Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

2. september 2020 11:30

Døgnrapport fra Østjyllands Politi onsdag den 2. september 2020

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Grundlovsforhør i Randers kl. 11.00

Østjyllands Politi fremstiller onsdag kl. 11.00 en 38-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Randers. Han sigtes for søndag morgen at have begået indbrud i en villa på Udbyhøjvej i Randers. Ifølge sigtelsen stjal han ved indbruddet en nøgle til en bil, som han efterfølgende kørte væk i. 

Politiets efterforskning ledte dem på sporet af den 38-årige, der tirsdag aften blev anholdt i sin lejlighed i Randers. 

Ud over indbruddet i villaen sigtes den 38-årige også for et indbrud i et kælderrum på Udbyhøjvej i fredags, hvor han stjal noget vin og chokolade. 

Da den 38-årige er kendt for lignende kriminalitet, fremstilles han med henblik på varetægtsfængsling. 

**

 

144 skolekontroller på tre uger

I ugerne 33, 34 og 35 har Østjyllands Politi i forbindelse med skolestart haft særlig fokus på færdsel ved og omkring skolerne. Det førte til i alt 144 kontroller rundt ved forskellige østjyske skoler.

Det førte til flere bøder for hastighedsovertrædelser, og selvom flertallet kørte efter reglerne, løfter færdselsafdelingen i Østjyllands Politi alligevel en advarende pegefinger. 

”Det er vores generelle indtryk, at forældre og øvrige trafikanter passer godt på børnene i trafikken, men der er plads til forbedring. Det gælder særligt i forhold til hastighed, da der er alt for mange, som kører for stærkt ved skolevejene. Desværre ser vi også enkelte forældre, der ikke har spændt børn fast, ” siger politikommissær Amrik Chadha.

Ud over hastighedsovertrædelser og manglende seler til børn og voksne blev flere bilister under kontrollerne også sigtet for at bruge mobiltelefon under kørslen. 

Østjyllands Politi vil fortsat være opmærksom på færdslen omkring skolerne. 

Resultatet af kontrollerne ved skolerne: 

336 overskred hastighedsbegrænsningerne
11 benyttede håndholdt mobiltelefon under kørsel
20 kørte uden sikkerhedssele
9 havde børn i bilen, som ikke var fastspændt med sele 
2 havde en person siddende bag på en knallert eller en cykel
1 havde ikke medbragt kørekort
1 kørte over for gult eller rødt lys

**

 

Ulovlig parkering endte med anholdelse og flere sigtelser

En patrulje opdagede tirsdag kl. 16.40 en bil, der holdt midt i et kryds på Regenburgsgade i Aarhus C. Der var ingen havariblink tændt og ingen personer i bilen. Mens betjentene stod og kiggede nærmere på bilen, kom en 23-årig mand ud og fortalte, at det var ham, der havde parkeret bilen der, mens han var ved at levere mad til en adresse tæt ved. 

Betjentene valgte at lade den 23-årige slippe med en advarsel for parkeringen, hvilket manden var glad for. Hans humør skiftede dog hurtigt, da patruljen så, at et af bilens dæk var så nedslidt, at de delte en bøde ud for forseelsen. 

Den 23-årige råbte nu af betjentene og begyndte at gå gestikulerende væk fra stedet, selvom patruljen sagde, han skulle blive ved bilen. Da manden nægtede at komme retur, gik en af betjentene efter ham og lagde en hånd på ham. Det gjorde den 23-årige så hidsig, at han slog ud efter betjentens arm, mens han råbte af ham. 

Betjentene valgte derfor at anholde manden og lægge ham i håndjern. Undervejs gjorde han kraftigt modstand, men det lykkedes patruljen at få ham ind i patruljebilen og kørt til stationen. 

Ud over sigtelsen for det nedslidte dæk endte den 23-årige med sigtelser for at forstyrre den offentlige orden og for at lægge hindringer i vejen for politiets arbejde. 

**

 

Gik på gaden med kniv om halsen

En patrulje tog tirsdag kl. 17.15 på Toldbodgade i Randers NØ kontakt til en 31-årig mand, som virkede påvirket af stoffer. Da han viste sig at være søgt til fogedretten, anholdt betjentene ham. Den 31-årige blev visiteret, og betjentene fandt hurtigt en foldekniv i hans bukser og en halskniv, der hang i en snor om hans hals. Derudover havde han en del indpakkede klumper hash på sig, som politiet mistænker, at han ville sælge. 

Han blev sigtet for overtrædelse af knivloven og for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg. 

**

 

Brand i lejlighed i Grenaa

En kvinde ringede tirsdag kl. 7.08 efter hjælp via 112, da hun opdagede, at der kom røg fra en bygning på Bredgade i Grenaa. Politi og brandvæsen kørte til stedet, og beboerne i lejlighederne i bygningen blev evakueret. 

Branden var opstået i en lejlighed på første sal, hvor beboeren ikke var hjemme. Ilden blev hurtigt slukket, og ingen kom til skade ved branden. Der skete dog en del skader i lejligheden. Brandårsagen er endnu uvist, men det tyder på, at ilden er startet i noget elektronik. 

**

 

Ældre kvinde narret til at udlevere NemID

En 78-årig kvinde fra Aarhus blev tirsdag narret til at give sit NemID og andre personlige oplysninger til en fremmed mand. Manden havde ringet til kvinden og udgivet sig for at være fra Arbejdernes Landsbank. Han overbeviste kvinden om, at hun skulle give ham NemID-oplysningerne, så han kunne hjælpe hende. 

Senere på dagen gik kvindens søn til politiet, da det viste sig, at der var blevet overført en del tusinde kroner fra den 78-åriges konto.  

**

 

Fuld mand skabte utryghed i Malling

Østjyllands Politi fik tirsdag eftermiddag flere anmeldelser om, at en mand løb rundt i bar overkrop i et område i Malling og virkede meget aggressiv. I flere tilfælde var han gået ind i folks haver, og beboerne var utrygge ved mandens adfærd. 

Da patruljen kom frem, traf de en 32-årig mand, som gik rundt på kirkegården på Rugvænget i Malling. Han virkede ophidset og tydeligt beruset, og han nægtede at følge frivilligt med betjentene. Han blev derfor anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden. 

**

 

Færdsel

Tirsdag kl. 7.31 skete der et færdselsuheld på Sabrovej i Sabro. En 21-årig kvindelig bilist kørte op bag i en bil ført af en 24-årig mand, som blev skubbet i en bil med en 46-årig kvinde bag rattet. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. 

Tirsdag kl. 9.22 skete der et færdselsuheld på Østjyske Motorvej ved Søften. En lastbil fik tekniske problemer og måtte bremse op på motorvejen. En 28-årig mand, der kom kørende i en anden lastbil bagved, drejede skarpt ud i overhalingsbanen for at undgå et sammenstød. Ved svinget ud i overhalingsbanen pressede han en bil med en 72-årig mand bag rattet ud i autoværnet. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. 

Tirsdag kl. 10.36 skete der et færdselsuheld i krydset Rosensgade/Rådhusgade i Odder. En 74-årig mandlig bilist og en 68-årig kvindelig bilist stødte sammen i krydset. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. Den 74-årige blev sigtet for at køre over for rødt. 

Tirsdag kl. 10.52 skete der et færdselsuheld på Eugen Warmings Vej i Aarhus C. En 81-årig kvinde var i færd med at krydse vejen til fods, da hun blev ramt af en bil ført af en 48-årig mand. Ved sammenstødet fik kvinden nogle brud på kroppen og nogle mindre skader i hovedet. Den 48-årige blev efterfølgende sigtet efter færdselsloven.  

Tirsdag kl. 14.00 skete der et færdselsuheld i krydset Søren Frichs Vej/Carl Blochs Gade i Aarhus C. To 37-årige mandlige bilister stødte sammen i krydset. Ingen af dem kom umiddelbart alvorligt til skade. Den ene blev sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt. 

Tirsdag kl. 16.03 skete der et færdselsuheld i krydset Rytoften/Åby Ringvej i Hasle. En 37-årig mandlig bilist svingede til venstre ind foran en 26-årig mandlig motorcyklist, der ramte ind i siden på bilen. Motorcyklisten slap umiddelbart fra uheldet uden alvorlige skader. Bilisten blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Tirsdag kl. 20.41 blev en 18-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset for at køre over for rødt på Haslegårdsvej i Aarhus V. Den 18-årige blev også sigtet for at køre uden førerret, og en 18-årig kvinde på passagersædet blev sigtet for at overlade sin bil til sin ven, selvom han ikke havde kørekort. 

Tirsdag kl. 23.10 blev en 19-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Skovhulevej i Randers NV. 

Tirsdag kl. 23.30 blev en 24-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spritkørsel, da han blev standset af en patrulje på Viborgvej i Randers NV. 

Natten til onsdag kl. 00.55 blev en 28-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og for at køre uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Vårvej i Aarhus N. Da det var tredje gang inden for en kortere periode, at den 28-årige blev taget i at køre uden kørekort, blev hans bil beslaglagt med henblik på konfiskation. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fire indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds

På Tuestensvej i Tilst begået tirsdag d. 1/9 kl. 10.28
På Århusvej i Randers SV begået mellem søndag d. 30/8 kl. 17.00 og mandag d. 31/8 kl. 14.30
På Bredgade i Malling begået tirsdag d. 1/9 mellem kl. 12.30 og kl. 17.09
På Uraniavej i Viby begået onsdag d. 2/9 kl. 2.31

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

24. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 24. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

23. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 23. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

22. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 22. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.