Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

1. november 2022 13:20

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 1. november 2022

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 11.00

Østjyllands Politi fremstiller tirsdag kl. 11.00 en 29-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Han sigtes for i en periode fra maj til oktober i år at have modtaget større mængder piller, som blev smuglet til landet med henblik på videreoverdragelse. Pillerne modtog den 29-årige på en adresse i Aarhus-området. 

Da der formodes at være flere gerningsmænd, anmoder anklagemyndigheden af hensyn til efterforskningen om lukkede døre ved grundlovsforhøret, og Østjyllands Politi ønsker derfor p.t. ikke at oplyse yderligere om sagen. 

**

Fik beslaglagt bil efter vanvidskørsel

En 20-årig mand forsøgte natten til tirsdag at køre fra politiet, men det endte med, at han blev anholdt, sigtet og fik bilen beslaglagt. 

Kl. 3.24 ville en patrulje lave et rutinetjek af den 20-årige bilist, da han kørte på Skanderborgvej i Viby, men da han så politibilen, satte han i stedet farten op. 

Patruljen eftersatte den 20-årige, der tre gange undervejs kørte over for rødt på Skanderborgvej og på et tidspunkt nåede han op på over det dobbelte af de tilladte 70 km/t, man må køre på strækningen. 

Til sidst holdt den 20-årige ind på en tankstation på Hovedvejen i Hasselager. Her blev han anholdt og sigtet for flere færdselsforseelser. Det viste sig, at han ikke har kørekort, og at det var derfor, han havde forsøgt at køre fra politiet.  

På grund af de høje hastigheder blev det vurderet, at der var tale om vanvidskørsel, og bilen blev derfor beslaglagt med henblik på konfiskation. 

Bilen tilhørte en 29-årig bekendt, som blev sigtet for at have overladt sin bil til en person uden kørekort. 

**

 

Sigtet for hærværk på valgsted

En 23-årig mand blev mandag aften anholdt og sigtet for hærværk, efter han havde hængt plakater op på vinduerne ind til et valgsted. 

Østjyllands Politi fik mandag kl. 23.20 en anmeldelse om, at nogle maskerede personer var i færd med at sætte flere klistermærker og plakater med nogle budskaber op på vinduespartierne på Frederiksbjerg Idrætscenter i Aarhus. 

En hundepatrulje var kort efter på stedet, og her opdagede betjentene to maskeklædte mænd, der stod tæt på bygningen. Begge mænd begyndte at løbe fra stedet, selvom de blev råbt an, og til sidst blev politihunden sendt afsted. Hunden indhentede den ene, en 23-årig mand, som blev anholdt på stedet. 

**

 

Færdsel

Mandag kl. 7.23 skete der et færdselsuheld på Holmstrupgårdvej i Brabrand. En 57-årig mandlig bilist kørte ud i et kryds og ramte ind i to cyklister, en 43-årig mand og en 9-årig dreng. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. Den 57-årige blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Mandag kl. 14.09 skete der et færdselsuheld i krydset Brendstrupvej/Hasle Ringvej i Aarhus N. En 26-årig mandlig bilist kørte ud i krydset og ramte ind i en 67-årig mandlig cyklist. Cyklisten kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. Bilisten blev sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt. 

Mandag kl. 15.50 skete der et færdselsuheld på Århusvej i Randers, da en 22-årig mandlig bilist på grund af uopmærksomhed påkørte en 39-årig mandlig bilist, som holdt stille foran ham. Begge parter blev kørt til tjek på hospitalet, men ingen kom umiddelbart alvorligt til skade.

En 53-årig mandlig bilist blev mandag kl. 17.08 anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset på Lystrupvej i Risskov.

En 20-årig mandlig bilist blev mandag kl. 19.18 sigtet for narkokørsel, da han blev standset i krydset mellem Lufthavnsvej og Århusvej i Ebeltoft. Den 20-årige blev desuden sigtet for kørsel uden førerret og overtrædelse af våbenloven, og en anden 20-årig mand, som var passager i bilen, blev sigtet for besiddelse af narko.

En 19-årig mandlig bilist blev natten til tirsdag kl. 03.03 anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset på Hobrovej i Randers. Den 19-årige blev desuden sigtet for besiddelse af narko.

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt to indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Niels W. Gades Vej i Aarhus C begået mandag den 31/10 mellem kl. 19.00 og kl. 19.14
På Elmegårdsvej i Gjerlev begået mandag den 31/10 mellem kl. 16.30 og 19.30

Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 16.00 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

28. juni 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 28. juni 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

27. juni 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 27. juni 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

26. juni 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 26. juni 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.