Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

25. juni 2020 12:24

Døgnrapport fra Østjyllands Politi torsdag den 25. juni 2020


Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Fire mænd fremstilles efter anholdelsesaktion

I en koordineret aktion onsdag anholdt Særlig Efterforskning Vest seks personer i forbindelse med efterforskningen af organiseret narkohandel. De fleste anholdelser blev foretaget i Randers, men politienheden slog også til i Kolding. Fire af de anholdte fremstilles torsdag i grundlovsforhør. 

Tre af de anholdte, der er mellem 27-31 år fremstilles kl. 9.30 i Retten i Aarhus. De sigtes for at handel af en større mængde narkotika. 

Den fjerde, en 46-årig mand, fremstilles kl. 9.30 i Retten i Randers. Han sigtes for handel med en mindre mængde narko. 

Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre, og Særlig Efterforskning Vest ønsker derfor p.t. ikke at oplyse yderligere detaljer om sagen. 

**

 

24-årig dræbt i færdselsulykke i Hammel

En 24-årig mand blev onsdag kl. 10.28 dræbt i en færdselsulykke i krydset Hammelvej/Skanderborgvej i Hammel. Den 24-årige kom kørende på motorcykel, da han stødte sammen med en bil ført af en 46-årig kvinde. Der blev ydet hurtig førstehjælp til den 24-årige, men hans liv stod ikke til at redde, og han blev erklæret død kort tid efter ulykken. Bilisten kom umiddelbart ikke til skade. 

En bilinspektør skal nu undersøge de nærmere omstændigheder ved ulykken.

**

 

51 anmeldelser om generende musik

Østjyllands Politi i løbet af onsdag og natten til torsdag fået 51 forskellige anmeldelser om musik til ulempe. Mange af anmeldelserne kommer fra borgere, der føler sig generet af unge, der tager højttalere eller soundboxes med i grønne områder og skruer rigeligt op for lydstyrken. Der er også anmeldelser fra folk, som er trætte af naboens eller overboens alt for høje musik. 

En opfordring fra jeres politi: Tag nu hensyn til hinanden og hold lydstyrken på et niveau, der er til at holde ud for andre. Føler du dig generet af nogen, der spiller høj musik, så prøv i første omgang at spørge ejeren af anlægget, om vedkommende vil skrue ned, inden du kontakter politiet. 


**

 

Kørte galt på scooter under flugt fra politiet

En 50-årig mand endte med en anholdelse og en lang række sigtelser, efter at han onsdag kl. 15.55 kørte galt, da han forsøgte at flygte fra politiet på sin scooter. En patrulje fra Østjyllands Politi blev omkring kl. 15.50 kontaktet af en borger på Holme Byvej i Højbjerg. Hun fortalte, at en mand havde skabt uro og utryghed i Føtex lidt længere nede ad vejen. 

Betjentene blev peget i retning af den 50-årige mand, som sad på en bænk i nærheden ved siden af sin scooter. Da han så politiet, skyndte han sig op på scooteren og kørte i høj fart fra stedet. Patruljen satte efter i politibilen, satte udrykningen til og nåede kort efter op på siden af manden, som de råbte til ud gennem vinduet. Trods sirener og råb fortsatte manden dog – indtil han ramte ind i politibilen og væltede. 

Den 50-årige kom ikke til skade, og han blev anholdt og sigtet for ikke at efterkomme politiets anvisninger. Da han virkede påvirket af narko og alkohol, blev han også sigtet for sprit- og narkokørsel. I en boks på scooteren fandt betjentene en kniv, noget hash og en totenschlæger, og det gav ham sigtelser for besiddelse af euforiserende stoffer og overtrædelse af kniv- og våbenloven. Derudover blev han sigtet for at køre uden hjelm. 

Fundene fik politiet til også at ransage mandens hjem. Dér fandt man mere hash og effekter, der tydede på, han solgte af det. Han fik derfor også en sigtelse for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg. 

**

 

To mænd sigtet for at overfalde mand på grønt område

En 21-årig mand kontaktede onsdag kl. 20.20 en patrulje i Randers C og fortalte, at han netop var blevet overfaldet af to mænd på Justesens Plæne. Manden forklarede, at han havde siddet på det grønne område med en ven, da en mindre gruppe mænd havde taget deres soundbox. 

Da den 21-årige og hans ven gik hen for at konfrontere gruppen og få deres soundbox tilbage, trådte to mænd frem og tildelte den 21-årige flere knytnæveslag i maven og i ansigtet. 

Ud fra vidneforklaringer på stedet anholdt betjentene en 18-årig og en 20-årig mand, som stadig befandt sig på Justesens Plæne. De blev begge sigtet for vold ved at have slået den 21-årige. 

**

 

Tyve stjal værktøj for mange tusinde kroner

Onsdag morgen fik Østjyllands Politi to anmeldelser fra firmaer, der havde fået stjålet værktøj fra containere, der stod i Aarhus. På Tueager i Aarhus N havde gerningsmændene i løbet af tirsdag aften eller nat brudt ind i tre værktøjscontainere og stjålet værktøj for mange tusinde kroner. 

På Palle Juul-Jensens Boulevard i Aarhus N havde nogen i samme tidsrum brudt to containere op og også her stjålet værktøj for mange tusinde kroner. 

Østjyllands Politi hører gerne fra vidner, der har set noget mistænkeligt omkring containerne i løbet af tirsdag aften og nat. Oplysninger kan gives via tlf. 114. 

**

 

Kvinde så mand onanere på stranden

En 37-årig kvinde anmeldte onsdag, at hun omkring kl. 16.45 havde været udsat for blufærdighedskrænkelse på stranden tæt på Den Uendelige Bro i Aarhus. 

Kvinden fortalte, at en mand havde henvendt sig til hende ved broen og bedt hende om at holde et håndklæde op foran ham, mens han skiftede til badebukser. Kvinden holdt sit håndklæde op, og manden tog sine bukser af. Han påstod nu, at han ikke kunne finde sine badebukser og tog lidt efter bukserne på igen, inden han gik ind i noget buskads. Her stillede han sig ifølge kvinden og onanerede. 

Kvinden har givet følgende signalement af manden: 

Ca. 45-50 år
Ca. 170 cm høj
Iført sandfarvet polo, olivengrønne shorts og solbriller

 

**

31-årig havde kniv og stoffer derhjemme

Østjyllands Politis specialpatrulje var onsdag kl. 10.00 på visit hos en 31-årig mand i Assentoft ved Randers. Politiet havde en mistanke om, at der var stoffer i mandens hjem, og den mistanke viste sig at holde stik. Betjentene fandt både hash, MDMA og nogle ulovlige piller. Derudover lå der også en springkniv og nogle ulovlige kanonslag i huset. 

Den 31-årige blev derfor sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer og for overtrædelse af knivloven og fyrværkeriloven. 

**

 

Kvinder og mand involveret i slagsmål

Østjyllands Politi fik onsdag kl. 9.11 en anmeldelse om, at to kvinder og en mand var i slagsmål på en parkeringsplads ved Rundbjergvej i Tilst, og at der var en kniv involveret. Politiet kørte til stedet og traf de tre involverede, som blev afhørt. Betjentene fandt også en kniv på p-pladsen, som blev sikret. Ingen personer var kommet alvorligt til skade. 

De afhørte havde meget forskellige opfattelser af, hvad der var sket, om hvem der havde angrebet hvem. Ingen af dem er p.t. sigtede, men Østjyllands Politi efterforsker sagen nærmere. 

**

 

To mænd anholdt efter kørsel over for rødt

En opmærksom patrulje opdagede onsdag kl. 20.20, at en 22-årig bilist kørte over for rødt på Jyllands Allé i Aarhus C. Betjentene fik dirigeret bilen ind til siden og tog kontakt til den 22-årige fører af bilen. Da han virkede påvirket, blev han anholdt og sigtet for narkokørsel. 

Den 22-årige havde en 23-årig ven med på passagersædet, og han kom gentagne gange med kommentarer til politiet og filmede afhøringen af den 23-årige helt tæt på. Trods gentagne advarsler fortsatte den 23-årige med at blande sig i politiets arbejde, og han blev til sidst anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden. 

Da betjentene visiterede ham, fandt de flere tusinde kroner i kontanter, og da han skyldte penge til det offentlige, blev de fleste af pengene beslaglagt. 

**

Tændte bål midt på Klostertorvet

En 47-årig mand besluttede sig onsdag aften for at han ville grille lidt mad til sig selv og sine venner på Klostertorvet i Aarhus. Han havde derfor fundet noget træ, som han satte ild til og startede et bål.

En bekymret borger ringede til politiet, og da betjentene kom frem, stod der meterhøje flammer ud fra bålet, der var placeret tæt på et træ. Ilden blev slukket, og den 47-årige blev sigtet for overtrædelse af beredskabsloven. 

** 

 

Færdsel

Onsdag kl. 7.43 skete der et færdselsuheld i krydset Helsingforsgade/Jens Baggesens Vej i Aarhus N. En 60-årig mandlig bilist kørte ud i krydset og blev ramt af en bil ført af en 62-årig kvinde. Kvinden pådrog sig et brud på den ene arm bed sammenstødet. 

Onsdag kl. 13.15 skete der et færdselsuheld i krydset Rosenvangs Allé/Saralyst Allé i Højbjerg. Her væltede en 69-årig mand på sin knallert. Han kom umiddelbart ikke noget til. Patruljen, der ankom til stedet, fik mistanke til, at den 69-årige var påvirket af alkohol, og han blev derfor sigtet for spritkørsel og kørt til sygehuset for at få foretaget en blodprøve. 

Onsdag kl. 13.16 skete der et færdselsuheld i en rundkørsel på Vissingvej i Hadsten. En 64-årig mandlig bilist kørte ud i rundkørslen og ramte ind i en 75-årig mandlig cyklist. Cyklisten blev kørt til skadestuen til tjek, men kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. Bilisten blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Onsdag kl. 14.44 skete der et færdselsuheld på Viby Ringvej i Åbyhøj. En 30-årig mandlig bilist kørte op bag i en bil ført af en 33-årig kvinde. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. 

Onsdag kl. 15.46 skete der et færdselsuheld på Biografgade i Randers C. En 55-årig mandlig motorcyklist kørte ind i en bil ført af en 61-årig mand. Ingen af parterne kom umiddelbart til skade. 

Onsdag kl. 17.00 blev en 20-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og for at køre uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Slåenvej i Randers NØ. 

Onsdag kl. 17.05 skete der et færdselsuheld i krydset Thorvaldsensgade/Silkeborgvej i Aarhus C. En 24-årig kvindelig bilist og en 47-årig mandlig bilist stødte sammen i krydset. Ingen af parterne kom umiddelbart til skade. 

Onsdag kl. 19.36 blev en 43-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Fuglebakken i Randers C. Han blev også sigtet for overtrædelse af knivloven, da betjentene fandt en kniv i bilen. 

Natten til torsdag kl. 00.00 blev en 37-årig mand anholdt og sigtet for at køre narkokørsel på sin knallert, da han blev standset af en patrulje på Engdalen i Grenaa. Han blev desuden sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer, da betjentene fandt noget hash og nogle ulovlige piller på ham. 

Natten til torsdag kl. 3.24 blev en 27-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Haslevej i Åbyhøj. 

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i private hjem i Østjyllands politikreds. 

På Chr. Hauns Alle i Randers C begået mellem tirsdag d. 3/3 kl. 00.00 og torsdag d. 11/6 kl. 16.00
På Sorvadvej ved Allingåbro begået mellem mandag d. 22/6 kl. 18.00 og onsdag d. 24/6 kl. 14.50
På Fjældevænget i Aarhus V begået mellem tirsdag d. 23/6 og onsdag d. 24/6 kl. 9.00


Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Flere døgnrapporter

23. april 2021

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten den 23. april 2021

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

22. april 2021

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 22. april 2021

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

21. april 2021

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 21. april 2021

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.