Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

27. august 2020 10:51

Døgnrapport fra Østjyllands Politi torsdag den 27. august 2020

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Grundlovsforhør i Aarhus kl. 13.00

Særlig Efterforskning Vest fremstiller torsdag kl. 13.00 en 30-årig mand fra Horsens i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Han sigtes for i maj at have modtaget tre kilo amfetamin med henblik på videreoverdragelse. Ifølge sigtelsen modtog han stofferne på en parkeringsplads i Odder. 

I samme sag sidder 13 personer varetægtsfængslet efter to politiaktioner den 28. juli og den 18. august. Desuden er flere hundrede kilo amfetamin blevet beslaglagt. 

Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre ved grundlovsforhøret. 

**

 

Narkopåvirket mand forsøgte at flygte på knallert

En 31-årig mand forsøgte at flygte på sin knallert, da han kl. 17.40 på Toldbodgade i Randers NØ blev dirigeret ind til siden af en patrulje. I stedet for at standse vendte han rundt, gassede op og kørte ned ad Bådevænget. Han nåede dog ikke langt, inden betjentene fik lukket ham inde mellem patruljebilen og en hæk, og han valgte til sidst at give op og standse knallerten. 

Han blev straks efter anholdt og sigtet for ikke at efterkomme politiets anvisninger. Det viste sig, at den 31-årige var kraftigt påvirket af stoffer, og i et rum under knallertstyret lå der både hash og kokain. 

Han blev derfor også sigtet for narkokørsel og for besiddelse af euforiserende stoffer. Knallerten, der hverken var indregistreret eller forsikret, blev beslaglagt. 

**

 

Kvinde sigtet – nægtede at bruge mundbind i tog

En DSB-kontrollør kontaktede onsdag kl. 7.49 politiet, da en 57-årig kvindelig passager ikke havde mundbind på og ikke ville forlade toget – trods gentagne opfordringer. En patrulje kom til banegården i Aarhus, hvor toget holdt. Her traf de den 57-årige, der ikke mente, at hun skulle have mundbind på, når der ikke stod noget om det på billetten. 

Da kvinden ikke havde nogen gyldig grund til ikke at bære mundbind, blev hun sigtet og kan nu se frem til en bøde. 

** 

 

Specialpatruljen fandt kokain og doping 

En 25-årig mand fik onsdag kl. 19.03 uventet besøg af Østjyllands Politi specialpatrulje, der troppede op på hans adresse i Randers SV. Her fandt betjentene en mindre mængde kokain og flere dopingmidler.

 

Sammen med de ulovlige stoffer lå der en række salgsposer og en digitalvægt, og den 25-årige blev derfor sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg.  

**

 

Sigtet for at stjæle mobiler på burgerbar

En medarbejder på en burgerbar på Åboulevarden i Aarhus reagerede hurtigt, da han opdagede en mand nuppe to mobiltelefoner fra skranken. Den ubudne gæst var kommet ind via en ulåst bagdør, og da han havde taget telefonerne, skyndte han sig væk fra stedet. Medarbejderen løb efter og fik fat i manden, som han fik til at aflevere de stjålne mobiler. 

Da politiet kom frem, så de overvågning fra stedet igennem, der viste episoden. Den 21-årige mand, som medarbejderen havde tilbageholdt, blev derfor anholdt og sigtet for tyveri. 

**

 

Havde hash og springkniv i lejligheden

Østjyllands Politis specialpatrulje ransagede onsdag kl. 22.54 en lejlighed i Randers C, da de havde mistanke om, at der var stoffer på stedet. Under ransagningen fandt betjentene noget hash og en ulovlig springkniv, og derfor blev den 35-årig mandlige beboer sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer og for overtrædelse af knivloven.

I lejligheden sad en 20-årig mand og en 16-årig pige, som var på besøg. Da de begge havde en mindre mængde hash på sig, blev de også sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. Pigen blev efterfølgende kørt tilbage til den institution, som hun bor på.   

**

 

Færdsel

Onsdag kl. 14.46 skete der et færdselsuheld i krydset Skanderborgvej/Søndre Ringgade i Aarhus C. En 70-årig mandlig bilist kørte op bag i en bil ført af en 52-årig kvinde, som blev skubbet op i en bil med en 32-årig kvinde bag rattet. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. 

Onsdag kl. 17.19 blev en 21-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for at køre bil uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Østergade i Aarhus C. En 58-årig mand blev sigtet for at have overladt sin bil til den 21-årige. 

Onsdag kl. 17.25 på Østergårdsvej i Solbjerg blev en 17-årig dreng standset af en betjent, der mistænkte hans knallert for at kunne køre alt for stærkt. Den 17-årig erkendte straks, at knallerten var tunet, og en test på betjentens medbragte rullefelt viste, at den kunne køre 55 km/t. Det kostede en sigtelse, og da han for nyligt var blevet sigtet for præcis samme forseelse, blev knallerten beslaglagt med henblik på konfiskation.  

Natten til torsdag kl. 2.25 blev en 34-årig kvindelig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og for at køre uden førerret, da hun blev standset af en patrulje på Bøsbrovej i Randers SV. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

  • På Lodsejervej i Randers C begået mellem tirsdag d. 1/10 2019 og mandag d. 20/7 2020 kl. 8.00
  • På Havkærvænget i Tilst begået mellem mandag d. 24/8 kl. 20.00 og onsdag d. 26/8 kl. 12.00
  • På Sandøgade i Aarhus N begået onsdag d. 26/8 mellem kl. 7.30 og kl. 16.00


Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Flere døgnrapporter

19. januar 2021

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi tirsdag den 19. januar 2021

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

18. januar 2021

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi mandag den 18. januar 2021

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

17. januar 2021

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjylland politi, søndag den 17. januar 2021

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds