Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

26. september 2023 12:01

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 26. september 2023


Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Der er p.t. ingen planlagte grundlovsforhør i kredsen i dag. 

 

 

71 cyklister sigtet for at køre over for rødt

Østjyllands Politis færdselsbetjente havde svært ved at følge med, da de tirsdag morgen mellem kl. 07.15 og kl. 08.30 var i Skejby på en færdselsindsats, der primært var rettet mod cyklisterne. 

Hele 71 cyklister blev sigtet for at køre over for rødt i krydset Carl Krebs’ Vej/Brendstrup Busvej i den ca. halvanden time, som indsatsen fandt sted. Det kan nu se frem til en bøde på 1000 kroner hver. 

Det blev til nogle enkelte sigtelser for andre færdselsforseelser, da en enkelt cyklist kørte på fortovet og to andre ikke havde lys på. Derudover blev en fodgænger sigtet for at gå over for rødt, mens en bilist står til en bøde og et klip i kørekortet for at køre med mobilen i hånden. 

I denne uge har politiet landet over særligt fokus på de bløde trafikanter primært i form af cyklister og knallertkørere, da de udgør en betydelig del af de dræbte og tilskadekomne i trafikken. 
 
**

 

Anholdt: Havde tyvekoster i tasken

En opmærksom borger ringede natten til tirsdag kl. 01.20 til politiet, da han opdagede en mand luske rundt ved en kælderopgang på Jyllands Allé i Aarhus med en stor taske. 

En patrulje var hurtigt fremme, og her stødte de på en 36-årig mand, der befandt sig i en kælderskakt. På trappen ved siden af ham lå en vinkelsliber og to tasker, hvori der lå nogle dokumenter, noget sølvtøj og nogle dåseøl, som viste sig at stamme fra et indbrud begået i en kælder på Aalborgade. 

Lidt længere nede ad vejen traf politiet også en 28-årig mand, der gik rundt med en taske, der indeholdt flere smykker, og både han og den 36-årige blev anholdt og sigtet for tyveri.

Da den 28-årige havde en kniv på sig, blev han også sigtet for overtrædelse af knivloven.

**

 

Sigtet for at slå mand i hovedet med flaske

Østjyllands Politi fik mandag kl. 20.58 en anmeldelse om, at der var uro blandt en gruppe personer, der opholdt sig foran banegården i Aarhus, og en patrulje blev derfor straks sendt til stedet og var hurtigt fremme. 

Her traf betjentene en 42-årig mand, som blødte fra en flænge i panden. Han fortalte, at han havde hjulpet en mand med at åbne en flaske vin, hvorefter manden angiveligt havde slået ham i hovedet med den omhandlende flaske. 

Nogle vidner kunne udpege en 30-årig mand, som fortsat befandt sig på stedet, og han blev derfor anholdt og sigtet for grov vold.

Den 42-årige var umiddelbart ikke kommet alvorligt til skade. 

**

 

Kvinde tilbageholdt efter kontrol på massageklinik

Østjyllands Politis Udlændinge- og Grænsekontrolsektion foretog mandag kl. 15.30 en kontrol på en massageklinik i Aarhus C, hvor de traf en 38-årig thailandsk kvinde. 

Da kvindens visum var udløbet, blev hun sigtet for ulovligt ophold, og hun tilbageholdes nu på udlændingeloven, mens Udlændingestyrelsen tager stilling til, om hun skal hjemsendes. 

Sagen er desuden blevet forelagt Center Mod Menneskehandel, der skal vurdere, om den 38-årige kvinde kan være handlet.

**

 

Sigtet for narkokørsel – opgav falsk navn

En patrulje standsede natten til tirsdag kl. 00.50 en bil på Bøgeskov Høvej i Viby, og det endte med en hel del sigtelser. Den 26-årige mand, som sad bag rattet, viste sig ikke at have noget kørekort, og da han også virkede påvirket af stoffer, blev han både sigtet for kørsel uden førerret og for narkokørsel. 

Inden da havde han dog først forsøgt at udgive sig for at være en anden, og det kostede en sigtelse for at opgive falsk navn til politiet.

Under visitationen af den 26-årige fandt betjentene et par klumper hash i den ene af hans lommer og en kniv i den anden, og han blev derfor også sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer og for overtrædelse af knivloven. 

Bilens ejer, en 21-årig mand, blev sigtet for at have overladt sit køretøj til en person uden førerret. 

**

 

Undersøgte anmeldelse om muligt skud – intet fundet

Østjyllands Politi havde mandag aften omkring kl. 20.00 flere patruljer i området omkring Gudrunsvej i Brabrand, efter en anmeldelse om, at der var blevet affyret et skud på stedet.

Patruljerne traf en gruppe unge mænd i området, men der var relativt roligt, og ingen tegn på, at der havde været skudt. 

Heller ikke efter at have søgt med hunde, kigget overvågning igennem og afhørt vidner, fandt politiet nogen som helst indikationer på, at nogen skulle have haft et skydevåben på sig, og politiet forlod derfor området igen efter nogle timer.

**

 

Færdsel

Mandag kl. 07.49 skete der et færdselsuheld i krydset Kystvejen/Nørreport i Aarhus C. En 79-årig mandlig bilist foretog et højresving og ramte ind i en 23-årig mandlig cyklist. Cyklisten kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. 

Mandag kl. 09.19 skete der et færdselsuheld i krydset Bøgeskov Høvej/Ormslevvej i Viby. Her kørte en 44-årig mandlig bilist ud i krydset og ramte ind i en 50-årig kvindelig cyklist. Cyklisten pådrog sig nogle skader og blev kørt på skadestuen. 

Mandag kl. 20.06 skete der et færdselsuheld i krydset Vestre Ringgade/Silkeborgvej i Aarhus C, da en 31-årig mandlig bilist ramte sammen med en 26-årig mandlig cyklist. 

Tirsdag kl. 05.44 skete der et færdselsuheld i krydset Grimhøjvej/Edwin Rahrs Vej i Brabrand. To biler ført af hhv. en 30-årig mand og en 32-årig mand stødte sammen i krydset. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt et enkelt indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Højriisvej i Dronningborg begået mandag d. 25/9 mellem kl. 21.10 og kl. 21.40


Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

22. februar 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 22. februar 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

21. februar 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 21. februar 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

20. februar 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 20. februar 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.