Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

25. juni 2024 10:51

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 25. juni 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapport, Østjyllands Politi

Grundlovsforhør ved Retten i Aarhus kl. 10.30

Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi fremstiller tirsdag kl. 10.30 en 23-årig mand i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus. Han er sigtet for forsøg på manddrab ved den 16. juni ca. kl. 17.42 på Banegårdspladsen i Aarhus C at have stukket en 22-årig mand i halsen med en kniv. 

Politiet fik tidligt i efterforskningen en mistanke til den 23-årige, og da det ikke lykkedes at finde frem til ham, blev der mandag sendt en offentlig efterlysning ud med billede og navn på den mistænkte.

Sent mandag eftermiddag meldte han så sig selv og blev anholdt og sigtet i sagen. Han bliver tirsdag formiddag fremstillet i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling.  

”Det er et voldsomt overfald, som vi har efterforsket intensivt, og mandag fik vi så anholdt den mistænkte. Han er efter vores overbevisning fuldgyldigt medlem af rockergrupperingen Bandidos, men der ikke noget, der indikerer, at overfaldet er relateret til en bandekonflikt. Det er vores opfattelse, at motivet til overfaldet skal findes i en personlig konflikt mellem de to parter, der har haft nogle uoverensstemmelser, ” siger politikommissær Anders Schouby. 

Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre ved tirsdagens grundlovsforhør, og Østjyllands Politi ønsker p.t. ikke at oplyse yderligere om sagen. 

Østjyllands Politi har fjernet navn og billede af den 23-årige og opfordrer dem, der har delt efterlysningen, til at gøre det samme.

**

 

Stort fodboldevent i Aarhus med mange tusinde deltagere

Tirsdag aften kl. 21.00 spiller Danmark sin sidste indledende gruppekamp til sommerens Europamesterskab i fodbold for mænd – og hvis alt går efter planen i kampen mod tirsdagens modstanderne fra Serbien, kan Danmark gå videre til ottendedelsfinalerne.

Tusindvis af fodboldglade østjyder forventes allerede i løbet af tirsdag eftermiddag at søge mod havnen i Aarhus, hvor der på Havnefronten ved Herman Sallings Plads på Skolebakken er opsat storskærm og lagt op til en stor fodboldfest.

I den forbindelse har Østjyllands Politi i samarbejde med Aarhus Kommune besluttet at spærre for trafikken foran pladsen for at forebygge eventuelle farlige situationer.

”Det er vores klare forventning, at der kommer flere end de 10.000 mennesker, der er plads til på Havnefronten, og derfor er det også en præventiv beslutning, at der bliver lukket for trafikken foran fodboldzonen tirsdag aften,” siger politiinspektør Brian Voss Olsen fra Østjyllands Politi.

Afspærringen vil være gældende på Skolebakken og Kystvejen mellem Skolegyde og Navitas fra omkring kl. 18.00 til kl. 00.00 – alt efter behovet. Østjyllands Politi opfordrer til, at man finder alternative ruter og beklager de midlertidige gener, det måtte medføre for trafikanterne og beboerne i området. Busser og redningskøretøjer vil stadig kunne køre på strækningen.

Foruden de trafikale afspærringer på strækningen har Letbanen også omlagt sine køreplaner, og Letbanen vil således ikke køre på strækningen langs Havnefronten tirsdag aften. Du kan holde dig opdateret om køretiderne hos Midttrafik eller via Rejseplanen.

Østjyllands Politi vil benytte anledningen til at opfordre de mange deltagende fodboldgæster om at passe godt på hinanden og acceptere, når pladsen bliver fyldt, og der ikke kan lukkes flere mennesker ind på Havnefronten. Undgå desuden at kravle op på eksempelvis Letbaneskure, da det kan være forbundet med stor fare.

Læs mere om storskærmsarrangementet på havnen på Aarhus Kommunes hjemmeside her: https://aarhusevents.dk/nyt/fodboldfest-paa-havnefronten 

**

 

Anholdt og sigtet for at bryde ind i restaurant

Østjyllands Politi fik natten til tirsdag kl. 04.51 en anmeldelse om et indbrud i en restaurant på M.P. Bruuns Gade i Aarhus C, og at en gerningsmand iført hættetrøje gik rundt inde på stedet. 

Da politiet kom frem kort efter, var gerningsmanden gået fra stedet, men en patrulje fik få hundrede meter fra restauranten øje på en hættetrøjeklædt mand, der gik rundt med en stor sæk med pantflasker. 

Betjentene fik kontakt med den 29-årige mand med sækken, og han påstod, at han havde fundet sækken på gaden. Der var dog drypspor af sodavand hele vejen fra restauranten og hen til den 29-årige, og pantflaskerne viste sig da også at stamme fra restauranten. 

Han blev derfor anholdt og sigtet for indbrud.

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt otte indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Havkærvænget i Tilst begået onsdag d. 15/5 kl. 02.00
På Havkærvænget i Tilst begået mandag d. 24/6 mellem kl. 09.00 og 12.45
På Rødlundvej i Lillering begået mandag d. 24/6 mellem kl. 11.00 og kl. 14.00
På I.P. Jacobsens Vej i Åbyhøj begået mandag d. 24/6 mellem kl. 08.45 og kl. 15.35
På Ketting Parkvej i Harlev J begået mandag d. 24/6 mellem kl. 08.00 og kl. 15.30
På Gl. Skanderborgvej i Farre begået mandag d. 24/6 mellem kl. 07.30 og kl. 17.00
På Samsøgade i Aarhus C begået mandag d. 24/6 mellem kl. 11.30 og kl. 16.00
På Frejasvej i Randers NV begået mandag d. 24/6 mellem kl. 15.30 og 16.00
 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 16.00 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

28. juni 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 28. juni 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

27. juni 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 27. juni 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

26. juni 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 26. juni 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.