Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

13. januar 2020

Døgnrapport fra Østjyllands Politi mandag den 13. januar 2020

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør

 

**

 

Seks anholdt til fogedretten

Tidligt mandag morgen gennemførte Østjyllands Politi en aktion målrettet personer, der ikke var mødt op i fogedretten. Seks personer blev vækket i de meget tidlige morgentimer og kørt til henholdsvis Randers Politigård, Aarhus Politigård og de to arresthuse i Randers og Aarhus. De anholdte var en 52-årig mand fra Norddjurs, en 56-årig mand fra Syddjurs, en 38-årig mand fra Aarhus, en 29-årig kvinde fra Aarhus, en 28-årig mand fra Randers og en 35-årig mand fra Randers.

Ingen af dem havde reageret på indkaldelsen til retten eller på den opfølgende besked om, at de ville blive afhentet af politiet, hvis de fortsat ignorerede indkaldelsen.

Budskabet fra politiet er klart: Mød selv op i retten, så slipper I for at blive anholdt af politiet meget tidligt om morgenen.

**

 

Sagde nej til lift og blev overfaldet

Søndag ved midnatstid var en 26-årig mand på vej hjem fra en fest i Aarhus, da han ved Mejlgade blev kontaktet af nogle personer i en mørk BMW stationcar, der kom kørende ad Rosensgade. Den 26-årige mand har forklaret til politiet, at bilens chauffør sagde noget i stil med ”skal du have et lift?”, hvilket den 26-årige afviste.

Bilen kørte herefter op ad Mejlgade og op på siden af den 26-årige mand, hvorefter føreren rullede vinduet ned, stak armen ud og sprayede den 26-årige i ansigtet med noget spraymaling. Den 26-årige råbte ”Jeg vil bare hjem” og fortsatte med at gå, men han kunne høre, at bilen bremsede op, og at flere bildøre blev åbnet.

Kort efter kom en person bagfra og tog fat i hans hår og hev ham ned på fortovet, som han ramte med ansigtet først. Efterfølgende kom en mand hen og sparkede ham i ansigtet og i brystet, hvorefter de tre mænd igen satte sig ind i bilen og med høj fart kørte fra stedet ad Mejlgade og drejede til venstre ad Graven i vestlig retning.

De tre mænd beskrives som:

A – føreren af bilen:

 • Mand
 • Mellemøstlig af udseende
 • 30-35 år gammel
 • 180-185 cm høj
 • Almindelig af kropsbygning
 • Mørk i huden (men lysere end de to andre i bilen) og med sort hår, der var kort i siderne og med isse på toppen
 • Havde et rundt hoved med skæg omkring mund og hage
 • Talte dansk
 • Var iført mørkt tøj
 • Medbragte en spraydåse med mørk etikette, der indeholdt blå maling
 • Kørte i en nyere, mørk BMW stationcar

B:

 • Mand
 • Mellemøstlig af udseende
 • 30-35 år gammel
 • 165-170 cm høj
 • Almindelig af kropsbygning
 • Mørk i huden og med sort, kort hår
 • Talte dansk
 • Var iført en sort dynejakke, mørke bukser og hvide/blå sportssko

C:

 • Mand
 • Mellemøstlig af udseende
 • Mørk i huden og med sort hår
 • Havde en smule skæg omkring mund og kinder, men ikke specielt fremtræden skægvækst
 • Talte dansk
 • Var iført en sort dynejakke

Østjyllands Politi hører gerne fra vidner, der kan have set bilen eller de tre personer i området omkring Mejlgade ved midnatstid søndag aften. Henvendelser i sagen kan gives til politiet på telefon 114.

**

Fulgte efter mulig spritbilist

Søndag kl. 19.00 fik Østjyllands Politi en opringning fra en 40-årig kvinde, der var passager i en bil, der kørte bag ved en hvid varebil på Hovvejen i Hasselager i retning mod motorvejen. Den hvide varebil havde i længere tid kørt slingrende og skiftede hele tiden hastighed til mellem 45 og 65 km/t på landevejen. Da den nåede tilkørslen til motorvejen ved Hasselager satte føreren hastigheden op til 80 km/t, men kørte flere gange ude i nødsporet.

Med anmelderen i røret kørte en patrulje hen til rastepladsen Fuglsang Vest, hvor bilen blev standset, og føreren blev bedt om at puste i et alkometer. Resultatet viste, at bilens 58-årige mandlige fører var spirituspåvirket, og han blev derfor anholdt og sigtet for spirituskørsel.

**

Bil i brand

Natten til mandag kl. 02.48 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var brand i en bil, der holdt parkret på Vidtskuevej i Viby J. Da patruljen ankom til stedet, kunne de se en bil, der stod i flammer, hvilket også medførte skade på en bil og en trailer, der holdt parkeret på hver siden af den brændende bil. Kort efter ankom brandvæsnet til stedet og slukkede ilden. Årsagen til branden kendes endnu ikke.

**

Færdsel

Søndag kl. 08.44 skete der et færdselsuheld på Herningmotorvejen ved Brabrand. En 38-årig mandlig bilist kom kørende ad Herningmotorvejen og frem mod rundkørslen ved Logistikparken/Edwin Rahrs Vej/Silkeborg, da han i høj fart overhalede to biler ført af hhv. en 20-årig mand og en 21-årig kvinde. I forbindelse med overhalingen ramte den 38-årige først den 21-årige kvindes bil og herefter den 20-årige mands bil, hvorefter begge biler endte i autoværnet. Den 38-årige mand blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven ved ikke at have tilpasset fart og afstand til andre trafikanter, for overtrædelse af registreringsloven ved at have kørt i en uindregistreret bil, for kørsel i frakendelsestiden og for narkobesiddelse. Han er desuden mistænkt for at have kørt i narkopåvirket tilstand. Både den 38-årige mand og den 20-årige mand blev tilset i ambulancer på stedet og efterfølgende kørt til skadestuen for nærmere undersøgelse og observation. Ingen af dem var dog umiddelbart kommet alvorligt til skade.

Søndag kl. 17.55 skete der et færdselsuheld i krydset Dalgas Avenue/Marselis Boulevard i Aarhus C. En 20-årig mand skulle svinge til venstre og påkørte i den forbindelse en 15-årig dreng, der kom kørende på cykel. Drengen blev kørt til undersøgelse på skadestuen, men slap umiddelbart uden alvorlige skader.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn ikke anmeldt nogen indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 22691087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne

Telefon: 8618 2877

Flere døgnrapporter

4. juli 2020

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands politi lørdag den 4. juli 2020

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

3. juli 2020

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi fredag den 3. juli 2020

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

2. juli 2020

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi torsdag den 2. juli

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Afvis cookies