Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

30. oktober 2020 12:16

Døgnrapport fra Østjyllands Politi fredag den 30. oktober 2020

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Grundlovsforhør i Randers kl. 11.15

Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 11.15 en 21-årig mand, der sigtes for røveri mod en 24-årig mand på en adresse i Randers natten til fredag. Den 24-årige mand har forklaret til politiet, at han havde været på Pokemon Go-jagt i Randers, da han ved Hotel Kronjylland på Vestergade blev kontaktet af en mand, der spurgte om han måtte låne den 24-årige telefon.

Da den 24-årige syntes, den anden mand virkede frembrusende og truende i sin attitude, gav han ham telefonen. Manden surfede rundt på telefonen, mens de gik lidt videre, men på et tidspunkt bemærkede den 24-årige, at manden var i færd med at nulstille telefonen, hvilket han påtalte, hvorefter manden truede ham verbalt og lagde an til at nikke ham en skalle.

Den 24-årige forsøgte flere gange at få manden til at give ham telefonen, men det lykkedes ikke, og pludselig løb manden fra stedet. Den 24-årige kunne dog give politiet et godt signalement af manden, og da det passede på en mand, en patrulje havde haft kontakt til tidligere på aftenen, tog de forbi hans bopæl. Her fandt de den 21-årige mand, der var i besiddelse af den 24-åriges telefon. Han blev anholdt og sigtet for røveri.

**

 

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 13.00

Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 13.00 i Retten i Aarhus en 55-årig mand, der sigtes for voldtægt af en 54-årig kvinde på en adresse i Aarhus torsdag eftermiddag.

Anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning i sagen, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere.

**

 

Vaks borger fik muligvis forhindret et indbrud

Torsdag kl. 19.55 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en borger på Fyrrevej i Egå, der undrede sig over en mistænkelig bil, der langsomt kørte rundt i kvarteret. Anmelderen havde ikke set bilen før, men så at den bakkede ind til et hus, hvor han vidste, der ikke var nogen hjemme. Han gik forbi huset, og da han kort efter kom tilbage, holdt bilen der stadig, men der var ingen personer inde i bilen, og han besluttede sig derfor for at kontakte politiet.

Da en af politiets hundepatruljer ankom til stedet, holdt bilen stadig i indkørslen, men der var fortsat ingen personer at se. En politihund blev lukket ud af patruljebilen og sat til at gå spor. Hunden løb direkte over i et krat, hvor den fandt et par handsker, hvorefter en mand trådte frem fra buskene og gik hen mod bilen, hvor han blev standset af hunden og betjentene.

Den 35-årige mand forklarede, at han boede på Djursland og blot tilfældigt var kommet forbi for at gå en tur i området. Han nægtede at have været henne ved husene, men da betjentene spurgte, hvorfor han kom ud fra et busk ved en privat bolig, forklarede han, at han blot bare gået en tur gennem haven. Han nægtede også at kende noget til de handsker, hunden havde fundet, men da betjentene oplyste ham om, at de ville tjekke dem for DNA, oplyste han, at handskerne tilhørte ham, og at han blot havde smidt dem fra sig, da han ikke skulle bruge dem mere.

På baggrund af mandens forklaring blev han anholdt og sigtet for forsøg på indbrud. Herefter ransagede betjentene mandens bil, hvor der blev fundet en ulovlig kniv. Han blev derfor også sigtet for overtrædelse af knivloven. I baggagerummet fandt betjentene desuden diverse værktøj i form af en boltsaks, en rørtang, en nedstryger og en spatel.

**

 

Uenighed om vasketider udviklede sig til knytnæveslag

Torsdag kl. 13.36 kørte en patrulje til en opgang i Aarhus N, hvor en uenighed om vasketider havde udviklet sig. På stedet talte de både med den 64-årige kvinde, som havde ringet efter dem og med hendes 54-årige, mandlige underbo, som uenigheden var opstået med.

Kvinden forklarede, at hun var gået i vaskekælderen for at vaske, da det var hendes vaskedag. Da hun kom ned i kælderen, var hendes underbo i færd med at vaske. Dette blev den 64-årige træt af, og påtalte det derfor over for underboen, hvilket udviklede sig til en diskussion imellem de to. Kvinden forklarede, at hun begyndte at skælde manden ud.

Ifølge den 54-årige underbos forklaring blev kvinden herefter fysisk aggressiv og ville prøve at give ham en ’uppercut’. Den 54-årige forklarede, at han havde skubbet hende væk, for at holde afstand, og at overboen derefter havde forladt vaskekælderen.

På trappen mødte de to parter igen hinanden. Efter den 54-åriges forklaring sparkede den kvindelige overbo ham her over benet og slog ud efter ham med knyttet næve. Det fik den 54-årige til at sætte vasketøjet fra sig og slå kvinden 1-2 gange med knyttet næve på overkroppen. Et par af opgangens andre beboere hørte kvinden råbe om hjælp og kom ud og forsøgte at mægle imellem de to parter, som herefter gik hver til sit.

Den 54-årige mand blev anholdt og sigtet for vold.

**

 

Håndværker udsat for umotiveret overfald

Torsdag kl. 14.24 stod to kollegaer fra et håndværkerfirma på en parkeringsplads ved Rydevænget i Aarhus V, hvor de havde lavet noget arbejde. Pludselig kom en bil med tre personer i kørende ind på parkeringspladsen, hvor de samlede en kvinde op, hvorefter de kørte ca. fem meter og satte hende af igen. Herefter gassede bilen op og kørte hurtigt rundt på parkeringspladsen, hvorefter de stoppede op foran de to håndværkere.

To personer steg ud af bilen og gik med hastige skridt og truende kropssprog hen til de to håndværkere, hvorefter den ene af dem pludselig trak en foldekniv frem, som han pegede med og råbte noget i stil med ”du skal ikke kigge på os”, hvorefter han slog den ene håndværker, en 20-årig mand i hovedet med en knyttet hånd. Efterfølgende gik begge mænd retur mod bilen, der hurtigt kørte fra stedet.

De tre mænd beskrives som:

A – ham med kniven:

  • Mand
  • Somalisk af udseende
  • Ca. 175 cm høj
  • Ca. 20 år
  • Havde sort, krøllet hår med karseklip i siderne
  • Var iført et hvidt joggingsæt med sorte sportssko

B – den anden der gik ud af bilen

  • Mand
  • Somalisk af udseende
  • Ca. 20 år
  • Havde sort hår
  • Var iført mørkt tøj

C – ham der blev inde i bilen

  • Mand
  • Somalisk af udseende
  • Ca. 20 år

Østjyllands Politi hører gerne fra vidner, der kan have set episoden ud for Rydevænget nr. 109 i Aarhus V kl. ca. 14.24. Politiet kan kontaktes på telefon 114.

**

Butikstyv påstod, mor havde betalt for varerne

Torsdag kl. 15.29 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra SuperBrugsen på Grenåvej i Skødstrup, hvor personalet havde tilbageholdt en butikstyv. En medarbejder havde set en kunde gå forbi kassen med en kurv fuld af varer, som han ikke havde betalt for. Da medarbejderen tog kontakt til manden, oplyste han, at hans mor havde betalt for varerne, hvilket medarbejderen dog vidste ikke passede, da hun slet ikke var på stedet.

Da medarbejderen ville tilbageholde manden, blev han først truende over for medarbejderen, men da der var blevet ringet efter politiet, faldt han til ro. Da betjentene ankom til stedet, erkendte den 27-årige mand, at han havde taget varerne uden at betale for dem, og han blev sigtet for butikstyveri.

**

På jagt efter en Macbook-oplader

Torsdag kl. 14.24 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra Elgiganten i Tilst, hvor personalet havde tilbageholdt en butikstyv. En medarbejder havde bemærket en kunde, der var i færd med at åbne flere kasser med Macbook-opladere. Medarbejderen tog kontakt til manden for at tilbageholde ham, mens der blev ringet efter politiet. Manden tog herefter den ene kasse med oplader og gik mod udgangen. Han fik dog besked på at blive på stedet, indtil politiet var ankommet.

Da politiet ankom til stedet, blev den 56-årige mand anholdt og sigtet for butikstyveri. Han nægtede dog forholdet og forklarede, at han blot åbnede kassen for at tjekke om opladeren passede. I forbindelse med visitation af manden på politigården blev han fundet i besiddelse af en mindre mængde heroin, og han blev derfor også sigtet for narkobesiddelse.

**

Vidner søges til stenkast

En 31-årig mand fra Langå fik sig torsdag aften en slem forskrækkelse. Omkring kl. 21.30 sad manden med sin samlever i deres stue i villaen på Kildedalen, da en ukendt gerningsmand kastede en 2,5 kg. tung sten igennem ruden i et af husets andre værelser. Parret selv så ingen personer eller biler på stedet, men blev kort efter kontaktet af en af sine naboer.

Naboen havde set en hvid varevogn bakke ind i indkørslen. En mand var kommet ud af kassevognen, var gået i retning af gerningsstedet og var kort efter kommet tilbage i løb, hvorefter han kørte væk i høj fart.

Østjyllands Politi hører gerne fra vidner til episoden på telefon 114.

**

Ild i postkasse i opgang i Aarhus

Torsdag aften kl. 22.19 kørte politiet til Frederiks Allé i Aarhus C. Brandvæsnet var kort forinden kørt til stedet, hvor de fandt røg fra en postkasse i opgangen men umiddelbart ingen ild. De tilkaldte herefter politiet, da der var mulige tegn på, at nogen havde tændt ild i postkassen. I postkassen fandt de et stykke papir, som var udbrændt.

En beboer i opgangen fortalte, at han kort forinden havde åbnet døren via dørtelefon for en mand, der sagde, han var fra GLS. Beboeren havde ikke set manden, som talte dansk med mellemøstlig accent.

Politiet vil gerne i kontakt med GLS-budet eller andre, som kan have set noget på tidspunktet, på tlf 114.

**

Færdsel

Torsdag kl. 10.49 skete der et færdselsuheld på Lystrupvej i Lystrup. En 28-årig mand kom kørende i en varebil ad Lystrupvej mod nord, da den forankørende trafik bremsede op. Den 28-årige nåede ikke selv at bremse op og i forsøget på at undvige kørte han over i modsatte vejbane, hvor han stødte frontalt ind i en personbil, ført af en 27-årig mand, der kom kørende i modsatte retning. Der skete stor skade på begge biler, men umiddelbart ingen personskade.

Torsdag kl. 13.00 skete der et færdselsuheld i rundkørslen ved Lystrupvej i Risskov. To biler, ført af henholdsvis en 82-årig mand og en 56-årig kvinde, var på vej rundt i rundkørslen, da den 83-årige mand snittede bagenden på den 56-årige kvindes bil i forbindelse med, at han skulle ud af rundkørslen. Der skete kun mindre materiel skade ved uheldet.

Torsdag kl. 14.40 skete der et færdselsuheld i krydset Skanderborgvej/Marselis Boulevard i Aarhus C. En 18-årig mandlig bilist har forklaret, at han kom kørende ad Skanderborg mod krydset ved Marselis Boulevard, da lyset skiftede til gult. Da han ikke mente, han kunne nå at bremse, kørte han ud i krydset, hvor han blev påkørt af en anden bil, ført af en 28-årig mand, der kom fra modsatte side og ville svinge til venstre. Den 18-årige havde forsøgt at undvige, hvilket betød, at han efter sammenstødet kørte ind i et helleanlæg. Der skete umiddelbart kun materiel skade ved uheldet.

Torsdag kl. 15.14 skete der et færdselsuheld på Hejredalsvej i Brabrand. En 62-årig mandlig cyklist trak venstre om en forankørende bil, ført af en 40-årig kvinde, der i samme øjeblik svingede til venstre, hvorefter der skete sammenstød med bil og cyklen. Cyklisten væltede og slog sin skulder og fik et slag i ansigtet.

Torsdag kl. 16.52 skete der et færdselsuheld på Hobrovej i Randers NV. En 62-årig mandlig bilist påkørt på en parkeringsplads en 75-årig kvindelig fodgænger. Kvinden blev kørt til skadestuen for at blive behandlet for brud på benet.

Torsdag kl. 20.00 blev en 24-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og for fornærmelig tiltale mod polititjenestemand, da han blev standset af en patrulje på Ringvej Syd i Højbjerg.

Natten til fredag kl. 00.48 blev en 36-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Tværgade i Malling.

Natten til fredag kl. 04.17 skete der et færdselsuheld på Nordjyske Motorvej ved Hinnerup. En 60-årig mandlig bilist kom kørende ad motorvejen i sydgående retning, da han blev påkørt bagfra af en anden bil, der blev ført af en 34-årig mand. Den 34-årige kørte efterfølgende ind i autoværnet. Uheldet medførte betydelig materiel skade, men umiddelbart ingen alvorlig personskade.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fem indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Ditzelsvej i Hammel begået mellem søndag den 25/10 kl. 18.00 og torsdag den 29/10 kl. 14.10
  • På Østervej i Mørke begået torsdag den 29/10 mellem kl. 07.00 og kl. 16.53
  • På Rungstedvej i Aarhus C begået mellem mandag den 26/10 kl. 08.00 og torsdag den 29/10 kl. 17.50
  • På Søndermarken i Søften, Hinnerup begået mellem mandag den 26/10 kl. 14.00 og torsdag den 29/10 kl. 20.00
  • På Balskærvej i Malling begået fredag den 30/10 kl. 00.35

Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 16.00 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

20. maj 2024

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi d. 20. maj 2024

Uddrag fra døgnets hændelser

17. maj 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 17. maj 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

16. maj 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 16. maj 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.