Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

4. juli 2019 10:49

Døgnrapport fra Østjyllands Politi torsdag den 4. juli 2019

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Der er p.t. ingen planlagte fremstillinger i dag. 

**

 

Den mobile politistation i Hinnerup

Torsdag vil den mobile politistation stå i Hinnerup. Her vil betjentene Lasse og Jan være klar til at tage en snak med folk. Kom gerne forbi og fortæl lidt om, hvad der rører sig i Hinnerup og omegn. 

**


Kvinde overraskede ubuden nattegæst og tilbageholdt ham

En 48-årig kvinde blev natten til torsdag kl. 3.51 noget forskrækket, da hun vågnede ved, at en fremmed mand gik rundt på hendes soveværelse i hendes hus i Aarhus C. Mens hun lå i sengen, kunne hun se manden have hånden nede i hendes taske, der hang på væggen. Da den ubudne gæst så, at han ikke var alene i soveværelset, løb han ud af huset. 

Kvinden fulgte efter, mens hun råbte på hjælp. Længere nede ad gaden stoppede manden, og kvinden indhentede ham og fik ham til at gå med tilbage til huset. Her ringede hun til politiet, mens hun tilbageholdt manden. 

Få minutter efter var en patrulje på stedet. Den 38-årige mand erkendte, at han havde brudt ind i huset for at stjæle. I øvrigt var han ankommet til stedet på en stjålet cykel. Han blev derfor anholdt og sigtet for indbrud og tyveri. 

**

 

Vagt fik fat i butikstyv – anholdt og sigtet for flere tyverier

En kvik vagt opdagede onsdag kl. 11.00, at en 22-årig mand pillede alarmen af en lille højttaler i Elgiganten i Søndergade i Aarhus, hvorefter han stak højttaleren i lommen og gik ud af butikken. Her tog vagten fat i ham og tilbageholdt ham, indtil politiet kom frem. 

Det viste sig, at manden også havde stjålne varer fra andre butikker på sig. Den 22-årige erkendte, at han også havde stjålet parfume i Salling og et ur i butikkken Classic i Aarhus. Han blev anholdt og sigtet for butikstyveri. 

**

 

Ung mand nægtede at følge politiets anvisninger

En 19-årig mand sluttede torsdag morgen sin bytur af med et stop på politistationen i Aarhus C. Den unge mand var sammen med nogle venner i byen på Åboulevarden. Her kom en patrulje omkring kl. 5.00 forbi, da der var meldinger om et slagsmål på stedet. Da betjentene kom frem, var der ikke slagsmål men en større diskussion mellem to grupper af mænd. 

Mændene blev bedt om at forlade stedet, og den anvisning fulgte alle – undtagen den 19-årige mand. Han blev ved med at diskutere med patruljen, selvom han gentagne gange blev bedt om at gå. Til sidst blev det for meget for betjentene, der anholdt den 19-årige og sigtede ham for at forstyrre den offentlige orden. 

**

 

Betjente vækkede sovende bilist og anholdt hende

En 24-årig kvinde vågnede natten til torsdag kl. 1.30 ved, at et par betjente stod og bankede på ruden til hendes bil, som hun var faldet i søvn i. Hun holdt i tomgang på en p-plads på Gl. Jennumvej i Randers NØ, og en patrulje ville gerne lige tale nærmere med hende. 

Betjentene fik hurtigt mistanke til, at kvinden var påvirket af stoffer, og den mistanke bekræftede en narkometertest. Da hun tilmed også var frakendt kørekortet, blev hun anholdt og sigtet for narkokørsel og for at køre uden førerret. 

**

Brand i udehus i Ryomgård

Et udehus på Jernbanegade i Ryomgård brændte natten til torsdag stort set helt ned. Kl. 3.35 kom anmeldelsen om branden, og få minutter senere var brandvæsnet på stedet. De fik hurtigt kontrol over branden, der ikke nåede at brede sig til andre bygninger. Ingen kom til skade ved branden. Det er uvist, hvordan branden opstod. 

**

 

15-årig dreng sigtet for hærværk efter styltekast

En patrulje tog onsdag eftermiddag på besøg hos en 15-årig dreng og hans familie, efter politiet havde fået en anmeldelse om hærværk på Mols Skolen i Knebel. Politiet blev tilkaldt af en mand, som havde set en gruppe teenagedrenge gå rundt på skolen omkring kl. 16.00. Pludseligt hørte manden et brag, og da han gik tættere på, kunne han se, at en rude på skolen var blevet smadret med en stylte. 

Manden kendte nogle af drengene, og derfor fandt politiet hurtigt frem til den 15-årige dreng, der erkendte, at han havde smidt stylten ind i vinduet.  

**

 

32-årig sigtet for at slå sidespejl af tilfældig bil

En 67-årig mand ringede onsdag kl. 21.08 til politiet og fortalte, at en fremmed mand helt umotiveret havde slået sidespejlet på hans bil i stykker. Han holdt på en p-plads på Jernbanegade i Randers, og han kunne stadig se gerningsmanden. 

Få minutter efter var en patrulje fremme, og de fik fat i en beruset 32-årig mand, som blev anholdt og sigtet for hærværk. Han mente, at bilen var kørt ind i ham, men ud fra vidneudsagn på stedet, tog betjentene ham med på stationen. 

**

 

Færdsel

Onsdag kl. 16.18 skete der et færdselsuheld på Viborgvej i Randers NV. En 77-årig mandlig bilist svingede ind på en tankstation og overså en 13-årig dreng, der kom cyklende ligeud. Drengen kørte ind i bilen og væltede af cyklen. Han slap dog umiddelbart uden alvorlige skader. Bilisten blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Onsdag kl. 18.02 blev en 73-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spritkørsel, da han blev standset af en patrulje på Hjelmagervej i Løgten ved Skødstrup. 

Onsdag kl. 19.02 blev en 28-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og for at køre uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Holsteinsgade i Odder. 

Torsdag kl. 1.42 blev en 24-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og for at køre uden førerret, da han blev standset af patrulje på Viby Torv i Viby. Da det var tredje gang på en måned, han blev standset uden førerret, blev hans bil også beslaglagt. 


**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fire indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds

På Jægergårdsgade i Aarhus C begået onsdag d. 3/7 mellem kl. 00.00 og kl. 6.30
På Vinkelvej i Mørke begået mellem mandag d. 1/7 kl. 17.40 og tirsdag d. 2/7 kl. 7.30
På Krabbesholm Allé i Viby begået mellem mandag d. 1/7 kl. 21.00 og onsdag d. 3/7 kl. 16.40
På Fuglsøvej i Fuglsø ved Knebel begået torsdag d. 4/7 kl. 1.04
 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Vi beklager. Dette indhold kan ikke vises.