Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

8. august 2019

Døgnrapport torsdag den 8. august 2019

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Grundlovsforhør i Retten i Randers

Østjyllands Politi fremstiller torsdag kl. 10.30 i Retten i Randers en 29-årig kvinde fra Randers NV, der sigtes for 49 bedrageriforhold, der har fundet sted i perioden fra 1. oktober 2017 til 7. juli 2019. 

Via app’en Reshopper har kvinden sat diverse børnetøj- og udstyr til salg lige fra puslepuder til 150 kroner til Bobles legetøj, flyverdragter, børnestole og barne-/klapvogne til op mod 1700 kroner. Kvinden har herefter solgt varerne til en række forskellige personer, uagtet at hun aldrig har været i besiddelse af dem. 

Østjyllands Politi har indtil videre identificeret 49 forskellige forhold, hvor værdierne pr. salg svinger mellem ca. 100 kroner til 1700 kroner. Samlet set løber svindlen op i ca. 30.000 kroner. Køberne har overført pengene til en konto tilhørende en bekendt til den 29-årige. Den bekendte har tilsyneladende ikke været vidende om, hvor pengene kom fra.

Sagen har været efterforsket gennem en længere periode, og kvinden er flere gange blevet afhørt af politiet. Men det har ikke afholdt hende fra at fortsætte sit bedrageri, hvilket er årsag til at hun onsdag kl. 10.52 blev anholdt på sin bopæl i Randers NV og torsdag bliver fremstillet i grundlovsforhør.

Østjyllands Politi opfordrer til, at man altid bruger sin sunde fornuft, når man handler online. Overfør aldrig penge for en vare, inden du har modtaget den. 

**

 

Den mobile politistation i Allingåbro

Den mobile politistation kører torsdag til Allingåbro, hvor man fra ca. kl. 14.00 frem til kl. 18.00 kan få en snak med to betjente om, hvad der rører sig i området. Alle er velkomne til at kigge forbi. 

**

Færdselsindsats på Samsø – ung bilist frakendt kørekort efter en måneds kørsel

Østjyllands Politi er i denne uge på Samsø for at kontrollere færdslen. Det har givet flere sigtelser – seks af dem til bilister, der havde ”glemt” selen. Derudover standsede betjentene blandt andet en ung samsing, der efter kun en måned med kørekort, valgte at køre 141 km/t på landevejen. Han har nu fået kørselsforbud og kan se frem til en betinget frakendelse af kørekortet. En spritbilist kan også se frem til straf, efter han kørte rundt med alkohol i blodet og uden kørekort. 

I alt har indsatsen foreløbigt givet følgende sigtelser:  


6 stk. ikke anvendt sikkerhedssele.
2 stk. brug af mobiltelefon.
1 stk. ulovlig knallert. 
1 stk. spirituskørsel 
1 stk. kørsel i frakendelsestiden.
1 stk. overladelse af førerretten til en person uden kørekort
1 stk. hastighed/klip. 114 km/t. i 80-zone.
1 stk. hastighed/kørselsforbud. 141 km/t. i 80-zone

Østjyllands Politis færdselsbetjente vil også være til stede på Samsø resten af ugen. 

**

 

Politiet fandt formodede tyvekoster i standset bil

En patrulje fattede onsdag lidt over kl. 14.00 mistanke til en bil med to personer i, der kom kørende på Overbro ved Ørum Djurs. Da patruljebilen satte efter bilen, valgte føreren dog at træde på speederen i stedet for at bremse, og fortsatte frem til Baslandsvej, hvor han til sidst stoppede. 

Bag rattet i bilen sad en 46-årig mand, der ikke havde kørekort og virkede meget påvirket af stoffer. Han blev derfor testet med et narkometer, der gav udslag for kokain. Den 46-årige blev anholdt og sigtet for narkokørsel og for at køre uden førerret. 

Da betjentene ransagede bilen, fandt de flere smykker og nogle helt nye varer, som hverken føreren eller den 37-årige passager kunne forklare, hvor stammede fra. Derudover lå der bl.a. også et koben i bilen. Den 37-årige blev derfor også anholdt, og både han og hans ven blev sigtet for indbrud fra et ukendt sted. 

**

 

Mænd hængte bannere op på broer

Østjyllands Politi fik onsdag aften flere anmeldelser om, at nogle personer havde hængt bannere med budskaber op på flere broer i Aarhus og i Randers. Da bannerne hang ulovligt og var til gene for trafikken, blev de fjernet af politiet, der nu undersøger sagen nærmere. 

**

 

Brand i lejlighed i Aarhus

Onsdag omkring kl. 19.00 udbrød der brand i en lejlighed på C.F Jessens Vej i Aarhus N. Branden blev slukket, inden den nåede at brede sig yderligere. Der skete store skader i lejligheden, men der var ingen personer til stede i lejligheden, og ingen kom til skade. Alle beboere i opgangen blev evakueret, og en enkelt blev kørt til skadestuen til tjek. Brandårsagen er endnu ukendt. 

**

 

Specialpatruljen tog imod overrasket gæst

En 30-årig kvinde blev noget overrasket, da hun onsdag kl. 19.00 bankede på en lejlighed i Randers NØ, og døren blev åbnet af betjente fra Østjyllands Politis specialpatrulje. De var nemlig i gang med at ransage lejligheden, som tilhører en 52-årig mand. Her havde de netop fundet en pose hash, som de havde sigtet den 52-årige for at besidde med henblik på salg. Da kvinden tilfældigvis kom på besøg, blev hun visiteret, og da hun havde hash i lommen, fik hun en sigtelse for besiddelse af euforiserende stoffer. 

**

 

Politi fandt stoffer i mands bil og hjem

En 28-årig mand blev onsdag anholdt og sigtet for narkosalg, efter han kl. 20.00 blev standset af en patrulje på Fredensvang Runddel i Viby. I bilen fandt betjentene poser med hash og en del kontanter. Det fik politiet til også at ransage mandens lejlighed, hvor de fandt flere stoffer og kontanter. Da manden blev skønnet påvirket af narko, da betjentene standsede ham i bilen, blev han også sigtet for narkokørsel. 

**

 

Udenlandsk mand fik straksbøde for tyveri

En 28-årig udenlandsk statsborger blev onsdag kl. 14.45 anholdt og sigtet for tyveri, efter en vagt Bilka på Merkurvej i Randers havde tilbageholdt ham. Vagten forklarede, at han så, hvordan manden gik ud gennem scanselv-kassen med fire flasker alkohol uden at betale for dem. Da han ikke er dansk statsborger, og ikke har bopæl i Danmark, blev han anholdt og kørt til politistationen,  hvor han fik en straksbøde for tyveri. 

**

 

Bilist og passager fik narkosigtelser

Da en patrulje onsdag kl. 19.50 standsede en bil på Skovvangsvej i Aarhus N, endte det med, at de sigtede to 23-årige mænd. Den 23-årige mand bag rattet blev anholdt og sigtet for narkokørsel, da han virkede påvirket. Da betjentene visiterede hans 23-årige ven på forsædet, fandt de både skunk og hash på ham, som han blev sigtet for at besidde. 

**

 

Færdsel

Onsdag kl. 5.19 blev en 26-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på St. Voldgade i Randers C. 

Onsdag kl. 11.10 blev en 23-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Haslevej i Åbyhøj. 

Onsdag kl. 16.06 skete der et færdselsuheld på Nordjyske Motorvej ved Aarhus N. En 59-årig mandlig bilist kørte op bag i en bil ført af en 23-årig kvinde, som blev skubbet op i en tredje bil med en 33-årig kvinde bag rattet. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. 

Onsdag kl. 17.02 skete der et færdselsuheld på Ryomgaardvej i Nimtofte. En 22-årig mandlig bilist ramte i en kurve frontalt ind i en bil ført af en 59-årig mand. Den 59-årige mand blev efterfølgende kørt på skadestuen, men kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. 

Onsdag kl. 17.45 blev en 18-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset på Gudrunsvej i Brabrand. Da patruljen fandt en pose hash i bilen, blev han også sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. 

Onsdag kl. 19.35 blev en 22-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Stjernevej i Randers NØ. 

Onsdag kl. 21.44 blev en 26-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Finderupvej i Aarhus C. 

Torsdag kl. 00.20 blev en 34-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Hadsundvej i Randers NØ. 

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fire indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds

På Ryomvej i Korslund ved Rønde anmeldt onsdag kl. 7.42 – gerningstidsrum endnu ukendt
På Rymarken i Hasle begået mandag d. 5/8 mellem kl. 7.00 og kl. 9.00
På Svalevej i Hinnerup begået mellem søndag d. 4/8 kl. 9.00 og onsdag d. 7/8 kl. 13.25
På Bugstrupvej i Kolind begået onsdag d. 7/8 mellem kl. 11.15 og kl. 14.00 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 22691087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne

Telefon: 8618 2877

Flere døgnrapporter

17. februar 2020

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi mandag den 17. februar 2020

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

16. februar 2020

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands politi søndag den 16. februar 2020.

Her finder du et udddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

15. februar 2020

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi den 15. februar 2020.

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Afvis cookies