Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

19. februar 2020 10:37

Døgnrapport fra Østjyllands Politi onsdag den 19. februar 2020

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør

**

 

Politiet søger vidner ifm. brand

Som opfølgning på nedenstående fra tirsdagens døgnrapport kan Østjyllands Politi oplyse, at branden efter al sandsynlighed var påsat. Østjyllands Politi vil derfor meget gerne i kontakt med eventuelle vidner, der kan have set nogen personer i området natten til tirsdag i tidsrummet op til kl. 02.39. Politiet vil også gerne høre fra borgere, der kan have viden om, hvem der kunne tænkes at stå bag branden.

Efterforskningen er fortsat i gang, og politiet er ved at gennemgå de tekniske spor, der blev indsamlet i forbindelse med tirsdagens gerningsstedsundersøgelse.

Oplysninger i sagen kan gives til Østjyllands Politi på telefon 114.

 

Fra tirsdagens døgnrapport: Forladt hus i brand

Natten til tirsdag kl. 02.39 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var brand i et forladt hus på Kalmargade i Aarhus N. Da patruljen kom til stedet kunne de se store flammer fra husets førstesal, og brandvæsnet var allerede i fuld gang med slukningsarbejdet. Der var umiddelbart ingen personer i huset, og der er heller ikke nogen personer tilmeldt adressen.

Da huset ligger for sig selv på en byggegrund, var der umiddelbart ingen fare for, at ilden kunne sprede sig. Branden var dog så omfattende, at brandvæsnet måtte rive taget og gavlen af huset, for at få slukket det hele.

Politiets teknikere skal i løbet af tirsdagen ud og se nærmere på huset for at finde frem til brandårsagen, men der er indikationer på, at der kan været tale om en påsat brand.

**

 

Den mobile politistation kører til Tirstrup

Østjyllands Politis mobile politistation kører onsdag til Tirstrup. Betjentene Ole og Nikolaj står klar til en snak med alle interesserede. Den mobile politistation står efter planen klar omkring kl. 14.00.

**

 

Kvinde smed med varer i butik, da de ikke ville give hende pengene retur

Østjyllands Politi blev tirsdag kl. 14.09 kaldt til en butik på Torvet i Odder, hvor en 45-årig kvinde var meget vred og smed om sig med ting.

Da patruljen ankom til stedet, mødte de kvinden, som råbte og var udadreagerende. Ekspedienten i butikken forklarede, at den 45-årige havde ønsket at bytte en barbermaskine, som hun havde købt dagen før. Kvinden havde dog ikke en kvittering med, hvilket ifølge butikkens regler gjorde, at hun ikke kunne få pengene refunderet. Ekspedienten havde tilbudt den 45-årige kvinde et tilgodebevis, eller at hun kunne hente sin kvittering og komme igen dagen efter. Det var kvinden dog ikke tilfreds med. Hun begyndte at råbe og forlangte at få sine penge igen, smed med varer i butikken og rykkede dankort-terminalen ud af stik og kasseapparat og smed det på gulvet.

Betjentene bad flere gange kvinden om at beherske sig og gå ud af butikken. Kvinden nægtede fortsat, satte sig til modværge og kastede sin pose efter den ene af betjentene. Den 45-årige kvinde blev derfor anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

**

 

Beruset mand skabte utryghed ved supermarked

En patrulje fra Østjyllands Politi kørte tirsdag kl. 17.03 til Rema1000 på Stillingvej i Sabro, hvor en 45-årig mand skabte utryghed i og uden for butikken. Manden råbte af folk, nægtede at efterkomme anvisninger om at forlade stedet og opførte sig generelt uanstændigt.

Da patruljen ankom til stedet mødte de manden, som virkede stærkt beruset, og havde svært ved at holde balancen. Betjentene bad manden om at forlade stedet. Den 45-årige efterkom ikke ønsket, og da betjenten forsøgte at følge ham fra stedet, gjorde han modstand og slog ud efter dem. Den 45-årige blev anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

**

 

Kvinder stak af med varer fra butik

Østjyllands Politi modtog tirsdag kl. 17.15 anmeldelse om butikstyveri fra et supermarked på Grenåvej i Skødstrup. En ansat i butikken havde set to unge kvinder fylde en kurv med varer, som de tog med ud igennem indgangspartiet med grøntafdelingen uden at betale for dem. Kvinderne sås køre fra stedet i en sølvgrå Audi.

Kvinderne beskrives som:
A:

  • Kvinde, ca. 25 år
  • Mellemøstlig af udseende
  • 170 cm
  • Almindelig kropsbygning
  • Brunt, mellemlangt hår og lys hud
  • Iført mørkeblå dynejakke af mærket Moncler, sort bluse, jeans og mørke nike sko

B:

  • Kvinde, ca. 25 år
  • Mellemøstlig af udseende
  • 175 cm
  • Spinkel kropsbygning
  • Sort hår sat op i knold og lys hud
  • Iført mørkeblå dynejakke med stor pelskrave, ternet kjole, mørke strømper og mørke sko

Østjyllands Politi hører gerne fra personer, der kan have oplysninger om kvinderne, på telefon 114.

**

 

Butikstyv stjal fra flere supermarkeder

En patrulje fra Østjyllands Politi kørte tirsdag 14.43 til Super Brugsen på Vesterbro Torv i Aarhus, hvor en 22-årig mand blev tilbageholdt for butikstyveri. Ved visitation af den 22-årige fandt patruljen udover koster fra butikken 3 flasker iste, 1 flaske hvidvin, opvaskemiddel og husholdningsfilm, som var stjålet fra andre supermarkeder i det centrale Aarhus. Den 22-årige blev sigtet for butikstyveri.

**

 

Søstre sigtet for butikstyveri

Tirsdag eftermiddag kl. 17.05 modtog Østjyllands Politi anmeldelse fra Normal på Ryesgade i Aarhus, hvor personalet tilbageholdt to butikstyve. På overvågning havde de ansatte i butikken set to unge kvinder putte energibarer og balsam i tasken og derefter gå forbi kassen uden at betale. De havde derfor efterfølgende tilbageholdt kvinderne.

De to kvinder, som viste sig at være søstre på henholdsvis 20 og 21 år, erkendte tyveriet. Under visitation fandt betjentene varer fra flere andre butikker, heriblandt make-up, flere bluser, hudplejeprodukter og halskæder fra flere butikker i Aarhus.

De to søstre blev begge sigtet for flere tilfælde af butikstyveri.

**

 

Butikstyve stjal elektronik for flere tusind kroner

En patrulje fra Østjyllands Politi kørte tirsdag kl. 19.05 til Bilka i Tilst, hvor vagten havde tilbageholdt to 33-årige mænd, som havde stjålet elektronik og boliginventar til en samlet værdi af flere tusind kroner. Begge mænd blev sigtet for butikstyveri.

**

Færdsel

Tirsdag kl. 06.29 skete der et færdselsuheld på Grenåvej i Rønde, da en lastbil påkørte en parkeret bil. Ved uheldet blev der spildt jord på vejbanen, hvilket gav midlertidige, trafikale problemer. Ingen personer kom til skade ved uheldet

En 43-årig mand blev tirsdag kl. 07.30 standset i sin bil på en rasteplads syd for Randers. Manden virkede umiddelbart alkoholpåvirket, og blev derfor alkometertestet. Den 43-årige mand blev anholdt og sigtet for spirituskørsel.

Tirsdag kl. 13.08 blev en 25-årig kvindelig bilist anholdt og sigtet for kørsel uden førerret, da hun blev standset af en patrulje ved gro Food Park i Aarhus Nord.

En 19-årig mandlig bilist blev onsdag nat kl. 02.40 anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Havnegade i Aarhus. En 20-årig mand, der sad på bilens bagsæde, blev desuden sigtet for besiddelse af en mindre mængde narko.

Onsdag kl. 05.10 skete der et færdselsuheld i nordgående retning på Østjyske Motorvej ved Viby. Uheldet skete i overhalingsbanen mellem en lastbil og en personbil, ført af en 41-årig mand. Det er endnu ikke klart, hvad der forårsagede uheldet, men ingen personer kom umiddelbart til skade.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt 6 indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds:

  • På Grenåvej i Skødstrup begået mellem fredag den 14/2 kl. 15.00 og tirsdag den 18/2 kl. 11.30
  • På Solsikkevej i Allingåbro begået mellem lørdag den 15/2 kl. 9.30 og tirsdag den 18/2 kl. 13.30
  • På Guldregnvej i Harlev begået tirsdag den 18/2 mellem kl. 12.00 og 12.30
  • På Majsmarken i Lystrup begået tirsdag den 18/2 mellem kl. 22.30 og 22.45
  • På Hejredalsvej i Brabrand begået mellem tirsdag den 18/2 kl. 22.00 og onsdag den 19/2 kl. 00.30
  • På Boghvedevej i Randers begået onsdag den 19/2 kl. 01.09


Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

28. marts 2024

Østjyllands Politi

Døgnrapport

"Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 27. marts 2024 Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds"

27. marts 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 27. marts 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

26. marts 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 26. marts 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.