Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

11. januar 2021 09:54

Døgnrapport fra Østjyllands Politi mandag den 11. januar 2021

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Fandt sovende indbrudstyv i kælderrummet

En ung mand blev noget overrasket, da han mandag morgen omkring kl. 5.00 gik fra sin lejlighed på Herman Stillings Vej i Randers ned for at hente sin cykel i kælderrummet. Han bemærkede, at en rude ned til kælderen var blevet knust, og da han åbnede døren, så han en fremmed mand ligge og sove på gulvet. Han lå foran et af opbevaringsrummene i kælderen, der var blevet brudt op og rodet igennem. 

Beboeren ringede hurtigt til politiet, der kort efter kom frem. Betjentene fik med besvær vækket den sovende indbrudstyv, der viste sig at være en 48-årig mand, der var kraftigt påvirket af narko. 

Han blev anholdt og sigtet for indbruddet. 

**

 

Ældre kvinde anmeldte tricktyveri i plejebolig

En 74-årig kvinde anmeldte fredag, at hun om morgenen var blevet udsat for tricktyveri i sin plejebolig på Nygårdsvej i Højbjerg. Den 74-årige forklarede, at hun lå i sin seng, da der pludseligt stod en fremmed mand ved siden af hende. 

Han påstod, at han var fra hjemmeplejen og var kommet for at undersøge hende for corona. Ifølge kvinden kiggede han lidt på hende og kommenterede nogle prikker på hendes hud. Herefter spurgte han, hvor hun havde sit sygesikringsbevis, og da hun fortalte, at det lå i en pung i stuen, gik han fra sengen, og kort efter råbte han farvel.

Efterfølgende opdagede den 74-årige, at hendes pung med kort og kontanter var stjålet.

Det er p.t. uvist, hvordan gerningsmanden har skaffet sig adgang til plejeboligen. 

Kvinden har givet følgende signalement af manden: 

Dansk af udseende, lys hud
Ca. 25-35 år
Kort, sort hår
Talte dansk uden accent
Iført mørkt tøj
Bar blåt/hvidt engangsmundbind

Østjyllands Politi opfordrer til, at man beder om at få forevist id, inden man lukker en fremmed ind, der udgiver sig for at være fra hjemmeplejen eller anden myndighed. 

**

Sigtet for at slå eks-konens nye mand

En 20-årig mand ringede søndag kl. 17.33 fra en p-plads i Randers C til politiet og fortalte, at han netop var blevet slået med en knytnæve på halsen. Den 20-årige forklarede, at han havde været på besøg hos sin nye kæreste og var på vej ud mod sin bil, da kærestens 36-årige eksmand pludseligt kom kørende hen på siden af ham. 

Den 36-årige steg ifølge den 20-årige ud af bilen og råbte, at han skulle holde sig væk, hvorefter han slog ham på halsen. Herefter kørte eksmanden fra stedet igen. 

Kort efter fik politiet kontakt til den 36-årige, der blev sigtet for vold. Den 20-årige havde et mindre mærke på halsen, men kom umiddelbart ikke noget til. 

**

 

Anmeldte indbrud – sigtet for forsøg på bedrageri

En 26-årig mand anmeldte natten til mandag kl. 00.26, at han havde haft indbrud i sit hjem i nærheden af Havndal. En alarm var gået i fyrrummet, hvorefter vagtselskabet blev tilkaldt. 

Døren ind til fyrrummet var brudt op, og den 26-årige forklarede, at der var stjålet værktøj for over 10.000 kroner. Ifølge den 26-årige havde han ligget og sovet, da han blev vækket af vagtselskabet, der ringede og sagde, at der var gået en alarm. 

Der var dog flere ting, der undrede betjentene. Blandt andet at der ikke var fodaftryk eller hjulspor i rimfrosten rundt om huset – kun dem, den 26-årige selv havde lavet. 

Da betjentene stillede kritiske spørgsmål, erkendte den 26-årige til sidst, at det var ham selv, der havde ødelagt døren og fingeret et indbrud. Han havde gjort det for at få penge fra forsikringen, forklarede han. 

Han blev derfor sigtet for forsøg på bedrageri.  

**

 

Smadrede rude i bank og blev anholdt

Flere borgere kontaktede søndag kl. 15.10 politiet, da de så en 37-årig mand kaste sten på en rude til indgangspartiet i Danske Bank på Jægergårdsgade i Aarhus. En patrulje kom hurtigt til stedet, og de kunne konstatere, at ruden var ødelagt, og at manden stadig stod ved banken. 

Vidnerne kunne bekræfte, at det var den 37-årige, der havde kastet stenene, og det erkendte han da også selv. Hans forklaring var noget usammenhængende, men han havde et udestående med banken, fortalte han. 

Den 37-årige blev anholdt og sigtet for hærværk og kan formentligt også se frem til et erstatningskrav for den ødelagte rude. 

**

Bilist indlagt efter færdselsuheld i Aarhus

En 22-årig mand mistede søndag kl. 19.45 kontrollen over sin bil, der skred ud i et sving på Hjortensgade i Aarhus C. Bilen ramte ind i et el-skab, der blev ødelagt, og kørte videre ind i en gittermast, der havde forbindelse til gadebelysningen, som efterfølgende gik ud i området. 

Tre biler, der var parkeret i nærheden fik lettere skader, da de blev ramt af resterne fra et hegn, som også blev ødelagt. Desuden blev et træ også ramt af bilen. 

Den 22-årige mand var ved fuld bevidsthed, da politiet kom frem, men han klagede over smerter, og han blev efterfølgende indlagt på hospitalet. 

Da betjentene på stedet mistænkte, at den 22-årige kunne have været påvirket under kørslen, blev han sigtet for narkokørsel. En blodprøve skal nu vise, om han var påvirket eller ej. 

**

Butikstyv havde portvin i ærmerne

En vagt i Bruuns Galleri i Aarhus tilbageholdt søndag kl. 18.55 en 43-årig mand, som forsøgte at stikke af med stjålne varer fra Kvickly. En medarbejder i butikken fattede mistanke til manden og kontaktede vagten, der holdt nøje øje med kunden. Da han så, at den 43-årige proppede en creme i lommen og gik gennem kassen uden at betale for den, tilbageholdt han ham. 

Det viste sig, at den 43-årige havde gemt én flaske portvin i det ene jakkeærme og to flasker portvin i det andet. Oppe ved skuldrene i jakken havde han gemt syv pakker med opladerkabler til mobiltelefoner. 

Da politiet kom frem, overtog de den 43-årige, der blev sigtet for butikstyveri. 

**

 

Anholdt efter uro i lejlighed

Østjyllands Politi blev søndag kl. 23.44 kaldt til en lejlighed på Skanderborgvej i Aarhus C, hvor en 29-årig mand var voldsomt oprevet og kastede rundt med ting i hjemmet, som tilhører en bekendt. 

En patrulje kørte til stedet, og da de parkerede ved lejligheden, blev de straks mødt af den 29-årige, der kom gående hastigt hen i mod dem. Han virkede aggressiv og ignorerede betjentenes formaninger om at blive på stedet og forholde sig i ro. 

Da han gik helt tæt på en betjent, blev han anholdt, og selvom han gjorde kraftigt modstand, lykkedes det betjentene at få ham lagt i håndjern. 

Han blev sigtet for at lægge hindringer i vejen for politiets arbejde. 

**

 

Færdsel

Søndag kl. 14.11 skete der et færdselsuheld i krydset Søndergade/Jernbanegade i Hinnerup. En 57-årig kvindelig bilist kørte ud foran en bil ført af en 38-årig kvinde, hvorefter bilerne stødte sammen. Ingen af parterne kom umiddelbart til skade. Den 57-årige blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Søndag kl. 17.17 skete der et færdselsuheld på Tilst Søndervej i Tilst. En 38-årig kvindelig bilist blev påkørt bagfra, da hun var i færd med at dreje ind på en p-plads. Den anden bilist kørte efterfølgende fra stedet uden at give sig til kende. Den 38-årige blev kørt til skadestuen til tjek men kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. 

Søndag kl. 20.50 skete der et færdselsuheld på Postvej i Foldby ved Hinnerup. En 49-årig mandlig bilist kørte af vejen – sandsynligvis på grund af glat føre. Der skete kun materiel skade ved uheldet. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt to indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Trepkasgade i Aarhus C begået mellem fredag d. 18/12 kl. 16.00 og lørdag d. 9/1 kl. 18.00
På Husarvej i Randers NØ begået mellem fredag d. 8/1 kl. 17.00 og søndag d. 10/1 kl. 20.10

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Flere døgnrapporter

2. marts 2021

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi tirsdag den 2. marts 2021

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

1. marts 2021

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi mandag den 1. marts 2021

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

28. februar 2021

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi søndag den 28. februar 2021

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands Politikreds.