Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

9. juni 2020 11:18

Døgnrapport fra Østjyllands Politi tirsdag den 9. juni

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør.

 

**

 

Rolig aften og nat i Gellerup

Det seneste døgn har været ganske roligt i Gellerupparken, hvor politiet kun mødte få personer på gaden efter mørkets frembrud. Det blev til to mindre sager kort efter kl. 22, hvor to mænd på 19 og 23 i forbindelse med en anden politiforretning på Gudrunsvej i Brabrand optrådte aggressivt og talte grimt til betjentene. De blev begge anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Østjyllands Politi indførte mandag aften kl. 22.00 en strafskærpelseszone i Gellerupparken, hvilket betyder, at straffen for bestemte former for utryghedsskabende kriminalitet som fx hærværk, vold mod politiet, brandstiftelse og overtrædelse af våbenloven som udgangspunkt bliver fordoblet, hvis den bliver begået inden for zonen.

Strafskærpelseszonen er foreløbigt sat til at vare frem til tirsdag den 16. juni kl. 16.00, men politiet kan vælge at forlænge perioden, hvis der er behov og grundlag for det.

Læs mere om strafskærpelseszonen.

**

 

Tricktyv på spil i Højbjerg

Mandag morgen var en tricktyv på spil i Højbjerg, hvorfra Østjyllands Politi i løbet af morgenen fik tre anmeldelser med nogenlunde samme ordlyd.

Kl. ca. 08.20 havde en mand været ind hos to beboere i nogle ældreboliger på Stenvej. Først hos en 76-årig mand, hvor gerningsmanden havde oplyst, at han var fra et el-selskab, hvorefter han havde taget fat i den 76-åriges pung og etui indeholdende solbriller. Det lykkedes dog ikke manden at få noget med derfra.

Kl. 08.22 havde samme mand været ikke hos en 97-årig kvinde og forsøgt at få hende til at udlevere dankort og kontanter. Her lykkedes det manden at komme afsted med nogle hundrede kroner fra kvindens pung.

Kl. 08.35 var det en 91-årig kvinde i en ældrebolig på Bushøjvænget, der fik besøg af manden. Her blev han dog stoppet af hjemmeplejen og et familiemedlem til den ældre kvinde.

Politiet har en god formodning om, hvem manden er, og det er også politiets opfattelse, at det var den samme mand, der blev omtalt i mandagens døgnrapport i forbindelse med et lignende tricktyveri på Rosenvangs Allé i Højbjerg søndag formiddag.

Østjyllands Politi vil meget gerne kontaktes på telefon 114, hvis man ser manden, der beskrives som:

 • 45-50 år gammel
 • 170-180 cm høj
 • Spinkel af kropsbygning
 • Mørk i huden
 • Gråt hår
 • Grå skægstubbe og buskede øjenbryn
 • Taler dansk med accent
 • Var mandag iført blå bukser, blå vest og blå/sort kasket

Politiet opfordrer særligt ældre borgere til at være særligt opmærksomme, hvis en ukendt mand banker på døren og udgiver sig for at være håndværker eller lignende. Luk ham ikke ind, men kontakt i stedet politiet hurtigst muligt på telefon 114.

**

Indbrudstyv anholdt på fersk gerning – tilstod med det samme

Mandag kl. 14.44 gik alarmen i en villa på Hejrebakken i Brabrand og alarmselskabet kunne på husets overvågning se en mand, der var i færd med at stjæle lamper, tv, musikanlæg mv. fra huset. Der blev hurtigt sendt flere patruljer, herunder hundepatruljer, til stedet for at omringe huset.

Hundene gik straks i gang med at afsøge området, og kort efter meldte en patrulje, at de havde fanget en 29-årig mand, der med det samme indrømmede, at det var ham, der havde begået indbrud. Han blev derfor anholdt og sigtet for indbrud. Han fortalte også, at han havde gemt kosterne inde i skoven, hvor de kort efter blev fundet af en politihund.

**

Fodboldtræning endte i tumult

Mandag kl. 19.21 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var opstået uro ved boldbanerne på Vårkjærvej i Viby. Da politiet ankom til stedet, var der ro på igen, men en 25-årig kvinde forklarede betjentene, at de netop var blevet færdige med at spille fodbold, da de gik retur på klubhuset, hvor der sad nogle unge mænd på bænken ude foran og fyrede fyrværkeri af. En anden af spillerne, en 26-årig kvinde, bad dem stoppe med at fyre fyrværkeri af og fik et flabet svar retur, hvorefter de unge mænd gik væk.

Kort efter var de dog retur igen og stod ved nogle biler på parkeringspladsen. Den 25-årige kvinde tog sin mobiltelefon frem for at tage billeder af mændene, der reagerede ved at gå hen mod kvinden og forsøge at fravriste hende mobiltelefonen. Da det ikke lykkedes at få fat i mobiltelefonen tog en af dem i stedet fat i kvinden og skubbede til hende, indtil hendes træner, en 25-årig mand kom hende til undsætning og fik trukket gerningsmanden væk.

Flere personer kom nu til og en af dem tog halsgreb på den 25-årige fodboldtræner, hvorefter der opstod lidt tumult, indtil de unge mænd satte sig ind i deres biler og kørte fra stedet i tre biler.

Manden, der tog halsgreb på den 25-årige fodboldtræner, beskrives som:

 • Ikke etnisk dansk af udseende
 • 20-25 år
 • Ca. 185-190 cm høj
 • Spinkel af kropsbygning
 • Mørk i huden og med sort, kort hår
 • Talte dansk
 • Var iført sorte bukser og sort hættetrøje

Østjyllands Politi hører gerne fra eventuelle vidner til episoden eller fra andre, der måtte have kendskab til hvem de unge mænd er. Politiet kan kontaktes på telefon 114.

**

Anholdt med to energidrikke i baglommerne

Mandag kl. 17.00 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra Føtex på Guldsmedgade i Aarhus C, hvor nogle vagter havde tilbageholdt en mandlig butikstyv. Manden havde henvendt sig ved kiosken, hvor han havde bedt om at købe cigaretter.

Da manden var på vej ud af butikken, havde medarbejderen bemærket, at manden havde to energidrikke i baglommerne, som han ikke havde betalt for. Medarbejderen kontaktede derfor butiksvagten, der tilbageholdt manden ude foran butikken til politiet ankom. Den 38-årige mand blev anholdt og sigtet for butikstyveri.

**

14-årig kastede værktøj over hegnet

Mandag kl. 15.32 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra Bilka i Tilst, hvor personalet havde tilbageholdt en mindreårig butikstyv. Den 14-årige dreng var blevet set kaste værktøj over hegnet ved Bilkas haveafdeling for derefter at ville gå om på den anden side af hegnet og samle det op og tage med hjem uden at betale for det. Der blev sendt en patrulje til stedet, der overtog den videre håndtering af den 14-årige dreng, hvis far blev kontaktet og orienteret om situationen.

**

Brand i industribygning

Mandag kl. 18.00 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var opstået brand i en industribygning på Kalorievej i Grenaa. Branden var voldsom, og bygningen var helt overtændt, hvilket medførte kraftig, sort røg. Kl. 18.55 oplyste brandvæsnet, at branden var under kontrol, men at der fortsat var ild i tagkonstruktionen. Det vides endnu ikke, hvordan branden er opstået.

**

Brand i bil

Mandag kl. 02.51 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var brand i en bil, der holdt parkeret på Langenæs Allé i Aarhus. Da patruljen ankom til stedet, kunne betjentene konstatere, at bilen holdt alene på parkeringspladsen, hvorfor der ikke var fare for, at ilden kunne sprede sig til andre biler. Brandvæsnet var allerede i gang med slukningsarbejdet, men bilen udbrændte. Årsagen til branden kendes endnu ikke.

**

Brand i container

Mandag kl. 21.34 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var brand i en container i Tousparken i Åbyhøj. Da patruljen ankom til stedet, kunne betjentene konstatere, at containerens plastiklåg og noget af indholdet var brændt. Der var ikke fare for personer eller for at branden kunne sprede sig. Årsagen til branden kendes endnu ikke.

**

Brand i skur

Mandag kl. 07.37 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var brand i et skur ved Skjoldhøjskolen i Tilst. Der var tale om et åbent skur, der står ved bålpladsen, og det lykkedes selv for anmelderen og en anden person at slukke branden ved hjælp af pulverslukkere. Årsagen til branden kendes endnu ikke.

**

Færdsel

Mandag kl. 07.18 skete der et færdselsuheld i krydset Lemmingvej/Hovedvejen i Hasselager. To biler ført af hhv. en 23-årig kvinde og en 23-årig mand stødte sammen i krydset. Der skete kun materiel skade ved uheldet.

Mandag kl. 07.54 skete der et færdselsuheld på Norringholmsvej i Viby. En 55-årig kvindelig cyklist kom kørende på Brabrandstien og skulle svinge til venstre, men hun overholdt ikke sin vigepligt og blev påkørt af 29-årig kvindelig cyklist, der kom kørende fra modsatte side. Den 55-årige kvinde blev kørt på skadestuen for at blive tjekket for et muligt brud på foden.

Mandag kl. 07.55 skete der et færdselsuheld på Gl. Randersvej i Hammel. En 10-årig dreng kom på sin cykel kørende fra en stikvej og ud på Gl. Randersvej, hvor han overså en bil, ført af en 35-årig kvinde, der kom kørende fra venstre. Der skete sammenstød mellem cyklisten og bilen, men det var med så lav hastighed, at der ikke skete skade på hverken personer eller bil.

Mandag kl. 09.47 blev en 27-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Østervangsvej i Randers C.

Mandag kl. 12.24 blev en 37-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og for kørsel i frakendelsestiden, da han blev standset af en patrulje på Hvidemøllevej i Randers C. Da det var tredje gang inden for kort tid, at den 37-årig blev taget i at køre bil, på trods af at han er frakendt førerretten, blev hans bil beslaglagt med henblik på konfiskation.

Mandag kl. 12.58 skete der et færdselsuheld på Grenåvej/Tronholmen i Randers SØ. En 39-årig kvindelig bilist holdt for rødt lys som nr. 2 i rækken. Da lyset skiftede til grønt begyndte bilen foran at køre, men gik så i stå, hvorefter den 39-årige kvinde bremsede op og blev påkørt bagfra af en anden bil, der blev ført af en 21-årig mand. Der skete materiel skade ved uheldet, og den 39-årige kvinde slog sit knæ i forbindelse med sammenstødet.

Mandag kl. 14.54 skete der et færdselsuheld i krydset Bystævnet/Hedeskovvej i Lystrup. En 70-årig mand kørte frem for ubetinget vigepligt og stødte sammen med en anden bil, der blev ført af en 28-årig kvinde. Der skete kun mindre materiel skade ved sammenstødet, men den 70-årige mand blev sigtet for ikke at overholde sin vigeplilgt.

Mandag kl. 20.15 blev en 37-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Kristrupvej i Randers SØ.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt otte indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

 • På Villersøvej i Dalstrup, Grenaa begået lørdag den 6/6 mellem kl. 11.15 og kl. 15.30
 • På Stenvej i Højbjerg begået mandag den 8/6 kl. 08.20
 • På Stenvej i Højbjerg begået mandag den 8/6 kl. 8.22
 • På Bushøjvænget i Højbjerg begået mandag den 8/6 kl. 08.35
 • På Åtoften i Egå begået mandag den 8/6 kl. 04.30
 • På Hejrebakken i Brabrand begået mandag den 8/6 kl. 14.44
 • På Abildhøjvej i Viby begået mandag den 8/6 mellem kl. 09.20 og kl. 15.40
 • På Silkeborgvej i Aarhus C begået mandag den 8/6 mellem kl. 11.00 og kl. 20.50

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

18. oktober 2021

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 18. oktober 2021

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

17. oktober 2021

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 17. oktober 2021

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands Politikreds.

16. oktober 2021

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi uddrag: af døgnrapporten 16. oktober 2021

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands Politikreds