Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

20. maj 2019

Døgnrapport fra Østjyllands Politi mandag den 20. maj 2019

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Grundlovsforhør i Retten i Randers

Østjyllands Politi fremstiller mandag kl. 13.00 i Retten i Randers en 24-årig mand, der sigtes for voldtægt af en kvinde tidligt søndag morgen. Den 24-årige mand blev også fremstillet i Retten søndag, hvor han fik opretholdt anholdelsen i 3x24 timer, mens politiet fortsatte efterforskningen.

Anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning i sagen, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere.

**

 

Færdselsindsats ved Allingåbro Motor Festival

Østjyllands Politis færdselsafdeling deltog også ved weekendens motorfestival i Allingåbro. Det kom der 54 sigtelser ud af – fordelt på 45 personer. 29 af sigtelserne relaterede sig til for høj hastighed på både landevej og motorvej.

1 x bil der kørte for hurtigt i byen – får et klip i kørekortet
1 x bil der kørte for hurtigt på landevejen – får en bøde
3 x motorcykel der kørte for hurtigt på landevejen – får alle et klip i kørekortet
14 x bil der kørte for hurtigt på landevejen – får et klip i kørekortet
2 x bil der kørte så hurtigt på landevejen, at de får en betinget frakendelse af kørekortet
1 x køretøjer der kørte for hurtigt på motorvejen – får en bøde
4 x køretøjer der kørte for hurtigt på motorvejen – får et klip i kørekortet
3 x køretøjer der kørte så hurtigt på motorvejen, at de får en betinget frakendelse af kørekortet

Èn af de sigtede skulle lige vise sig på sin motorcykel ved at overhale en traktor og en bil, mens han kørte på baghjulet. Desværre for ham var bilen en civil patruljevogn, og tricket resulterede i en betinget frakendelse af kørekortet.

Herudover blev der blandt andet også rejst sigtelser for ulovlige overhalinger, for tæt kørsel, kørsel frem for rødt lys samt for brede traktorer på vejen.

**

 

Eftersættelse førte til adskillige sigtelser

En patrulje blev søndag kl. 06.39 opmærksom på en bil, der kørte meget aggressivt på Mejlgade i Aarhus, og betjentene fulgte efter bilen og tændte for udrykningsblinkene for at få føreren til at standse bilen. I stedet satte han farten op og satte kurs mod Domkirkepladsen og Bispegade. Patruljen tændte nu også for lygterne, men føreren fortsatte sin kørsel og kørte flere gange frem for ubetinget vigepligt, inden bilen blev standset ved Store Torv.

Betjentene løb hurtigt ud af patruljebilen og nåede at se, at føreren af bilen hoppede om på bagsædet, hvor han sad, da betjentene tog kontakt til ham. Den 20-årige mand blev anholdt og sigtet for kørsel i frakendelsestiden, for ikke at efterkomme politiets anvisninger, for ikke at overholde sin vigepligt, for narkokørsel, for spirituskørsel og for narkobesiddelse.

Manden nægtede dog overhovedet at have kørt bilen, som hverken han eller hans kammerat på passagersædet ønskede at oplyse, hvem tilhørte. Men da den 20-årige gentagne gange var blevet taget i at køre bil, på trods af at han er frakendt førerretten, blev bilen beslaglagt.

**

 

Brand i grisestald

Østjyllands Politi fik søndag kl. 19.53 en anmeldelse om, at der var brand i en grisestald på Dagstrupvej i Mørke. Brandvæsnet fik hurtigt ilden under kontrol, og der var ikke fare for at ilden skulle sprede sig fra den ene stald. Der blev tilkaldt en dyrlæge til stedet for at vurdere, hvad der skulle ske med de grise, der var blevet påvirket af branden og røgen. Konklusionen blev, at ca. 600 grise skulle aflives.

Ingen personer kom til skade i forbindelse med branden. Årsagen til branden kendes endnu ikke med sikkerhed, men den kan muligvis være startet ved en af varmelamperne ved smågrisene eller i en ventilation i loftet, da det var her ilden var koncentreret.

**

 

Butikstyv på spil i Netto

Østjyllands Politi blev søndag kl. 08.30 kaldt ud til Netto på Rundhøjtorvet i Højbjerg, hvor der havde været en butikstyv på besøg. En medarbejder i butikken havde set en mand gå rundt i butikken og fylde en kurv med øl. Hun havde set, at manden havde en taske med sig og opførte sig mærkeligt. Da han kom hen til kassen efterlod han en nu tom kurv og forlod butikken.

Kort efter kom manden ind i butikken igen, fyldte en kurv med varer, som han dog efterlod i butikken, hvorefter han gik ud til en bekendt, der stod ude foran, og drak en øl. På butikkens videoovervågning kunne medarbejderne se, at manden havde fyldt øl i sin rygsæk og forladt butikken uden at betale for dem.

Da betjentene kom frem blev den 29-årige mand sigtet for butikstyveri og i hans taske fandt betjentene flere ubetalte varer fra butikken. Manden og hans kammerat blev herefter bortvist fra stedet.

**

 

Kvinde død i brand

Østjyllands Politi fik tidligt søndag morgen kl. 05.17 en anmeldelse om, at der var brand i en lejlighed på Ladefogedvej i Aarhus N. Da brandvæsnet ankom til stedet, blev der med det samme iværksat personredning, men desværre blev lejlighedens 67-årig kvindelige beboer fundet død i sin seng. Ilden blev slukket og lejligheden blev plomberet og skal nu undersøges nærmere for at finde frem til brandårsagen. Den afdøde kvindes pårørende er underrettet.

**

 

Unge drenge lagde muligvis sten på skinnerne

Østjyllands Politi fik søndag kl. 14.40 en anmeldelse fra Letbanens kontrolcentral, der havde fået en melding fra en togfører på Grenaa Station. Togføreren havde set en gruppe drenge lægge sten eller lignende på togskinnerne til stor fare for togtrafikken.

Da patruljen kom til stedet, befandt der sig seks drenge i alderen 14-19 år, der alle blev visiteret. Én af dem, en 14-årig dreng, blev fundet i besiddelse af en foldekniv og patruljen kontaktede hans forældre for at orientere om episoden, hvorefter den 14-årige blev kørt hjem i patruljebilen.

**

 

Færdsel

Søndag kl. 17.45 skete der et færdselsuheld på Strandvejen i Aarhus. En 41-årig mandlig bilist kom kørende ad Strandvejen og holdt stille i krydset ved Marselis Boulevard, da han blev ramt bagfra af en anden bil. Den 41-årige mand kørte lidt frem og ind til siden og forventede, at den anden bilist ville gøre det samme, men hun fortsatte blot forbi, kørte, ifølge den 41-årige, over for rødt lys to gange og derefter væk fra stedet. Den 41-årige mand er ret sikker på, at bilen blev ført af en kvinde. Der skete kun materiel skade ved uheldet.

Søndag kl. 18.24 blev en 54-årig mand på knallert anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Hovedgaden i Allingåbro.

Søndag kl. 23.49 blev en 19-årig mand anholdt og sigtet for narkobesiddelse, da han blev standset af en patrulje på Holmevej i Højbjerg.

Natten til mandag kl. 00.45 blev en 22-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Holmstrupgårdvej i Brabrand.

Tirsdag morgen kl. 06.45 blev en 34-årig mandlig bilist sigtet for kørsel i frakendelsestiden, da han blev standset af en patrulje på Sjørupgårdvej i Sjørup ved Nimtofte. Da det var tredje gang inden for kort tid, at den 34-årige blev taget i at køre bil, på trods af at han er frakendt førerretten, blev hans bil beslaglagt med henblik på konfiskation.

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt 14 indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

 • På Strandborgvej i Risskov begået mellem torsdag den 16/5 kl. 17.30 til søndag den 19/5 kl. 07.45
 • På Solbakken i Hammel begået tirsdag den 30/4 kl. 20.00 og søndag den 19/5 kl. 10.27
 • På Lervangen i Randers NØ begået mellem fredag den 17/5 kl. 13.00 og søndag den 19/5 kl. 10.55
 • På Horsevænget i Tranbjerg begået mellem lørdag den 18/5 kl. 11.30 og søndag den 19/5 kl. 12.30
 • På Askevej i Assentoft, Randers SØ begået mellem torsdag den 16/5 kl. 08.00 og søndag den 19/5 kl. 13.00
 • På Yrsavej i Åbyhøj begået mellem fredag den 17/5 kl. 12.00 og søndag den 19/5 kl. 14.05
 • På Fjorddalen i Assentoft, Randers SØ begået søndag den 19/5 kl. 14.46
 • På Skovfaldet i Hammel begået mellem lørdag den 18/5 kl. 12.15 og søndag den 19/5 kl. 14.45
 • På Skovduevej i Assentoft, Randers SØ begået mellem torsdag den 16/5 kl. 14.30 og søndag den 19/5 kl. 13.00
 • På Beethovens Allé i Randers NV begået mellem fredag den 17/5 kl. 11.00 og søndag den 19/5 kl. 17.24
 • På Askevej i Assentoft, Randers SØ begået mellem lørdag den 18/5 kl. 08.00 og søndag den 19/5 kl. 17.15
 • På Thunøgade i Aarhus C begået søndag den 19/5 mellem kl. 01.00 og kl. 04.30
 • På Gyvelvænget i Fårup begået søndag den 19/5 mellem kl. 16.00 og kl. 19.50
 • På Mastrupvej i Mastrup ved Grenaa begået søndag den 19/5 kl. 17.00 og kl. 23.25

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 22691087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne

Telefon: 8618 2877

Flere døgnrapporter

6. juni 2020

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi den 6. juni 2020

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

5. juni 2020

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi fredag den 5. juni

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

4. juni 2020

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi torsdag den 4. juni

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Afvis cookies