Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

25. juni 2019

Døgnrapport fra Østjyllands Politi tirsdag den 25. juni 2019


Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Fremstilling i Aarhus 

Østjyllands Politi fremstiller tirsdag kl. 13.00 to mænd på 18 og 19 år i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. De sigtes begge for besiddelse af skydevåben på et offentligt sted under særligt skærpende omstændigheder. Politiet fandt tilbage i maj en skarpladt pistol i et buskads i Aarhus V. Sporene på pistolen ledte senere frem til de to mænd, der blev anholdt tirsdag morgen. 

Det er politiets vurdering, at mændene er medlemmer af en af de bander fra Aarhus, som p.t. er i konflikt i med hinanden. 

Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre, og Østjyllands Politi ønsker derfor p.t. ikke at oplyse yderligere om sagen. 

**

 

Fremstilling i Randers

Østjyllands Politi fremstiller tirsdag kl. 11.00 en 34-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Randers. Han sigtes for lørdag den 22. juni sammen med en ukendt gerningsmand at have begået indbrud i et hjem i Randers. Derudover er han sigtet for flere tilfælde af tyverier og besiddelse af narko med henblik på videresalg. 

Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre, og Østjyllands Politi ønsker derfor p.t. ikke at oplyse yderligere i sagen. 

**

 

Færdselsindsats i Aarhus Vest: 12 sigtede

Østjyllands Politi er ofte på færdselskontrol i Aarhus Vest, hvor alt for mange bilister kører for vildt og for stærkt. Mandag aften var der igen kontrol. Denne gang blev 12 bilister sigtet for samlet 18 forskellige forhold. Bl.a. kørte en bilist så stærkt, at han står til betinget frakendelse af kørekortet, fire bilister fik et klip i kørekortet for at køre for hurtigt og fire talte i mobiltelefon. Derudover sigtelser for manglende sele og manglende fastspænding af børn. 

Østjyllands Politi vil fortsat have fokus på færdslen i Aarhus Vest, hvor der løbende bliver lavet målrettede indsatser.  

**

 

Kvik borger ledte politiet til knojern

En 20-årig mand blev mandag kl. 18.35 sigtet for at bryde våbenloven, da en patrulje fandt et knojern gemt i et bagagerum i en bil tæt på Hasle Torv. Årsagen til, at politiet fandt frem til knojernet var, at et kvikt vidne ringede ind, da han så den 20-årige stå og øve slag i luften med våbnet på. 

Borgeren kunne fortælle, at manden smed knojernet om bag i bilen og satte sig ind sammen med nogle andre mænd. Kort efter ransagede en patrulje bilen, hvor de fandt knojernet, som de beslaglagde. Takket været vidnet kunne politiet også koble knojernet til den 20-årige mand. 

**

 

Mand uden kørekort i flugt fra politiet

En 20-årig mand trådte hårdt på speederen, da en patrulje natten til tirsdag kl. 2.40 ville standse ham på Ryhavevej i Aarhus. Patruljen satte efter, indtil de nåede Bispehavevej, hvor bilisten standsede, sprang ud af sin bil, hoppede hen over politibilens kølerhjelm og fortsatte flugten til fods ind over et græsareal. 
En rapfodet betjent løb efter og indhentede ham efter nogle hundrede meter. Den 20-årige blev lagt i håndjern og blev sigtet for ikke at efterkomme politiets anvisninger. Da han virkede påvirket og var frakendt kørekortet blev han også sigtet for narkokørsel og for at køre uden førerret. 

**

 

Butikstyv tog tre stjålne bluser på

En 18-årig mand forsøgte mandag kl. 15.53 at smugle flere stykker stjålet tøj ud af Salling i Aarhus. En vagt fattede mistanke til manden, da han gik ind i et prøverum med en kæmpe bunke tøj. Da den 18-årige kom ud igen, så han noget tykkere ud, end da han gik ind, så vagten holdt ham tilbage ved udgangen. 

Det viste sig, at den 18-årige havde taget et par af butikkens bukser på inde under sine egne, ligesom han under sin egen bluse havde taget to nye poloer og en trøje på, som tilhørte Salling. Politiet blev tilkaldt, og manden blev sigtet for tyveri, og modtog en straksbøde, da han ikke er dansk statsborger og ikke har fast bopæl i Danmark. 

**

Kunde hjalp med at tilbageholde butikstyv

En kunde i Aldi på Nordbyvej i Viby greb resolut ind, da han mandag kl. 8.34 så en medarbejder kæmpe for at holde en butikstyv tilbage. Kunden løb hen og hjalp med at holde tyven fast, indtil politiet kort efter dukkede op. 

Her blev en 33-årig mand anholdt og sigtet for butikstyveri, da han havde snuppet en flaske Aperol, som han havde forsøgt at løbe ud af butikken med. Takket være en kvik kunde og medarbejder lykkedes det dog ikke. 

**

 

Anmeldelse: Dreng fik lussinger på gaden

En 10-årig dreng fortalte mandag, at han omkring kl. 14.10 var blevet overfaldet af en cirka 15-årig dreng, da han gik på Vangsbovej i Hasselager på vej hjem fra skole. Ifølge drengen havde teenageren konfronteret ham og tildelt ham tre lussinger og sparket ham på benet. 

Den 10-årige havde mindre skrammer efter overfaldet. Den 10-årige kunne ikke genkende drengen, der slog ham. Østjyllands Politi efterforsker nu sagen nærmere. 

**

 

15-årig forsøgte at stikke af på tunet knallert

En patrulje på Åstrupskrænten i Grenaa fik mandag kl. 19.30 øje på en 15-årig dreng, der sad på en knallert, som kørte alt for stærkt. Da betjentene ville standse ham, forsøgte han at køre fra dem. Flugten varede dog ikke længe, for kort efter væltede drengen i et sving. 

Han fortsatte i løb fra stedet, men patruljen fik hurtigt løbet ham op og anholdt ham. Han er nu sigtet for at køre på en tunet knallert, for ikke at have registreret den, for ikke efterkomme politiets anvisninger og for at have kørt i den forkerte side af vejen. 

**

 

Utæt slange skabte røg i tog

En utæt hydraulikslange, der lækkede olie på bremserne, skabte mandag kl. 15.19 en del røg i et tog på Viby Station. Passagerne blev flyttet til en anden vogn, og toget blev kørt på værksted. Ingen personer kom noget til. 

**

 

Færdsel

Mandag kl. 8.45 skete der et færdselsuheld i krydset Rådhuspladsen/Park Allé i Aarhus C. En 87-årig mandlig cyklist svingede til højre og ramte ind i en 51-årig kvindelig fodgænger. Kvinden slog hovedet og blev kørt til tjek på skadestuen. Den 87-årige blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Mandag kl. 12.32 skete der et færdselsuheld i krydset Ringvej Syd/Sønderhøj i Viby.  En 19-årig mandlig bilist mistede herredømmet over sin bil og ramte ind i en lygtepæl. Han kom umiddelbart ikke til skade ved uheldet. 

Mandag kl. 17.20 blev en 28-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og for at køre uden sele, da han blev standset af en patrulje på Århusvej i Grenaa. 

Mandag kl. 18.28 blev en 62-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spritkørsel, da han blev standset af en patrulje på Østerbrogade i Grenaa. 

Mandag kl. 20.02 blev en 24-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Fredensvej i Viby. 

Mandag kl. 20.44 skete der et færdselsuheld i krydset Sabrovej/Grønvej i Sabro. En 22-årig mandlig bilist ramte ind i en 9-årig dreng, som kom cyklende på stedet. Drengen var kortvarigt bevidstløs og blev kørt på sygehuset. Han slap dog umiddelbart uden alvorlige skader. Bilisten er sigtet for at køre spritkørsel, da der var mistanke om, at han var påvirket af alkohol. En blodprøve skal nu afgøre, om det var tilfældet. 

Mandag kl. 20.46 blev en 20-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Storegade i Randers SØ. 

Mandag kl. 23.04 blev en 23-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Studsgade i Aarhus C. I bilen lå der noget hash og MDMA, som han blev sigtet for at besidde. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fire indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds

På Hejrevej i Hinnerup begået mellem fredag d. 21/6 kl. 21.00 og mandag d. 24/6 kl. 12.20
På Hejrebakken i Brabrand begået mellem fredag d. 21/6 kl. 9.00 og mandag d. 24/6 kl. 13.45
På Ærøvej i Hadsten begået mellem søndag d. 23/6 kl. 11.30 og mandag d. 24/6 kl. 17.00
På Ryvej i Hasle begået mandag d. 24/6 kl. 23.27

 
 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 22691087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne

Telefon: 8618 2877

Flere døgnrapporter

10. april 2020

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi fredag den 10. april 2020

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

9. april 2020

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi torsdag den 9. april

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds

8. april 2020

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi onsdag den 8. april 2020

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Afvis cookies