Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

20. november 2019

Døgnrapport fra Østjyllands Politi onsdag den 20. november 2019

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Stor værdifuld grønlandsk samling fundet 

FREMSTILLING: Østjyllands Politi fremstillede onsdag kl. 9.00 en 55-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Randers. Han sigtes for hæleri af særlig grov beskaffenhed, efter politiet under en ransagning tirsdag på hans adresse i Randers fandt en stor samling grønlandske tupilakker, som blev stjålet på en adresse i Thy i 2010. Samlingen vurderes til at have en værdi på omkring 2,5 millioner kroner. Det var i forbindelse med efterforskningen af en anden sag, at den 55-åriges adresse blev ransaget. 

 

Den 55-årige blev varetægtsfængslet i fire uger. Han nægter sig skyldig og kærede kendelsen. 

Grundlovsforhøret blev holdt bag lukkede døre, og derfor ønsker Østjyllands Politi ikke at oplyse yderligere detaljer om den anholdte eller fundet.  

**

 

To mænd sigtet for bilbrand i Højbjerg

FREMSTILLING: Østjyllands Politi fremstiller onsdag kl. 9.45 to 35-årige mænd i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. De sigtes begge for forsætlig brandstiftelse med henblik på at besvige brandforsikringen ved at have sat en bil i Højbjerg i brand natten til den 14. september. Bilen havde en værdi af omkring 250.000 kroner. 

Begge mænd blev anholdt tirsdag. Af hensyn til den videre efterforskning anmoder anklagemyndigheden om lukkede døre, og Østjyllands Politi ønsker derfor ikke at oplyse yderligere om sagen. 

**

 

17-årig anholdt efter knivstikkeri

FREMSTILLING: Østjyllands Politi fremstiller onsdag kl. 13.00 en 17-årig dreng i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Han sigtes for grov vold ved at have stukket en 18-årig mand flere gange i benet med en kniv. Episoden skete tirsdag aften i Tilst. Den 18-årige blev efterfølgende behandlet for skader på skadestuen, men var på intet tidspunkt i livsfare. 

I forbindelse med politiets efterforskning på stedet, blev et område ved Mosealleen i Tilst spærret af.  Østjyllands Politi formoder, at knivstikkeriet bunder i en intern konflikt, og efterforsker nu sagen nærmere. 

Af hensyn til den videre efterforskning anmoder anklagemyndigheden om lukkede døre, og Østjyllands Politi ønsker derfor ikke at oplyse yderligere om sagen.

**

 

40-årig sigtes for bilbrand i Aarhus V

FREMSTILLING: Østjyllands Politi fremstiller onsdag kl. 14.00 en 40-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Han sigtes for forsætlig brandstiftelse ved natten til den 29. september at have sat ild til en bil på Trillegårdsvej i Aarhus V. 

Af hensyn til den videre efterforskning anmoder anklagemyndigheden om lukkede døre, og Østjyllands Politi ønsker derfor ikke at oplyse yderligere om sagen.

**

 

Far og søn standsede indbrudstyv

Et par meget opmærksomme genboer var natten til onsdag med til at fange en indbrudstyv på Nørre Boulevard i Randers. En mand i 50’erne stod op omkring kl. 00.40 for at få lidt vand, da han ud af sit vindue så lys tændt hos genboen og to mænd, der luskede rundt indenfor. Da han vidste, at genboen ikke var hjemme, vækkede han sin kone og bad hende ringe 112, mens han selv gik ud for at se nærmere på sagen. 

Da han opdagede de to mænd foran genboens hus, spurgte han, hvad de lavede. De virkede noget nervøse og svarede, at de var i gang med at flytte. Den troede manden ikke på, og han bad dem blive på stedet. Begge mænd begyndte dog at løbe med manden i hælene. Undervejs gled den ene i noget grus, og den hurtige genbo holdt ham fast i samarbejde med sin søn, som også var vågnet og var kommet ilende til hjælp. 

Kort efter dukkede en patrulje op, der kunne overtage den anholdte – en 28-årig mand. Ud over en sigtelse for indbrud, fik han også en sigtelse for besiddelse af narko, da betjentene fandt en mindre mængde amfetamin og kokain i hans lommer. 

Østjyllands Politi hører meget gerne fra den anden mand, som løb fra stedet. Mød op på stationen eller ring til os via 114. Så går det hele meget lettere. Alternativt hører politiet også gerne fra borgere, som har tip, der kan føre til den anden gerningsmand. 

**

 

36-årig anholdt efter knytnæveslag

En 36-årig mand blev natten til onsdag kl. 00.37 anholdt og sigtet for vold, efter en episode på Hack Kampmanns Plads i Aarhus C.  Den 36-årige var voldsomt beruset og faldt over letbaneskinnerne, da han ville krydse sporene. Et par unge kvinder hjalp den berusede mand op på benene igen. 

Den ene af kvinderne kom efterfølgende i skænderi med sin 18-årige kæreste, som ankom til stedet. Det tolkede den 36-årige mand, som om at kvinden var truet, og han løb derfor efter den 18-årige og slog ham med en knytnæve i ansigtet. Politiet blev tilkaldt, og den 36-årige blev anholdt på stedet. Den 18-årige kom umiddelbart ikke alvorligt til skade ved overfaldet. 

**

 

Fik straksbøde for tyveri af næsetrimmere

En 35-årig mand blev tirsdag kl. 14.55 taget på fersk gerning af en butiksdetektiv i Føtex på Frederiks Allé i Aarhus C. Detektiven så manden lægge flere deodoranter og nogle næsetrimmere ned i en taske, inden han gik til kassen. Ved kassen betalte han kun for et par øl, inden han søgte mod udgangen. Her ventede butiksdetektiven på ham. 

Da politiet kom frem, blev den 35-årige anholdt og sigtet for tyveri. Da han er udenlandsk statsborger og ikke har fast bopæl i Danmark, modtog han en straksbøde, som skulle betales med det samme. 

**

 

Ung mand sigtet for at stikke af fra færdselsuheld

En 22-årig mand stak tirsdag aften af fra et færdselsuheld, som han havde forårsaget på Jernaldervej i Hasle. Den unge bilist kørte op bag i en bil ført af en 25-årig kvinde, som blev skubbet frem i en bil med en anden 25-årige kvinde bag rattet. Ingen af parterne kom umiddelbart noget til. 

Efter uheldet kørte den 22-årige fra stedet, men vidner havde noteret nummerpladen på bilen, og derfor fandt politiet hurtigt frem til manden. Han fortalte, at han var meget brødbetynget, og at han var gået i panik efter uheldet. Han blev sigtet for manglende agtpågivenhed i trafikken og for ikke at have overholdt sine forpligtelser ved et færdselsuheld. 

**

 

Hjælpsom mand var tasketyv

En 85-årig kvinde var tirsdag udsat for et snedigt tricktyveri ved et butikscenter på Kirketorvet i Tranbjerg. Kvinden havde været inde for at købe ind, og da hun kørte fra p-pladsen, gik der kun få meter, inden hun bemærkede, at bilen var punkteret. En ukendt mand i nærheden vinkede til hende og tilbød hende hjælp til at sætte et reservehjul på. Det takkede kvinden ja til.  

Den tilsyneladende hjælpsomme mand flyttede rundt på varerne i bagagerummet og rodede lidt rundt i bilen, inden han pludseligt forsvandt fra stedet. Det viste sig, at kvindens taske med kontanter og kreditkort nu var forsvundet fra bilen. 

Kvinden beskriver manden som: 

Udenlandsk af udseende
Ca. 40-45
Kort, sort hår
Temmelig usoigneret

Østjyllands Politi hører gerne fra vidner, som har set manden. Oplysninger kan gives via tlf. 114. 

**

 

Færdsel

Tirsdag kl. 7.29 blev en 48-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spritkørsel, efter han havde været involveret i et mindre færdselsuheld på Munkemosevej i Hasle. Her ramte han i forbindelse med en overhaling ind en bil ført af en 40-årig kvinde. Ingen kom noget til, og der skete kun mindre materiel skade. En alkometertest af den 48-årige viste en promille på over det tilladte, og derfor blev han anholdt og sigtet. 

Tirsdag kl. 7.55 blev en 16-årig dreng standset på sin knallert, da han kom kørende på Slotsvej i Ulstrup. Den 16-årige havde ikke nummerplade på knallerten, der også viste sig at kunne køre alt for stærkt. Han blev sigtet for manglende registrering og for at have tunet sin knallert. Da det var anden gang, at han blev standset på en tunet knallert, bliver han nu frakendt sit knallertkørekort i tre år. Derudover blev hans knallert beslaglagt, og han vil først kunne tage kørekort til bil et halvt år efter sine kammerater. 

Tirsdag kl. 8.30 blev en 22-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Herman Stillings Vej i Randers NØ. 

Tirsdag kl. 9.01 skete der et færdselsuheld i krydset Gunnar Clausens Vej/Skanderborgvej i Viby. En 70-årig kvindelig bilist svingede til venstre ind foran en bil ført af en 62-årig mand. Ingen af parterne kom umiddelbart til skade. Den 70-årige blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Tirsdag kl. 12.50 skete der et færdselsuheld på Limevej i Vester Alling ved Auning. En 43-årig mand ramte ud i rabatten med sin traktor, der væltede om på siden midt på vejen. Den 43-årige blev efterfølgende kørt til skadestuen, men han kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. 

Tirsdag kl. 16.41 skete der et færdselsuheld på Viborgvej i Sabro. En 56-årig kvindelig bilist kørte op bag i en bil ført af en 27-årig mand. Ingen af parterne kom umiddelbart noget til. 

Tirsdag kl. 21.16 skete der et færdselsuheld i krydset Ringvej Syd/Grøndalsvej i Højbjerg. En 21-årig mandlig bilist ramte ind i en bil ført af en 30-årig mand. Ingen af parterne kom umiddelbart til skade. Den 21-årige blev sigtet for at køre over for rødt. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fem indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

På Nørre Boulevard i Randers begået onsdag d. 20/11 kl. 00.43
På Andreas Gadebergsvej i Hadsten begået tirsdag d. 19/11 mellem kl. 6.40 og kl. 17.45
På Capellavej i Højbjerg begået mellem lørdag d. 16/11 kl. 9.00 og tirsdag d. 19/11 kl. 19.20
På Neder Hadstenvej i Hadsten begået tirsdag d. 19/11 mellem kl. 15.00 og kl. 19.45
På Dr. Margrethes Vej i Aarhus N begået onsdag d. 20/11 kl. 2.00

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 22691087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne

Telefon: 8618 2877

Flere døgnrapporter

10. august 2020

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi mandag den 10. august 2020

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

9. august 2020

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi den 9. august 2020

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds

8. august 2020

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi lørdag den 8. august 2020

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands Politikreds

Afvis cookies