Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

9. august 2019 10:22

Døgnrapport fra Østjyllands Politi fredag den 9. august 2019

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør

 

**

 

Færdselsindsats i Aarhus Vest

Færdselsafdelingen gennemførte torsdag aften en færdselsindsats i Aarhus Vest. Det førte til 21 sager fordelt på 12 personer. Én af de sigtede, en 23-årig mand, havde i forbindelse med en anden politiforretning set sig sur på politiet og kørte derfor ud på Ringvejen og satte speederen i bund. Desværre for ham drønede han lige forbi en færdselsbetjent, der holdt på en sidevej og målte hastigheden, der var høj nok til at udløse et klip i kørekortet. Da betjenten samtidig kunne genkende føreren af bilen og vidste, at han lige før sommerferien var blevet frakendt førerretten, fik han også en sigtelse med for kørsel i frakendelsestiden.

Indsatsen gav følgende sigtelser:

Manglende sikkerhedssele: 1
Anvisninger ej efterkommet: 2
Unødig brug af horn: 2
Manglende tegngivning: 3
Kørekort ej medbragt: 2
Nummerplade ej monteret foran: 1
Oplysningspligt: 1
Rødt lys: 3
Overhaling højre om: 1
Hastighed til klip: 2
Hastighed til betinget frakendelse: 1
Kørsel i frakendelsestiden: 2

**

 

Brødre forbrændt ved mindre eksplosion

Østjyllands Politi blev torsdag kl. 11.30 kaldt ud på en adresse på Byagervej i Beder, hvor der var opstået en mindre eksplosion, hvor to brødre, på 29 og 31 år, var blevet forbrændt. De foreløbige undersøgelser tyder på, at de to brødre var i færd med at fremstille hash-olie og ville opvarme noget gas ved at sætte en lille gasbeholder på komfuret, hvorefter gasbeholderen eksploderede.

De to brødre fik 2. og 3. grads-forbrændinger flere steder på kroppen og blev begge indlagt med brandskader. Begge brødre kan nu se frem til at blive sigtet for lov om euforiserende stoffer og for overtrædelse af beredskabsloven.

**

 

Narkopåvirket bilist med værktøj og falsk parkeringskort i bilen

En patrulje standsede natten til fredag kl. 02.40 på Silkeborgvej i Aarhus en bil ført af en 24-årig mand. Betjentene vurderede, at manden var narkopåvirket, og han blev derfor anholdt og sigtet for narkokørsel og fik besked på, at betjentene ønskede at ransage bilen. I handskerummet lå der en hammer og en skruetrækker og i en pose i bagagerummet lå der en elefanthue – alle dele blev beslaglagt.

I handskerummet lå der i øvrigt en forfalsket handicap-parkeringslicens. Den 24-årige mand blev derfor også sigtet for dokumentfalsk. Da han desuden kun kunne fremvise et udløbet, midlertidigt kørekort, blev han også sigtet for kørsel uden kørekort.

**

 

Ransagning af café i Bazar Vest

Lokalpolitiet i Aarhus Vest var torsdag aften ved 22-tiden i Bazar Vest i Brabrand for at foretage en ransagning i én af cafeerne, hvor der var mistanke om, at der kunne befinde sig narko. Ved politiets ankomst til stedet var der 30-40 personer, der alle blev registeret og oplyst om, at politiet ønskede at foretage en ransagning af cafeen.

Under ransagningen blev der fundet nogle poser med hash, som var gemt mellem hynderne i en lædersofa, hvor nogle af personerne havde siddet. Der var dog ingen, der ville vedkende sig hash’en, og det blev derfor taget med af politiet som såkaldt hittestof.

**

 

Røgudvikling fra skib i Grenaa Havn

Østjyllands Politi fik torsdag kl. 11.08 en anmeldelse om, at der var set røgudvikling fra en ældre færge, der lå til kaj på Færgevej i Grenaa Havn. Det viste sig, at røgen kom et el-skab, og der var ikke tale om en egentlig brand. Der var ingen person ombord på færgen og derfor heller ingen fare for personer i forbindelse med røgudviklingen.

**

 

Færdsel

Torsdag kl. 11.05 blev en 22-årig mand anholdt og sigtet for narkokørsel og for kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Grenaavej i Randers SØ. Ejeren af bilen, en 24-årig mand blev desuden sigtet for at have overladt førerretten til den 22-årige, uagtet at han ikke havde noget kørekort.

Torsdag kl. 12.20 skete der et færdselsuheld i krydset Viby Ringvej/Søren Frichs Vej i Åbyhøj. En 47-årig kvindelig bilist holdt stille for rødt lys, da hendes bil blev påkørt bagfra af en lastbil med en 43-årig mand bag rattet. Lastbilen kørte med ganske lav hastighed, og der skete kun mindre materielle skader. Den 47-årige kvinde blev dog kørt til skadestuen for at blive tjekket for nakkesmerter.

Torsdag kl. 16.30 blev en 27-årig mand sigtet for kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Solhvervsvej i Aarhus N.

Torsdag kl. 16.25 skete der et færdselsuheld på Torshøjvej i Bering, Hasselager. En 34-årig kvindelig bilist ventede på at kunne svinge til venstre ad Svanlevvej, da hendes bil blev påkørt bagfra af en anden bil, der efterfølgende med høj fart kørte fra stedet ad Torshøjvej. Der skete kun materiel skade ved sammenstødet, men føreren af den anden bil er endnu ikke fundet.

Torsdag kl. 20.03 skete der et færdselsuheld på Rådhuspladsen i Aarhus C. En 17-årig pige krydsede cykelstien, da hun blev ramt af en knallert, ført af en 21-årig mand, der ikke kunne nå at standse. Der skete ingen personskade ved uheldet.

Torsdag kl. 21.46 skete der et færdselsuheld på Djurslandsmotorvejen i Aarhus N. En 25-årig kvindelig bilist var af pt. ukendte årsager kørt ind i autoværnet. Der skete umiddelbart kun mindre materiel skade ved uheldet.

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fem indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Landevejen i Hundslund begået torsdag den 8/8 mellem kl. 08.00 og kl. 11.17
  • På Ryhaven i Hasle, Aarhus V anmeldt torsdag den 8/8 kl. 12.57 – gerningstidsrum pt. ukendt
  • På Østerby Allé i Tranbjerg begået torsdag den 8/8 mellem kl. 11.40 og kl. 14.40
  • På Jettesvej i Brabrand begået mellem tirsdag den 6/8 kl. 06.00 og torsdag den 8/8 kl. 21.40
  • På Skrænten i Randers C begået fredag den 9/8 kl. 05.02

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Vi beklager. Dette indhold kan ikke vises.