Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

8. juni 2023 11:26

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 8. juni 2023

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Grundlovsforhør ved Retten i Aarhus kl. 10.00 

Østjyllands Politi fremstiller torsdag kl. 10.00 en 47-årig mand i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus. Han sigtes for indbrud begået mellem tirsdag kl. 22.50 og onsdag kl. 06.30 i en lejlighed på Kalmargade i Aarhus N. 

Ifølge sigtelsen kravlede den 47-årige ind af et åbentstående vindue i kælderlejligheden, mens to beboere lå og sov. Inde i lejligheden stjal han en bærbar computer, et smart watch, et par sko og nogle punge med kontanter og kreditkort, inden han stak af fra stedet. 

Da beboerne vågnede om morgenen, opdagede de tyveriet og anmeldte det til politiet. Via sporingsfunktionen på det stjålne smart watch fandt en patrulje kort efter frem til en 50-årig kvindes lejlighed i Aarhus, hvor uret og nogle værdier fra indbruddet blev fundet. 

Der var ingen hjemme, men der lå flere effekter, der tilhørte den 47-årige, og da han og den 50-årige kvinde senere onsdag blev truffet af en patrulje på gaden, blev de begge anholdt. 

På sig havde den 47-årige blandt andet et kreditkort, der var stjålet fra lejligheden, og det viste sig, at han også havde brugt det til at betale nogle varer med i en butik. 

Kvinden blev kort efter løsladt, mens den 47-årige fremstilles i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling. Ud over indbruddet natten til torsdag sigtes han for databedrageri ved at have brugt det stjålne kreditkort og for forsøg på indbrud på et ukendt sted onsdag, hvor han blev truffet med bl.a. et koben på sig. Onsdag var det dog ikke muligt at finde frem til et gerningssted, og den 47-årige blev derfor den dag løsladt efter endt afhøring. 

**

 

Kvinder blufærdighedskrænket i Allingåbro

Østjyllands Politi fik onsdag aften to anmeldelser fra kvinder, der var blevet blufærdighedskrænket omkring Kirkestien i Allingåbro. 

En 70-årig kvinde fortalte, at hun omkring kl. 21.00 var blevet taget på bagdelen af en fremmed mand, mens en 40-årig kvinde anmeldte, at hun kort tid efter i samme område havde mødt en mand, der blottede sin penis for hende, inden han forlod stedet i en bil. 

En patrulje søgte efterfølgende efter manden i området, men det lykkedes ikke at finde frem til ham. 

Østjyllands Politi har dog fået et godt signalement og flere gode oplysninger fra de forurettede og efterforsker nu sagen nærmere for at finde frem til gerningsmanden. 

**

 

Vanvidsbilisme: Målt til 110 km/t ved vejarbejde

En mandlig bilist kan se frem til at få beslaglagt sin bil af politiet, efter at han natten til torsdag blev målt til at køre 110 km/t i timen på en strækning med vejarbejde på Østjyske Motorvej nord for krydset med Herningmotorvejen. 

Østjyllands Politi har foretaget flere fartkontroller på strækningen, da alt for mange bilister har kørt for stærkt til stor utryghed for vejarbejderne, der arbejder på stedet om aftenen og natten. 

På en del af strækningen med vejarbejdet er fartgrænsen 50 km/t, og det var her, at en bilist blev blitzet af en politiets fotovogne, da han kørte forbi med 110 km/t. Da det er dobbelt så meget som den tilladte hastighed, bliver kørslen betegnet som vanvidskørsel, hvilket som udgangspunkt koster en fængselsstraf på minimum 20 dage, en ubetinget frakendelse af kørekortet og konfiskation af bilen. 

Fotovognen stod på strækningen mellem kl. 21.20 og kl. 03.15 og i dét tidsrum blev 25 bilister målt til at køre for stærkt. To bilister kørte så stærkt, at de står til en betinget frakendelse af kørekortet, mens en enkelt bilist kan se frem til et klip i kørekortet. De resterende får en bøde. 

Østjyllands Politi har endnu ikke haft kontakt den bilist, der blev målt til 110 km/t. 

**

 

Forsøgte at køre fra politiet på stjålet cykel

En patrulje fik natten til torsdag kl. 01.33 øje på en mand, der kom cyklende på Silkeborgvej i Aarhus C, mens han talte i mobiltelefon. 

Da betjentene ville standse cyklisten, forsøgte han at køre fra dem og kørte ned ad Birkeparken, hvor han smed cyklen og fortsatte flugten til fods. Han blev dog hurtigt indhentet af betjentene og anholdt. 

Et tjek af stelnummeret viste, at cyklen var blevet meldt stjålet i marts i Nordjylland. Den var siden blevet malet sort, og den 45-årige anholdte mand erkendte, at han havde stjålet den og malet den for at den ikke så nemt kunne genkendes. 

Ud over cykeltyveriet blev den 45-årige sigtet for at cykle med mobilen i hånden og for ikke at efterkomme politiets anvisninger. Det blev også til en sigtelse for overtrædelse af våbenloven, da han havde en skruetrækker på sig uden et anerkendelsesværdigt formål. 

**

 

Endte med sigtelse for røveri efter tyveri af bland-selv-slik

Personalet i en dagligvarebutik på M.P. Bruuns Gade i Aarhus C kontaktede onsdag kl. 19.10 politiet og fortalte, at de stod med en aggressiv butikstyv, der havde slået ud efter en medarbejder og forsøgt at nikke ham en skalle. 

Ifølge personalet havde manden blandet en pose med bland-selv-slik, og da han forsøgte at gå ud af butikken uden at betale, tog en butiksmedarbejder fat i ham. Det gjorde manden så aggressiv, at han forsøgte at begå vold mod medarbejderen, der dog ikke blev ramt. 

Det lykkedes en vagt at tilbageholde manden, indtil en patrulje kom frem og overtog den 19-årige mand. Han erkendte at have stjålet for 15 kroner blandet slik – og fordi han havde forsøgt at slå medarbejderen, blev han sigtet for røveri. 

Da han havde en mindre mængde hash på sig, blev han også sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. 

**

Mindre brand efterforskes som påsat

Politi og brandvæsen rykkede natten til torsdag kl. 01.48 ud til en mindre brand i en bygning  på Skt. Georgs Vej i et industrikvarter Viby. Brandvæsnet fik hurtigt slukket ilden, der kun havde forårsaget mindre skader udvendigt på bygningen. 

 

På baggrund af de spor, som politiet fandt på stedet, efterforskes branden som påsat. 

 

Af hensyn til den videre efterforskning ønsker Østjyllands Politi ikke at oplyse yderligere detaljer på nuværende tidspunkt. 

 

**

 

Færdsel

Onsdag kl. 13.46 blev en 27-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Østeralle i Ebeltoft. 

Onsdag kl. 13.48 skete der et færdselsuheld på Skanderborgvej i Viby, da en bilist kørte op bag i en anden bil og forårsagede et harmonikasammenstød med i alt fire biler. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. 

Onsdag kl. 19.47 skete der et færdselsuheld i krydset Skejbyvej/Skejbygårdsvej i Aarhus N. En 48-årig mandlig bilist foretog et venstresving og ramte ind i en 21-årig kvindelig cyklist. Cyklisten kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. 

Natten til torsdag kl. 00.59 blev en 34-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Nordbyvej i Viby. 

Natten til torsdag kl. 04.00 blev en 19-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Marselis Boulevard i Aarhus C. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt seks indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Kalmargade i Aarhus N begået mellem tirsdag d. 6/6 kl. 22.50 og onsdag d. 7/6 kl. 06.30 
På Engleddet i Mårslet begået mellem søndag d. 4/6 kl. 10.00 og onsdag d. 7/6 kl. 12.20
På Bronzealdervej i Hasle begået onsdag d. 7/6 mellem kl. 12.30 og kl. 13.30
På Ægirsvej i Randers NV begået mellem mandag d. 5/6 kl. 15.00 og onsdag d. 7/6 kl. 16.00
På Stakhaven i Randers NV begået onsdag d. 7/6 mellem kl. 17.10 og kl. 19.30
På Stemannsgade i Randers C begået torsdag d. 8/6 mellem kl. 04.45 og kl. 04.49

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

18. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 18. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

17. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 17. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

16. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 16. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.