Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

29. august 2019 11:56

Døgnrapport fra Østjyllans Politi torsdag den 29. august 2019

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus

Østjyllands Politi fremstiller torsdag kl. 10.00 i Retten i Aarhus en 53-årig mand, der sigtes for adskillige gange at have overtrådt et tilhold, han har mod en 37-årig kvinde.

Den 53-årige mand blev ved grundlovsforhøret løsladt af dommeren, men sigtelsen opretholdes. Kendelsen blev kæret af anklagemyndigheden.

--

Østjyllands Politi fremstiller torsdag kl. 11.15 i Retten i Aarhus to mænd på 25 og 28 år, der sigtes for omfattende salg af narkotika, der i maj blev fundet i en lejlighed i Aarhus V. Fire andre mænd sidder allerede varetægtsfængslet i samme sag.

Anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning i sagen, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere.

--

Østjyllands Politi fremstiller torsdag kl. 13.00 i Retten i Aarhus en 46-årig, polsk mand, der sigtes for butikstyveri begået i Føtex på Skelagervej i Aarhus N onsdag kl. 17.15. Her var en butiksvagt blevet opmærksom på manden, som hun havde set i butikken tidligere og havde mistanke om kunne være butikstyv.

Vagten fulgte derfor efter manden, der gik rundt i butikken med en indkøbsvogn fyldt med køkkenruller med en pose liggende ovenpå. Vagten så manden ligge diverse varer ned i et hulrum under posen, men da han nåede op til kassen, var han kun i besiddelse af en pose hundemad, som han ønskede at betale for.

Vagten bad personale tilbageholde manden på den anden side af kasselinjen, da hun gerne ville se lidt nærmere på posen med hundemad. Det viste sig, at posen var tømt for hundemad og i stedet indrettet som en såkaldt ”russerpose” beklædt med aluminiumsfolie på indersiden, så butikkens alarmer ikke blev aktiveret. I posen lå der ubetalte varer for godt 2000 kroner.

Manden blev herefter ført ind i et personalerum, hvor man afventede politiets ankomst. Da betjentene kom til stedet, blev manden anholdt og sigtet for butikstyveri.

**

 

Tyveri af el-løbehjul udviklede sig til røveri

En 27-årig mand var onsdag kl. 07.40 inde og træne i et fitness-center på Viborgvej i Aarhus C, da han gennem vinduet kunne høre lyden af en vinkelsliber. Da han kiggede ud af vinduet, kunne han se, at hans el-løbehjul, der var låst fast til et cykelstativ med en kæde, var væk, og at der stod en kvinde der, hvor han har parkeret løbehjulet.

Manden løb ud af træningscenteret, hvor han så kvinden med en sort taske over skulderen. Da han mistænkte hende for at have stjålet løbehjulet, råbte han efter hende og løb hen og tog fat i hendes skulder. Herefter kom en mand bagfra og råbte, at han ikke skulle tage fat i kvinden, og da den 27-årige igen vendte ansigtet mod kvinden, fik han sprøjtet peberspray i hovedet. De to personer løb herefter sammen fra stedet i retning mod Ceres-byen.

Kvinden beskrives som:

 • Dansk af udseende
 • 28-33 år gammel
 • 170-175 cm høj
 • Spinkel kropsbygning
 • Lys i huden og med brunt hår
 • Smal i ansigtet og med en spids hage
 • Talte dansk med accent
 • Var iført en sort jakke og generelt mørkt tøj
 • Medbragte en sort taske med mønster
 • Var i besiddelse af en peberspray

Manden beskrives som:

 • Ikke etnisk dansk af udseende
 • 30-35 år gammel
 • Almindelig kropsbygning
 • Havde sort fuldskæg
 • Var iført en Six-pence hat

Oplysninger i sagen kan gives til Østjyllands Politi på telefon 114.

**

Motorcykeltyv taget på fersk gerning

En patrulje kørte onsdag aften kl. 23.27 på Vester Allé ved Mølleparken i Aarhus, da en mand kom hen til patruljebilen og oplyste, at han netop havde fået stjålet sin motorcykel, og at han nu kunne se, at der stod en person i Mølleparken i færd med at starte motorcyklen. Betjentene kunne se, at der sad en person på motorcyklen, men da den ene af betjentene løb derhen og råbte vedkommende an, løb personen gennem Mølleparken i retning mod Åboulevarden.

Betjenten satte efter, mens han flere gange råbte, at personen skulle stoppe, hvilket han gjorde ca. 100 meter længere nede. Den 23-årige mand blev anholdt og sigtet for brugstyveri af motorcyklen. Den 26-årige mand, der havde taget kontakt til betjentene, bekræftede, at der var tale om hans motorcykel, der kort forinden var blevet stjålet fra parkeringspladsen ved Netto på Thorvaldsensgade.

**

Butikspersonale eftersatte to butikstyve

Onsdag kl. 14.19 blev personalet i Føtex på Skelagervej opmærksomme på to mænd, som de mistænkte havde stjålet varer fra butikken. Da de to mænd gik ud af butikken råbte en medarbejder dem an, hvilket fik dem til at løbe fra stedet. Personalet løb efter dem, og efter de havde løbet ca. 150 meter, smed den ene af mændene en taske fra sig, hvorefter begge mænd forsvandt fra stedet.

Medarbejderne tog tasken med ind og kunne konstatere, at der lå en bluetooth-højtaler, hvor alarmen var pillet af. Den havde de to mænd ikke betalt for. Derudover lå der i tasken penge, kreditkort og et ID-kort tilhørende en 32-årig, polsk mand, der nu er efterlyst i sagen.

**

Tørstig butikstyv i Kvickly

Østjyllands Politi fik onsdag kl. 14.57 en anmeldelse om, at personalet havde tilbageholdt en butikstyv ved Kvickly i Bruuns Galleri i Aarhus. Varehuschefen havde set manden gå rundt i butikken og tage nogle flasker alkohol ned fra hylderne og fulgte efter manden, der gik gennem kasselinjen uden at betale for varerne. Varehuschef tog derfor fat i manden, og bad ham følge med ind i baglokalet. Da politiet ankom til stedet blev den 22-årige mand anholdt og sigtet for butikstyveri.

**

Nervøs mand kontaktet af politiet

En patrulje bemærkede onsdag kl. 20.49 en mand, der gik på Stemannsgade i Randers C og kiggede nervøst efter betjentene. Det syntes betjentene virkede mistænkeligt, og de gik derfor hen til den 23-årige mand, der kun blev mere nervøs og svarede undvigende på betjentenes spørgsmål.

Betjentene sigtede manden for lov om euforiserende stoffer og fandt i forbindelse med visitationen af ham en bøtte med amfetaminrester, en digitalvægt og to knive placeret henholdsvis i den ene bukselomme og i en bæltetaske. Den 23-årige mand blev derfor også sigtet for overtrædelse af knivloven.

Betjentene tog herefter hjem til den 23-årige mand for at ransage på hans bopæl i Randers NØ. Her fandt de yderligere mængder amfetamin, der blev konfiskeret.

**

Bil sat i brand

Østjyllands Politi fik natten til torsdag kl. 01.40 flere anmeldelser om, at der var brand i flere biler på Janesvej i Brabrand. De foreløbige undersøgelser tyder på, at der er tale om en forsætlig brandstiftelse af én af bilerne, hvorefter branden har spredt sig til de to biler, der holdt parkeret på hver sin side af den brændende bil. Branden blev hurtigt slukket, men alle tre biler var blevet kraftigt brandskadede.

Østjyllands Politi er i gang med at efterforske sagen og hører gerne fra eventuelle vidner, der kan have set en eller flere personer omkring bilerne umiddelbart før kl. 01.40 natten til torsdag. Politiet kan kontaktes på telefon 114.

**

Færdsel

Onsdag kl. 08.11 skete der et færdselsuheld på Knudrisgade i Aarhus C. En 50-årig kvindelig bilist havde sat farten lidt ned og var trukket ind til siden af vejen for at sætte sin datter af. Da datteren åbnede døren, fik hun ikke orienteret sig ordentligt, og hun ramte en 34-årig mandlig cyklist, der kom kørende på cykelstien. Cyklisten væltede, men slap uskadt fra uheldet og døren fik en mindre bule.

Onsdag kl. 10.45 skete der et færdselsuheld på Søren Frichs Vej i Aarhus C. En 67-årig kvindelig bilist kom kørende mod syd af Vestre Ringgade og skulle dreje til højre i krydset ved Søren Frichs Vej, da hun påkørte en 36-årig mandlig cyklist, der kom kørende på cykelstien. Cyklisten blev kørt til skadestuen for at blive undersøgt nærmere, men var ikke umiddelbart kommet noget alvorligt til.

Onsdag kl. 15.56 skete der et færdselsuheld på Nordre Strandvej i Risskov. En 68-årig mand gik angiveligt over en cykelsti uden at orientere sig ordentlig, hvilket resulterede i et sammenstød med en 52-årig mandlige cyklist. Den 68-årige mand fik flere hudafskrabninger, mens den 52-årige cyklist, der var styrtet på cyklen, formentlig brækkede kravebenet. Begge blev kørt til skadestuen for nærmere undersøgelse og behandling.

Onsdag kl. 16.24 skete der et færdselsuheld på Jernaldervej i Hasle, Aarhus V. I forbindelse med tæt køkørsel på stedet skete der harmonikasammenstød mellem tre køretøjer. En 34-årig mandlig bilist påkørte med lav hastighed bilen foran, ført af en 53-årig kvinde, der efterfølgende blev skubbet frem i den forankørende bil, der blev ført af en 50-årig kvinde. Der skete kun mindre materiel skade ved sammenstødet.

Natten til torsdag kl. 02.03 blev en 21-årig kvindelig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da hun blev standset af en patrulje på Vester Boulevard i Randers NV.

Natten til torsdag kl. 02.24 blev en 22-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Dronningborg Boulevard i Randers NØ.

Torsdag kl. 05.49 skete der et færdselsuheld i krydset Viborgvej/Anelystvej i Tilst. En 21-årig mandlig bilist var kommet kørende ad Viborgvej, da han, muligvis på grund af kraftigt regnvejr, mistede herredømmet over sin bil og gled ned ad en skrænt, hvorefter bilen væltede om på taget. Den 21-årige kom selv ud af bilen og slap umiddelbart med overfladiske skrammer.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt to indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

 • På Gørtlervej i Randers NV begået onsdag den 28/8 mellem kl. 07.30 og kl. 14.20
 • På Fjældevænget i Aarhus V begået mellem tirsdag den 27/8 kl. 07.15 og onsdag den 28/8 kl. 18.40

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 22691087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne

Telefon: 8618 2877

Flere døgnrapporter

28. september 2020

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi mandag den 28. september 2020

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

27. september 2020

Østjyllands Politi

Døgnrapport søndag d. 270920

Her finder du uddrag af Østjyllands Politis døgnrapport

26. september 2020

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi d. 260920

Her finder du uddrag fra Østjyllands Politis døgnrapport