Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

5. juni 2023 12:43

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 5. juni 2023


Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 10.00

Østjyllands Politi fremstillede mandag kl. 10.00 en 24-årig mand i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus. Han sigtes for forsøg på manddrab begået mod en 18-årig mand og grov vold begået mod en 19-årig mand i forbindelse med et voldsomt overfald på Langenæs Allé i Aarhus natten til lørdag. 

Se tidligere udsendte pressemeddelelse. 

Den 24-årige blev varetægtsfængslet i fire uger. Han nægter sig skyldig og tog forbehold for at kære kendelsen. 

Grundlovsforhøret foregik bag lukkede døre, og Østjyllands Politi ønsker p.t. ikke at oplyse yderligere i sagen. 

**

 

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 11.00

Østjyllands Politi fremstiller mandag kl. 11.00 en 23-årig mand i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus. Han sigtes for natten til mandag kl. 03.30 at have brudt ind i en restaurant på Frue Kirkeplads i Aarhus, hvor han stjal en pose med pant. 

Derudover sigtes han for et indbrud i en lejlighed på Volden i Aarhus tilbage i januar, hvor han bl.a. stjal en højttaler og noget elektronik. 

Kort efter anmeldelsen om indbruddet i restauranten natten til mandag anholdt en patrulje den 23-årige, der kom løbende med en stor pose pant cirka 100 meter fra gerningsstedet. 

På baggrund af bl.a. DNA-spor kobles den 23-årige også sammen med indbruddet i januar. 

**

 

Grundlovsforhør ved Retten i Aarhus kl. 13.00

Østjyllands Politi fremstiller mandag kl. 13.00 en 19-årig mand i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus. Han sigtes for at have bragt andres liv og førlighed i fare, efter at han natten til mandag ifølge politiets vurdering kørte vanvidskørsel med narkotika i blodet.  

En patrulje ville omkring kl. 00.50 standse den 19-årige i et rutinetjek ved krydset Randersvej/Skejbyvej i Aarhus, men i stedet for at holde ind til siden, satte han hastigheden op og forsøgte at køre fra politiet. 

Under den efterfølgende eftersættelse begik den 19-årige ifølge sigtelsen adskillige overtrædelser af færdselsloven. Blandt kørte han ved Tranekærvej ned ad en gangsti, der er forbeholdt færdsel til fods, på Vejlbygade kørte han ad en cykelsti og på Tjelevej måtte to personer, der var ude at gå med deres hund, springe til side for at undgå at blive ramt. 

Derudover kørte han overfor rødt og overfor ubetinget vigepligt flere gange. 

For enden af Tjelevej hoppede han ifølge sigtelsen ud af bilen og lod bilen trille, så den ramte et busskur ved Grenåvej. 

Herefter stak den 19-årige i løb, og det lykkedes ham i første omgang at flygte fra politiet ind blandt nogle huse på Tretommervej. En politihund snusede sig dog frem til den unge mand, der sad og gemte sig bag nogle cykler i en indkørsel. 

Den 19-årige sigtes efter straffelovens §252 og narkokørsel og fremstilles i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling. 

På grund den voldsomme kørsel vurderer politiet, at der er tale om vanvidskørsel, og bilen, som tilhører en af den 19-åriges venner, er derfor blevet beslaglagt med henblik på konfiskation.   

**

 

Anholdt foran arresten – havde narko på sig

Østjyllands Politi fik søndag kl. 10.34 en anmeldelse om, at to mænd havde sat en stige hen til muren på arresten i Aarhus C. Den ene havde forsøgt at kravle op, men var blevet råbt an af et vidne, hvorefter mændene gik derfra. 

En patrulje var hurtigt på stedet, og da de ankom, nåede de lige at se to personer, som var på vej væk. 

Det viste sig at være to mænd på 28 og 29 år, og begge blev anholdt og visiteret. 

Den 28-årige havde flere sølvpapirspakker med hash og en del Dolol-piller på sig, og han blev derfor sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg. Da han erkendte, at det var ham, der havde kravlet op ad stigen, blev han også sigtet for forsøg på ulovlig kontakt med de indsatte.  

Den 29-årige havde en peberspray på sig og blev sigtet for overtrædelse af våbenloven. 

**

 

Piftede dæk på patruljebil og blev anholdt

En 18-årig mand var natten til mandag i dårligt humør, og det gik ud over en af politiets biler. Patruljebilen holdt omkring kl. 3.00 på Mindebrogade i Aarhus C, mens betjentene var gået hen til en beværtning i nærheden, hvor der havde været anmeldelse om uro. 

Der blev dog meldt om ro på stedet, efter en 18-årig mand var blevet bortvist fra beværtningen. Den unge mand var nu åbenbart voldsomt utilfreds med bortvisningen og med politiets tilstedeværelse, så han gik hen til politibilen og piftede et dæk med en skarp genstand. 

Det opdagede betjentene, der straks anholdt den 18-årige, som blev sigtet for hærværk. 

**

 

Fodboldfejring gav få sigtelser

Søndag aften var der Superliga-kamp mellem AGF og Brøndby på stadion i Aarhus, og da kampen endte 3-3 betød det, at AGF vandt bronzemedaljer. 

Det blev efterfølgende fejret både omkring stadion og i midtbyen, hvor en del festglade mennesker samlede sig. 

Overordnet set foregik det hele uden større uro eller problemer set med politiets øjne. 

Det blev dog til tre sigtelser til fans, der brugte nødblus eller bomberør, en sigtelse til en mand, der havde kokain på sig, og en sigtelse for husfredskrænkelse til en ung mand, der løb ind på banen. 

En enkelt blev sigtet for at forstyrre den offentlige orden, da han i en større menneskemængde kastede med en fyldt øldåse. Samme sigtelse fik en 17-årig ung mand, der hoppede op på en bybus under fejringen efter kampen. 

**

 

Sigtet for at spytte på sommerlands-medarbejder

En vagt i Djurs Sommerland ringede søndag kl. 15.40 til politiet og fortalte, at han havde tilbageholdt en mand, som havde spyttet en medarbejder i forlystelsesparken i ansigtet. 

En patrulje kom frem og overtog den tilbageholdte 25-årige mand, der erkendte at have spyttet på medarbejderen, som han var kommet op at skændes med. Angiveligt fordi medarbejderen havde bedt den 25-årige forlade en forlystelse, hvorefter de to havde haft en større diskussion. 

Den 25-årige blev sigtet for vold. 

**

 

Færdsel

Søndag kl. 12.20 blev en 25-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Grenåvej i Randers SØ. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt et enkelt indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Tingvej i Hornslet begået søndag d. 4/6 mellem kl. 00.00 og kl. 06.00
 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 16.00 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

14. juli 2024

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi søndag den 14. juli 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

13. juli 2024

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi lørdag den 13. juli 2024

Her finder du et uddrag af det sidste døgns hændelser i Østjyllands politikreds

12. juli 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 12. juli 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.