Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

19. maj 2022 11:16

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 19. maj 2022

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Grundlovsforhør i Retten i Randers kl. 8.30

Østjyllands Politi fremstiller torsdag kl. 8.30 tre personer i grundlovsforhør i Retten i Randers – en 30-årig kvinde og en 43-årig mand, der er bulgarske statsborgere og en 39-årig mand, der er somalisk statsborger. De sigtes for at have indført ca. 88,5 kilo khat med henblik på videreoverdragelse. 

De tre personer blev sammen med en 40-årig mand anholdt onsdag morgen i Aarhus Lufthavn, efter de var kommet med fly fra Uganda via København. 

Anholdelsen skete efter et tip fra Toldstyrelsen, der havde mistanke om, at den bulgarske kvinde og mand havde stoffer i kufferterne. I lufthavnen ventede betjente fra Østjyllands Politis Udlændinge- og Grænsekontrolssektion og medarbejdere fra Toldstyrelsen, og de trak manden og kvinden til side og bad dem om at åbne deres kufferter. De to forklarede, at de desværre ikke kunne åbne kufferterne, da de ikke havde nøgler til dem. 

I stedet blev kufferterne åbnet på anden vis, og det viste sig, at der i hver lå ca. 44 kilo khat. 

Allerede inden anholdelsen af de to bulgarere havde betjente på stedet fået øje på to mænd på 39 og 40 år, der stod og ventede i lufthavnen. Betjentene fik mistanke til, at mændene havde forbindelse til de to bulgarere, og mistanken blev forstærket, da mændene havde meget svært ved at forklare, hvad deres ærinde i lufthavnen var. 

Under en visitation af de to mænd fandt politiet flere beskeder og dokumenter, der indikerede, at de havde forbindelse til bulgarerne. Ud fra fundene og de efterfølgende afhøringer vurderede politiet, at de anholdte i forening havde aftalt at smugle den store mængde khat ind i landet, at det var planen, at det skulle sælges videre. 

Anklagemyndigheden vurderede, at der var grundlag for at fremstille tre af de anholdte i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling, mens den 40-årige mand blev løsladt. Han er dog fortsat sigtet i sagen. 

**

 

Alvorligt færdselsuheld – 66-årig mand i kritisk tilstand

En 66-årig mand er indlagt i kritisk tilstand efter et alvorligt færdselsuheld onsdag eftermiddag på i Hvilsager ved Mørke. Østjyllands Politi fik anmeldelsen om uheldet kl. 15.57. 

En 48-årig mandlig lastbilchauffør kom kørende i nordøstlig retning på Auningvej, da to hjul på lastbilen røg og ramte ind i den 66-årige mand, der kom cyklende i siden af vejen, og i en bil ført af en 29-årig kvinde.

Den 66-årige blev indlagt med alvorlige skader, mens den 29-årige kvinde umiddelbart ikke kom noget til. 

En bilinspektør skal nu undersøge de nærmere omstændigheder omkring ulykken nærmere, og Østjyllands Politi kan på nuværende tidspunkt ikke oplyse yderligere detaljer om uheldet. 

**

 

Fire piger formentlig kontaktet af samme mand ved skoler i Rønde og Mørke

Østjyllands Politi fik i løbet af onsdag eftermiddag tre anmeldelser om, at en mand havde taget kontakt til unge piger ved henholdsvis Rønde Skole og Mørke Skole. På baggrund af pigernes forklaringer tyder det på, at der er tale om den samme mand, og Østjyllands Politi har en god formodning om, hvem manden er.

I Rønde Skoles store spisefrikvarter i tidsrummet mellem kl. 12.00 og kl. 12.30 tog manden først kontakt til to piger på 15 og 16 år, der gik en tur forbi gymnasiet. Han spurgte pigerne, om de havde en cigaret, hvilket de afviste. Herefter stillede han flere personlige spørgsmål om deres navne og alder, hvorefter han stoppede op og gik hen og satte sig ind i en bil. 

Umiddelbart efter gentog episoden sig, da manden i sin bil kørte op på siden af en 15-årig pige, der var på vej hen til et busstoppested for at tage bussen hjem fra skole. Han blev siddende i bilen, men stillede stort set de samme spørgsmål som til de to andre piger. Han tilbød også gentagne gange den 15-årige pige et lift, hvilket hun afviste. Til sidste kørte han fra stedet.

Manden kørte tilsyneladende direkte mod Mørke, hvor han kl. ca. 12.40 tog kontakt til en 13-årig pige, der stod på parkeringspladsen ved Mørke Skole og ventede på at blive hentet. Pigen så manden køre ind på parkeringspladsen og stige ud af bilen, hvorefter han gik direkte hen til hende. Han gav hende flere komplimenter og stillede også hende nogle personlige spørgsmål, hvorefter han spurgte, om han måtte kramme hende, og hun gav ham et kort kram. Men da han efterfølgende spurgte, om han også måtte få et lille kys, sagde hun nej og bad ham gå væk, hvilket han gjorde. 

Den 13-årige pige fik taget et billede af den bil, manden satte sig ind i, og sammenholdt med de forklaringer, de fire piger er kommet med, har politiet en ret god formodning om, hvem manden er. Det lykkedes dog ikke politiet at finde frem til manden i løbet af onsdag, men han vil snarest muligt blive afhørt i relation til de tre episoder. 

**

 

Gik rundt med stor kniv i hånden

Østjyllands Politi fik onsdag omkring kl. 20.00 flere anmeldelser om, at en mand gik rundt med en stor kokkekniv ved Grøfthøjparken i Viby. 

En bilist havde set ham gå over et fodgængerfelt med kniven synligt fremme, mens andre havde set ham gå rundt foran en butik i området. 

En patrulje kørte hurtigt til stedet, hvor de opdagede en 18-årig mand, som ganske rigtigt havde en stor kniv på sig. Han blev anholdt, og kniven blev beslaglagt. 

Den 18-årige fortalte, at han havde lånt kniven af en ven, da han manglede en kokkekniv. Da der ikke var så langt fra vennen til hans eget hjem, havde han bare taget kniven i hånden og gået hjemad. 

Han endte med at blive sigtet for overtrædelse af knivloven og for forstyrrelse af den offentlige orden på grund af sin utryghedsskabende adfærd. 

**

 

Anmeldte tricktyveri på rutebilstationen

En 76-årig mand anmeldte onsdag, at han omkring kl. 11.50 havde været udsat for tricktyveri på rutebilstationen i Odder. Ifølge den 76-årige havde han siddet på en bænk, da en fremmed mand havde henvendt sig til ham og spurgt, om han kunne veksle en 20’er til to 10-kroner. 

Det ville den 76-årige godt hjælpe med, så han tog sin pung frem for at finde pengene. Mens han kiggede i pungen, greb manden ned i den og tog nogle sedler, inden han stak af fra stedet. 

Sagen efterforskes nu nærmere. 

**

 

Tre mænd sigtet for besiddelse af hash

Betjente fra Østjyllands Politis specialpatrulje gik onsdag eftermiddag mellem kl. 14.00 og 15.00 rundt ved Godsbanen i Aarhus C. Her traf de i løbet af deres patrulje tre mænd, der alle blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. 

En 28-årig mand stod og røg en joint og skyndte sig at smide den, da han opdagede politiet. Han slap dog ikke for en sigtelse. Lidt senere traf de civilklædte betjente en 21-årig mand, som sad på en bænk med en joint i hånden. Under en visitation viste det sig, at han også havde en joint i lommen. 

En 34-årig mand gik også rundt med en joint i området, og i hans baglomme lå en mindre klump hash. 
 

**

 

Fire sigtet efter slagsmål på banegården

Østjyllands Politi fik onsdag kl. 21.37 en anmeldelse om, at fire berusede personer var oppe at slås på en perron på banegården i Aarhus C. Da politiet kom frem, traf de en kvinde og tre mænd, som alle var højtråbende og opfarende. 

Alle blev anholdt og sigtet for forstyrrelse af den offentlige orden ved at have indledt sig i slagsmål. 

Ingen af de anholdte var umiddelbart kommet noget til. 

**

 

Kvinde anholdt efter aggressiv opførsel

Natten til torsdag kl. 3.51 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en kvinde var aggressiv og opfarende foran en beværtning på Åboulevarden i Aarhus C. 

Da patruljen kom frem, traf de en 20-årig kvinde, som fortalte, at hun var gået forbi en kvinde, der råbte af en mand, og hun forsøgte derfor at berolige kvinden. Det faldt dog ikke i god jord hos kvinden, der gav den 20-årige et skub, så hun væltede omkuld. 

Betjentene fik et godt signalement og lidt derfra fik de øje på en 32-årig kvinde, som blev meget vred, da patruljen tog kontakt til hende. Hun kastede sin taske på jorden og råbte af betjentene, og det endte med, at hun blev sigtet efter ordensbekendtgørelsen. 

**

 

Færdsel

Onsdag kl. 7.05 skete der et færdselsuheld i en rundkørsel på Hadsundvej/Ringboulevarden i Randers NØ. En 30-årig mandlig bilist kørte ud i rundkørslen og ramte ind i en 44-årig kvindelig cyklist. Cyklisten kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. Bilisten blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Onsdag kl. 10.01 skete der et færdselsuheld på Busgaden i Aarhus C. En 23-årig mand cyklede over for rødt og lige ud foran en bus, hvorefter buschaufføren foretog en katastrofeopbremsning. Ved opbremsningen blev en 79-årig kvindelig buspassager kastet frem i bussen og slog sit hoved. Hun blev efterfølgende kørt til skadestuen, hvor hun blev behandlet for nogle mindre skader. Cyklisten blev sigtet for at have kørt over for rødt. 

Onsdag kl. 20.50 skete der et færdselsuheld i krydset Risdalsvej/Skanderborgvej i Viby. En 22-årig kvindelig bilist foretog et venstresving og ramte ind i en motorcykel ført af en 32-årig mand. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. Bilisten blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

Natten til torsdag kl. 2.23 skete der et færdselsuheld på Nørrebrogade i Randers NØ. En 32-årig mandlig bilist ramte ind i en skraldespand og efterfølgende en mur. Herefter gik han ud af bilen, og vidner på stedet kontaktede politiet, da de havde mistanke til, at manden var beruset. En patrulje kom frem og anholdt den 32-årige, der blev sigtet for spritkørsel. En blodprøve skal nu fastslå, hvor høj hans promille var. 

Natten til torsdag kl. 2.30 skete der et færdselsuheld på Besser Hovedgade på Samsø. En 33-årig kvindelig bilist kørte ind i et stengærde. Hun kom umiddelbart ikke noget til. En alkometertest indikerede, at kvinden havde en promille over det tilladte, og hun blev derfor anholdt og sigtet for spritkørsel. En blodprøve skal nu vise, hvor høj kvindens promille var. 

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Rosenholms Allé i Viby begået mellem søndag d. 15/5 kl. 23.00 og mandag d. 16/5 kl. 5.00
På Holmstrupgårdvej i Holmstrup begået onsdag d. 18/5 mellem kl. 10.00 og kl. 12.00
På Stenvej i Højbjerg begået onsdag d. 18/5 mellem kl. 15.00 og kl. 15.02
 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

28. marts 2024

Østjyllands Politi

Døgnrapport

"Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 27. marts 2024 Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds"

27. marts 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 27. marts 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

26. marts 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 26. marts 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.