Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

5. august 2020 10:34

Døgnrapport fra Østjyllands Politi onsdag den 5. august 2020

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Tyve forsøgte forgæves at gemme sig 

En kvinde, der tirsdag aften lidt over kl. 21 var ude at lufte sin hund på Eskelundvej i Viby, kontaktede politiet, da hun så et par mistænkelige mænd ved genbrugspladsen. Mændene luskede rundt inde på pladsen, der var lukket, og lidt derfra holdt en varevogn. 

Politiet mente også, at det lød lidt for mystisk, og en patrulje kørte derfor straks til stedet. Her så betjentene de to mænd, der stod på toppen af en mur ind til genbrugspladsen. Da mændene opdagede patruljen hoppede de ned fra muren og løb i fuld fart i hver sin retning. 

Betjentene satte også i løb, og kort efter fandt de en 46-årig mand, som lå på maven og gemte sig bag en jordbunke. Han blev anholdt med det samme. 

Den 46-åriges makker var umiddelbart ikke til at finde, men en hundepatrulje kom til assistance, og en politihund fik færten af den anden mand. Hunden ledte betjentene til en nærliggende mose, hvor den begav sig ind i nogle siv og begyndte at gø. Gemt bag sivene sad en 59-årig mand, som betjentene også lagde i håndjern. 

Den 59-årige havde nogle mobiltelefoner på sig, som han havde taget fra genbrugspladsen, og mændene havde også lagt noget tøj, dæk og andet elektronik klar til at tage med derfra. 

Begge blev sigtet for tyveri. 

**

Mand stak af fra uheld og truede vidne

Østjyllands Politi fik tirsdag kl. 13.23 en anmeldelse om, at der var sket et færdselsuheld i krydset Paludan-Müllers Vej/Tyge Søndergaards Vej i Aarhus N, og at den ene part var flygtet fra stedet. Ifølge flere vidner kørte en mandlig bilist i høj fart over for rødt og ramte ind i siden på bil med en 46-årig kvinde bag rattet. Kvinden blev kørt til skadestuen, men kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. 

Manden i den anden bil begyndte at gå fra stedet uden at give sig til kende. Et vidne til uheldet tog kontakt til manden og bad ham blive på stedet, indtil politiet kom frem. Det fik manden til at true vidnet med tæsk. Herefter løb manden ind i en skov, men vidnet fulgte efter, mens han fik kontakt til politiet. Da den flygtende bilist opdagede, at vidnet stadig fulgte efter, truede han ifølge vidnet med at slå ham ihjel. 

En patrulje fandt takket været vidnet frem til flugtbilisten, der viste sig at være en 44-årig mand. 
Han virkede påvirket af alkohol og stoffer, og han blev anholdt og sigtet for sprit- og narkokørsel. 
Derudover blev han sigtet for trusler på livet, for at flygte fra et færdselsuheld og for at køre over for rødt. 

**

 

Aggressiv kunde anholdt i butik

Medarbejderne i Spar Købmanden i Ørsted ringede tirsdag kl. 16.39 til politiet, da en 33-årig mand var voldsom over for personalet og skabte stor utryghed i butikken. 

Den 33-årige, der virkede påvirket af stoffer, var begyndt at fylde ting fra butikken i lommerne, men varerne faldt flere gange ud på gulvet, og ejeren af købmandsbutikken bad manden benytte sig af en indkøbskurv. Det gjorde den 33-årige så sur, at han skubbede ejeren og en medarbejder, mens han råbte af dem. Herefter gik han ud af butikken, men han kom kort efter igen og virkede særdeles aggressiv. 

Det fik personalet til at kontakte politiet, der kort efter kom frem. Politiets tilstedeværelse fik dog ikke manden til at falde til ro. I stedet fortsatte han sit råberi og nægtede at følge med betjentene. Han blev derfor anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden. 

**

 

Butikstyv anholdt efter hotdog-finte

En 26-årig mand blev tirsdag kl. 23.28 anholdt, efter han havde stjålet tre kartoner cigaretter fra 7-Eleven på Vesterbro Torv i Aarhus. Den 26-årige havde bedt om at købe de tre kartoner cigaretter, og da ekspedienten lagde dem på disken, bad han hende om også at lave to franske hotdogs til ham. 

Idet ekspedienten vendte sig om for at gøre pølser og brød klar, snuppede manden cigaretterne og løb ud af butikken. Et vidne løb efter, og en patrulje kom hurtigt til stedet og fik fat i den 26-årige, der blev anholdt og sigtet for tyveri. 

**

 

Ældre mand snydt af telefonfusker

En 80-årig mand fra Aarhus blev tirsdag ringet op af en venlig mand, der sagde, at han var fra NETS. NETS-medarbejderen fortalte, at han kunne se, at der var nogle kriminelle, der var i gang med at lave nogle overførsler fra den 80-åriges konto. Derfor skulle han bruge mandens kontooplysninger, så han kunne stoppe de lyssky aktiviteter. 

Han fik på den måde overtalt den 80-årige til at udlevere kontooplysningerne, inden de afsluttede samtalen. Senere opdagede den 80-årige mand, at der var hævet flere tusinde kroner fra hans konto. 

Østjyllands Politi har set samme fremgangsmåde flere gange før og opfordrer til, at man aldrig udleverer kontooplysninger, NemID eller andre personlige oplysninger til andre. 

**

 

Specialpatruljen fandt hash hos 64-årig

Østjyllands Politis specialpatrulje bankede tirsdag kl. 12.20 på en dør i en lejlighed i Randers C, hvor de havde mistanke om, at der var ulovlige stoffer. Efter den 64-årige mandlige beboer havde lukket politiet ind, ransagede betjentene hjemmet, og de fandt hurtigt frem til en del hash, som blev beslaglagt. 

Den 64-årige blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg. 

**

 

Ung mand havde MDMA i bilen

En patrulje fattede tirsdag kl. 12.49 mistanke til to mænd og en kvinde, som sad meget uroligt i en bil, der kørte på Glarbjergvej i Randers NØ. Betjentene dirigerede bilen ind til siden og tog kontakt til kvinden og mændene, som virkede påvirkede af narko. 

Bilen blev ransaget og i en lomme på passagersædet, fandt betjentene en pose med en mindre mængde MDMA. En 24-årig mand fra bilen erkendte, at posen var hans, og han blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. 

**

 

Betjente beslaglagde hash og peberspray

En bil med fire mænd vakte tirsdag kl. 16.20 en patruljes mistanke, da de så den køre rundt på Park Allé i Aarhus. Betjentene fik kontakt til mændene, der blev visiteret, og bilen blev ransaget. 

Ved førersædet lå en joint, som den 18-årige fører af bilen blev sigtet for at have på sig. I lommen på en 19-årig mand lå en peberspray, og han fik derfor en sigtelse for overtrædelse af våbenloven. 

** 

 

Færdsel 

Tirsdag kl. 16.43 blev en 40-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Mariagervej i Randers C. Da han flere gange er blevet standset uden gyldigt kørekort, blev hans bil beslaglagt med henblik på konfiskation. 

Tirsdag kl. 18.37 blev en 34-årig kvindelig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da hun blev standset af en patrulje på Silkeborgvej i Åbyhøj. Det var en kvik borger, der kontaktede politiet, da han bemærkede, at den 34-årige kørte meget slingrende og usikkert. 

Natten til onsdag kl. 3.20 blev en 28-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Viborgvej i Randers NV. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Mejløvænget i Tilst begået mellem søndag d. 2/8 og tirsdag d. 4/8 kl. 14.00 
På Møllebakken i Lading begået tirsdag d. 4/8 mellem kl. 11.45 og kl. 14.45
På Livøvænget i Tilst begået mellem søndag d. 2/8 kl. 16.00 og tirsdag d. 4/8 kl. 16.30
 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

29. marts 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 29. marts 2024.

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

28. marts 2024

Østjyllands Politi

Døgnrapport

"Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 27. marts 2024 Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds"

27. marts 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 27. marts 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.