Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

23. juli 2019 12:47

Døgnrapport fra Østjyllands Politi tirsdag den 23. juli 2019

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør.

 

**

 

Røveri mod tankstation i Viby

En ekspedient på Q8-tankstationen på Ormslevvej i Viby blev tidligt tirsdag morgen kl. 04.36 udsat for et røveri. Tre maskerede mænd kom ind i butikken, den ene blev stående i døråbningen, mens de to andre gik hen til ekspedienten, hvor den ene truede ham med en pistol til at udlevere kontanter fra kassen, mens han sagde noget i stil med ”Det er et røveri – hit med pengene”. De to mænd skyndede på ekspedienten, der gav dem en pose med et mindre kontantbeløb fra kassen, hvorefter alle tre gerningsmænd løb fra stedet i vestlig retning mod Ormslevvej.

De tre mænd beskrives som:

 

A – ham der truede med pistolen:

  • Dansk
  • 18-25 år
  • 180-190 cm
  • Spinkel af kropsbygning
  • Talte dansk
  • Var iført sort Northface skaljakke, hvid maskering, grå arbejdshandsker med gummi på håndflade og sorte bukser
  • Var bevæbnet med en sort pistol

B:

  • Dansk
  • 18-25 år gammel
  • 160-170 cm høj
  • Almindelig af kropsbygning
  • Talte dansk
  • Var iført sort kasket, sort arbejdsjakke med grå skuldre og sorte bukser 


C – ham der holdt døren:

  • Dansk 
  • 18-25 år
  • 165-175 cm høj
  • Almindelig af kropsbygning
  • Talte dansk
  • Var iført sorte bukser, sort hættetrøje, sort skindjakke, sort kasket og blå maskering

Østjyllands Politi hører gerne fra vidner, der kan have set de tre personer ved Q8 omkring kl. 04.30 i nat, eller som kan have oplysninger om, hvem de tre personer er.

**

Ældre kvinder udsat for tricktyverier

To gange i løbet af mandagen blev ældre kvinder udsat for tricktyveri deres eget hjem.

Den første episode fandt sted på Hobrovej i Randers mandag kl. 16.20, hvor en kvinde ringede på hos en 89-årig kvinde. Kvinden oplyste, at hun var fra kommunen og hun havde taget noget chokolade med. Kvinden fik gennet den ældre kvinde ind i køkken, hvor den ældre kvinde pludselig kunne høre, at det rumsterede i lejligheden. Hun fik vist kvinden ud, men kunne efterfølgende se, at nogen havde gennemrodet hendes skabe og skuffer og at der var forsvundet flere kontanter.

Stort set samme fremgangsmåde oplevede en 87-årig kvinde, da det mandag kl. 17.19 bankede på hendes dør på Amtsvejen i Gassum ved Spentrup. Udenfor stod en udenlandsk udseende kvinde der oplyste, at hun var fra kommunen og at hun havde taget noget chokolade med. De gik sammen ud i køkkenet, men den ældre kvinden syntes, at kvinden opførte sig underligt og bad hende forlade lejligheden. Der blev i dette tilfælde ikke umiddelbart stjålet noget. Den 87-årige kvinde beskriver den ukendte kvinde som:

 

  • Mellemøstlig af udseende
  • 160-165 cm høj
  • Almindelig af kropsbygning
  • Brun i huden og med sort, løstsiddende pagehår
  • Talte dansk med accent og flere udenlandske ord
  • Var iført en blomstret knælang kjole og lys/hvid bluse
  • Medbragte en sort skuldertaske

Østjyllands Politi har en formodning om, at det er de samme personer, der står bag de to tricktyverier mandag eftermiddag, og at de samme personer kan have været på spil andre steder, da der har været flere tilfælde med lignende fremgangsmåde. Typisk er vedkommende det banker/ringer på en kvinde, der udgiver sig for at være fra kommunen eller hjemmeplejen og ofte har noget mad med i form af fx smørrebrød eller chokolade eller tilbyder at hjælpe med at skifte en forbinding. Mens kvinden afleder borgerens opmærksomhed går en anden person ind i lejligheden og stjæler kontanter, smykke eller andre værdier.

Østjyllands Politi vil gerne opfordre alle ældre borgere samt disses børn/børnebørn til at være opmærksomme på denne form for tricktyverier. Luk ikke nogen ind i din lejlighed, hvis du ikke er sikker på, hvem de er, eller hvor de kommer fra. Bed dem vise legitimation og foretage evt. et kontrol-opkald til kommunen, hvis du vil sikre dig, at vedkommende faktisk arbejder for kommunen.

Få flere gode råd til, hvordan du kan sikre dig/dine forældre/dine bedsteforældre mod tricktyveri på https://politi.dk/indbrud/forebyg-tricktyveri-i-hjemmet

**

Fik påtale for manglende lys, men endte i detentionen

En patrulje bemærkede natten til tirsdag kl. 02.14 en mand, der var i færd med at sætte sig op på en cykel uden lys ved Vestergade i Aarhus. Patruljen tog kontakt til manden og mindede ham om at trække cyklen, når der nu ikke var noget lys på, hvilket manden indvilligede i, og patrulje kørte videre. Patruljen var dog ikke nået langt væk, før betjentene kunne se, at manden alligevel satte sig op på cyklen og kørte i retning mod Janus La Cours Gade.

Patrulje vendte derfor om og kørte efter manden for at sigte ham for overtrædelse af færdselsloven. Patruljen mistede i første omgang manden af syne, men fandt cyklen smidt i en hæk. Patruljen kørte rundt for at lede efter manden, som kort efter blev fundet gående på Vester Allé. Manden blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven ved at have kørt på cykel uden lys på, mens det var mørkt.

Men manden nægtede at have kørt på nogen cykel og kendte heller ikke noget til, at han kort tid forinden af selvsamme patrulje skulle have fået besked på ikke at cykle uden lys på. Og da han blev bedt om at identificere sig, blev han opfarende og nægtede at følge betjentenes anvisninger. Han blev gentagende gange gjort opmærksom på, at han jf. retsplejeloven har pligt til at oplyse sine generalier til politiet, men da han fortsat nægtede dette, blev han anholdt og sigtet for overtrædelse af retsplejeloven. I forbindelse med visitation af manden, fandt betjentene hans kørekort og fandt på den måde frem til hans identitet. Den 22-årige mand fra Aarhus fik lov til at tilbringe et par timer i detentionen.

**

Uenighed om trappevask førte til vold

Mandag kl. 09.30 opstod der uenigheder mellem en 29-årig kvinde og nogle rengøringsfolk på Voldbyvej i Hammel. Kvinden var gået ud af sin lejlighed, da hun opdagede en rengøringsdame, der var i færd med at vaske trapperne i opgangen. Kvinden har forklaret til politiet, at hun tog kontakt til rengøringsdamen og spurgte, hvorfor trapperne ikke blev vasket lige så godt som de plejede, hvortil rengøringsdamen skulle have svaret vredt, at det gjorde de også, og at kvinden i øvrigt skulle blande sig udenom.

Efterfølgende blev den 29-årige kvinde opmærksom på, at den anden, mandlige rengøringsassistent stod og filmede hende, hvilket gjorde hende vred, og der opstod efterfølgende noget tumult mellem kvinden og de to rengøringsassistenter. Ifølge den 29-årige kvinde tog rengøringsdamen blandt andet fat i hendes trøje og hev hende ned af trappen. Kort efter kom ejendommens varmemester dog til stedet og lagde sig imellem de to kvinder. Den 29-årige kvinde havde fået kradsemærker og næseblod som følge af episoden, der efterfølgende blev meldt til politiet.

**

Færdsel

Mandag kl. 16.58 skete der et solouheld på Skæring Havvej i Egå. En 74-årig kvindelig bilist skulle køre fra en parkeringsplads via en overkørsel til en å, da bilens højre bagdæk kom ud over kanten, hvorefter bilen rullede rundt og landede på taget i åen. Kvinden blev reddet ud af en forbipasserende og kom umiddelbart kun lettere til skade ved uheldet.

Natten til tirsdag kl. 00.30 blev en 30-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og for kørsel i frakendelsestiden, da han blev standset af en patrulje på Pilevænget i Randers NV.

Natten til tirsdag kl. 01.38 blev en 19-årig kvindelig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da hun blev standset af en patrulje på Urmagervej i Randers NV.

Tirsdag morgen kl. 06.49 skete der et færdselsuheld på Viby Ringvej i Åbyhøj. En 24-årig mandlig bilist kom kørende ad Viby Ringvej og skulle ligeud i krydset ved Søren Frichs Vej, da han mister herredømmet over sin bil, der kurede rundt og ramte midterrabatten og en trailer, der var spændt bagpå en varebil. Der skete umiddelbart ingen personskade, men bilen blev totalskadet og lyssignalet var gået i sort som følge af påkørslen.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt otte indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

 

  • På Sjællandsgade i Aarhus C begået søndag den 21/7 mellem kl. 12.45 og kl. 13.15
  • På Sandmarkvej i Termestrup ved Mørke begået mandag den 22/7 mellem kl. 00.01 og kl. 09.00
  • På Jeppesminde i Randers SØ begået mellem torsdag den 18/7 kl. 11.00 og mandag den 22/7 kl. 14.20
  • På Hobrovej i Randers C begået mandag den 22/7 kl. 16.20
  • På Kaserneboulevarden i Aarhus C begået søndag den 21/7 kl. 16.00
  • På Bethesdavej i Aarhus N begået mellem lørdag den 20/7 kl. 12.00 og mandag den 22/7 kl. 21.00
  • På Brokhøjvej i Boeslum ved Ebeltoft begået mandag den 22/7 mellem kl. 14.00 og kl. 22.30
  • På Flintebakken i Risskov begået mandag den 22/7 mellem kl. 12.00 og kl. 22.45

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

29. marts 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 29. marts 2024.

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

28. marts 2024

Østjyllands Politi

Døgnrapport

"Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 27. marts 2024 Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds"

27. marts 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 27. marts 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.