Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

26. november 2020 10:42

Døgnrapport fra Østjyllands Politi torsdag den 26. november 2020

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Grundlovsforhør i Aarhus kl. 13.00

Østjyllands Politi fremstiller torsdag kl. 13.00 to 22-årige mænd i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. De sigtes for forsætlig brandstiftelse ved natten til torsdag at have sat ild til en bil på en p-plads på Engelstoft i Lystrup. 

Det var kl. 2.32, at politi og brandvæsen rykkede ud til branden, der havde bredt sig til en bil ved siden af. Da der var fare for, at ilden også kunne sprede sig til nogle rækkehuse i nærheden, blev beboerne evakueret. Brandvæsnet fik dog slukket branden, inden den nåede bygningerne. Begge biler fik omfattende skader. 

Kort efter standsede en patrulje en bil med de to 22-årige mænd, der kørte rundt i nærheden. Den ene af mændene har haft en konflikt med bilejeren, og på baggrund af spor og vidneudsagn blev begge mændene anholdt og sigtet.  

 

Af hensyn til den videre efterforskning anmoder anklagemyndigheden om lukkede døre, og Østjyllands Politi ønsker derfor ikke at oplyse yderligere om sagen p.t. 

 

**

Grundlovsforhør i Randers kl. 13.00

Østjyllands Politi fremstiller torsdag kl. 13.00 en 29-årig kvinde i grundlovsforhør i Retten i Randers. Hun sigtes for besiddelse af 200 gram amfetamin med henblik på videreoverdragelse og for at have solgt 23 gram amfetamin. 

Kvinden blev anholdt onsdag kl. 17.30 i sin lejlighed i Randers SV, efter Østjyllands Politis specialpatrulje havde fået et tip om, at der blev solgt narko fra stedet. 

Under en ransagning af lejligheden fandt politiet den større mængde amfetamin, og kvinden blev derfor anholdt og sigtet. 

Mens betjentene var i lejligheden, kom en 30-årig mand på besøg. Han havde en mindre mængde amfetamin på sig og en kniv i lommen, og han blev derfor sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer og for overtrædelse af knivloven. 

**

 

Mand anholdt efter konflikt med overboen

En 68-årig kvinde anmeldte torsdag omkring kl. 10.00, at hun kort forinden var blevet overfaldet af sin underbo i deres fælles opgang på en adresse i Aarhus C. Kvinden og den 34-årige underbo har en verserende konflikt, og ifølge kvinden tog underboen kontakt til hende, da hun gik ud af sin lejlighed. 

Ifølge kvindens forklaring var manden aggressiv, og skubbede hende gentagne gange. Den ene gang så hårdt, at hun røg ind i en dør og slog ryggen. 

En patrulje kørte til adressen, hvor de traf den 34-årige mand, som blev anholdt og sigtet for vold. 

**

 

Flygtede fra politiet på grund af ”dårlig vane”

Flere bilister ringede torsdag omkring kl. 15.00 til politiet og fortalte om en bilist, der kørte hasarderet på Viborgvej fra Hammershøj i retning mod Randers. En patrulje fandt frem til bilen omkring rundkørslen Viborgvej/Kjølvejen og tændte udrykningen for at få standset køretøjet.  

Men i stedet for at bremse, gassede bilisten op og kørte på motorvejen i sydgående retning i høj fart. Patruljebilen fulgte efter, og betjentene kunne blandt andet se, hvordan bilisten svingede ind i en vognbane lige foran en lastbil, der måtte bremse hårdt op. 

Ved afkørslen Randers Syd kørte bilisten af motorvejen og fortsatte ad Hammelvej i nogle få hundrede meter, inden han gav op og parkerede bilen i siden af vejen. 

Betjentene løb ud af bilen og fik kontakt med den 24-årige mand bag rattet. Han beklagede, at han ikke var standset, men at han var gået i panik, da han så politiet, og at han af dårlig vane havde forsøgt at køre fra dem. 

Ud over sigtelsen for ikke at efterkomme politiets anvisninger, blev han også sigtet for ikke at have sele på og for at have foretaget det farlige vognbaneskifte foran lastbilen. 

Der kan muligvis komme flere sigtelser til bilisten senere. 

**

 

76-årig kvinde snydt af falske bankmedarbejdere

En 76-årig kvinde fra Brabrand blev onsdag ved middagstid snydt af nogle svindlere, der udgav sig for at være bankmedarbejdere og fik franarret kvinden på pinkode og kreditkort. Kort efter blev der hævet en del tusinde kroner på kortet. 

De seneste dage har der været en række anmeldelser om samme fremgangsmåde, og Østjyllands Politi er i fuld gang med at forsøge at finde frem til gerningsmændene.

**

Kvindelig cyklist væltet af tasketyv 

En 37-årig kvinde anmeldte onsdag, at hun omkring kl. 17.45 var blevet udsat for tyveri på Brabrandstien i Åbyhøj. Kvinden fortalte, at hun kom cyklende på stien, da en mand på scooter kørte op på siden af hende, og tog fat i hendes taske, der lå i cykelkurven. Tasken hang fast i styret, og derfor væltede kvinden, da manden trak tasken til sig. 

Hun kom umiddelbart ikke alvorligt til skade, men tyven stak af med tasken, der blandt andet indeholdt kvindens pung. 


**

Knuste ruder i Hornslet førte til sigtelse for narkokørsel

Et par patruljer fra Østjyllands Politi kørte omkring kl. 22.40 til Hornslet Skole, hvor nogen havde knust to ruder. Der var dog ingen personer omkring skolen, da betjentene kom frem, og mens den ene patrulje ledte efter spor på stedet, kørte den anden rundt i området for at kigge efter mistænkelige personer. 

På Tingvej fik betjentene øje på to unge mænd, som kom kørende på en scooter. Føreren af scooteren havde ikke hjelm på, og patruljen vendte rundt for at få en snak med mændene.

 

På Stejlbjerg smed mændene scooteren, og passageren stak af til fods fra stedet. Tilbage stod den 19-årige fører, som virkede påvirket af stoffer. Han blev derfor anholdt og sigtet for narkokørsel. Derudover blev han sigtet for at køre uden hjelm og for at køre med en passager bagpå. 

Under visitationen fandt betjentene en lille æske med en mindre mængde hash, som den 19-årige også blev sigtet for at besidde. Der var umiddelbart ikke grundlag for at sigte ham for rudeknuseriet på skolen. 

En blodprøve skal nu vise, om den 19-årige havde ulovlige stoffer i blodet under kørslen. 

**

Færdsel

Onsdag kl. 16.01 skete der et færdselsuheld i krydset Stillingvej/Edelhoffvej i Harlev. En 24-årig mandlig bilist kom kørende ad Edelhoffvej og ud på Stillingvej, hvor han ramte ind i siden på en bil ført af en 61-årig kvinde. Kvindens bil endte i grøften, men ingen af parterne i uheldet kom umiddelbart alvorligt til skade. Den 24-årige blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Onsdag kl. 18.58 blev en 30-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Århusvej ved Grenaa. 

Natten til torsdag kl. 3.01 blev en 46-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spritkørsel, da han blev standset af en patrulje på Tordenskjoldsgade i Aarhus N. I forbindelse med anholdelse råbte den 46-årige skældsord efter en betjent, og han blev derfor også sigtet for at fornærme politiet


**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fire indbrud i privat beboelse

På Ved Åen i Hadsten begået mellem tirsdag d. 24/11 kl. 14.00 og torsdag d. 25/11 kl. 10.45
På Rubjergparken i Langå begået onsdag d. 25/11 mellem kl. 8.20 og kl. 14.00
På Laurbærvænget i Tranbjerg begået onsdag d. 25/11 mellem kl. 17.30 og kl. 20.50
På Markedsgade i Grenaa begået onsdag d. 25/11 mellem kl. 18.00 og kl. 22.00

 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Flere døgnrapporter

19. januar 2021

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi tirsdag den 19. januar 2021

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

18. januar 2021

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi mandag den 18. januar 2021

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

17. januar 2021

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjylland politi, søndag den 17. januar 2021

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds