Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

30. december 2019 11:50

Døgnrapport fra Østjyllands Politi mandag den 30. december 2019

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Grundlovsforhør i Retten i Randers

Østjyllands Politi fremstiller mandag kl. 11.00 i Retten i Randers en 26-årig mand fra Aarhus, der sigtes for indbrud i en villa på Tendrup Møllevej i Hornslet. Ejeren af villaen var ikke selv hjemme, men han kontaktede politiet kl. 05.03 mandag morgen, da han via et kamera kunne se to personer, der havde skaffet sig adgang til huset, og som var i færd med at bære møbler og andre ting væk. Der blev straks sendt flere patruljer til stedet, og det lykkedes at fange den ene af de to gerningsmænd på fersk gerning. Østjyllands Politi har dog en god formodning om, hvem den anden gerningsmand er.

--

 

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus

Østjyllands Politi fremstiller mandag kl. 12.30 i Retten i Aarhus en 29-årig mand fra Ulfborg, der sigtes for besiddelse af skydevåben under særligt skærpende omstændigheder. Den 29-årige mand blev anholdt søndag kl. 19.23, da han med tog ankom til banegården i Aarhus. Politiet havde fået en anmeldelse fra Arriva, der ønskede hjælp til at få bortvist manden, der virkede meget påvirket. Da betjentene fik kontakt til manden kunne de se, at der i hans delvist åbne sportstaske lå noget der lignede skæftet på et gevær. Det viste sig at være et oversavet jagtgevær.

**

 

Fyrværkeri stjålet fra fyrværkerisalgssteder i Skødstrup og Egå

I tidsrummet mellem lørdag kl. 21.00 og søndag kl. 08.50 har ukendte gerningsmænd brudt ind i nogle lokaler på Løgtenvej i Skødstrup og stjålet ca. 100 kg fyrværkeri, som en lokal forening skulle have solgt.

Søndag kl. 15.52 var det fyrværkerisalget ved Føtex på Brobjerg Parkvej i Egå, der fik ubudne gæster. En kvindelig beboer havde fra sit vindue set to biler parkere foran containeren med fyrværkeri, hvorefter tre personer var steget ud af bilerne og var begyndt at tage fyrværkeri fra containerne og hen til bilerne. Kvinden havde med det samme ringet til Føtex for at gøre dem opmærksomme på det igangværende tyveri.

Butikkens personale løb straks om til containerne, hvor de kunne se de to biler og de tre personer i færd med at stjæle fyrværkeri. To af personerne satte sig ind i den ene bil og kørte hurtigt fra stedet, men det lykkedes personalet at tilbageholde den tredje person, der blev ført ind i baglokalet, hvorfra der blev ringet efter politiet.

Den 21-årige mand fra Brabrand blev sigtet for tyveri af fyrværkeri for ca. 12.000 kroner. Han erkendte tyveriet, men ønskede ikke at oplyse navnene på medgerningsmændene. Ved visitation af manden fandt betjentene 1650 kroner i kontanter, og da Skat kunne oplyse, at han skyldte penge til det offentlige, blev 1050 kroner beslaglagt til inddrivelse af gæld.

**

 

Vis hensyn med fyrværkeriet

Det seneste døgn har Østjyllands Politi modtaget adskillige anmeldelser fra borgere, der på den ene eller anden måde har følt sig generet af andres affyring af fyrværkeri. Politiet modtog blandet andet i løbet af søndag formiddag fire anmeldelser om, at der blev affyret fyrværkeri på Klostertorv i Aarhus, hvilket skabte utryghed hos de forbipasserende.

Derudover har der været flere anmeldelser fra borgere, i både Aarhus, Randers og Grenaa, der har set grupper af unge skyde fyrværkeri efter hinanden, efter biler eller efter andre personer. Der er også enkelte anmeldelser vedr. postkasser der er blevet sprængt i luften. Politiet har dog umiddelbart ikke modtaget nogen anmeldelser fra personer, der er blevet ramt af fyrværkeri.

Politiet minder om, at man godt må fyre fyrværkeri af fra og med den 27. december til og med den 1. januar, hvis der altså er tale om lovligt, godkendt fyrværkeri, hvis man overholder sikkerhedsafstandene, og hvis man ikke skyder mod andre personer.

Østjyllands Politi opfordrer til, at man viser hensyn til hinanden og aldrig affyrer fyrværkeri i retning mod bygninger, biler eller andre personer. Poltiet vil også de kommende dage have fokus på, at man overholder reglerne for brug af fyrværkeri.

**

 

Vågnede ved at nøgen mand stod i stuen og onanerede

Natten til mandag lå en 42-årig kvinde og sov på sin sofa på Ebeltoftvej i Mørke. Kl. 01.55 vågnede hun ved, at der stod en nøgen, fremmed mand og onanerede ved siden af hende. Da kvinden vågnede løb manden fra stedet i ukendt retning.

Manden beskrives som:

  • 20-25 år gammel
  • 185-190 cm høj
  • Etnisk dansk
  • Spinkel af bygning
  • Kort lyst hår
  • Var ikke iført noget tøj

Der blev sendt flere patruljer, der forgæves søgte efter manden i området. Politiet hører gerne fra borgere, der kan have set den nøgne mand løbe rundt i byen Mørke. Østjyllands Politi kan kontaktes på telefon 114. 

 

**

Offentlige toiletter udsat for hærværk

Søndag kl. 09.46 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en toiletbygning på p-pladsen ved Mindeparken på Oddervej i Aarhus var blevet udsat for hærværk. De umiddelbare undersøgelser kunne tyde på, at der havde været en form for eksplosion på det midterste af de tre toiletter, hvilket også havde givet skader på de to øvrige toiletter. Det midterste toilet havde omfattede skader idet håndvask, skraldespand og toiletholder var knust, mens der på de to øvrige toiletter primært var skader på fliser og loft.

**

15-årig butikstyv i Føtex

Søndag kl. 16.20 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra Føtex i Storcenter Nord i Aarhus N, hvor personalet havde tilbageholdt en ung butikstyv. En medarbejder havde set pigen gå rundt og kigge på varer i butikken, da hun pludselig tog en genstand og lagde i sin taske, hvorefter hun gik mod kasselinjen, hvor hun blev lukket ud uden at betale for noget. Medarbejderen tog derefter kontakt til pigen og bad hende følge med ud på kontoret, hvorfra der blev ringet til politiet. Den 15-årige pige blev fundet i besiddelse af en creme og blev derfor sigtet for butikstyveri. Pigens værge og de sociale myndigheder blev orienteret om episoden.

**

Brand i udsugningsrør

Søndag kl. 16.38 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var opstået brand i et udsugningsrør på en villa på Axel Gruhns Vej i Højbjerg. Da politiet kom til stedet var branden under kontrol, og der var kun lidt røg tilbage. De foreløbige undersøgelser tyder på, at branden er opstået ved, at der er puttet noget ned i udsugningsrøret udefra.

**

Brand i skur

Søndag kl. 20.04 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om en brand i et skur i en have på Norgesvej i Hadsten. Husets beboer forsøgte i første omgang, med hjælp fra naboen, selv at slukke branden med en brandslukker, men måtte opgive, da branden blev for omfattende. Da politiet ankom til stedet var brandvæsnet allerede i fuld gang med slukningsarbejdet, og de fik hurtigt kontrol over ilden, der ikke spredte sig yderligere. De foreløbige undersøgelser på stedet tyder på, at branden muligvis kan være opstået som følge af en nedfalden raket, der kan have antændt noget i skuret. Ingen personer kom noget til.

**

Brand i skur på skole

Søndag kl. 22.01 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var opstået brand i et skur på Kragelundskolen i Højbjerg. Skuret stod placeret op ad skolens gymnastiksal, og da brandvæsnet var bekymret for, at ilden ville sprede sig til gymnastiksalen, blev der sprøjtet skum på hele gymnastiksalens facade. Ilden kom dog under kontrol og undersøgelser på stedet viste, at branden var opstået inde i skuret. Politiet talte med flere personer, der kunne oplyse, at der tidligere på aftenen var blevet affyret fyrværkeri på skolens område, og det kan på nuværende tidspunkt ikke udelukkes, at branden er opstået som følge af fyrværkeri.

**

Færdsel

Søndag kl. 12.26 skete der et færdselsuheld på Christian X’s Vej i Højbjerg, da en 21-årig mandlig bilist og en 66-årig mandlig bilist stødte sammen i krydset ved Ringvej Syd.

Søndag kl. 14.50 blev en 58-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Nyvangsvej i Randers NV.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt 10 indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Fortevej i Risskov begået mellem fredag den 27/12 kl. 12.00 og søndag den 29/12 kl. 09.30
  • På H.C. Andersens Vej i Selling, Hadsten begået søndag den 29/12 mellem kl. 03.50 og kl. 13.00
  • På Åbyvej i Åbyhøj begået søndag den 29/12 mellem kl. 10.00 og kl. 14.30
  • På Miltonsvej i Højbjerg begået mellem fredag den 27/12 kl. 15.00 og søndag den 29/12 kl. 16.25
  • På Nordstjernen i Randers NV begået mellem onsdag den 25/12 kl. 12.10 og søndag den 29/12 kl. 03.22
  • På Stennehøj Allé i Højbjerg begået mellem torsdag den 26/12 kl. 10.30 og søndag den 29/12 kl. 20.50
  • På Hasle Centervej i Aarhus V begået mellem lørdag den 28/12 kl. 14.00 og søndag den 29/12 kl. 21.45
  • På Hortensiavej i Højbjerg begået mellem fredag den 27/12 kl. 12.00 og søndag den 29/12 kl. 22.00
  • På Næringen i Risskov begået søndag den 29/12 mellem kl. 21.45 og kl. 22.30
  • På Tendrup Møllevej i Hornslet begået mandag den 30/12 kl. 05.03

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

29. marts 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 29. marts 2024.

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

28. marts 2024

Østjyllands Politi

Døgnrapport

"Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 27. marts 2024 Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds"

27. marts 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 27. marts 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.