Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

17. september 2020 11:39

Døgnrapport fra Østjyllands Politi torsdag den 17. september 2020

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Grundlovsforhør i Retten i Randers kl. 10.45

Østjyllands Politi fremstiller torsdag kl. 10.45 fire mænd på 28, 28, 47 og 56 år samt en kvinde på 39 år, der alle sigtes for salg af narkotika. De fem mænd blev anholdt af Østjyllands Politis specialpatrulje onsdag formiddag på en adresse i Nimtofte. Her fandt politiet ca. 1,5 kg amfetamin og ca. 100 gram kokain.

Anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning i sagen, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere.

**

 

32 bilister sigtet efter færdselskontrol i Aarhus Vest

Østjyllands Politi var onsdag aften på færdselskontrol i det vestlige Aarhus, og betjentene fik rigeligt at se til. 32 forskellige bilister blev sigtet for forskellige forseelser. En del af dem var med i et bryllupsoptog, der åbenbart mente, at den særlige lejlighed satte færdselsloven ud af kraft.

Flere kørte for stærkt og drønede over for rødt på Edwin Rahrs Vej i Brabrand, heriblandt en ung mand, der tre gange på ét minut ignorerede farven på lysreguleringen. Da han blev stoppet, viste det sig, at han i forvejen var sigtet for en række overtrædelser af færdselsloven, og derfor inddrog betjentene hans kørekort på stedet.

En anden mand havde allerede fået taget kørekortet, men han var alligevel ude at køre bil. Han blev sigtet, og denne gang blev hans bil beslaglagt med henblik på konfiskation. Da han virkede kraftigt påvirket af stoffer, fik han også en sigtelse for narkokørsel.

Fire bilister kørte så stærkt, at det kostede dem en betinget frakendelse af kørekortet. To af dem nåede op på omkring 110 km/t på Edwin Rahrs Vej. Seks personer havde ikke sele på og tre havde mobiltelefonen fremme, mens de kørte.

I alt tastede betjentene 39 forseelser ind i løbet af aftenen:

  • 7 x kørsel over for rødt lys (klip i kørekortet)
  • 8 x hastighed – 4 fik klip, 4 fik betinget frakendelse af kørekortet
  • 2 x kørsel uden førerret
  • 1 x kørsel i narkopåvirket tilstand.
  • 1 x overhaling højre om (klip i kørekortet)
  • 3 x brug af mobiltelefon (klip i kørekortet)
  • 6 x manglende brug af sele
  • 1 x overtrædelse af våbenloven (ulovlig kniv i bilen)
  • 1 x lov om euforiserende stoffer
  • 9 øvrige sager

**

Eftersættelse af motorcykel førte til adskillige sigtelser

Onsdag kl. 14.24 blev en civil patrulje på motorvejen syd for Aarhus overhalet af en motorcykel, der kørte med alt for høj fart. Patruljen kørte efter motorcyklen for at tage en snak med føreren om hans alt for høje fart. Da patruljen forsøgte at få stoppet motorcyklisten nåede de op på en hastighed i nærheden af 200 km/t.

Ved Aarhus Syd, hvor motorvejen deler sig, blev motorcyklisten dog tvunget til at sætte farten ned på grund at tæt trafik, og det lykkedes betjentene at køre op på siden af motorcyklen, hvor de gav tegn til, at han skulle standse. Men da de tændte for bilens horn og lygter, gassede motorcyklisten kraftigt op og kørte væk. Patruljen satte efter og fortsatte eftersættelsen ad Aarhus Syd-motorvejen, hvor patruljebilens hastighed nåede op på 220 km/t.

Undervejs så betjentene, at motorcyklisten to gange overhalede en lastbil højre om, og da han nåede til krydset ved Paludan Müllers Vej, kørte han over for rødt lys og drejede til højre ad Viby Ringvej. Eftersættelsen fortsatte med høj fart ad Viby Ringvej, hvor der var opstået kø op til krydset mod Ormslevvej, hvilket fik motorcyklisten til at køre op på fortovet, hvor han overhalede flere cyklister. I krydset kørte han igen over for rødt lys, og for enden af Ormslevvej kørte han ned af en cykelsti, hvor patruljebilen ikke kunne komme igennem på grund af chikaner.

Patruljen havde dog i mellemtiden orienteret vagtcentralen om, at man eftersatte en motorcykel, og flere patruljer var derfor kørt til området. Og kort efter motorcyklen var kørt fra den ene patrulje fik en anden patrulje øje på den på Søholmvej. Men da motorcyklisten fik øje på den anden patrulje forsøgte han igen at stikke af ved at placere sig midt på vejen mellem flere biler, hvorefter han accelererede voldsomt.

Med høj fart overhalede han flere biler, så de modkørende biler måtte trække ud til siden for ikke at blive ramt. Længere fremme, på Byleddet i Brabrand, var politiets indsatsleder ankommet og havde stillet sin varebil på tværs af kørebanen med udrykningsblinket aktiveret. Dette fik motorcyklisten til at bremse kraftigt op, hvorefter han via en indkørsel kørte fra Byleddet og videre af cykelstien mod Brabrandsøen.

Patruljebilen kørte efter og passerede undervejs flere gående og cyklende på stien, indtil de nåede til nogle pullerter, som motorcyklisten kørte igennem, hvorefter han forsvandt ud af syne. Kort efter spottede patruljen motorcyklisten trække af sted med sin motorcykel på en cykelsti, og betjentene løb efter og fik ham anholdt.

Den 36-årig mand er foreløbigt sigtet for ikke at efterkomme politiets anvisninger, for to gange at overholde højre om, for to gange at køre frem for rødt lys, for flere gange at køre på cykelstien, for at have forholdt fare for liv og førlighed, for narkokørsel, for kørsel uden førerret og for narkobesiddelse.

Desuden viste det sig, at den nummerplade, der sad på motorcyklen, var stjålet og at stelnummeret var malet over. Motorcyklen var hverken indregistreret eller forsikret, hvorfor den blev beslaglagt med henblik på konfiskation.

**

Hærværk på politigården

Natten til torsdag kort efter midnat blev en 42-årig mand løsladt fra politigården i Aarhus, efter at have været tilbageholdt i forbindelse med en anden sag. Manden ønskede dog ikke at forlade stedet og blev med at ringe på for at komme ind på politistationen, men blev afvist. Det fik manden til at kaste en sten mod hoveddøren til politigården, så denne blev knust. Manden blev herefter atter anholdt og sigtet for hærværk og fik så alligevel lov til at tilbringe endnu nogle timer på politigården.

**

Gademusikant bortvist

Onsdag kl. 10.46 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en borger, der følte sig meget generet af en gademusikant, der sad på Skt. Clemens Torv i Aarhus og spillede på en harmonika, der var tilsluttet en forstærker. Politiet fik efterfølgende flere henvendelser vedrørende gademusikanten, og en patrulje kørte forbi og fik en snak med den 20-årige mand med harmonikaen. Han blev efterfølgende bortvist fra stedet.

**

Stjal en pastasalat

Onsdag kl. 10.45 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra Kvickly i Bruuns Galleri i Aarhus, hvor en medarbejder var løbet efter en butikstyv ud på Jægergårdsgade, hvor der var behov for politiets assistance. En medarbejder i butikken havde bemærket manden gå rundt ind i butikken og syntes han udviste mistænkelig adfærd. Medarbejderen holdt øje med manden og så, at han på et tidspunkt tog en pastasalat fra køledisken og gik forbi kasselinjen uden at betale.

Medarbejderne tilkaldte nogle vagter, og sammen fik de tilbageholdt manden ude på Jægergårdsgade. Her blev han fundet i besiddelse af pastasalaten, og da politiet ankom til stedet blev den 28-årige mand derfor sigtet for butikstyveri.

**

Eftersøgt af fogedretten

Natten til torsdag kl. 01.10 observerede en patrulje på Nordre Strandvej i Risskov en bil, der kørte lidt usikkert, og betjentene besluttede at standse den for at få en snak med føreren. I bilen sad der en 21-årig mand bag rattet og en 21-årig mand som passager. Da de begge virkede nervøse over politiets tilstedeværelse besluttede betjentene at kigge lidt nærmere på dem og på bilen.

Det viste sig, at den 21-årige passager var eftersøgt til fogedretten og han blev derfor anholdt med henblik på fremstilling i fogedretten. Han blev i den forbindelse visiteret og fundet i besiddelse af en mindre mængde hash og en ulovlig kniv, og han blev derfor siget for narkobesiddelse og for overtrædelse af knivloven.

**

Færdsel

Onsdag kl. 06.30 skete der et færdselsuheld på Nordjyske Motorvej ved Fårup. En personbil, ført af en 35-årig mand, og en lastbil, ført af en 48-årig mand, kørte begge i nordgående retning, da den 35-årige påkørte den forankørende lastbil bagfra. Der skete kun mindre materiel skade ved uheldet. Den 35-årige blev sigtet for ikke at holde tilstrækkelig afstand til forankørende.

Onsdag kl. 07.51 skete der et færdselsuheld i krydset Dynkarken/Sønder Allé i Aarhus C. En 26-årig kvindelig cyklist kom kørende ad cykelstien og skulle ligeud ved Spanien, men da hun skulle til at køre frem for grønt lys, syntes hun at den bus, der skulle svinge til højre ad Sønder Allé, kom meget tæt på hende, og hun stoppede derfor op. Bussen kom dog så tæt på hende, at hun væltede til højre og ind på fortovet, hvor hendes ene fod kom i klemme under cyklen, da den blev kørt over af bussen. Kvinden blev tilset af ambulancepersonalet, men hun var umiddelbart ikke kommet alvorligt til skade. Den 60-årige mandlige buschauffør blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

Onsdag kl. 15.17 skete der et færdselsuheld på Østjyske Motorvej ved Brabrand. En 75-årig kvindelig bilist kørte på motorvejen i nordgående retning, da hun ikke bemærkede at bilen foran, der blev ført af en 20-årig mand, bremsede op, og hun kørte derfor ind i den forankørende bil. Begge parter blev tilset af ambulancepersonalet, men der var ikke umiddelbart sket alvorlig personskade. Uheldet gav lidt gener i trafikken, da begge spor kortvaring blev spærret i forbindelse med flytning af de to biler.

Onsdag kl. 15.26 skete der et færdselsuheld i krydset Paludan-Müllers Vej/Vestre Ringgade i Aarhus C. En 37-årig kvindelig bilist holdt stille for rødt lys på Vestre Ringgade, men da lyset skiftede til grønt, kom hun til at træde på bremsen i stedet for koblingen, hvilket medførte at hun blev påkørt af den bagvedkørende bil, ført af en 32-årig mand, der herefter selv blev påkørt bagfra af en bil med en 28-årig mand bag rattet. Da påkørslerne var sket med meget lav hastighed skete der kun ringe materiel skade ved sammenstøde, der dog gav en del trafikale problemer i krydset, indtil bilerne var fjernet fra stedet.

Onsdag kl. 16.47 skete der et færdselsuheld på Grenaavej i Randers SØ. En 18-årig mandlig bilist kørte ad Grenaavej i tæt trafik, da han påkørte en anden bil bagfra, der herefter blev skubbet op i en tredje bil. Uheldet medførte betydelig materiel skade, men umiddelbart ingen alvorlig personskade.

Onsdag kl. 17.38 blev en 54-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Brogade i Grenaa.

Onsdag kl. 18.00 blev en 32-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spirituskørsel, for narkobesiddelse, for kørsel uden førerret og for overtrædelse af knivloven, da han blev standset på Edwin Rahrs Vej i Brabrand. Manden blev fundet i besiddelse af en ulovlig kniv samt en mindre mængde hash. Ingen ville vedkende sig ejerskabet af bilen, der derfor blev beslaglagt af politiet med henblik på destruktion, da bilen havde meget ringe værdi.

Onsdag kl. 19.32 skete der et færdselsuheld på parkeringspladsen på Palle Juul-Jensens Boulevard i Aarhus N. En 28-årig kvindelig bilist overholdt ikke sin ubetingede vigepligt og påkørte en anden bil, der blev ført af en 20-årig mand. Da politiet ankom til stedet havde parterne selv talt sammen, og den kvindelige bilist var kørt fra stedet igen.

Onsdag kl. 22.34 blev en 28-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og for besiddelse af en mindre mængde skunk, da han blev standset af en patrulje på Nordkystvejen i Allingåbro.

Natten til torsdag kl. 01.50 blev en 24-årig mandlig knallertkører anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Hovedgaden i Allingåbro. Han blev desuden også sigtet for ikke at efterkomme politiets anvisninger om at standse, for besiddelse af narkotika, for konstruktive ændringer på knallerten og manglende forsikring på knallerten, der blev beslaglagt af politiet med henblik på nærmere undersøgelse.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt seks indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Vinkelvej i Mørke begået onsdag den 16/9 mellem kl. 05.15 og kl. 05.45
  • På Elevvej i Lisbjerg, Aarhus N begået tirsdag den 15/9 mellem kl. 12.00 og kl. 15.00
  • På Rypevej i Assentoft, Randers SØ begået mellem torsdag den 10/9 kl. 17.30 og onsdag den 16/9 kl. 11.10
  • På Søsvinget i Egå begået onsdag den 16/9 mellem kl. 11.30 og kl. 12.50
  • På Hollandsbjergvej i Ørsted begået onsdag den 16/9 mellem kl. 06.00 og kl. 15.30
  • På Åskrænten i Egå begået onsdag den 16/9 kl. 21.00

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

28. marts 2024

Østjyllands Politi

Døgnrapport

"Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 27. marts 2024 Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds"

27. marts 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 27. marts 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

26. marts 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 26. marts 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.