Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

19. august 2020 08:19

Sigtet for handel med flere hundrede kilo amfetamin

Politiets efterforskningsenhed Særlig Efterforskning Vest (SEV) gennemførte tirsdag, i samarbejde med politiet i Sydøstjylland, Nordjylland, Østjylland og Særlig Efterforskning Øst, en anholdelsesaktion flere steder i landet.

Særlig Efterforskning Vest

Foto: Østjyllands Politi

Ved tirsdagens aktion blev 12 personer, ni mænd og tre kvinder i alderen 24 til 60 år, anholdt og sigtet for at have erhvervet og videredistribueret store mængder amfetamin. Anholdelserne fandt sted i Nørresundby, Vejle, Horsens, på Djursland, i Aarhus-området, og på Københavns Vestegn. Under ransagningerne blev der fundet både amfetamin og våben.

”De anholdte er efter vores vurdering at betragte som andet led i distributionskæden ved at have aftaget amfetamin fra bagmændene for derefter at sælge det videre til andre”, siger politiinspektør for Særlig Efterforskning Vest, Carit Andersen.

 

Højtplacerede bagmænd fængslet

Tirsdagens anholdelser er resultatet af en længerevarende efterforskning mod den organiserede narkokriminalitet og udspringer af en større politiaktion den 28. juli i Odder-området. Her blev der fundet flere hundrede kilo amfetamin og to mænd og en kvinde blev anholdt og efterfølgende varetægtsfængslet for dobbeltlukkede døre.

”Det er vores vurdering, at der blandt de anholdte er flere højtplacerede bagmænd fra det organiserede, kriminelle miljø. De har været første led i distributionskæden og har forarbejdet amfetaminen, og sådanne personer er det vigtigt at vi får stillet til ansvar som led i bekæmpelsen af den organiserede narkokriminalitet,” siger Carit Andersen.

 

Grundlovsforhør onsdag

Af de 12 personer, der blev anholdt tirsdag, bliver 11 personer, otte mænd og tre kvinder, onsdag kl. 09.00 fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus.

”Der er tale om en sag, hvor politiet har lavet et stykke meget flot efterforskningsarbejde - og det er det, der gør, at vi i dag kan fremstille yderligere 11 personer i denne sag,” siger advokaturchef, Sine Cully.

Anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning ved dagens grundlovsforhør, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere.

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

30. november 2023

Østjyllands Politi

Udenlandsk par fængslet og udvist efter groft overfald i Aarhus C

Det, der skulle have været en god aften i byen, endte med at blive det stik modsatte for to mænd og to kvinder, da de natten til den 30. maj blev brutalt overfaldet med slag og spark af et udenlandsk par. Torsdag blev de to gerningsmænd - en 28-årig mand og en 19-årig kvinde - idømt fængsel ved Retten i Aarhus og udvist i flere år.

29. november 2023

Østjyllands Politi

Tilskuere vil blive tilbageholdt til fodboldkamp

Torsdag den 7. december kl. 18.00 spiller fodboldklubben AGF hjemme på stadion i Aarhus mod Brøndby IF i den danske pokalturnering. I den forbindelse vil Østjyllands Politi gøre brug af en ny lov, hvorved udebanefans kan blive tilbageholdt på stadion i op til en time efter kampens slutfløjt.

27. november 2023

Østjyllands Politi

15-årig varetægtsfængslet efter drab i Grenaa

En 15-årig dreng, der er sigtet for at have dræbt en jævnaldrende dreng søndag aften i Grenaa, blev mandag eftermiddag varetægtsfængslet i surrogat på en ungdomsinstitution frem til den 18. december.