Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

13. oktober 2020 11:45

Døgnrapport fra Østjyllands Politi tirsdag den 13. oktober 2020

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 10.00

Østjyllands Politi fremstiller tirsdag kl. 10.00 i Retten i Aarhus en 29-årig mand, der sigtes for drab på en 21-årig mand på Kappelvænget i Aarhus V den 25. september. På baggrund af en intens efterforskning har Østjyllands Politi i flere dage ledt efter den 29-årige mand, der mandag formiddag blev anholdt i sin bil på rasteplads Hærvejen på den midtjyske motorvej øst for Give i et samarbejde med Midt- og Vestjyllands Politi.

Anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning i sagen, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere.

**

 

Søger vidner til færdselsuheld i Odder

Mandag kl. 07.10 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en mandlig bilist på Rude Havvej i Rude, Odder blokerede kørebanen og havde standset en anden bil på grund af uoverensstemmelse ved en overhaling. Manden havde herefter skubbet den anden bilist hårdt i brystet og var truende og råbende i sin adfærd og truede også med tæsk.

Lokalbetjentene i Odder fandt frem til gerningsmanden, en 46-årig mand, der viste sig at være identisk med den bilist, der den 9. oktober kl. 07.17 var flygtet fra et færdselsuheld på Århusvej i Odder. Her kørte en 39-årig mandlig bilist ind i et træ efter sammenstød med en anden bil, som politiet nu har fundet ud af tilhører den 46-årige mand. Han blev derfor mandag anholdt og sigtet for vold i forbindelse med episoden mandag morgen, og han blev også sigtet for ikke at overholde sine forpligtelser i forbindelse med færdselsuheldet den 9. oktober.

De nærmere omstændigheder vedrørende uheldet den 9. oktober er dog endnu ikke helt klarlagt, og lokalpolitiet i Odder vil derfor meget gerne høre fra eventuelle vidner, der kan være med til at strikke et hændelsesforløb sammen. Politiet ved, at en Seat Altea og en Honda CVR var involveret, og at der blev overhalet. Men det er uklart, hvem der overhalede hvem, og hvordan selve sammenstødet skete.

Uheldet skete den 9. oktober kl. 07.17 på Århusvej ca. ud for nr. 58 i Odder. Var du på stedet, og så du, hvad der gik forud for sammenstødet og uheldet, så ring til Østjyllands Politi på telefon 114.

**

 

Afsløret i at ville sælge stjålet cykel

Mandag kl. 16.30 kørte en patrulje til Veri Centeret i Risskov, hvor en 24-årig mand havde aftalt at mødes med en mand, der gerne ville sælge ham en cykel. Hvad manden ikke vidste var, at den 24-årige mand i virkeligheden var den rigtige ejeren af cyklen, som var blevet stjålet, og at politiet også ville stå klar til at tage imod ham.

Den 24-årige mand havde i løbet af natten fået stjålet sin racercykel, der havde holdt parkeret foran hans lejlighed i Risskov. Samme formiddag tjekkede han salgsplatformen Facebook Marketplace, hvor han kunne se, at hans cykel var sat til salg. Cyklen havde nogle særlige kendetegn, der gjorde, at den 24-årige ikke var i tvivl om, at det var hans cykel. Den 24-årige fik sin kæreste til at kontakte sælgeren, og hun skrev, at hun gerne ville købe cyklen, og de aftale at mødes ved Veri Centeret kl. 17.00.

Mens patruljen var på stedet, skrev sælgeren en besked om, at han nu var på det aftalte sted med cyklen. Betjentene gik hen til manden, der stod med cyklen, og bad ham legitimere sig. Den 21-årige mand oplyste navn og personnummer, og han blev anholdt og sigtet for tyveri af cykel. I hans rygsæk fandt betjentene en boltsaks, som blev beslaglagt. Cyklen blev herefter leveret tilbage til den 24-årige mand.

På stationen erkendte den 21-årige mand, at han havde stjålet cyklen ved at klippe låsen op med boltsaksen og derefter havde forsøgt at sælge den. Da den 21-årige mand er udenlandsk statsborger fra Kroatien fik han en straksbøde på 4500 kroner.

 

**

 

Anholdt for at forstyrre den offentlige orden

Mandag kl. 16.36 kørte en patrulje forbi Klostertorvet i Aarhus, hvor der var meldinger om, at der var dårlig stemning. Da patruljen ankom til stedet, var der samlet ca. 10-15 personer, og der blev spillet musik, råbt højlydt og smidt med dåser og andet affald. En vagt på stedet oplyste til betjentene, at særligt én person havde været opfarende og truende overfor vagterne.

Betjentene observerede den pågældende, der var meget højrøstet og konfliktsøgende. Betjentene tog derfor kontakt til ham, og bad ham om at forlade stedet. Dette ønskede han ikke, og den 31-årige mand blev derfor anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden. I forbindelse med anholdelsen råbte den 31-årige skældsord efter betjentene, og han blev derfor også sigtet for fornærmelig tiltale mod polititjenestemand.

**

 

Tog en ny controller med hjem fra Elgiganten

Mandag kl. 15.55 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra Elgiganten på Marsvej i Randers SØ, hvor en mand netop var stukket af med en controller. Manden havde henvendt sig hos en af butikkens medarbejdere, fordi han ville have byttet sin controller, der ikke ville lade. Medarbejderen havde henvist manden til at henvende sig i vareudleveringen, men kort efter så medarbejderen manden forlade butikken, hvilket undrede ham. Sammen med en kollega gik han derfor ud på parkeringspladsen, hvor de konfronterede manden, der blev sur, satte sig ind i sin bil og kørte fra stedet.

Medarbejderne kiggede efterfølgende butikkens videoovervågning igennem, hvor de kunne se, at manden havde pakket en controller ud af en indpakning, hvorefter han havde vist den til medarbejderen og oplyst, at det var hans egen controller, og at den var gået i stykker. I stedet for at gå til vareudleveingen, som medarbejderen havde henvist ham til, havde manden puttet den stjålne controller i lommen på sin hættetrøje og forladt butikken.

Politiet har efterfølgende været i kontakt med den 33-årige mand, der oplyste, at han ville køre ud og aflevere controlleren, hvorefter han igen vil blive kontaktet af politiet med henblik på nærmere afhøring og afklaring af sagen.

**

 

Sigtet for at stjæle tre bor i Bauhaus

Mandag kl. 16.04 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra Bauhaus i Tilst, hvor personalet havde tilbageholdt to butikstyve, de havde stjålet tre bor. En butiksdetektiv havde set de to mænd komme ind i butikken, og besluttede at følge efter dem, da han syntes de udviste en mistænkelig adfærd. Butiksdetektiven så de to mænd tage tre bor ud af emballagen og beholde borene i hånden, hvorefter de gik til kassen og betalte for et bor, der fortsat var i emballagen.

Da butiksdetektiven konfronterede de to mænd, kastede den ene af dem de tre bor fra sig, som han havde haft i hånden. Da to mænd blev opfarende og politiet blev tilkaldt. Da betjentene ankom til stedet blev de to mænd på 58 og 70 år anholdt og sigtet for butikstyveri.

**

 

Fik straksbøde for butikstyveri i Rema1000

Mandag kl. 21.04 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra Rema1000 på Vesterbro Torv i Aarhus, hvor en medarbejder og en kunde i butikken havde tilbageholdt en butikstyv, der havde stjålet to svinemørbrad og to flæskestege. Manden forsøgte at stikke af, men medarbejderen låste døren og kontaktede politiet. Da betjentene ankom, blev den 39-årige mand anholdt og sigtet for butikstyveri. Da han er udenlandsk statsborger fra Rumænien fik han en straksbøde på 500 kroner.

**

 

Designerstole stjålet fra konferencecenter

Mandag kl. 10.10 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra Kystvejens Konferencecenter på Kystvej i Grenaa, hvor man i løbet af weekenden havde haft ubudne gæster. Lørdag i tidsrummet mellem kl. 01.50 og 03.34 havde ukendte gerningsmænd brudt et vindue op og stjålet ca. 30 sorte Arne Jacobsen 7’er stole.

Østjyllands Politi beder befolkningen være opmærksom, hvis man fx ser stole af denne type sat til salg på nettet. Kontakt i så fald gerne politiet på telefon 114.

**

 

Færdsel

Mandag kl. 12.07 skete der et færdselsuheld på Tilst Skolevej i Tilst. En 26-årig mandlig bilist ville foretage en uvending, men overså en anden bil, der kom kørende fra modsatte retning, og som derfor kørte ind i den 26-åriges bil. Der skete kun materiel skade ved uheldet. Den 26-årige mand blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven.

Mandag kl. 12.10 skete der et færdselsuheld på Grenaavej i Skødstrup. To biler kom kørende bag ved hinanden ad Grenåvej, da den 80-årige kvinde, der sad i den bagerste bil, var uopmærksom et øjeblik og derfor kørte op bag i den trailer, som den forankørende bil, der blev ført af en 66-årig mand, havde spændt bagpå. Der skete umiddelbart kun materiel skade ved uheldet. Den 80-årige kvinde blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven.

Mandag kl. 13.49 skete der et færdselsuheld på Kystvejen i Ebeltoft. En 75-årig mandlig bilist kom kørende ad Kystvejen, da han holdt tilbage for hajtænderne i krydset ved Røndevej. Den 51-årige kvindelige bilist, der kom kørende bagved ham, overså, at manden var standset for trafikken, og hun påkørte hans bil bagfra. Den 68-årige kvinde, der sad som passager i den 51-åriges bil, blev kørt til kontrol på skadestuen, men der skete umiddelbart ikke nogen alvorlig personskade.

Mandag kl. 16.28 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om at to unge kvinder med rygsæk på gik i nødsporet på den Nordjyske Motorvej ved afkørsel 42. Der blev sendt en patrulje, der fik kontakt til de to kvinder på 21 og 22 år, der oplyste, at de var på vej mod Aalborg. De blev dog kørt væk fra motorvejen og fik besked om at finde et andet sted at gå.

Mandag kl. 22.00 blev en 29-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Århusvej i Randers SØ.

Natten til tirsdag kl. 00.20 blev en 27-årig kvindelig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, kørsel uden førerret, narkobesiddelse og overtrædelse af våbenloven, da hun blev fundet i besiddelse af en peberspray, da hun blev standset af en patrulje på Hobrovej i Randers NV.

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fire indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Ellermosevej i Hadsten begået mellem torsdag den 8/10 kl. 20.00 og fredag den 9/10 kl. 10.30
  • På Birkebakken i Lystrup begået mellem lørdag den 10/10 kl. 10.00 og mandag den 12/10 kl. 09.30
  • På Fladbrovej i Randers NV begået mellem søndag den 11/10 kl. 23.00 og mandag den 12/10 kl. 04.30
  • På Fredensgårdsvej i Højbjerg begået mellem søndag den 11/10 kl. 12.00 og mandag den 12/10 kl. 15.45

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Vi beklager. Dette indhold kan ikke vises.