Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

3. september 2019 09:55

Døgnrapport fra Østjyllands Politi tirsdag den 3. september 2019

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Fremstilling i Aarhus

Østjyllands Politi fremstiller kl. 12.00 en 55-årig mand i Retten i Aarhus. Den 55-årige bor i Danmark på tålt ophold og har gentagne gange forsømt sin meldepligt. Han blev anholdt mandag og fremstilles tirsdag med henblik på varetægtsfængsling efter udlændingeloven. 

**

 

Ung mand mistede dankort efter tur i pirattaxa

En 22-årig mand anmeldte mandag, at han i weekenden havde fået stjålet sit dankort, som der nu var hævet mange tusinde kroner på. Tyveriet var foregået natten til lørdag, hvor en fremmed mand havde tilbudt ham et lift, da han gik rundt i Aarhus midtby. 

Den 22-årige takkede ja og hoppede ind i pirattaxaen, hvor der ud over manden bag rattet sad en passager på bagsædet. Da den 22-årige stod af på den adresse, han skulle hen til, betalte han og gik i seng. Først senere opdagede han, at dankortet var væk, og at han var blevet en del tusinde kroner fattigere. 

De to mænd i pirattaxaen beskrives som: 

A: 
Mellemøstlig af udseende
Ca. 25 år
Ca. 180-185 cm, muskuløs
Kort, sort hår og fuldskæg
Talte dansk med accent
Iført sort sweatshirt uden hætte

B: 
Mellemøstlig af udseende
Ca. 22-25 år, spinkel
Kort, sort hår og kort skæg
Talte dansk med accent
Havde en bæltetaske på

Østjyllands Politi har ekstra fokus på pirattaxaer under Aarhus Festuge, da erfaringen viser, at der er flere, der tilbyder den slags ulovlig kørsel, når der er mange mennesker i byen. Det kan blive en dyr fornøjelse at tage en pirattaxa, og politiet fraråder på det kraftigste folk at lade sig friste af et billigt tilbud fra en ulovlig chauffør. 

**

 

Kontrolspørgsmål afslørede falsk navn

Det står skidt til, hvis du ikke kan huske, hvor gammelt dit barn er. Det måtte en 30-årig mand sande, da han mandag kl. 17.10 blev standset af en patrulje på Holmstrupgårdvej i Brabrand. Patruljen synes, at manden virkede påvirket af narko, og han blev derfor anholdt og bedt om at oplyse sit navn og personnummer. Det gjorde han velvilligt. Men betjentene havde en mistanke om, at manden ikke talte sandt. De testede ham derfor med forskellige kontrolspørgsmål. 

Den 30-årige formåede både at svare på, hvad hans forældre hed, og hvor han boede. Men da det kom til sin søns fødselsdag, måtte manden give fortabt. Og da han heller ikke havde et ar, som den person han udgav sig for at være, overgav han sig til sidst og indrømmede, at han havde opgivet falsk navn, fordi han er frakendt kørekortet. Han blev derfor sigtet for at køre uden førerret og for at opgive falsk navn. 

**

 

25-årig sigtet for narkokørsel trods cigarettrick

En 25-årig mand forsøgte sig med et specielt trick, da han mandag blev standset af en patrulje på Tebbestrupvej i Randers SV. En bilist ringede til politiet kl. 12.42, da han bemærkede en bil foran ham, som slingrede kraftigt og kørte usikkert. Da patruljen kom til stedet, fik de standset den slingrende bil og tog kontakt til den 25-årige fører. Han virkede kraftigt påvirket af narko, men han benægtede at have taget nogen stoffer, inden han kørte. 

Pludseligt fik han en cigaret af en passager på bagsædet, som han hurtigt tog et hiv af, hvorefter han smed den ud af vinduet. Han forklarede nu, at der var hash i cigaretten, så hvis han blev testet positiv for narko, var det derfor. Han havde altså ikke kørt bil i påvirket tilstand, lød forklaringen. 

Betjentene tjekkede cigaretten, der ikke viste spor af hash. En narkometertest afslørede til gengæld, at den 25-årige var påvirket af stoffer. Han blev derfor anholdt og sigtet for narkokørsel. Derudover blev han sigtet efter naturbeskyttelsesloven ved at have smidt en cigaret i naturen. 

En defekt baglygte og et helt nedslidt dæk kostede ham yderligere to sigtelser. 

**

 

To anmeldelser om blotter i Odder

To kvinder var mandag aften udsat for en blotter omkring Kirstinelystvej i Odder. En 54-årig kvinde var ude at gå med sin hund, da hun kl. 19.30 bemærkede en mand følge efter hende. Da hun nåede sit hjem, stillede manden sig pludseligt op og onanerede foran hende. 

Kvinden skyndte sig ind i sit hjem, og manden gik derfra. Den 54-årige ringede derefter til politiet, og da patruljen kom frem, fandt de ud af, at kvindens 64-årige nabo havde haft en lignende oplevelse med samme mand tidligere på aftenen. 

Manden beskrives som: 

Ca. 18-25 år
Ca. 180 cm høj, slank
Iført ternet, orange skovmandsskjorte eller jakke og mørke bukser 

Har du oplysninger om, hvem manden kan være, kan du ringe til Østjyllands Politi via tlf. 114. 

**

 

Medicin-tyv taget på fersk gerning

En opmærksom portør på Aarhus Universitetshospital opdagede mandag kl. 13.22 en mand i civilt tøj, som sneg sig ind på en stue og lukkede døren efter sig. Da portøren gik hen og åbnede døren, så han manden stå og tømme nogle skuffer for medicin. Han tilbageholdt derfor den ubudne gæst og tilkaldte politiet. Den 26-årige mand blev sigtet for forsøg på tyveri, hvilket han også erkendte. 

**

 

Kvinde befølt i bussen

En 29-årig kvinde anmeldte mandag, at hun omkring kl. 7.30 var blevet befølt af en fremmed mand i en bus i Aarhus. Manden steg på ved Banegårdspladsen og satte sig hen på sædet ved siden af kvinden. Efter lidt tid befølte manden hende på inderlåret, hvorefter hun skyndte sig ud af bussen. 

Hun beskriver manden som: 

Sort hud
Ca. 40-45 år
Ca. 160-165 cm, fedladen
Sort hår
Iført grå hue og mørk eller grå jakke
Havde sort rygsæk på med gule detaljer

Østjyllands Politi efterforsker nu sagen nærmere og vil blandt andet hente overvågning fra bussen. 

**

 

Mindre brand i lejlighed

Mandag kl. 7.52 opstod der brand i en lejlighed på Grundtvigsvej i Viby. Branden startede formentligt på grund nogle gløder fra et askebæger, som endte i en seng. Herfra bredte branden sig. Den blev dog slukket, inden der opstod større skader, og ingen kom til skade. Den mand, der bor i lejligheden, blev sigtet efter brandlovgivningen ved at have været uforsigtig med ild. 

**

 

Kvinde sigtet for tyveri i tre forskellige butikker

En 33-årig kvinde blev mandag kl. 15.38 opdaget af en vagt, da hun forsøgte at stjæle kosmetikprodukter fra Normal på Dytmærsken i Randers. Hun blev tilbageholdt, og politiet blev tilkaldt. Da patruljen kom frem, kiggede de nærmere på kvindens taske, hvor der lå tøj og en mindre taske fra to andre butikker i Randers. Hun blev derfor sigtet for tre forskellige tyverier. 

**

 

Anholdt efter rudeknuseri

En beboer i en lejlighed på Frederiksbjerg Torv i Aarhus blev tirsdag morgen kl. 4.30 vækket, da hans dørtelefon ringede. Det viste sig at være en fremmed mand, som ville i kontakt med en anden person. Lige efter samtalen var afsluttet, hørte beboeren lyden af glas, der blev smadret, og da han gik ned på gaden, kunne han se, at vinduet ind til opgangen var knust. Manden, han havde talt med, var på vej væk fra stedet. 

En patrulje i nærheden stødte kort efter på en 42-årig mand, som svarede til det signalement, beboeren havde givet. Han blev anholdt og sigtet for hærværk. 

**

 

Færdsel

Mandag kl. 15.10 skete der et færdselsuheld i krydset Ringvejen/Dalsgårdevej i Grenaa. En 45-årig mandlig bilist mistede kontrollen over sin bil og påkørte en færdselstavle. Bilen væltede efterfølgende rundt på hovedet og landede i grøften. Den 45-årige blev kørt til behandling på skadestuen, men slap umiddelbart fra uheldet uden alvorlige skader. 

Mandag kl. 16.00 blev en 20-årig kvindelig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da hun blev standset af en patrulje på Nordkystvejen i Allingåbro. 

Mandag kl. 16.40 blev en 27-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og for at køre uden førerret, da han blev standet på Solhvervsvej i Aarhus N. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt 11 indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds

På Bronzealdervej i Hasle begået tirsdag d. 27/8 kl. 23.01
På Askildrupvej i Randers SV begået mellem søndag d. 1/9 kl. 11.00 og mandag d. 2/9 kl. 12.00
På Bavnehøjvej i Grenaa begået mandag d. 2/9 mellem kl. 13.00 og kl. 14.20
På Markedsgade i Randers begået mellem søndag d. 1/9 kl. 14.00 og mandag d. 2/9 kl. 15.00
På Hørretløkken i Mårslet begået mellem fredag d. 30/8 kl. 7.30 og mandag d. 2/9 kl. 15.45
På Haslehøjvej i Hasle begået mellem søndag d. 1/9 kl. 18.00 og mandag d. 2/9 kl. 16.50
På Lyngbygårdsvej i Lyngby ved Brabrand begået mandag d. 2/9 mellem kl. 8.30 og kl. 16.45
På Stadfeldtsvej i Randers NØ begået mandag d. 2/9 mellem kl. 11.30 og kl. 17.30
På Nyvej i Randers NV begået mellem mandag d. 26/8 kl. 18.00 og mandag d. 2/9 kl. 18.10
På Møllegade i Aarhus C begået mandag d. 2/9 mellem kl. 19.30 og kl. 21.30
På Strandvænget i Risskov begået mellem søndag d. 1/9 kl. 8.00 og mandag d. 2/9 kl. 23.00

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Flere døgnrapporter

26. juni 2022

Østjyllands Politi

Døgnrapport

”Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 26. juni 2022 Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds”

25. juni 2022

Østjyllands Politi

Døgnrapport

”Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 25. juni 2022 Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds”

24. juni 2022

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 24. juni 2022

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Forslag