/4 kl. 19.00
På Staghøjvej i Hasle, Aarhus V begået mellem fredag den 19/4 kl. 18.00 og onsdag den 24/4 kl. 14.30

 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

26. februar 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 26. februar 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

25. februar 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 25. februar 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

24. februar 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 24. februar 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.