Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

26. september 2019 12:03

Døgnrapport fra Østjyllands Politi torsdag den 26. september 2019

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Fremstilling i Retten i Randers

Særlig Efterforskning Vest fremstiller torsdag kl. 09.45 i Retten i Randers en 34-årig mand, der sigtes for besiddelse og salg af narkotika.

Anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning i sagen, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere.

**

 

Fremstilling i Retten i Aarhus

Østjyllands Politi fremstiller torsdag kl. 10.30 i Retten i Aarhus en 31-årig mand, der sigtes for kvalificeret vold. Vidner har forklaret til politiet, at den 31-årige mand onsdag eftermiddag var kommet ind i en frisørsalon på Ingasvej i Brabrand, da han gerne ville klippes. Den 38-årige frisør oplyste til manden, at han ikke kunne klippe ham, hvorefter den 31-årige blev så sur, at han sparkede til disken, så maskiner og andre ting røg på gulvet.

Efterfølgende begyndte frisøren og kunden, ifølge vidnet, at skubbe lidt til hinanden og vidnet forsøgte at lægge sig imellem dem. Den 31-årige kunde tog herefter et glas, som han kastede i hovedet på den 38-årige frisør, så han faldt om på gulvet. Vidnet fik herefter skubbet den 31-årige ud af salonen.

--

Kl. 13.00 fremstilles i Retten i Aarhus en 36-årig lettisk statsborger, der sigtes for et butikstyveri begået den 12. september i Salling i Aarhus. Ifølge sigtelsen stjal han her dameparfumer for over 7000 kroner. Det var en vagt, der onsdag genkendte den 36-årige fra tyveriet for to uger siden, hvor han var nået at stikke af. Vagten tilbageholdt manden og tilkaldte politiet, som kort efter kom frem og anholdt ham.

**

 

En dårlig dag på landevejen

Onsdag kl. 08.26 kørte en af lokalbetjentene fra Hammel på Fuglsangsvej ved Viborgvej i Hammel, hvor han bemærkede to forankørende biler, der kørte meget tæt på hinanden. Da betjenten kørte frem og ville overhale bilerne, kunne han se, at den ene bil blev slæbt efter den anden bundet sammen af et torv. Lokalbetjenten fik standset bilerne, og påtalte over for den 61-årige fører af den forreste bil uhensigtsmæssigheden i at fragte biler på denne måde.

I den bageste bil sad en mand, der blev bedt om at legitimere sig. Manden oplyste, at han havde glemt sit kørekort, men oplyste navn og personnummer. Han forklarede, at bilen var gået i stykker og skulle til Tilst, hvor de skulle mødes med nogen, der ville stå for den videre transport af bilen. Han kunne dog ikke give nogen forklaring på, hvorfor bilen ikke kunne afhentes på stedet frem for at skulle transporteres helt til Tilst på denne måde.

Da betjenten tjekkede mandens identitet i politiets systemer, kunne han ikke få det oplyste navn til at passe på den person, der sad i bilen, hvilket han konfronterede manden med. Manden erkendte, at han havde brugt et falsk navn og cpr-nummer, der tilhørte én af hans bekendte. Han blev derfor sigtet for falsk anklage og oplyste sit korrekte navn og cpr-nummer.

Da betjenten tjekkede de rigtige oplysninger på den 45-årige mand, kunne han se, at han om natten havde været anholdt og sigtet for narkokørsel. Betjenten tilkaldte derfor assistance fra en anden patrulje, der havde at narkometer med i bilen. I mellemtiden blev bilerne kørt ind til siden, men mens de ventede på den anden patrulje, blev den 45-årige pludselig vred og aggressiv.

Inde i bilen fandt han en hammer og en stor gaffelnøgle. Han afmonterede nummerpladerne og begyndte at slå på bilen og knuse vinduerne. Kort efter kom der to patruljer til stedet, og manden blev anholdt og sigtet for narkokørsel og for kørsel i frakendelsestiden, da det viste sig, at han også var frakendt retten til at køre bil.

**

 

Narkopåvirket bilist anholdt med hash og økse i bilen

Onsdag kl. 23.12 blev en patrulje på Tørvebryggen i Randers opmærksom på en bil, som betjentene gerne ville se nærmere på. Da betjentene tog kontakt til bilens 29-årige mandlige fører virkede han påvirket og nervøs over politiets tilstedeværelse. Han blev derfor indledningsvist sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og fik besked om, at betjentene gerne ville se lidt nærmere på hans bil.

Ved ransagningen af bilen fandt betjentene et kilo hash, og den 29-årige mand blev derfor anholdt og sigtet for salg af narkotika. Under førersædet fandt betjentene desuden en håndøkse, hvilket betød at den 29-årige mand også fik en sigtelse for overtrædelse af knivloven.

Manden blev kørt ind til politigården i Randers, hvor der blevet taget en spytprøve, der afslørede, at han var narkopåvirket. Han blev derfor også sigtet for narkokørsel og kørt til Regionshospitalet Randers for at få taget en blodprøve.

**

 

Mand på pink damecykel anholdt i Risskov

I onsdagens døgnrapport var der omtalt en sag, hvor en mand tirsdag eftermiddag var blevet set på Voldbjergvej i Risskov i færd med at stjæle nogle pantflasker. Manden, der blev beskrevet som østeuropæisk af udseende, var forsvundet fra stedet på en pink damecykel.

Onsdag eftermiddag var manden så på spil igen, hvor han, og den pink damecykel, blev set ved Rema1000 på Brassøvej i Risskov. Et vidne på stedet kunne genkende manden, der også havde været på spil hjemme i hans carport tirsdag aften.

Der blev sendt en patrulje til stedet, der fik kontakt til manden, der hverken talte dansk eller engelsk, men som på gebrokkent tysk oplyste, at han var fra Moldova. Den 45-årige mand fremviste et moldovisk pas, men da det ikke var muligt at afhøre ham uden tolk blev han kørt med ind på politigården.

Her viste det sig, at manden opholdt sig ulovligt i landet, hvilket han blev sigtet for. Han blev anholdt og bliver tilbageholdt på udlændingeloven, mens hans sag bliver forelagt for udlændingestyrelsen. Han fik i øvrigt også en straksbøde på 1500 kroner.

**

 

Sten kastet efter patruljebil

Østjyllands Politi fik onsdag kl. 19.10 en anmeldelse om, at flere unge, maskerede mænd var samlet på Rosenhøj Torv. Der blev sendt flere patruljer til stedet, hvor en stor gruppe unge mænd var samlet foran et pizzeria. Der var også opsat standerlamper med kraftigt lys, og mændene oplyste, at de var i færd med at optage en musikvideo. Mændene fik besked på, at de, når optagelserne var afsluttet, skulle tage maskeringen af, hvilket de indvilligede i.

Kl. 20.35 fik politiet besked om, at optagelserne nu var flyttet til Søndervangs Allé i Viby, og at der var ved at opstå dårlig stemning på stedet. Der blev sendt en patrulje, der fik kontakt til to af personerne, der oplyste, at optagelserne snart ville være afsluttet, hvorefter de ville køre fra stedet.

Da optagelserne var færdige kørte patruljen ind på Rosenhøj Torv og parkerede bilen. Kort efter blev der kastet en genstand mod patruljebilen, så der lød et højt brag. Det viste sig, at det var en sten, der var blevet kastet mod patruljebilen, der fik smadret venstre baglygte.

Betjentene så ikke, hvem der kastede stenen, og ingen af de tilbageværende personer på stedet ønskede at tale med politiet. Stenen blev sikret, og der blev oprettet en sag vedr. forsøg på vold mod polititjenestemand.

 

**

 

Brand i rækkehus

Onsdag kl. 10.12 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om en brand i et rækkehus på Næringen i Risskov. Der var ikke nogen hjemme i huset, da brandvæsen og politi, men der var kraftig røgudvikling fra stueetagen. Branden var formentlig startet omkring sofaen, muligvis i en el-installation eller ved en oplader. Ingen personer kom til skade.

**

 

Elbil i brand

Østjyllands Politi fik onsdag kl. 16.15 en anmeldelse om, at der var brand i en bil på Havkærvej i Tilst. Det viste sig, at der var tale om en elbil, der stod til opladning, og branden er sandsynligvis opstået i bilens batteri i forbindelse med opladningen.

**

 

Færdsel

Onsdag kl. 11.39 blev en 31-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Ringkøbingvej i Aarhus C.

Onsdag kl. 21.00 skete der et færdselsuheld på Skanderborgvej i Aarhus C. En 54-årig kvindelig bilist kom kørende ad Skanderborgvej og bremsede ned for rødt lys lige efter krydset ved Gråstengade, da hun blev påkørt bagfra af en anden bil. De to parter kørte begge ind til siden for at udveksle oplysninger, men da den 54-årige kvinde var kommet ind i buslommen fortsatte manden i den anden bil op over kantstenen og fortovet og flygtede fra stedet. Kvinden fik dog noteret registreringsnummeret på bilen, og politiet har en god formodning om, hvem der kørte i den. Der skete kun mindre materiel skade ved sammenstødet.

Onsdag kl. 21.23 skete der et færdselsuheld på Udbyhøjvej i Randers NØ. En 16-årig dreng kørte på cykelstien på sin knallert, da han ville undvige en 33-årig kvinde på et elløbehjul, der kom kørende i modsatte (forkerte) retning på cykelstien. Knallertføreren ramte ind i en mur og væltede med knallerten med mindre knubs til følge.

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt syv indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Lyngåvej i Lyngå, Hadsten begået mellem tirsdag den 24/9 kl. 22.30 og onsdag den 25/9 kl. 07.15
  • På Fussingøvej i Ålum, Randers NV anmeldt onsdag den 25/9 kl. 08.33
  • På Spurvevej i Randers NØ begået mellem onsdag den 18/9 kl. 20.00 og onsdag den 25/9 kl. 10.45
  • På Kolt Kirkevej i Kolt, Hasselager begået onsdag den 25/9 kl. 13.32
  • På Nordlyvej i Risskov begået mellem torsdag den 19/9 kl. 16.30 og onsdag den 25/9 kl. 16.30
  • På Hvedebjergvej i Brabrand begået tirsdag den 24/9 mellem kl. 08.00 og kl. 16.30
  • På Risvangsvej i Hårup, Hjortshøj begået onsdag den 25/9 mellem kl. 07.15 og kl. 18.00

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

20. april 2024

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra OEstjyllands Politi loerdag den 20. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

19. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 19. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

18. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 18. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.