Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

31. juli 2020 12:08

Døgnrapport fra Østjyllands Politi fredag den 31. juli 2020

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Der er pt. ingen planlagte fremstillinger i grundlovsforhør.

 

 

**

 

Den mobile politistation på Aarhus Ø

Ca. kl. 12-15 og igen kl. 18-21, vil den mobile politistation stå på Aarhus Ø. Alle interesserede er velkomne til at kigge forbi og få en snak med betjentene.


**

 

Flere indbrud i containere på byggepladser

Fredag morgen anmeldte to byggepladser ved henholdsvis Hasselager og Hinnerup, at de havde haft uønskede gæster. På begge pladser er der blevet opbrudt flere containere og derefter stjålet en større mængde håndværktøj.

De to forhold er foregået på: 

  • Omega i Søften ved Hinnerup mellem den 30/7 kl. 18.00 og den 31/7 kl. 07.00 samt
  • Hovvejen i Enslev ved Hasselager mellem den 29/7 kl. 16.00 og den 31/7 kl. 07.00

Politiet hører gerne fra vidner, der kan have set noget i de to områder på tidspunktet på tlf. 114.

Østjyllands Politi har den seneste tid modtaget flere anmeldelser om tyveri fra byggepladser, og i juli måned har der i politikredsen været flere lignende sager. Fremgangsmåden er typisk opbrud af containere, f.eks. med en vinkelsliber, og der bliver stjålet håndværktøj - særligt dyre mærker.

Østjyllands Politi opfordrer pladsejere og andre i byggebranchen til at være særligt opmærksomme på at sikre byggepladser og værktøj, f.eks. ved at opsætte belysning eller overvågning og ved at mærke værktøj og udstyr, f.eks. med DNA-væske eller GPS. Containere kan også sikres ved at stille betonblokke eller andre store ting foran, så dørene ikke kan åbnes, selvom låsen/bommen bliver brudt op.


**

 

Ild i taget på Fårup Kro

Østjyllands Politi modtog torsdag kl. 11.12 anmeldelse om, at der var ild i taget på Fårup Kro i Fårup nord for Randers. Flere patruljer kørte hurtigt til stedet og kunne konstatere kraftig røg og flammer ved den nordvestlige gavl.

Brandvæsnet ankom kort efter og påbegyndte slukningsarbejdet, som varede nogle timer, da kroens overetage var overtændt.
Alle personer var hurtigt ude af kroen og ingen kom umiddelbart til skade ved branden.

 

Den nærmere årsag til branden skal nu undersøges. 


**

 

Kvinde spyttede bartender i munden

En 31-årig kvinde måtte torsdag aften hentes af en patruljevogn, efter hun var blevet smidt ud fra en bar på Middelgade i Randers.

Da patruljen ankom til stedet kl. 23.05 fandt de kvinden udenfor. Hun var meget højtråbende og blev holdt fast af flere mænd.

Bartenderen på stedet fortalte, at kvinden have været på baren flere gange i løbet af aftenen. Hun optrådte højtråbende og udadreagerende og generede de øvrige gæster, hvorfor han hver gang havde bedt hende om at forlade stedet. Da hun denne gang var kommet ind på baren, var hun efter bartenderens forklaring gået amok og begyndt at råbe og skrige. Da han bad hende gå, nægtede hun, og han var derfor gået hen til hende for at følge hende ud. På vej mod døren slog den 31-årige kvinde bartenderen i ansigtet og spyttede ham i munden.

Kvinden begyndte herefter at slå ud med arme og ben, og nogle af barens øvrige gæster holdt hende derfor fast. De prøvede flere gange at slippe hende, men hver gang begyndte hun igen at slå og sparke ud efter dem.

Betjentene anholdt kvinden, der stadig var aggressiv og modsatte sig, samt gjorde anlæg til at spytte på betjentene. Kvinden blev sigtet for vold mod bartenderen.


**

 

Ældre kvinde tildelt slag efter uenighed om tørretumbler

Torsdag kl. 14.30 kørte en patrulje til en adresse i Aarhus C, hvor en 81-årig kvinde var blevet udsat for vold i den fælles vaskekælder.

Kvinden fortalte betjentene, at hun havde lagt sit vasketøj i tørretumbleren og betalt for den, da en 46-årig mand pludselig kom over til hende og sagde, at han havde ret til at bruge tørretumbleren, fordi han havde bestilt tid til den. Kvinden forstod ikke helt hvad han mente, og forsøgte at forklare ham, at hun allerede havde lagt sit tøj i og betalt for den.

Manden blev nu vred og begyndte at tage kvindens tøj ud af tørretumbleren. Da hun forsøgte at få ham til at stoppe, slog han hende i ansigtet og trak hende væk, så hun ramte muren. Betjentene traf den 46-årige på hans adresse, hvor de kunne oplyse ham om, at han var sigtet for vold.


**

 

Tre anholdt for narkobesiddelse

Specialpatruljen besøgte torsdag kl. 21.00 et kælderrum på en adresse i Viby og fandt her 33 salgsposer med narko. Tre mænd på hhv. 18, 36 og 21 år blev anholdt på adressen og sigtet for besiddelse af narko med henblik på salg.


**

 

Færdsel

Torsdag kl. 07.24 skete der et færdselsuheld i krydset mellem Herredsvej og Hasle Ringvej i Aarhus V, da en 30-årig mandlig bilist påkørte en 29-årig mandlig bilist, da den 29-årige holdt stille for at dreje. Ingen kom umiddelbart til skade ved uheldet, men da den 30-årige i første omgang kørte fra stedet, blev han senere sigtet for ikke at overholde sine forpligtelser ved uheldet.

Torsdag kl. 10.26 skete der et færdselsuheld i krydset mellem Kalmargade og Malmøgade i Aarhus N, da en 39-årig mandlig knallertkører angiveligt overså sin vigepligt og påkørte en 23-årig kvindelig bilist. Ingen kom umiddelbart til skade ved uheldet, men den 39-årige var frakendt førerretten til knallert og havde knallerten var ikke indregistreret, så han blev ud over sin vigepligtsforseelse sigtet for begge forhold.

En 27-årig mandlig bilist blev torsdag kl. 16.15 anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Tørvebryggen i Randers. Den 27-årige blev desuden sigtet for kørsel i frakendelsestiden og for besiddelse af narko

Torsdag kl. 16.30 skete der et færdselsuheld på Fiskerivej i Aarhus, da en 55-årig mandlig bilist bakkede ind i en lysmast på lystbådehavnen. Lysmasten pådrog sig skader men manden slap uskadt.

En 61-årig kvindelig bilist blev torsdag kl. 17.02 anholdt og sigtet for spirituskørsel, efter en bilist havde set hende køre meget usikkert og blandt andet påkøre flere helleanlæg.

Torsdag kl. 17.38 skete der et færdselsuheld på Århusvej i Følle ved Rønde, da en 75-årig mandlig bilist påkørte en 18-årig mandlig fodgænger. Den 18-årige blev kørt på hospitalet til undersøgelse, men kom ikke umiddelbart alvorligt til skade.

En 39-årig kvindelig bilist blev torsdag kl. 19.11 anholdt og sigtet for spirituskørsel, da hun blev kontaktet af en patrulje på Bronzealdervej i Aarhus V.

EN 44-årig mandlig bilist blev fredag kl. 00.40 anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Nørre Boulevard i Randers.


**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt 10 indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Tingstedet i Brabrand begået mellem den 16/6 kl. 00.00 og den 30/7 kl. 10.30
  • På Rønvangen i Hinnerup begået mellem den 24/7 kl. 15.30 og den 30/7 kl. 12.00
  • På Nordvestpassagen i Aarhus N begået den 30/7 kl. 16.22
  • På Nordre Strandvej i Risskov begået mellem den 28/7 kl. 10.00 og den 30/7 kl. 15.00
  • På Fjældevænget i Aarhus V begået den 26/7 mellem kl. 18.00 og kl. 22.00
  • På Sandbakken i Højbjerg begået mellem den 29/7 kl. 18.00 og den 30/7 kl. 09.00
  • På Nyringen i Risskov begået den 30/7 kl. 22.26
  • På Nyringen i Risskov begået den 30/7 kl. 22.26
  • På Grankrogen i Skødstrup begået den 31/7 kl. 01.28
  • På Strandvangsvej i Egå begået den 31/7 kl. 01.38

 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

29. marts 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 29. marts 2024.

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

28. marts 2024

Østjyllands Politi

Døgnrapport

"Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 27. marts 2024 Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds"

27. marts 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 27. marts 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.