Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

26. oktober 2020 11:41

Døgnrapport fra Østjyllands Politi mandag den 26. oktober 2020

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 12.00

Østjyllands Politi fremstiller mandag kl. 12.00 i Retten i Aarhus to mænd på 21 og 23 år, der begge sigtes for grov vold ved den 10. september i forening med flere pt. ukendte gerningsmænd at have slået, sparket og stukket en 23-årig mand med en knivlignende genstand. Se nedenfor for nærmere beskrivelse af sagen fra døgnrapporten den 11. september.

Anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning i sagen, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere.

 

Fra døgnrapporten 11. september: Slagsmål i Aarhus V – mand ramt af knivstik

Østjyllands Politi fik omkring kl. 20.50 en anmeldelse om, at en gruppe på 10-12 mænd var oppe at slås på en p-plads på Rydevænget i Aarhus V. Flere patruljer kørte til stedet, men da betjentene kom frem, var slagsmålet overstået, og de personer, der var på stedet ønskede ikke at fortælle politiet, hvad der var sket.

Kort efter fandt Østjyllands Politi ud af, at en 23-årig mand var mødt op på skadestuen med skader efter knivstik, som han sandsynligvis har pådraget sig i forbindelse med slagsmålet på Rydevænget. Den 23-årige, der heller ikke havde lyst til at sige særlig meget til politiet, var umiddelbart ikke kommet alvorligt til skade.

Et større område blev afspærret i nogle timer, mens politiet sikrede spor på p-pladsen, og Østjyllands Politi efterforsker nu sagen nærmere for at finde frem til, hvem gerningsmændene var, og hvad årsagen til slagsmålet var. Der er endnu ingen anholdte i sagen. Så du episoden torsdag aften, hører Østjyllands Politi gerne fra dig via tlf. 114.

**

 

To omkommet i færdselsuheld ved Rønde

To mænd på henholdsvis 20 og 83 år er mandag formiddag afgået ved døden som følge af et alvorligt færdselsuheld på motortrafikvejen ved Rønde.

Læs mere i tidligere udsendt pressemeddelelse.

**

 

Kvinde indlagt efter alvorlig færdselsulykke

Søndag kl. 17.25 skete der et alvorligt færdselsuheld på Stadion Allé i Grenaa. En 21-årig mandlig bilist ramte ind i en 55-årig kvinde, som kom gående i siden af vejen. Kvinden var ikke ved bevidsthed, da hun blev kørt til sygehuset, og hendes tilstand betegnes som kritisk men stabil.

En bilinspektør blev tilkaldt, og inspektørens rapport skal være med til at afklare de nærmere omstændigheder ved ulykken. Østjyllands Politi kan for nuværende ikke oplyse yderligere detaljer om ulykken.

**

 

18-årig anholdt efter hærværk på biler

En opmærksom borger ringede tidligt søndag morgen kl. 05.17 til politiet, da han så en ung lettere beruset mand gå på Lervangen i Randers NØ, hvor han sparkede hårdt til flere biler, han gik forbi.

Anmelderen havde politiet i røret, mens han på afstand fulgte efter gerningsmanden, som gik videre ad Anemonevej. Derfor var det relativt nemt for patruljen, der kom frem, at få fat i den 18-årige mand, som blev anholdt og sigtet for hærværk.

Betjentene kunne konstatere, at sidespejlene på en lang række biler i området var ødelagte eller bøjet ud af position. Det skal nu undersøges, hvor mange tilfælde af hærværk, den 18-årige skal sigtes for.

Ud over sigtelsen for hærværk blev den unge mand også sigtet efter ordensbekendtgørelsen, da han råbte højlydt af betjentene i forbindelsen med anholdelsen.

**

 

Graffiti og kanonslag i forbindelse med Superliga-kamp

I forbindelse med fodboldkampen søndag mellem AGF og FC København malede ukendte gerningsmænd inden kampen graffiti på ydersiden af stadionet i Aarhus. Under kampen, der begyndte kl. 18.00, blev der kortvarigt kastet med kanonslag uden for stadion.

Østjyllands Politi undersøger nu sagen nærmere for at se, om man kan identificere gerningsmændene via overvågning.

**

 

Drenge knuste ruder på skole

En beboer tæt på Ulstrup Skole hørte søndag omkring kl. 15.30 nogle ruder blive knust, og han opdagede efterfølgende tre drenge gå rundt på taget af skolen.

Drengene var væk, da politiet kom frem, men umiddelbart efter patruljens ankomst blev de kontaktet af en kvinde, som mente, at hendes søn måske stod bag hærværket. Kort efter ankom sønnen sammen med to kammerater, og drengene erkendte, at de stod bag rudeknuseriet.

Da alle drenge er under 15 år, blev deres forældre og kommunen underrettet, og der kan evt. vente et erstatningskrav på de ødelagte vinduer.

**

 

Butikstyv havde falsk id på sig

Personalet i Netto på Lyshøjen i Lystrup opdagede søndag kl. 16.12, at en mand var på vej ud af butikken med en kurv fuld af varer, han ikke havde betalt for. Nogle medarbejdere fik stoppet manden og kontaktede politiet, der lidt efter kom frem.

Det viste sig at være en 58-årig beruset, rumænsk mand, som havde stjålet varer for flere hundrede kroner i butikken. Politiet ledte i forvejen efter manden i forbindelse med en sag, hvor han skulle have en bøde, og nu kom der så en ekstra bøde oveni i forbindelse med sigtelsen for butikstyveri.

Betjentene fik mistanke til, at det id-kort, som den 58-årige benyttede sig af, var falsk. Derfor blev han også sigtet for dokumentfalsk.

Den 58-årige bliver nu tilbageholdt, mens hans sag forelægges for Udlændingestyrelsen.

**

 

Brand i bryggers i Studstrup

Politi og brandvæsen rykkede søndag kl. 17.13 ud til en brand i en villa på Studstrup Strandvej i Studstrup. Her var der brand i et bryggers. Beboeren var ude af huset, og brandvæsnet fik hurtigt slukket ilden, der nåede at gøre større skader på bryggerset.

Branden opstod, da der i forbindelse med madlavning var gået ild i en grydeske, som lå i en pande med olie. Den kvindelige beboer havde herefter smidt panden med skeen ned i en vask i bryggerset. Hun blev efterfølgende sigtet efter beredskabsloven for uforsigtig omgang med ild.

**

 

Mindre brand i lade

En mandlig beboer på Stenaltvej i Voer ved Ørsted ringede søndag kl. 20.54 efter hjælp, da der var gået ild i en brændestak i hans lade. Kort efter var politi og brandvæsen på stedet, og ilden blev hurtigt slukket.

Ingen personer kom til skade, og umiddelbart skete der kun mindre materielle skader. Det er uvist, hvordan branden opstod.

**

 

Færdsel

Søndag kl. 10.25 skete der et færdselsuheld på Nordjyske Motorvej ved Randers SV. En 32-årig kvindelig bilist kørte op bag i en bil ført af en 77-årig kvinde. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade.

Mandag kl. 06.44 skete der et færdselsuheld i krydset Søren Frichs Vej/Viby Ringvej i Aarhus. En 19-årig mandlig bilist kørte op bag i en bil ført af en 21-årig mand. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. Den 19-årige blev sigtet for ikke at holde nok afstand til den forankørende.

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fem indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Kirkevænget i Tranbjerg begået søndag den 25/10 mellem kl. 01.00 og kl. 08.00
  • På Thorsagervej i Mørke begået mellem søndag den 11/10 kl. 20.00 og fredag den 23/10 kl. 14.00
  • På Brombærvej i Rønde begået mellem lørdag den 24/10 kl. 18.00 og søndag den 25/10 kl. 08.00
  • På Samsøgade i Aarhus C begået mellem lørdag den 24/10 kl. 12.00 og søndag den 25/10 kl. 11.45
  • På Blåbærvej i Rønde begået mellem lørdag den 24/10 kl. 07.00 og søndag den 25/10 kl. 11.55

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Flere døgnrapporter

19. januar 2021

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi tirsdag den 19. januar 2021

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

18. januar 2021

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi mandag den 18. januar 2021

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

17. januar 2021

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjylland politi, søndag den 17. januar 2021

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds