Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

3. august 2020 11:41

Døgnrapport fra Østjyllands Politi mandag den 3. august 2020


Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Der er p.t. ingen planlagte grundlovsforhør i kredsen i dag. 

 

Rolig weekend i trafikken på Samsø

Hen over hele sommeren er Østjyllands Politi til stede med ekstra mandskab på Samsø for at hjælper med at passe på de mange tusinde ekstra mennesker, som besøger øen.

Fra torsdag eftermiddag til søndag aften har Færdselsafdelingen haft kontroller på øen. 
Heldigvis er det på trods af mange mennesker på øen kun blevet til 29 sager:

11 sager til knallertførere, for manglende styrthjelm, for at køre flere på knallerten end tilladt og for fejl og mangler på knallerten
1 sag om manglende lys på cykel
1 for anvendelse af håndholdt mobiltelefon
10 sager om nummerplader, der på grund af påspændte cykler ikke kunne ses
4 sager om manglende sikkerhedsseler, heraf 1 barn
1 om ikke at medbringe kørekort og
1 for manglende lygter i lygtetændingstiden

Færdselsindsatsen fortsætter både på Samsø og i resten af Østjyllands Politikreds hen over sommeren.

**

 

Truede med kniv og gav lussing

En 26-årig mand og en 28-årig kvinde anmeldte søndag, at de var blevet udsat for trusler og vold, mens de sad foran Magasin i Aarhus. 

Kvinden og manden forklarede, at de natten til søndag omkring kl. 2.30 havde siddet på gaden, da en fremmed mand helt umotiveret gik hen til dem og truede dem med en køkkenkniv, som han pegede mod dem. Han råbte af dem på engelsk og gav derefter kvinden en lussing, inden han gik fra stedet. 

Manden med kniven beskrives som: 

Afrikansk af udseende
Ca. 25-30 år
Ca. 170-175 cm høj
Kort, sort, kruset hår
Iført rød/pink spraglet sweatshirt med lynlås og mørke bukser

Østjyllands Politi efterforsker nu sagen nærmere. Ved du, hvem manden er, kan du kontakte politiet via tlf. 114. 

**

 

Anholdt spyttede betjent i ansigtet

En patrulje fra Østjyllands Politi bankede søndag kl. 14.20 på ruden til en bil, der holdt parkeret på Herredsvej i Hasle. I bilen sad to mænd og sov, og politiet havde fået en anmeldelse om, at mændene muligvis var påvirkede. Derfor besluttede patruljen at undersøge sagen nærmere. 

Den 28-årige mand, der sad bag rattet og sov, var noget utilfreds med at blive vækket og nægtede at oplyse, hvem han var. Han steg ud af bilen og gik hen imod en af betjentene og skød brystet frem. Han blev anholdt og sigtet for ikke at ville oplyse sit navn til politiet. 

Under anholdelsen gjorde den 28-årige kraftigt modstand og råbte gentagne gange flere skældsord mod betjentene. Mandens aggressive adfærd fortsatte under køreturen ind til politistationen, og han begyndte nu også at spytte i patruljebilen. 

Fremme på stationen spyttede manden også en af betjentene i ansigtet. Han blev derfor sigtet for vold mod politiet, ligesom han også blev sigtet for at fornærme politiet. 


**

 

12-årige piger udsat for blotter

En mor til en 12-årig pige anmeldte søndag, at hendes datter og datterens veninde var blevet udsat for en blotter på Hammelvej i Hadsten. Ifølge pigerne kørte en ældre mand meget langsomt forbi dem, da de omkring kl. 15.00 kom gående ud foran Østervangsskolen. 

Da pigerne kiggede ind i bilen, løftede manden bag rattet sig op i sædet og viste sit lem. Ifølge pigernes forklaring havde bilisten intet tøj på kroppen. Efter at have blottet sig drejede manden til venstre ad Over Hadstenvej og forsvandt fra stedet.  

Pigerne har forklaret, at manden kørte i en mindre sølvgrå personbil. 

Har du oplysninger i sagen, kan du kontakte Østjyllands Politi via tlf. 114. 

**

 

18-årig fik beslaglagt bil og stoffer

En patrulje standsede søndag kl. 22.30 på Telefonsmøgen i Aarhus en bil, da dens 18-årige ejer flere gange har kørt i den, selvom han er frakendt kørekortet. Også denne gang sad den 18-årige bag rattet, og han blev sigtet for kørsel uden førerret. Denne gang blev den 18-åriges bil tilmed beslaglagt med henblik på konfiskation. 

I bilen lå flere poser med hash og skunk – stofferne blev også beslaglagt, og den 18-årige blev anholdt og sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg. 

**

 

Tyve stjal værktøj fra container på byggeplads

En virksomhed anmeldte mandag morgen, at de i løbet af weekenden havde fået stjålet værktøj for flere hundredetusindekroner fra en container, som stod på en byggeplads på Skanderborgvej 242 i Viby. 

Gerningsmændene havde skåret låsen på containeren op og havde tømt containeren for værktøj. 

Formentligt er indbruddet sket i løbet af lørdag eftermiddag/aften. Har du oplysninger om tyveriet, kan du kontakte Østjyllands Politi via tlf. 114. 

**

Mand gik rundt med kønsdele fremme

En kvinde, der var på løbetur i et grønt område ved Langdalsvej i Brabrand, opdagede søndag kl. 10.00 en mand, som gik rundt med sine kønsdele fremme. Manden gik rundt i et par meget korte bukser, hvor kønsdelene hang ud. Kvinden ringede til politiet, men ingen patruljer fik øje på manden. 

Han beskrives som: 

30-35 år
Ca. 180 cm høj
Mørkt, krøllet hår
Iført sportssko og meget korte, sorte bukser

**

 

Betjente fandt narko i bil

En patrulje fra Østjyllands Politi fattede natten til mandag kl. 3.30 mistanke til tre mænd, der sad i en bil, som holdt på Nytorv i Grenaa. Da betjentene kom hen til bilen, så de noget hvidt pulver ligge i bilen, og tre unge mænd, som sad meget uroligt. 

Patruljen fik mændene til at stige ud, visiterede dem og ransagede bilen. En 18-årig mand havde en pose med ecstasy i lommen, og i bilen blev der fundet kokain og skunk, som den 18-årige også erkendte var hans. 

Han blev derfor sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. Hans to venner havde ikke noget ulovligt på sig og er derfor ikke sigtet for noget.  

**

 

Sad på bænk med kniv i hånden

Østjyllands Politi fik søndag kl. 12.30 en anmeldelse om, at en ung mand sad på en bænk på Vestergade i Hadsten med en kniv i hånden. En patrulje kørte til stedet, hvor de traf en 23-årig mand, som ganske rigtigt havde en kniv på sig. 

Han blev anholdt og sigtet for overtrædelse af knivloven. 

**

 

Færdsel

Søndag omkring kl. 8.00 blev en 22-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spritkørsel kort efter, at han var kørt ind i et helleanlæg på Strandgårdshøj i Ebeltoft. Et kvikt vidne, der så påkørslen, kontaktede politiet og bad den 22-årige om at blive på stedet, indtil patruljen kom frem. Et pust i alkometeret viste en alt for høj promille, og den unge bilist blev derfor anholdt på stedet. 

Søndag kl. 10.19 blev en 28-årig mand anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset på sin knallert af en patrulje på Stenaltvej i Bode Krog ved Ørsted. Han blev desuden sigtet for at have tunet sin knallert, så den kunne køre hurtigere end tilladt. 

Søndag kl. 14.00 blev en 47-årig kvindelig bilist anholdt og sigtet for spritkørsel, da hun blev standset af en patrulje på Tranehusevej i Tranehuse ved Glesborg.

Søndag kl. 15.31 skete der et færdselsuheld på Genvejen i Hasselager. En 21-årig mandlig bilist kørte ud fra en frakørsel og ind foran en bil ført af en anden 21-årig mand, hvorefter der skete et sammenstød. Ingen af de involverede i uheldet kom umiddelbart alvorligt til skade. 

Søndag kl. 16.57 blev en 37-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for sprit-og narkokørsel og for kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Viborgvej i Aarhus V. 

Søndag kl. 19.25 blev en 31-årig mand anholdt og sigtet for sprit-og narkokørsel, da han blev standset på sin knallert på Mariagervej i Randers NV. 

Søndag kl. 22.46 skete der et færdselsuheld på Østjyske Motorvej ved Brabrand. En 22-årig mand mistede kontrollen over sin bil, der rullede rundt og endte på taget. Den 22-årige kom dog umiddelbart ikke alvorligt til skade. 

Søndag kl. 23.09 skete der et færdselsuheld på Skanderborgvej tæt på Christian X’s Vej i Viby. En 51-årig kvinde var gået i stå med sin bil og holdt derfor i siden af vejen. Hendes 59-årige mand kom kørende til stedet og var i gang med at sætte startkabler mellem de to biler, da en 23-årig mandlig bilist overså de to biler og kørte op bag i kvindens bil. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. 

Natten til mandag kl. 2.21 blev en 28-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Århusvej i Søften. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fire indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Skovvangsvej i Hammel begået mellem fredag d. 31/7 kl. 20.00 og søndag d. 2/8 kl. 10.30
På Kollerupvej i Randers NØ begået mellem torsdag d. 30/7 kl. 10.00 og søndag d. 2/8 kl. 12.20
På Klarinetvej i Randers SV begået mellem fredag d. 31/7 kl. 13.00 og søndag d. 2/8 kl. 16.30
På Obovej i Randers SV begået mellem fredag d. 31/7 kl. 14.30 og søndag d. 2/8 kl. 20.4
 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Flere døgnrapporter

18. april 2021

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi søndag den 18. april 2021

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

17. april 2021

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Poltii lørdag den 17. april 2021

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelse i Østjyllands politikreds

16. april 2021

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 16. april 2021

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.