Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

29. juli 2019 13:10

Døgnrapport fra Østjyllands Politi mandag den 29. juli 2019

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør

 

**

 

24-årig mand dræbt i færdselsuheld

Søndag kl. 16.51 skete der et alvorligt færdselsuheld i krydset Vorregårds Allé/Vejlby Ringvej i Aarhus N. De foreløbige undersøgelser tyder på, at en 21-årig kvindelig bilist kom kørende ad Vejlby Ringvej i nordøstlig retning, da hun skulle svinge til venstre ad Vorregårds Allé. I forbindelse med venstresvinget kolliderede bilen med en anden bil, ført af en 26-årig mand, der kom kørende ad Vejlby Ringvej i sydvestlig retning.

I forbindelse med sammenstødet fik en 24-årig mand, der sad på bagsædet i bilen med den 21-årige kvinde bag rettet, så alvorlige skader, at han afgik ved døden. Den 21-årige kvindelige bilist blev kørt til skadestuen for smerter i mave, nakke og ryg. En 19-årig kvinde, der sad på bilens forreste passagersæde, blev ligeledes kørt til skadestuen for at blive behandlet for blandt andet brud på ribbenene.

Den 26-årige mand, der havde ført den anden bil, kom umiddelbart ikke til skade ved sammenstødet. Han blev anholdt og sigtet for uagtsomt manddrab. Han er blevet afhørt til sagen og er nu løsladt igen, men er fortsat sigtet. De nærmere omstændigheder ved uheldet skal nu undersøges nærmere af både politiet og en bilinspektør, hvorefter der bliver taget stilling til evt. yderligere sigtelser.

**

 

Skud mod ruder i weekenden

Østjyllands Politi har henover weekenden modtaget foreløbigt 29 anmeldelser om skud mod ruder i området omkring Mårslet, Odder og Solbjerg. Skuddene er formentlig affyret fra et luftgevær, da der er fundet hagl flere steder. Anmeldelserne er kommet ind løbende henover weekenden, men de foreløbige undersøgelser tyder på, at episoderne har fundet sted om natten fra fredag til søndag.

Sagerne er ved at blive efterforsket, og politiet er i øjeblikket i gang med at indhente yderligere oplysninger og eventuelle spor. Østjyllands Politis efterforskning koordineres med Sydøstjyllands Politi, der henover weekenden har modtaget 10 anmeldelser fra Gram og Hylke ved Skanderborg, hvor modus har været det samme som episoderne i Østjyllands politikreds. Politiet har derfor en formodning om, at der kan være tale om samme gerningsmand/-mænd.

Østjyllands Politi hører gerne fra borgere, der kan have set nogle mistænkelig personer eller biler eller hørt skud, der er blevet affyret. Og skulle man være i besiddelse af videoovervågning eller andet, der kan have relevans for politiet, så må man også meget gerne ringe på telefon 114.

**

 

Hurtig Mercedes på natteudflugt

Natten til mandag kl. 02.16 gik der en alarm ved Fakta på Bredgade i Langå, hvor en port var brudt op. Føreren af en fragtbil, der ankom til stedet nåede at se de første bogstaver på nummerpladen på en sølvgrå Mercedes, der kørte fra stedet i retning mod Laurbjerg.

Godt 20 minutter senere gik der en alarm ved Kop og Kande på Søndergade i Hadsten, hvor en bagdør og en dør til lageret var brudt op. Et vidne havde set en større, sølvfarvet Mercedes køre fra stedet og kunne oplyse hele nummerpladen, der viste sig at tilhøre en anden bil. Bogstaverne på nummerpladen og bilens udseende passede på beskrivelsen fra indbruddet i Langå.

Kl. 03.04 spottede en patrulje den sølvgrå Mercedes på Asylvej i Risskov. Patruljen satte efter, men da føreren af bilen så politiet satte vedkommende farten op. Patruljen fulgte efter ad Skovvangsvej, Randersvej og Vejlby Ringvej, hvor det lykkedes føreren af den sølvgrå Mercedes at stikke af fra politiet. Heller ikke ved den efterfølgende rundering i området lykkedes det betjentene at finde bilen.

**

 

Tømte pulverslukker i hovedet på to kvinder

To kvinder på 20 år 24 år var natten til mandag kl. 02.35 på vej hjem i bil, da de gjorde stop ved Q8 på Randersvej i Aarhus N. Her blev de kontaktet af fire mænd, der spurgte, om kvinderne ikke ville med dem, hvilket de afslog, da de ikke kendte mændene. De to kvinder ventede på, at mændene kørte fra stedet, inden de selv kørte videre i retning mod IKEA.

Kvinderne blev opmærksomme på, at bilen med de fire mænd fulgte efter dem, og da de kørte i retning mod Djurslandsmotorvejen kørte mændene ind foran dem på tilkørselsrampen og fik dem til at standse. Den 24-årige kvinde, de var passager i bilen, rullede vinduet ned, hvorefter en af de fire mænd tømte en pulverslukker ind i bilen, hvor de to kvinder sad.

Den 24-årige kvinde beskrev manden med pulverslukkeren som:

  • Østafrikansk af udseende
  • 20-25 år gammel
  • 175 cm høj
  • Almindelig af kropsbygning
  • Mørk i huden og med sort hår
  • Var iført hvid t-shirt og grå joggingbukser
  • Talte danskVar kørende i en sølvgrå stationcar – formentlig en Audi

Østjyllands Politi hører gerne fra evt. vidner, der kan have set den omtalte bil og de fire mænd ved Q8 eller i området ved Randersvej. Politiet kan kontaktes på telefon 114.

**

Segways stjålet fra Kattegat Cup

Natten til søndag overnattede en 51-årig mand på Station Allé i Grenaa i et telt, der var sat op i forbindelse med Kattegat Cup. Manden vågnede kl. 03.42 ved, at der inde i teltet stod en person, der var i færd med at stjæle en Segway. Den 51-årige mand skyndte sig op og gik hen til teltets udgang, hvor manden stod med Segway’en i hånden, og tog den ud af hånden på ham, hvilket fik manden til at skubbe så kraftigt til den 51-årige, at han faldt bagover og ind i nogle borde.

Den 51-årige slog sit underben, og gerningsmanden løb fra stedet i sydlig retning mod plantagen, men uden at få Segway’en med sig. Efterfølgende viste det sig dog, at to kasser med usamlede Segway’s, der også havde stået inde i teltet, var forsvundet fra stedet.

Den fremmede mand i teltet beskrives som:

  • Afrikansk af udseende
  • 25-30 år gammel
  • 185-190 cm høj
  • Muskuløs
  • Mørk i huden og med sort, kruset, kort hår
  • Var iIført en sort t-shirt

**

Påvirkede mænd begik hærværk mod biler

En kvinde kontaktede søndag kl. 09.05 politiet, da hun havde set to mænd udøve hærværk mod nogle biler, der holdt parkeret på Vestergade i Randers C. Kort efter kom der en patrulje til stedet, der fik kontakt til de to mænd, der begge virkede påvirkede af spiritus og/eller narko.

Betjentene konfronterede mændene med, at de var blevet set udøve hærværk mod biler, hvilket mændene nægtede, og de begyndte at råbe op. Betjentene bad dem dæmpe sig, men da mændene fortsatte med at råbe op, blev de begge anholdt og sigtet for hærværk.

Det fik den ene af dem, en 42-årig mand, til at råbe adskillige skældsord efter betjentene, hvilket i sidste ende kostede ham endnu en sigtelse for fornærmeligt tiltale mod polititjenestemand. Mandens 24-årige kammerat fik også endnu en sigtelse med hjem, da han blev fundet i besiddelse af diverse narkotika. De blev begge kørt til Randers Politigård til afhøring og afrusning.

**

Uenigheder på havnen i Ebeltoft

Søndag kl. 19.39 opstod der uenigheder mellem en 47-årig mand og en gruppe drenge ved Fregathavnen på Strandvejen i Ebeltoft. Gruppen af drenge havde samlet sig på molen, tæt ved den 47-åriges båd, og medbragte et musikanlæg, som de tændte for. Det brød den 47-årige mand sig ikke om, og han har forklaret politiet, at han flere gange bad de unge mennesker om at skrue ned for musikken, hvilket de angiveligt ikke efterkom.

Til sidst gik den 47-årige hen til drenge, tog deres højtaler og smed den i vandet. Det fik drengene til at gå frem mod manden, der, angiveligt for at skabe afstand, svingede en pumpe foran sig, så han ramte én af drengene. Det medførte en del råben frem og tilbage, indtil en tysk turist kom til og lagde sig imellem parterne, hvilket fik den 47-årige mand til at gå tilbage til sin båd.

Da den tyske mand gik tilbage til sin båd fulgte nogle af drengene efter og spyttede efter ham og gav ham også en fuckfinger, hvorefter de trak sig tilbage til molen. Der skal nu tages stilling til, hvorvidt der skal ske sigtelser i sagen.

**

God stemning ved søndagens fodboldkamp i Aarhus

Østjyllands Politi deltog også ved søndagens Fan-walk forud for Superliga-kampen mellem AGF og FC Midtjylland i Aarhus. Der var god stemning, og ikke meget at lave for politiet. I forbindelse med fodboldkampen blev en 18-årig mand fra Struer dog sigtet for overtrædelse af fyrværkeriloven, da han ved indgangen til udebaneafsnittet blev fundet i besiddelse af en røgbombe. Den 18-årige mand blev herefter bortvist fra stedet.

**

Brand i køretøjer

Søndag kl. 23.28 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var brand i en bil, der holdt parkeret på Anelystvej i Tilst. Da patruljen kom til stedet var bilen overtændt, men der var ingen fare for hverken bygninger eller personer. Bilen udbrændte og årsagen til branden er endnu ukendt.

Natten til mandag kl. 01.20 fik politiet en anmeldelse om en brand i en motorcykel på Rødlundvej i Harlev J. Da patruljen kom til stedet var motorcyklen allerede udbrændt. Årsagen til branden kendes endnu ikke.

Natten til mandag kl. 02.39 fik politiet en anmeldelse om en brand i en bil på Lottesvej i Brabrand. Bilen var overtændt, da patruljen ankom til stedet Årsagen til branden kendes endnu ikke.

**

Færdsel

Søndag kl. 10.18 skete der et færdselsuheld på den nordjyske motorvej ved Randers SV. En 49-årig mandlig bilist kom kørende på motorvejen med en campingvogn spændt bag på bilen, da han blev overhalet af en bus. Trykket fra bussen fik campingvognen til at slingre kraftigt, hvilket fik tilkoblingen til at knække, så campingvognen rev sig løs, påkørte autoværnet og væltede om på siden. Uheldet gav en del kødannelse på stedet, da den ene vognbane måtte spærres, mens campingvognen blev fjernet. Der skete ingen personskade ved uheldet.

Søndag kl. 17.59 kontaktede en bilist politiet, da han på Silkeborgvej i Sporup kørte bagved en bil, der slingrede en del, hvorefter traileren, der var spændt bagpå bilen, blev tabt og efterladt på vejen. Føreren af bilen, der havde traileren bagpå, kørte videre, og anmelderen holdt ind til siden og påbegyndte oprydning. En patrulje fik kort efter fat på den forsvundne bil og fører, der oplyste at han sammen med sin kammerat var på vej tilbage til den tabte trailer for at rydde op. Føreren blev alkoholtestet, men havde ikke en promille, der var over det tilladte.

Søndag kl. 18.01 skete der et færdselsuheld på Mejlbyvej i Egå. En 45-årig kvinde kørte ad Mejlbyvej i sydlig retning, da hun påkørte en forankørende bil, der blev ført af en 21-årig mand. Den 45-årige kvinde virkede alkoholpåvirket, hvilket blev bekræftet ved en alkometertest. Hun blev derfor anholdt og sigtet for spirituskørsel.

Søndag kl. 22.20 blev en 32-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og for kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Viby Ringvej i Åbyhøj.

Søndag kl. 23.17 blev en 43-årig kvindelig bilist anholdt og sigtet for spirituskørsel, da hun blev standset af en patrulje på Ymersvej i Randers NV.

Natten til mandag kl. 01.19 blev en 28-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Toldbodgade i Randers C.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fire indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Bushøjvej i Højbjerg begået mellem lørdag den 27/7 kl. 23.00 og søndag den 28/7 kl. 08.15
  • På Børupvej i Tranbjerg begået mellem lørdag den 27/7 kl. 11.15 og søndag den 28/7 kl. 09.25
  • På Strandtoften i Egå begået mellem søndag den 21/7 kl. 17.00 og søndag den 28/7 kl. 16.30
  • På Elverdalsvej i Høbjerg begået mellem tirsdag den 23/7 kl. 14.00 og søndag den 28/7 kl. 17.00

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

26. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 26. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

25. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 25. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

24. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 24. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.